Ποιό stage πιάνο;

Στελλα

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Λοιπον θελω να παρω κατι καλο σε stage πιανο, οι δυνατοτητες μου δεν ειναι αναλογες γιατι δεν ξερω πιανο. Ωστοσο παιζω κιθαρα 6 χρονια και μπορω πανω κατω να καταλαβω τι ειναι καλο και τι οχι και τοσο. Σε καθε περιπτωση δεν ξερω ποιες μαρκες ειναι δημοφιλεις ή αξιοπιστες...Μπορω να δωσω μεχρι 1.600 ευρω και σκεφτομουν ή το Korg το sv-1 ή το roland το rd 300... θα ηθελα γνωμες γι αυτα τα 2 ή και καινουργιες προτασεις... ευχαριστω  :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλώς ήρθες στο Noiz αρχικά... :)

Σχετικά με το ερώτημά σου, μερικές διευκρινήσεις για να πάρεις πιο σωστές απαντήσεις:

- Σε ενδιαφέρει το όργανο να έχει και ήχους πέραν του ακουστικού πιάνου;

- Αν ναι, τί είδους ήχοι σε ενδιαφέρουν;

- Πρόκειται να το μετακινείς συχνά;

- Θα το χρησιμοποιήσεις αποκλειστικά για μελέτη πιάνου ή και για πρόβες/live;

καλημερα Στελλα.

τα πιανα του roland δεν συγγρινοντε,rd300 η rd700.

βασικα καλο θα ειναι να ακουσεις κανα δυο για να δεις και στα δικα σου αυτια τι σου αρεσει

δες μεσα στις αγγελιες του noiz πρεπει να εχει και rd300 και rd700 επισεις πολυ καλα ειναι και τα kurzwell σε ηχους πιανου.

Να σημειωσω εδω ότι το Korg SV1 επικεντρώνεται περισσότερο στους ήχους ηλ. πιανου (rhodes, clavinet, wurlitzer κτλ) με μέτριους ήχους πιανου. Αλλα προεχει η απαντηση στα ερωτηματα του Alchemist

Και γω που δοκίμασα πρόσφατα το korg δεν με ικανοποίησε το πιάνο του...Θα μπορούσες να δεις και το kawai mp5 ίσως το οποιό δοκίμασα πρόσφατα και μου άφησε θετικές εντυπώσεις ιδιαίτερα όσον αφορά το κλαβιέ.! Να κάνω μια ερώτηση ψιλοάσχετη? Εφόσον δν γνωρίζεις πιάνο γιατί θέλεις να πας σε stage piano  και ιδιαίτερα τόσο ακριβό(1600) εφόσον και με πολύ λιγότερα χρήματα μπορείς να πάρεις άνετα κάτι αξιοπρεπες όπως το korg sp250?

Καλά τά Roland αλλά εγώ θά έπαιρνα Kurzweil έχουν περισσότερο όγκο στό ήχο.

alchemist στην κατασταση που ειμαι τωρα νομιζω οχι αλλα οταν θα μπω στη διαδικασια να ''πειραζω'' ηχους και να βαζω εφε ναι θα με ενδιαφερει(τοτε που θα ξερω και καλυτερα,μαθαινω γρηγορα ευτυχως),ομως θελω κυριως τον καλυτερο δυνατο ηχο στο κλασικο πιανο,παιρνω stage γιατι θελω να το μεταφερω ευκολα και αρκετα συχνα σκοπευω να μαθω πιανο σε αυτο αλλα και να το κρατησω χωρις να το αλλαξω γι αυτο και θα δωσω πανω κατω τοσα χρηματα,για να δωσω απαντηση και στον metallicus... ευχαριστω πολυ ολους, οποτε ψαχνω λιγο περισοτερο τα kurzweil και τα Roland και αποφευγω το sv1.

Λοιπον θελω να παρω κατι καλο σε stage πιανο...

αν θελεις ενα αξιο κομματι stage που θα το ευχαριστηθεις για χρονια, χωρις να σε ''πουλησει'',συνισταται σαφως ενα kurzweil.

Θα ηθελα τη βοηθεια σας σε κατι ακομα,μπορειτε να μου προτεινετε αναμεσα σε kawai roland και kurzweil καποια μοντελα...(θελω καλο κλαβιε,και καλο ηχο-πιανου κυριως)

οσο περισσοτερο ψαχνω τοσο μπερδευομαι  :-[ ....

Στελλα είπε:
Θα ηθελα τη βοηθεια σας σε κατι ακομα,μπορειτε να μου προτεινετε αναμεσα σε kawai roland και kurzweil καποια μοντελα...(θελω καλο κλαβιε,και καλο ηχο-πιανου κυριως)

οσο περισσοτερο ψαχνω τοσο μπερδευομαι  :-[ ....
Πρώτα θα πρέπει να καταλήξεις σε μοντέλο από κάθε μάρκα.

Κάθε μάρκα έχει μοντέλα από - μέχρι.

Το να σου πω πάρε ένα Roland V-Piano σε καλύπτει;

Οικονομικά είναι πολύ ψηλά σε τιμή. Εκτός αν θες να διαθέσεις τόσα χρήματα.

Από την άλλη αν σου πω πάρε ένα Roland μικρής σειράς, σε καλύπτει και πάλι;

Δεν έχει αυτά που έχει το V-Piano ή κάποιο άλλο πιό μεγάλο ίσως.

Τα πιό πάνω ως παράδειγμα.

Γι'αυτό ψάξε - ψάξε - ψάξε. Παίξε αρκετή ώρα, έστω και με ακουστικά.

Δες ποιό σου κάνει σε toucher και σε ήχο. Ο ήχος σε όλη την έκταση του κλαβιέ.

Επίσης δες ποιό έχει καλύτερη ή μεγαλύτερη σε διάρκεια εγγύηση.

Καλές εταιρείες είναι και η Kawai και η Roland και η Yamaha και η Korg και η Kurzweil.

Εσύ αποφασίζεις. Τα υπόλοιπα είναι σε πολλές περιπτώσεις λεπτομέρειες καθ'ότι όλες οι μάρκες και όλα τα μοντέλα όπως είπα έχουν τα υπέρ και τα κατά.

Με το αζημίωτο φυσικά.

Τέλος, υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα.

Καλησπέρα κι από εμένα.

Πέρσι χρειάστηκε να μπω στη διαδικασία αγοράς ηλεκτρικού πιάνου με μία φίλη που τότε ξεκινούσε. Από όλα όσα είδαμε και είδαμε πάαααρα πολλά καταλήξαμε σε αυτό. http://www.kurzweil.com/Product.php?id=192

Τώρα πλέον η εταιρία έβγαλε καινουριο μοντέλο, http://www.kurzweil.com/Product.php?id=209. Από όσο ειμαι σε θέση να ξέρω τα βγάζει ακριβώς ίδια και σε stage. Πάντως για την τιμή τους είναι ό,τι πιο κοντινό σε αίσθηση και ήχο πιάνου. Και το τουσέ δεν είναι άσχημο για τα δικά μου δεδομένα πάντα. Οπότε το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Εχω kurzweil stage και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Πραγματικά είναι σταθερή αξία τα άτιμα,

αλλά λίγο παραπάνω εάν ανέβαζες το budget σου,θα σου πρότεινα κι αυτό:

http://www.thomann.de/gr/roland_rd700_gx.htm

Το οποίο πέρα του ότι έχει ''καταπλήκτικά πιάνα'' και πλήκτρο,είναι και επεκτάσιμο διότι παρέχει 2 SRX expansion board slots.

Από εκεί και πέρα όπως προείπε και ο Κος Χναράκης,παίξε,πάιξε,άκουσε άκουσε...

γιατί πολλές φορές πέρα των standards σε ορισμένα πράγματα,είναι και θέμα γούστου,αίσθησης...

Οπότε καταλήγουμε στο γνωστό περί ορέξεως... :D(σε μπερδέψαμε πάλι ;D)

Stage III piano Rhodes ????

Βρίσκεις στο Ebay της Γερμανίας... με λίγη υπομονή.

studio54GR είπε:
Stage III piano Rhodes ????

Βρίσκεις στο Ebay της Γερμανίας... με λίγη υπομονή.
Μπα... το πλήκτρο του απέχει από την καθαρά πιανιστική αίσθηση (έτσι πρέπει δηλαδή), έχει τον καλύτερο ήχο Rhodes ever αλλά μόνο αυτόν και κοστίζει παραπάνω, πολύ παραπάνω από ένα Kurzweil PC3 ή ένα Roland RD-700.

Επειδή και εγώ είμαι σε παρόμοιο δίλημμα, μεταξύ Roland RD-700GX και Kurzweil PC-3X (88άρια και τα δύο) ποιο προτείνετε;

Καλημερα και απο μενα.

καλο ειναι παιδια να ακουσετε και τα δυο και μετα να αποφασισετε επισεις καλο θα ειναι να δειτε και λειτουργικα αν σας κανει.

απο προσωπικη αποψη ειναι πολυ καλα και τα δυο(roland rd,kurzweil)

αλλα πιστευω οτι το roland υπερτερη στον ηχο μου ακουγεται πολυ πιο γεματος.

εδω υπαρχει αλλο ενα προβλημα, καποια απο αυτα δεν εχουν ηχεια...:/ μου αρεσε και το rd 300 της roland που ειναι σε αρκετα καλη τιμη(τοσα χρηματα-1300 περιπου- υπολογιζα)...ψαχνω κατι σαν το kurzweil sp 88...δυστυχως στην κρητη δεν κατεβαζουν σχεδον κανενα μοντελο, δεν εχω καμια ιδεα για την αισθηση παρα μονο για τον ηχο που τον ακουω στο Ινετ....Ειμαι καλοβολη και αυτο ειναι το προβλημα, μου αρεσουν σχεδον ολα τα μοντελα!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back