Fender Stratocaster ssl1-ssl5 pickup set

Πόντοι
1
Υπάρχουν γνώμες για αυτό το set ;;;;
Τι ήχο θα έχει κ αν ο μεσαίος reverse wound μαγνήτης κάνει εξαλείφει τον θόρυβο στις 2 κ 4 θέσεις;;;;
Λένε ότι το φορούσε o gilmour στους Floyd.θα έχω κλασικό strat ήχο σε φάση frusciante???

Κλασικό stat ήχο στην neck θέση;;;;
Υπάρχουν γνώμες για αυτό το set ;;;;
Τι ήχο θα έχει κ αν ο μεσαίος reverse wound μαγνήτης κάνει εξαλείφει τον θόρυβο στις 2 κ 4 θέσεις;;;;
Λένε ότι το φορούσε o gilmour στους Floyd.θα έχω κλασικό strat ήχο σε φάση frusciante???
Στην neck θέση εννοώ

Τον SSL 5 δεν το έχω ακούσει. Οι SSL-1 είναι πάρα πολύ glassy, εγώ τους τοποθετώ στην κατηγορία "strat για σκυλάδικο" και θα 'λεγα ότι πιο πιθανόν θα ήταν να τους αγόραζα αν ήθελα τον ήχο του μακαρίτη του Σπάθα παρά για Frusciante, που όπως έχει δηλώσει ο guitar tech του, είχε μπερδευτεί στη συνέντευξη κι όλες του οι κιθάρες έχουν καινούργιους stock Fender μαγνήτες.

Για μένα αν θες κλασικό ήχο Strat με μια αναβάθμιση, άκου τα set του Lollar. Πιο glassy τα 50s set και προσθέτει σιγά σιγά μεσαία καθώς πηγαίνεις προς τα 60s μοντέλα. Mετά υπάρχει η "ένα κλικ πιο hifi" προσέγγιση του Fralin, που οι Vintage Hot μαγνήτες ακούγονται πιο στρογγυλοί και μεγαλύτεροι. Φυσικα τα σετ της Fender είναι αξιοπρεπέστατα και οι Fat 50s είναι ένα από τα πιο αξιόλογα σετ που κυκλοφορούν. Μετά αν θέλεις scooped μεσαία οι Fender '69.

Χρησιμοποιω το σετ χρονια, και μαζι με το full ssl1 set ειναι το αγαπημενο μου εχοντας δοκιμασει απειρα αλλα σετ συμπεριλαμβανομενων των προαναφερθεντων. Εννοειται πως ειναι ο ορισμος του κλασσικου fender strat ηχου (αυτο με τους 3 Χ SSL1) και εννοειται οτι θα παιζεις και Frusciante. Τώρα η προσθηκη του overwound SSL5 (τον οποιο πραγματι χρησιμοποιουσε ο Gilmour, μεγαλη φιλολογια περι του αν ο SSL1C στην αυθεντικη του στρατ ηταν ολοιδιος με τον ssl5 αλλα τεσπα), οπως συμβαινει με ολους τους overwound bridge μαγνητες αφαιρει λιγη απο τη μαγεια του "καθαροαιμου" σετ, αλλα και παλι για εμενα ειναι οτι κοντινοτερο υπαρχει σε στρατιλα, με λιγο πιο αντρικη bridge θεση.

Χρησιμοποιω το σετ χρονια, και μαζι με το full ssl1 set ειναι το αγαπημενο μου εχοντας δοκιμασει απειρα αλλα σετ συμπεριλαμβανομενων των προαναφερθεντων. Εννοειται πως ειναι ο ορισμος του κλασσικου fender strat ηχου (αυτο με τους 3 Χ SSL1) και εννοειται οτι θα παιζεις και Frusciante. Τώρα η προσθηκη του overwound SSL5 (τον οποιο πραγματι χρησιμοποιουσε ο Gilmour, μεγαλη φιλολογια περι του αν ο SSL1C στην αυθεντικη του στρατ ηταν ολοιδιος με τον ssl5 αλλα τεσπα), οπως συμβαινει με ολους τους overwound bridge μαγνητες αφαιρει λιγη απο τη μαγεια του "καθαροαιμου" σετ, αλλα και παλι για εμενα ειναι οτι κοντινοτερο υπαρχει σε στρατιλα, με λιγο πιο αντρικη bridge θεση.
Συνάδελφος κι εσύ;
Κι εγώ σκυλάδικα παίζω...
Ε ρε τι ακούμε...

Νομιζω καταλαβαινω τι εννοει ο kpeyos, αναφερεται στον κλασσικο ηχο strat που ηταν δημοφιλης στα σκυλαδικα γυρω στο 90. Θεση 2 στον πενταθεσιο (bridge +middle) αρκετα πριμομεσσαια και μπολικο chorus, αναφερεται προφανως στο 3xSSL1 .
Μετα απο πολλες αγοραπωλησίες και αλλαγες μαγνητων κατασταλαξα σε ενα σετ SSL1 x2 και SSL5 x1. Ειμαι πολυ ικανοποιημενος γιατι εχω τον κλασικο ηχο strat (απο καθαρο εως blues ηχο)στις θεσεις 3,4,5 και βαζοντας και ενα backplate στον ssl5 χρησιμοποιω και τις θεσεις 1 και 2 που με αλλα σετ δεν ηταν επιλογη μου.
Ταυτοχρονα με ενα push pull pot εχω και την επιλογη των 3 μαγνητων οπως και συνδιασμο neck bridge.

@fenderiarhs μάλλον ο @Αετός παρεξηγήθηκε με το "Strat για σκυλάδικο" και το λέει ειρωνικά. Εγώ πάλι δεν το είπα για να προσβάλω αυτούς που παίζουν με SSL1.

Απλά αυτός ο glassy και hifi αλλά ταυτόχρονα όχι ιδιαίτερα complex χαρακτήρας (σε σχέση με άλλα strat sets που μου αρέσουν περισσότερο) αυτό μου θυμίζει.

Επίσης ανέφερα και τον Σπάθα που η στρατ ήχοι του μου κάνουν για ότι πιο κοντινό σε αυτό που έχω ακούσει στους SSL 1.

Τα μονα ελληνικα που μου ερχονται στο νου με ηχο απο στρατ στη φατσα φορα, ειναι κατι της Αλεξιου και τετοια που παιζει ο ιδιος ο Σπαθας :ROFLMAO: αλλα δεν ειναι και η ειδικοτητα μου τα σκυλαδικα η μη, οποτε πασο.

και γω δεν ειμαι καλος στα σκυλαδικα, αλλα καθε φορα που αγοραζα καινουργια strat, ο κολλητος μου (που βγαζει νυχτοκαματο στον χωρο, ως μουσικος και μαεστρος απο τοτε -τελειωναμε το σχολειο) με εβαζε να προσομειωσω τον συγκεκριμενο ηχο. Κατι αντιστοιχο στην εποχη επαιζε ακομη και στο λεγομενο εντεχο- δισκογραφια των αγαπημενων μου αφων κατσιμιχα.
Μετα στη δοκιμη της strat ειχαμε κοινο σημειο επαφης !!! Ηχος Γιαννη Σπαθα στο ενα χειμωνιατικο πρωι!!! Αγαπημενο και των δυο. Με λαθος τροπο δοκιμαζαμε, ηρθε ο Αρης ενα απογευμα σπιτι μου και μου ανοιξε τα ματια 😉
Κατα τα αλλα με τους συγκεκριμενους μαγνητες με επιασα επ αυτοφορω…στην τελευταια φωτο της μοναδικης strat μου (gilmourικης ) παιζω με bridge 😂

Attachments

• IMG_2064.jpeg
    IMG_2064.jpeg
    376.7 KB · Εμφανίσεις: 0
Ηχος Γιαννη Σπαθα στο ενα χειμωνιατικο πρωι!!!
Πολύ κοντά σε αυτό το πρώτο τραγούδι που μου βγαίνει να παίξω με αυτόν τον ήχο είναι το "απόψε θέλω πιω".

Εγώ πάλι όταν ακούω για τον Σπάθα,έχω αυτό τον ήχο στο μυαλό μου.

Ο Σπάθας σίγουρα έχει παίξει πολλά. Εγώ μίλησα για το για ποιά από αυτά θα αγόραζα τους SSL.

Στα δικά μου αυτιά, για ήχο στο στυλ του βίντεο και στα 320€ που κοστίζουν πλέον οι SSL, υπάρχουν πάρα πολλά καλύτερα σετ μαγνητών. Bέβαια σε κάποιον άλλον μπορεί να αρέσει το πιο hi-fi βρώμικο και το σπάσιμο των SSL.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, με όλα τα σετ από ένα level και πάνω μπορείς να βγάλεις classic strat ήχους, απλά αν είναι ο OP να δώσει τόσα λεφτά, νομίζω ότι πρέπει να προτείνω κάτι που σκοτώνει.

Για μαγνήτες που εγώ θεωρώ πολύ κοντά στους Lollar και σε κάθε μπουτικά στη μισή τιμή θα πρότεινα τον Alexander Pribora, απλά εγώ αγόρασα πριν από πολέμους-εμπάργκο-δασμούς. Πάντως είναι στη μισή τιμή αν μπορεί κάποιος να τους φέρει. Και τα budget set του στα 75€, επίσης είναι πολύ καλά.

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back