Να ρωτήσω, αυτά δεν θεωρούνται Marshall in a box ; Έχουν σχέση καθόλου με
tubescreamer ;
Oddly enough, το CDD έχει JRC4558 chip, το οποίο είναι φυσιολογικά "TS" chip, αλλά στο high gain του ακούγεται πολύ σαν Marshall σίγουρα.
Καθώς έχει και μινι switch για τις μεσαίες κάνει ό,τι και το
tubescreamer σε low/medium gain. Με έχει καταβολέψει με όλους τους τρόπους: ο ήχος του είναι refined και σαν overdrive "βασικού ήχου", και σαν high gain όπου πραγματικά λάμπει, γιατί είναι ελεγχόμενο με το volume , καθαρίζει (φαντάσου ήχο SRV).
Να φανταστείς ότι μου άρεσε τόσο η πράσινη βέρσιον (V2) που την αγόρασα δυο φορές - είχα δυο ίδια πετάλια δηλ, για να τα στακάρω. Αλλά βρήκα διαφορές στον ήχο των δυο! Τα άνοιξα , τα φωτογράφησα και το δεύτερο είχε άλλο τσιπ (θα μου πεις, καλά, το άκουσες? Κάπως , κάτι μου έκανε, ίσως γιατί είχα συνηθίσει τον ήχο αυτού που είχα πρώτο). Εγραψα στον David Barber, και του έστειλα τις φωτος , ρωτώντας, είναι διαφορετικά? Αφού είναι το ίδιο πετάλι και η ίδια βέρσιον - και μου απάντησε ότι ναι ξέρω γω, απλά είχαν τελειωσει τα supplies και έβαλα chip της panasonik, να μην πολυλογώ, το πούλησα το δεύτερο που δεν μου ακουγόταν "ίδιο".
Και πήρα την επόμενη βέρσιον (V3) που έχει διαφορετικό χαρακτήρα επίσης, αλλά πιο πολλές μεσαιο-μπάσες και πιο smooth ψηλές (σε πολλούς δεν αρέσει γι' αυτόν ακριβώς το λόγο) για να τα στακάρω μαζί σαν δυο gain stages.
Eχω καταλήξει ότι για μένα, ο καλύτερος high gain distorted ήχος, βγαίνει με δυο tubescreamers και όχι με distortion.
@ekim
Να δες εδώ, στο 3.38, πώς αλλάζει τον ήχο σε
tubescreamer (το δεξί toggle switch, το πάει δεξιά, αριστερά είναι για πιο high gain).
https://youtu.be/GAvBZfugX_k?t=217