Ποιό Delay

Bill2 είπε:
πως και δεν έχει αναφέρει κανείς το deluxe memory man?
Aν σύμφωνα με τη συμβουλή μου στην αρχή του θρεντ ΔΙΑΒΑΖΕΣ τα δεκαπέντε χιλιάδες προηγούμενα ποστ για ντιλέιζ αντί να περιμένεις για μασημένη τροφή & για προτάσεις που επαναλαμβάνονται, θα έβλεπες ότι έχει αναφερθεί ΠΟΛΛΕΣ φορές, όπως και ΟΛΑ σχεδόν τα υπόλοιπα.

bloody_sunday έψαξα πριν κάνω ποστ και έψαξα γενικά στο ιντερνετ αλλά δεν καταλήγεις πουθενά από την άποψη ότι αναφέρονται άπειρα προιόντα και σχεδόν όλα με άκρως θετικές εντυπώσεις από τους κατόχους τους που δεν έχει διαφορά από το να πας σε ένα μαγαζί και να πάρεις ό,τι σου πασάρουν...

εγώ θέλω να καταλήξω σε 3-4 που θα μου προτείνει η πλειοψηφία και να πάω σε κάποιο μαγαζί που να τα έχει όλα, να τα συγκρίνω και να πάρω αυτό που μου ταιριάζει.

Πάνω - κάτω, αναφέρθηκαν κάποια εμπορικά πετάλια, αναφέρθηκαν και κάποια boutique.

Γνώμη μου είναι ότι όλα είναι άριστα για την περίπτωσή και τις ανάγκες σου.  ;)

Ότι αναφέρθηκε, θα σε καλύψει για χρόνια πριν νοιώσεις την ανάγκη να βρεις κάτι καλύτερο, οπότε go for it...

σωστά. είμαι ανάμεσα σε

dd-20

carbon copy

mad professor

deluxe memory man

και visual sound h2o που κανένας δεν είπε τίποτα αλλά μου έχει κάτσει και θέλω να το δοκιμάσω ;)

Bill2 είπε:
σωστά. είμαι ανάμεσα σε

dd-20

carbon copy

mad professor

deluxe memory man

και visual sound h2o που κανένας δεν είπε τίποτα αλλά μου έχει κάτσει και θέλω να το δοκιμάσω ;)
Δύσκολή η σύγκριση ...και κυρίως υποκειμενική.  :-\

Κάποια απο τα πετάλια που ανέφερες, έχουν διαστάσεις οι οποίες ξενίζουν αρκετούς.

Κάποιες φορές δείχνουν χορταστικά, άλλες φορές κουράζουν...

Εαν δεν είχα delay και έπρεπε να πάρω κάποια απο τα προαναφερθέντα, θα αγόραζα το MXR.

Είναι μικρό, φθηνό και αναλογικό.

Αυτό σημαίνει ότι και μετά απο 20 χρόνια, ο ήχος του δεν θα έχει ξεπεραστεί.  ;D

Εαν αργότερα έχεις άλλες απαιτήσεις, μπορείς να πάρεις ενα καλύτερο ή ενα ψηφιακό με περισσότερες λειτουργίες ...αλλά ενα αναλογικό πεταλάκι με ενα "σεβαστό" και standard ήχο, πάντοτε θα είναι στο συρτάρι σου.  8)

Απο οσα ψηφιακα delay με looper αναφερθηκαν ποια μπορουν να γραφουν λουπα με delay και να μπορεις μετα εσυ απο πανω να παιζεις παλι με delay?

Για το ψηφιακο memory man τι γνωμη εχετε?

ψαχνω και εγω αρκετο καιρο για delay και ειχα καταληξει στο dd20

πριν λιγες μερες ειδα το stereo memory man with hazaray της EH και θα ηθελα οσοι ξερετε και τα δυο να με βοηθησετε.

με ενδιαφερει και η ποιοτητα αλλα και η ευεληξια.

Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο ηχητικά το DD20. Λιγότερο "θεότρελο" από το Stereo Mem. Man with Hazarai αλλά πιο σωστό στο σχεδιασμό του και με περισσότερες δυνατότητες.

blue είπε:
(αληθεια,το DD20 παιρνει expression?)

2 expression παιρνει. ;)
super για πες γιατι κοιταω το manual k λεει μονο για το F5U για tap tempo?

ψαχνω ενα delay ρε γ@μωτο που να εχει κ tap tempo αλλα κ να μπορω να βαλω expression pedal για να εχω ολο τον ελεγχο στα ποδια αλλα κ να κανω κ καμενους ηχους.

πχ εαν το memory boy ειχε κ tap tempo θα το χτυπαγα κατευθιαν!

κ σε μια λογικη τιμη μεχρι 250 ευρω

bluezlick είπε:
super για πες γιατι κοιταω το manual k λεει μονο για το F5U για tap tempo?

ψαχνω ενα delay ρε γ@μωτο που να εχει κ tap tempo αλλα κ να μπορω να βαλω expression pedal για να εχω ολο τον ελεγχο στα ποδια αλλα κ να κανω κ καμενους ηχους.

πχ εαν το memory boy ειχε κ tap tempo θα το χτυπαγα κατευθιαν!

κ σε μια λογικη τιμη μεχρι 250 ευρω
το space echo (και πάλι) της Boss κάνει αυτό που λες!

frunobulax είπε:
το space echo (και πάλι) της Boss κάνει αυτό που λες!
τωρα που το πες κ το εψαξα καλυτερα εχεις δικιο!

με βλεπω να πουλαω το dd20 κ να το παιρνω το space echo.... :P

εαν το DD20 επαιρνε κ expression θατανε το απολυτο delay για μενα

Με αυτές τις προϋποθέσεις (καινούργιο, κάτω των 250 ευρώ και με υποδοχή για expression pedal) υπάρχει και το Boss DD-7.

Γενικά μιλώντας, αν δεν περάσουν κάποια delay απ' τα δικά σου χέρια, επειδή πολλά από αυτά απαιτουν και κάποιο χρόνο εξοικείωσης δεν είναι εύκολο να διαμορφώσεις γνώμη. Γενικά καλύτερα ξεκίνα με  μεταχειρισμένα, αναγνωρίσιμα πετάλια τα οποία μπορείς να αλλάζεις χωρίς να χάνεις λεφτά.

Kάποιοι παράγοντες που νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείς και να ρωτήσεις είναι:

1. Aν το χρησιμοποιείς σε εντελώς καθαρό ενισχυτή ή στο fx loop χωρίς power amp distortion. Αν όχι οι επιλογές περιορίζονται. Δεν παίζουν όλα τα delays το ίδιο καλά μπροστά από τον ενισχυτή ή σε έναν Marshall στα όρια της εκτόξευσης...(ιδιαίτερα τα πιο bright).

2. Αν το χρησιμοποιείς μετά από πετάλια που δίνουν πολύ gain. Kάποια delays επίσης δεν συνεργάζονται καλά με αυτά.

3. Αν το χρησιμοποιείς περισσότερο για το "χρώμα" όπου τα παλιά αναλογικά πετάλια με τα Panasonic MN transistors υπερτερούν κατά τη γνώμη μου ή θές καθαρές επαναλήψεις όπου τα ψηφιακά έχουν το πάνω χέρι.

4. Aν έχεις ήδη πολλά true bypass πετάλια μπορεί να προτιμάς ένα buffered. Ή το αντίθετο.

Εγώ έχοντας περάσει από πολλά, αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα H&K Replex για το reverb και το multihead slapback, ένα παλιό Rockman για να απογειώνω διαστημόπλοια και θα ξανααγοράσω στο μέλλον το BMF Decho Box για τις επαναλήψεις του. Όλα αυτά καρφί σε έναν Marshall JCM 800 μετά από τα fuzzes. Και όλα έχουν κάποιο treble roll off λόγω της φύσης του set up.

Βάσει της πρώτης περιγραφής σου για καθαρές επαναλήψεις χωρίς αλλοιώσεις, θα πήγαινα στο Trex Replica. Σε πιο ακριβά, στο Mad Professor Deep Blue Delay και στο Skreddy Echo.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
kpeyos είπε:
3. Αν το χρησιμοποιείς περισσότερο για το "χρώμα" όπου τα παλιά αναλογικά πετάλια με τα Panasonic MN transistors
Συμφωνώ σε όλα, απλά να σημειώσω πως τα Panasonic bucket brigade chips που εννοείς δεν ήταν τρανζίστορ αλλά τσιπ με ένα μικρό στρατό από πυκνωτάκια (πχ το 3004 είχε πάνω από 500).

Silot είπε:
TC 2290, Eventide H3000, Fulltone Tube Tape Echo, Empress Super Delay, Diamond Memory Lane 2, TC D-Two, Moog MF 104z, SIB Echodrive, Eventide Time Factor, Mad Professor Deep Blue Delay..... ;)
+100000

+Skreddy Echo  :P

Εγώ χρησιμοποιώ το DD-7. Είναι αρκετά καλό μηχάνημα, με πολλές δυνατότητες, ωραίο ήχο, καλή ανάλυση (στα ψηφιακά του εννοώ) και έχει και tap tempo και παίρνει και exp. pedal. Βέβαια όλα αυτά πρέπει να τα κάνεις με ένα πετάλι, δεν έχει δλδ ξεχωριστά το tap για να είσαι έτοιμος να ρυθμίσεις το delay σου ανα πάσα στιγμή. Είναι μια καλή και οικονομική λύση όμως για να ακούσεις διάφορους τύπους delay και να ψαχτείς.

Βέβαια, επιδή θέλω να σκάσω λεφτά για το delay μου όσο "μεγαλώνει" το pedal board μου (κι ας είμαι και μπασσίστας :P) ε... ζαχαρώνω λίγο καλύτερα πετάλια όπως της eventide ή της t.c. electronics ή το dl-4 της line6 ή το dd-20 και τέτοια.

Πάντως για τα λεφτά που έδωσα, το dd-7 με καλύπτει απόλυτα για τώρα και το χρησιμοποιώ αρκετά.  Σίγουρα το προτείνω!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το μεγαλύτερο προσόν του είναι πως προσφέρει τόσες δυνατότητες στη γνωστή, παροιμιώδους αντοχής και πολύ pedalboard-friendly συσκευασία ενός πεταλιού της Boss. Aπό κει και πέρα, παίρνει ξεχωριστά tap, πχ. αυτό:

top_M.jpg

...αλλά δεν παίρνει ταυτόχρονα και expression pedal, και το ανωτέρω. Θα πρέπει κάποιος να διαλέξει ή το ένα ή το άλλο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back