Ποιός είναι το δικό σας rock σύμβολο?

BillTrantos είπε:
Απόλυτα δεκτό,από τη στιγμή που αρκετά άτομα μου υποδεικνύουν ότι κάνω λάθος,θα το κοιτάξω.

Συγγνώμη για τη ζαλάδα,αλλά και την επιμονή μου.

Στο συγκεκριμένο video είναι 22 ετών,λίγη καφρίλα επιτρέπεται πιστεύω!

Η μαγκιά έγκειται στο γεγονός ότι λέει αυτά τα πράγματα όντας ένας από τους πιο ικανούς (τεχνικά έστω,για χάρη της συζήτησης) κιθαρίστες που έχουν περάσει ως τώρα.

Από την πλευρά μου το θέμα θεωρείται λήξαν.  
Κοίτα πόσο πιο ευκολοδιάβαστο είναι τώρα το κείμενό σου.  ;)

No worries. ;)

Με ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ κληρονομια? ;D
Τι να τα κάνω που θα ναι πλούσια αν είναι scatομαθημένα, ε;

Λοιπόν...

Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ με την άποψη ότι η έννοια του "ροκ συμβόλου" είναι ένας αλητάμπουρας που δεν ξερει που ξυπνάει το πρωί, με ποιες 5 γκόμενες δίπλα του, είναι πνιγμένος στα ντράγκς και στα ξύδια, δεν ξέρει τι έχει σε φράγκα και όταν πιάνει το όργανο (συνήθως κιθάρα) της αλλάξει τα πρέκια ΑΛΛΑ κάνει και 1002 λάθη γιατί είναι κοκκαλο, μην το ξεχνάμε....οπότε κάπως έτσι θα ψηφίσω τους εξής κ μάλλον και με τη σωστη σειρά:

Slash

Keef (οι 2 πρώτοι μοιράζονται τη πρωτιά)

Jim Morrison

Kurt

Hendrix

John Lennon (για πολύ πιο βαθύς λόγους )

ΑΛΛΑ επειδή αυτά περάσανε, μπήκαν στο χρονοντούλαπο, πλέον ο slash παίζει παπαριές και προσέχει μην πάθει άλλη μία καρδιακή προσβολή, και ο Ριτσαρντς απλά είναι ένα θαύμα για το πως ζει ακόμη, θα αλλάξω λίγο τα κριτήριά μου και θα τοποθετήσω στο πάνθεον τον σύγχρονο ήρωά μου. Michael Akerfeldt....

Γιατί? Πάμε!

Γιατί είναι Σουηδός (για αυτούς που με ξέρουν, αυτό κάτι σημαντικό σημαίνει) ;D

Γιατί είναι ΚΑΚΑΣΧΗΜΟΣ ΣΟΥΗΔΟΣ

Γιατί η γυναίκα του δεν είναι η σουηδέζα που έχουμε κατα νου.... ::)

Γιατί οδηγάει volvo  ;D ;D

Γιατί παίζει και να έχει το μεγαλύτερο δείκτη χιούμορ που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου

Γιατί είναι μεγάλο ψώνιο με τη πάρτη του και (αυτοσαρκαστικα) δεν χάνει ευκαιρία να μας το υπενθυμίζει

Γιατί περιμένει σε κάθε λάιβ στην Ελλάδα να του πάμε ....ελιές...

Γιατί παίζει ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΙΘΑΡΑ

Γιατί έχει ΑΡΡΩΣΤΗ ΦΩΝΗ

Γιατί τα κομμάτια που συνθέτει είναι απο άλλο πλάνήτη και αναδυκνείουν μία ψυχοσύνθεση που περίτρανα και θαραλέα γειτονεύει με την...παράνοια....

Γιατί μπορεί να παίζει 2 ρόλους εξίσου καλά στα κομμάτια του (άγγελος κ διάολος)

Γιατί έχει ΟΡΑΜΑ για τη μουσική του μετά απο 10 δίσκους

Γιατί είναι μεγάλος συλλλέκτης 70's prog αλμπουμ σε βινυλιο

Γιατί παίζει με BLACKSTAR!

Γιατί παίζει με PRS!

Γιατί είναι το σώμα, η φωνή, το μυαλό και η ψυχή της πιο περίεργης και μοναδικής μπάντας στο πλανήτη

Γιατί ο κύριος Akerfeldt είναι οι Opeth (και μιλώντας αντικειμενικά, μου αρέσουν το πολύ το 40% των κομματιών τους, αλλά κρίνω πως είναι μοναδικοί, πραγματικά...)

ΥΓ Guys sorry αλλά και εμένα μου φαίνεται περίεργο να θεωρούμε τον Malmsteen σύμβολο της ροκ, παρόλο που και εγώ τον ΛΑΤΡΕΥΑ παλιά (όλως τυχαίως απο τα 17 έως τα 22-23 μου  ;D ;D χωρίς να λέει κάτι απαραίτητα αυτό-κάτι σημαίνει όσο και αν δεν μας αρέσει)

Εγώ θα έλεγα για εμένα ο john frusciante, ειδικά όπως ήταν πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, γιατί αυτό μου βγάζει.

Πάντως αντικειμενικά μιλώντας και χωρίς να ακούω "πέτρες" ο keith richards πιστεύω είναι ο ορισμός του rock symbol χρόνια τώρα. Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος άλλος στο παρόν θέμα "τους έδειξε πως γίνεται και συνεχίζει να το κάνει ακόμα".

ο abbath και η beer belly του  ;D

WOA2007_Abbath_07.jpg

Έχει ξαναειπωθεί νομίζω. Ένας είναι η επιτομή του rock.

No substitutes. No exchanges.

21117_marlon-brando.jpg

atreu73 είπε:
Έχει ξαναειπωθεί νομίζω. Ένας είναι η επιτομή του rock.

No substitutes. No exchanges.

21117_marlon-brando.jpg
+1000

συμφωνησαμε και σε κατι επιτελους.... ;D

Μιλάμε για τον ηθοποιό ή τον χαρακτήρα που υποδύεται ;  ;D Γιατί ο χαρακτήρας μάλλον πάει προς το black metal  ;D ;D

Αντικειμενικα:O Steven Tyler.

Yποκειμενικα:O Mark Knopfler.

::)

Mε αγνωστα κριτηρια:O Nestor Apos ή Σαρότσεν ή Sir ή Σεξύμπολ ανάλογα με το ροκ που υιοθετει.

;D

BillTrantos είπε:
Εμένα το μόνο που με απασχολεί,είναι γιατί να ασκήσεις κριτική σε μια προσωπική άποψη.
Συνήθως σε προσωπικές απόψεις/πράξεις ασκούμε κριτική. Δεν ήξερα ότι πρέπει να προσυπογράφουν την άποψή σου κι άλλα άτομα ώστε να επιδέχεται τέτοια.

Έχω εντελώς άλλη άποψη για τον όρο rock star λοιπόν,γιατί για μένα πρέπει να σέβεσαι και τον άλλο που έχει έρθει να σε ακούσει και να παίζεις άριστα,όχι απλά καλά.Αν σας αρέσουν τα sloppy παιξίματα καλώς,εμένα δε μου αρέσουν όμως,το θεωρώ κοροϊδία για τον fan.
Καταρχάς, έχεις περιορίσει την έννοια του ροκ σταρ στο σύνολο των κιθαριστών (αφήνοντας π.χ. στην απέξω τον κάθε frontman που δεν κρατάει κιθάρα). Δε μου κάνει εντύπωση, έχοντας καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο ακούς μουσική..

Κατά δεύτερον, αυτοί που επηρέασαν τη μουσική (και όχι ο Malmsteen που απλά επηρέασε τους επόμενους shredders) δεν ήταν 100% σωστοί στα live τους, ναι, έχαναν και νότες.. Υπήρχαν και μερικοί που δεν το κατείχαν και σε ιδιαίτερο βαθμό το όργανο. Άμα λείπει ο επαγγελματισμός...  ;D

Σε σεμινάριο πηγαίνω γιατί αγαπώ την κιθάρα (έχω metal καταβολές) και για να μαθαίνω νέα πράγματα που μερικοί rock stars αγνοούν πλήρως,όπως το work ethic,η συστηματική μελέτη και άλλα.
Πράγματι, αυτοί οι ροκ σταρ δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί..  :D

(αλήθεια, ποιους έχεις κατά νου?)

Σε lives επίσης πηγαίνω,αλλά διαλέγω πολύ προσεκτικά πού,μερικοί δεν αξίζουν ούτε λεπτό του ευρώ που δίνει ο κόσμος για να τους δει,γιατί βγαίνουν μες τα ναρκωτικά και πετυχαίνουν νότα μόνο κατά τύχη.
Sorry που θα σου χαλάσω το ροζ συννεφάκι, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών που επηρέασαν τα διάφορα μουσικά κινήματα, ήταν χωμένοι στα ναρκωτικά. Και πράγματι, μερικοί δεν ήταν τεχνικά αρτιότατοι στα live τους. Μπορεί να έχαναν και καμιά νότα, ισχύει. Ο κόσμος όμως δεν βλέπει/έβλεπε τον Iggy Pop ή τους RHCP ή τους Sex Pistols ή τους [...] για να κρατήσει σημειώσεις με το πόσα φάλτσα έκαναν. Όσοι θέλουν να δουν 100% αρτιότητα, ας πάρουν την Fanta και το τεφτέρι ανά χείρας κι ας πάνε στον Batio.

Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι μουσικός,είναι καλός performer που κρατάει το ''χ''-''ψ'' μουσικό όργανο.
Εχμμ.. το εξηγείς λίγο αυτό? Αν ήταν απλά performer που κρατάει το χ-ψ όργανο (κάτι σαν τη Σάσα Μπάστα?), τότε δε θα έπαιζε καλή μουσική κι επομένως δε θα μάζευε κόσμο στα live.. Όμως το παράδειγμα κιθαρίστα για το οποίο μιλάμε, μαζεύει κόσμο στα live και κόσμο που δεν αποτελείται μόνο από κιθαρίστες που θαυμάζουν το βιρτουόζο..

Το συνεχίζεις με το υφάκι,αλλά επειδή είπα εγώ να μην συνεχίσω,θα αρκεστώ στο ότι είμαι αρκετά φλώρος και nerd για να καταλάβω τη σύνθετη ψυχοσύνθεση των rock stars που έχεις εσύ ως σύμβολα,όπως π.χ οι R.C.H.P οι οποίοι στα περισσότερα lives τους είναι απαράδεκτοι με πρόσφατο παράδειγμα αυτό του ΟΑΚΑ.

Τώρα για την αναφορά στους Sex Pistols,τι να πω...κόντεψα να πέσω απ'την καρέκλα από τα γέλια.Όχι και μουσικοί οι Sex Pistols,please. ;D

Δηλαδή οι Dream Theater είναι μακάκες που βγαίνουν και παίζουν άριστα live για τους οπαδούς τους,ενώ οι Metallica είναι μάγκες που βγαίνουν να παίξουν και από κάτω δεν καταλαβαίνουν ποιο τραγούδι είναι.Μάλιστα... ::)

Είναι starιλίκι να βγαίνεις να τραγουδήσεις και να είσαι συνεχώς off key,βλέπε Axl Rose και Ozzy τα τελευταία χρόνια.Είσαι star όταν βγαίνεις και είσαι εκτός μέτρου συνέχεια,βλέπε Ulrich για παράδειγμα.

Δεν είπα να είσαι βιρτουόζος απαραίτητα,αλλά έχε έστω την τσίπα να παίξεις τα parts σου ΣΩΣΤΑ.

Πάω πάλι πάνω στο συννεφάκι μου να μελετήσω με την Coca Cola μου,δεν πίνω Fanta...

Δεν θέλω να πρήζω κανέναν ρε παιδιά αλλά αν για τον Βασίλη είναι ροκ σύμβολο ο ΥΜ τι μας νοιάζει εμάς? Κι εγώ τον σιχαίνομαι τον τύπο και δεν τον θεωρώ τίποτα παραπάνω από φύκια για μεταξωτές κορδέλες αλλά αν ο θαυμασμός προς το πρόσωπό του κάνει καλό στον Βασίλη (και στον κάθε Βασίλη) και τον κάνει καλύτερο μουσικά τότε μπράβο του... Από τη στιγμή που είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό το όλο θέμα... Δεν μπορείς να πεις ότι "το ροκ είναι αυτό". Δεν έχει ορισμό. Γιατί αν είχε ορισμό θα μπορούσες με 1,2,3 βήματα να γίνεις κι εσύ ροκ. Αλλά πίσω από ένα pc είμαστε όλοι οπότε δεν έχουμε βρει τον τρόπο νομίζω!!!  ::)

funky_bassman είπε:
Αλλά πίσω από ένα pc είμαστε όλοι οπότε δεν έχουμε βρει τον τρόπο νομίζω!!!  ::)
αχχαχαχααχαχ RAWK ρε RAWK!

[οφφ-τοπικ]

Παιδιά, άκυρο, αλλά να αλαφρύνουμε λίγο το κλίμα... πέρα από τις κλασικές ροκ-ταινίες που υπάρχουν, το still crazy το χει δει κανεις?  επιβάλλεται!

[/οφφ-τοπικ]

BillTrantos είπε:
Είναι starιλίκι να βγαίνεις να τραγουδήσεις και να είσαι συνεχώς off key,βλέπε Axl Rose και Ozzy τα τελευταία χρόνια.Είσαι star όταν βγαίνεις και είσαι εκτός μέτρου συνέχεια,βλέπε Ulrich για παράδειγμα.

Δεν είπα να είσαι βιρτουόζος απαραίτητα,αλλά έχε έστω την τσίπα να παίξεις τα parts σου ΣΩΣΤΑ.
Αγνοείς την ιστορία του rock'n'roll, όχι μόνο τη live αλλά και την ηχογραφημένη.

Στο rock'n'roll ποτέ δεν ενδιέφερε η ακρίβεια αλλά το feel, ο ρυθμός και η δύναμη. Αυτό εντοπίζεται ακόμα και στα multitracks των Beatles των Stones κλπ που είναι γεμάτα λάθη, τα οποία οι παραγωγοί τους άκουσαν και δεν άλλαξαν γιατί το feel ήταν παραπάνω από τέλειο.

Αν νομίζεις ότι ανακάλυψες την αρτιότητα και είσαι ο πρώτος, πήγαινε στο Berkley και πες στον καθηγητή σου ότι οι Beatles και οι Clash δεν ήταν μουσικοί και "δεν είχαν τσίπα" επειδή έχαναν νότες στα λάιβ, και δεν νομίζω να περάσεις τη χρονιά, όσο άρτιος και να είσαι στα δάχτυλα. Αυτοί οι αφορισμοί είναι εφηβικοί. Υπάρχουν άπειροι μουσικοί με καμιά δεκαριά τζαζ πτυχία και άριστη τεχνική που ακούνε φανατικά διάφορους "μη άρτιους" που χάνουν νότες (και δεν έχουν τσίπα), όπως οι Velvet Underground, οι Sonic Youth κλπ.

Οι shredders στην πλειοψηφία τους δεν έχουν σταλιά γκρουβ, είναι απελπιστικά βαρετοί γι' οποιονδήποτε άλλο εκτός από από shredders ή επίδοξους τέτοιους και η αρτιότητα στο rock'n'roll είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται ο θεατής. Rock'n'roll is supposed to be fun. Δοκίμασε να βάλεις shred σε γκόμενα και έχεις 99% πιθανότητες να πέσει για ύπνο.

Αν θέλεις αρτιότητα, πηγαίνεις σε ένα κονσέρτο ή σε μια τζαζ συναυλία και την απολαμβάνεις σε συνθήκες προορισμένες να την αναδεικνύουν, όχι σε 150 μεγαβάτ ανάμεσα σε 15.000 δεκαεξάχρονα ζαλισμένα επειδή ήπιαν για πρώτη φορά μπίρα.

Αυτή είναι και η μέγιστη κιτσιά των μέταλ shredders τύπου Malmsteen, ότι προσάρμοσαν την κλασική μουσική σε ένα είδος που δεν είναι προορισμένο σε καμία περίπτωση, λόγω έντασης και γενικότερης συνθήκης, για αρτιότητες και τα ρέστα.

Αισθητικά το shredding ήταν αντικειμενικά, από την αρχή και παραμένει, κιτς. Με ελάχιστες εξαιρέσεις (που κατά σύμπτωση έχουν ενδιαφέρον γιατί χάνουν και καμιά νότα) οι shredders δεν μπορούν να θεωρηθούν rock'n'roll μουσικοί. Στην καλύτερη περίπτωση συνδέονται με την progressive τάση, η οποία δεν είναι rock'n'roll κατά την επικρατέστερη άποψη με την οποία συντάσσομαι.

Εντάξει, στην αρχή έκανε εντύπωση και είχε πλάκα ο ζογκλερισμός, μετά έγινε βαρετός (γιατί με εξαίρεση το 1% όλοι ακούγονται ίδιοι) και τώρα έχει καταντήσει εκνευριστικός, αφού το 80% των κιθαριστών που θέλουν να γίνουν shredders, τελικά γίνονται.

συμφωνώ σε όλα με τον απο πάνω ( ;D)

γιατί όμως έχουμε φυγει οφ τόπικ?

ο άνθρωπος ΑΥΤΟΝ θεωρεί ροκ σύμβολο.

Εγώ έβαλα τον Akerfeldt ο Malmsteen σας πείραξε?

(Σουηδοί κ οι 2 πάντως!)

Στάρ ήταν και αυτός και μάλιστα μεγάλος

και σύμβολο για πολλούς άσχετα αν δεν αρεσει σε κάποιους απο εμας

εδω πλέον στο στυλάκι. Οπως προείιπα και εμένα μου άρεσε παλιά

και πήγαινα κ στα λάιβ του. Νταξ...γούστα είναι αυτά ρε guys....

Από πάνω εδώ  ;D (τώρα πλέον από κάτω  ;D )

Δεν αρνούμαι σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να επιλέγουμε τους αγαπημένους μας ροκ σταρ όποιοι και να είναι αυτοί.

Η επισήμανσή μου έχει να κάνει με το συγκεκριμένο αφορισμό περί αρτιότητας, που ξεπερνά την απλή υποκειμενική άποψη.

Δεν είμαι τελείως ξένος με την άποψη του Μπιλ. Από τα 14 ως τα 20 άκουγα και μέταλ και σρεντ έχοντας μια αρκετά απόλυτη άποψη. Είχα κι εγώ ένα σκαλωματάκι με την αρτιότητα το οποίο αναθεώρησα σταδιακά και ιδίως μετά την επαφή μου με ανεπανάληπτα λάιβ όπου η αρτιότητα δεν έπαιζε κανένα ρόλο αλλά εγώ για κάποιο μαγικό λόγο είχα μείνει μ@λάκας (το οποίον ελάχιστα άλλαξε από τότε  ;D ).

@sfaku

+άπειρο

Ειδικά το

sfaku είπε:
Αν νομίζεις ότι ανακάλυψες την αρτιότητα και είσαι ο πρώτος, πήγαινε στο Berkley και πες στον καθηγητή σου ότι οι Beatles και οι Clash δεν ήταν μουσικοί και "δεν είχαν τσίπα" επειδή έχαναν νότες στα λάιβ, και δεν νομίζω να περάσεις τη χρονιά, όσο άρτιος και να είσαι στα δάχτυλα. Αυτοί οι αφορισμοί είναι εφηβικοί.
Αν σκεφτούμε ότι κανένας, επαναλαμβάνω ΚΑΝΕΝΑΣ shredder δεν έγινε rock star στα μεγέθη κάποιων "άσχετων" αποδεικνύει περίτρανα και πέρα κάθε αμφιβολίας ποια είναι η αξία και η θέση των shredders στην rock μουσική γενικά. Star στον απελπιστικά περιορισμένο μικρόκοσμό τους μπορεί να είναι, αλλά μέχρι εκεί.

Bill, στο λέω με κάθε καλή διάθεση, θα μεγαλώσεις και θα ισιώσεις.  :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
γειά σου ρε απο πάνω

εδώ ο σύμφωνος απο κάτω... ;D ;D ;D

κυρίως για αυτό

sfaku είπε:
Από τα 14 ως τα 20 άκουγα και μέταλ και σρεντ έχοντας μια αρκετά απόλυτη άποψη. Είχα κι εγώ ένα σκαλωματάκι με την αρτιότητα το οποίο αναθεώρησα σταδιακά και ιδίως μετά την επαφή μου με ανεπανάληπτα λάιβ όπου η αρτιότητα δεν έπαιζε κανένα ρόλο αλλά εγώ για κάποιο μαγικό λόγο είχα μείνει μ@λάκας (το οποίον ελάχιστα άλλαξε από τότε  ;D ).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back