Αγορά Ronroco

kokotron bcm

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλημέρα!

Μου έχει κολήσει κάποια στιγμή στο σχετικά άμεσο μέλλον να αγοράσω ένα Ronroco. Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για ένα έγχορδο των Άνδεων (http://www.charangomall.com/en/ronrocos/professional-ronroco-naranjillo-wood-p-250.html), το οποίο χρησιμοποιεί κατα κόρον ο Gustavo Santaolalla, μεταξύ άλλων και στο soundtrack των The Last of Us, Motorcycle Diaries, Babel κλπ. (http://www.imdb.com/name/nm0763395/?ref_=ttfc_fc_cr12).

Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν μαγαζιά στην Αθήνα που ίσως να έχουν τέτοιου είδους όργανα, ή αν (το πιο πιθανό) θα είμαι υποχρεωμένος να αγοράσω απ' έξω. Υπάρχουν μερικά στο ebay, υπάρχουν και official βολιβιανοί κατασκευαστές (όπως αυτοί στο λινκ που έβαλα πιο πάνω), απλά επειδή θα βγουν πολλά τα λεφτά στο τέλος (μαζί με τελωνείο κλπ.) προφανώς υπάρχει μία ανασφάλεια και ένας σχετικός ενδοιασμός εκ μέρους μου... Επίσης δεν ξέρω, έχει ποτέ πάρει κανείς σας κάτι από Βολιβία;; :P

Καλησπέρα συμφορουμίτη και συνάδελφε ronroco-φιλε!

Πάνω από 8,5 χρόνια μετά το ποστ σου κι αφού κανείς δε μπόρεσε να απαντήσει, έχω κι εγώ να αναφέρω ακριβώς το ίδιο με 'σένα: δεν τό βρήκα πουθενά στην Ελλάδα και στο ιντερνετ τό βρήκα όπως είπες στο ebay (εδώ) και στο etsy (εδώ).

Τό βρήκα όμως εδώ κι εδώ

Νομίζω ο ένας σύνδεσμος από τους δύο είναι το ίδιο που πόσταρες κι εσύ.

Δυσεύρετο όργανο!

Εξαιρετική η σύμπτωση ότι ανακινήθηκε αυτό το θέμα που δεν ειχε πέσει στην αντίληψή μου, την ίδια στιγμή που δίπλα:

Γίνεται συζήτηση για το ίδιο όργανο.

Τέτοιου τύπου όργανα και κατάσκευές γίνονται και στην Πορτογαλία και σε διάφορες χώρες της λατινικής αμερικής. Οι διαφορές είναι στο μήκος της χορδής, το πλάτος του σώματος και τον αριθμό των χορδών. Στη Βενεζουέλα ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει το Cuatro Venezolano που ειναι το ίδιο αλλά με 4 μονές χορδές αλλά πιο μικρός σώμα και το ίδιο και σε βολιβία και κολομβια αλλά και Πορτογαλία και βραζιλία το cavanquinho με μικρότερη κλιμακα χορδής. Το charango στις Άνδεις είναι επισης συγγενικό. Οι διπλές χορδές είναι παλιά ισπανική παράδοση απο τις κιθάρες (και πιο παλιά απο τα μαυριτανικά λαούτα) για όγκο. Απο ότι έχω καταλαβει δεν ειναι περιοριστικο, όλα αυτά τα έχω δει και με μονές και διπλές.

Το πολύ ενδιαφέρον ειναι οτι ολα αυτά τα 4χορδα και 5χορδα κουρδιζονται με πολλούς τρόπους.

Δυστυχώς είναι αδύνατο να το βρεις στην Ελλάδα και ακόμα και στην Ευρώπη. Ο Thomann πουλάει νομίζω κάτι Cuatros στα folk instruments αλλά φαίνονται τουριστικά. Κάποια στιγμή έπιασα ένα κουβανεζικο Tres για μερικές φορές αλλά η ποιοτητά του ήταν μονο για να δεις περι τίνος πρόκειται.

Νομίζω ότι αν πραγματικα σε ενδιαφέρει (και τα ισπανικά ή πορτογαλικά σου αρκούν) πρέπει να την ψάξεις στην τοπική αγορά και να ρισκάρεις.

Για ronroco δεν το έψαξα ποτέ αλλά στα υπόλοιπα που και που βρίσκεις σε Αμερική και Καναδά αλλά ειναι χτυπημένα στην τιμή. Στις χώρες καταγωγής τους ειναι φθηνά αλλά θα έχεις πολλά μεταφορικά και τελωνειο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back