Ποιών 3 album τη δημιουργία θα παρακολουθούσατε;

raf

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καθομουν τις προαλλες και σκεφτομουν, αν ειχα ποτε την ευκαιρια να παρακολουθησω την ηχογραφηση τριων και μονο τριων στουντιο δισκων απο οποιεσδηποτε μπαντες η σολο μουσικους, νεκρους η ζωντανους, απο την πρωτη προβα και την εμπνευση και μεχρι την ηχογραφηση, την παραγωγη και τη κοπη, στην ουσια ενα δισκο απο την αρχη μεχρι το τελος , ποιους δισκους θα διαλεγα.

Ξερω οτι οι 3 δισκοι ειναι παρα πολυ λιγοι , αλλα και 10 να εβαζα παλι μετα τους 8 δεν θα μπορουσα να βαλω η να βγαλω καποιον.

Και πιστευω οτι μετα τους 20 θα αρχιζε καποιος συμπεριλαμβανομενου και εμου να ειναι σιγουρος.

Οποτε η ερωτηση ειναι :

Σε πιανου μουσικου η σε ποιανης μπαντας θα θελατε να ειστε παροντες απο την αρχη μεχρι την ολοκληρωση του cd/βινυλιου? το δικο μου τριο ειναι (η σειρα δεν αντιστοιχει με το τοπ 3 του κεφαλιου μου ) :

Motorhead - The ace of spades

Tom Waits - Rain dogs

Captain Beefhart - Safe as Milk

ξερω οτι ειναι δυσκολη ερωτηση αλλα ειναι και επισης ωραιο θεμα για σηζητηση.

οποτε Lets burn :) επισης μπορειτε να πειτε γιατι θα θελατε να ειστε παροντες στους συγκεκριμενους δισκους :) Cheers

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Χωρίς σειρά προτεραιότητας.

Joe Satriani - Surfing With An Alien

Dio - Holy Diver

Metallica - Kill 'em All

8)

Προτείνω να αλλάξει τίτλο το θρεντ μιας και είναι πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση που θα απασχολήσει αρκετούς... και θέλει και αρκετή σκέψη (πχ. να ανατρέξεις στη δισκοθήκη σου κλπ.). Πολύ βιαστικά θα έλεγα ότι θα ήθελα να παρευρίσκομαι στην ηχογράφηση

του Black Album των Metallira,

του Blues for the Red Sun των Kyuss,

του Existir των Madredeus,

του Far Beyond Driven των Pantera,

του Kind of Blue του Miles Davis,

του Βringing It All Back Home ή του Highway 61 Revisited του Dylan,

του Oxygene του Jarre,

του The Wall των Floyd,

του Nevermind των Nirvana,

του Αre You Experienced του Hendrix,

του Rumours των Fleetwood Mac...

...αλλά θα επανέλθω με μία και μοναδική τριάδα, εξηγώντας και το γιατί. Tα ελληνικά τα αφήνω απ'έξω, αλλά κι εκεί υπάρχει πολύ "ψωμί" (και τι δε θα'δινα πχ. να βρίσκομαι στην δημιουργία του "Δρόμου" του Μίμη Πλέσσα, το οποίο μέχρι σήμερα έχει πολύ υψηλή θέση στις προτιμήσεις μου καλλιτεχνικά αλλά και ως reference ηχογράφηση).

για το ονομα του θρεντ , αν θελει καποιος αντμιν να το αλλαξει οπως νομιζει οτι θα τραβηξει κοσμο και περισσοτερη κουβεντα , ας το κανει, εκει την ωρα δεν μπορουσα να βρω καποιον καλυτερο τιτλο.

οσο για ελληνικες παραγωγες κι εγω θα θελα να μουν στο reflections του χατζιδακι η στο εν λευκω του σιδηροπουλου. αλλα για τοπ 3 δεν ειναι imho. αν για καποιον ειναι , bring it on :)

Εστουδιαντίνα Νέα Ιωνίας - Smyrne

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son

Angra - Holy Land

Σιγουρα καποιο απο Zappa - θα ηθελα να δω ενα τετοιο genius at work. Βαζω λοιπον το Hot Rats. Απο τους αγαπημενους μου, πιανουμε και λιγο απο Beefheart και ειναι γενικα ιστορικο, seminal εργο.

Επομενο το Bitches Brew. Miles και ενα jaw-dropping ensemble. Απο οταν αγορασα το δισκο στα 16 μου τον ελιωνα με τις ωρες παρεα με τα liner notes, με το πως ηχογραφηθηκε ενα album που κυριολεκτικα ανοιξε νεους μουσικους οριζοντες.

Τελευταια επιλογη θα επρεπε να βαλω και κατι που να αντιπροσωπευει τα πιο "dark and moody" και συναμα ρομαντικα γουστα μου. Πολυ δυσκολη αποφαση και μια στην οποια δε θα με κραταγα υπολογο. Φαβορι αρκετα του Waits αλλα θα πω τελικα Solid Air απο John Martyn.

Set 1

Kind of Blue - Miles Davis

Hot Rats - Frank Zappa

Modern Times - Bod Dylan  :)

Set 2

Thick as a Brick - Jethro Tull

Quadrophenia - The Who

Highway 61 Revisited - Bob Dylan  :)

odis13 είπε:
Σιγουρα καποιο απο Zappa - θα ηθελα να δω ενα τετοιο genius at work. Βαζω λοιπον το Hot Rats. Απο τους αγαπημενους μου, πιανουμε και λιγο απο Beefheart και ειναι γενικα ιστορικο, seminal εργο.

Επομενο το Bitches Brew. Miles και ενα jaw-dropping ensemble. Απο οταν αγορασα το δισκο στα 16 μου τον ελιωνα με τις ωρες παρεα με τα liner notes, με το πως ηχογραφηθηκε ενα album που κυριολεκτικα ανοιξε νεους μουσικους οριζοντες.

Τελευταια επιλογη θα επρεπε να βαλω και κατι που να αντιπροσωπευει τα πιο "dark and moody" και συναμα ρομαντικα γουστα μου. Πολυ δυσκολη αποφαση και μια στην οποια δε θα με κραταγα υπολογο. Φαβορι αρκετα του Waits αλλα θα πω τελικα Solid Air απο John Martyn.
+ 1000

Να ακούσω επειγόντως το solid air, που δεν το ξέρω. Είμαι σίγουρος οτι θα μου αρέσει.

Ελατε ρε παιδια. Ειμαι σιγουρος οτι αν το τζινι ερχοταν ΤΩΡΑ, τουλαχιστον οι μισοι απο σας την υστατη στιγμη θα λεγανε το Dark side of the moon  :)

Το δευτερο για μενα θα ηταν Τρυπες, γιατι εχω διαβασει οτι γραφανε πολυ συνεργατικα κι οτι γραφανε ως επι το πλειστον live κι οχι ενας ενας (νομιζω μεχρι και τον προτελευταιο δισκο). Μαλλον θα διαλεγα το Κεφαλι γεματο χρυσαφι.

Τριτο; Το Ok Computer των Radiohead. Αποθεωση...

(ΥΓ ζορικη ερωτηση.)

Echoes Live at Pompeii-για να δω πως ακομα κ το μικρο πετραδακι μπορει να συμβαλλει στον ηχο

Καποιο απο Black Sabbath-για να δω ποση υπομονη μπορει να εχει ενας παραγωγος,για να συνεφερει τον Οζζυ

καποιο απο Queen-ωστε να βρεθω στο στουντιο μαζι, με  ισως τη καλυτερη φωνη της ροκ

Σε αυτo...   :)

enhanced-buzz-22811-1334090703-2.jpg

mgm_lion_2.jpg

Δεν τα καταφερα στα 3

Robert Johnson: The Complete Recordings

Beatles: White album

Pink Floyd: Dark side of the

Pink Floyd: Wish you were here

Pink Floyd: The wall

Led Zeppelin: 4

Lynyrd Skynyrd: Pronounced Leh-neerd Skin-nerd

Van Halen: 1

Stevie Ray Vaughan: In Step

The Police: Outlandos d'Amour

Pearl Jam: Ten

Πολύ ενδιαφέρον θέμα...

I.   Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band - The Beatles

II.  Sabbath bloody Sabbath  - Black Sabbath

III. Led Zeppelin IV

(Αν ξεκινήσω να γράφω το...γιατί δεν θα σταματήσω ούτε όταν η ολότητα των μουσικών συμπαντικών κυμάτων γίνει δεκτή με δάκρυα χαράς από τον theoctapus ;D  ;D  

Επειδή είπαμε μόνο 3:

1) Radiohead - OK Computer

2) Steve Wynn - Melting in the Dark

3) PJ Harvey - Let England Shake

3) Thin White Rope - Sack Full of Silver

3) Neil Young - Ragged Glory

3) Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Βραχνός Προφήτης

3) Τρύπες - Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια

3) Σαββόπουλος - Το Περιβόλι του Τρελού

Εξαιρούνται οι Stones περιόδου 66-81

Velvet- Μπανάνα

Iggy-Bowie Βερολίνο περίοδος

Fall ένας οποιοσδήποτε δίσκος

Βασικά οι προσωπικότητες και όχι τα επιμέρους είναι αυτά που με νοιάζουν . Πρέπει όμως να κοιτάξω το θέμα πρέζα , ίσως θα έπρεπε να επανεξετάσω τη στάση μου απέναντι στα ναρκωτικά  ;D ;D ;D

Γκαρσόν ,πιάσε μισό κιλό μπυρωίνη , ένα κιλό κρασίσι και βάλε και του My Sharona.

Ναι ξέχασα τους DP , δεν θάθελα νάμαι σε κανένα δίσκο τους ,χωρίς το Παπακωνσταντίνου  ;D

Χμμ, δύσκολη επιλογή αλλά θα διάλεγα

1) iron maiden somewhere in time

2) queensryche rage for order

3) slipknot iowa

Καταρχάς στις λατρείες

Rush- 2112

Queensryche- Operation Mindcrime

Weather Report- Heavy Weather

μετά στις αγάπες

Pink Floyd- The Wall

Earth Wind & Fire- Spirit

Toto- IV

Αλλά και στα Blow by Blow και Wired του Jeff Beck δεν θα με χάλαγε καθόλου.

Καθώς και στο Secret Story του Pat Metheny. 

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
71
Εμφανίσεις
40K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back