Χθες άνοιξα το κουτί του PX-5S μου ;D
Αυτες τις ώρες που το έπαιξα, έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τον ήχο του πιάνου του. Αν έχω καταλάβει καλά, το πιάνο είναι ηχογραφημενο σε 4 δυναμικές, και από κει και πέρα αναλαμβανει η AiR engine να κάνει ομαλες τις μεταβολες απο τη μια δυναμική στην άλλη.
Προσωπικά, και μετα απο προσεκτική παρατήρηση, διέκρινα τουλάχιστον 8 διαφορετικές δυναμικές, με αλλαγή και στο ηχόχρωμα, όχι απλά στην ένταση.
Πολύ όμορφος ήχος του πιάνου, θυμίζει λίγο
Kurzweil, σε αντίθεση με τα πιο "λαμπερά" (bright) της Roland.
Τα πλήκτρα του τα βρήκα κάπως βαριά (στα μπασα, γιατι όσο ανεβαίνεις, ελαφραίνει το πατημα, όπως πρέπει). Για κάποιους αυτο μπορει να είναι καλό, για άλλους κακό. Εμένα δε με ενοχλεί, αν και γουσταρα πιο πολύ το κάπως πιο ελαφρύ πλήκτρο κάποιων Roland.
Το δυνατό σημείο του PX-5S είναι πιστεύω η live χρήση του, καθως είναι πολύ ευελικτο κοντρολερ, και γενικά ολα τα κουμπιά του, φωνάζουν οτι είναι ένα οργανο για live.
Αν βρεις λύση στο μπατζετ σου για ένα ζευγάρι ηχεία, ή αν δε σε ενοχλούν τα ακουστικα (που θα χρειαστούν όταν έρθει ο τζουνιορ ;D ), τότε νομίζω πως δε θα σε απογοητεύσει καθόλου ως αγορά.
Ασε που θα βρεις ενδιαφέρον και στις άλλες λειτουργίες του.
Το πολύ δυνατό του σημείο, είναι τα ηλεκτρικά πιάνα παντως (rhodes, wurli, clavinet)