Τα έχω δοκιμάσει όλα κατά καιρούς, αλλά τα τελευταία 14 χρόνια προτιμώ αυτά που μπορώ να πληρώσω.
Όλα έχουν διαφορά στον ήχο και στην ποιότητα ηχογράφησης. Κάτι που επιβεβαιώνεται (τρόπον τινά) και εδώ:
http://src.infinitewave.ca/
μόνο αυτό δεν αποδεικνύεται στο link που παραθέτεις...
ξαναδιάβασε προσεκτικά και αν οι γνώσεις σου περί
audio είναι περιορισμένες, για να μην μπερδευτείς περισσότερο (από ότι δείχνει η παραπάνω ρήση σου) καλύτερα (μέχρι να κατανοήσεις τη έννοια του
downsampling πχ) άστο προσωρινά και ξεκίνα από το
test του
noiz (πίσω στο 2009) που (θέλω να) πιστεύω ότι θα σου λύσει αρκετές απορίες και θα σου ξεμπερδέψει τα λάθος συμπεράσματα στα οποία (δείχνεις να) έχεις καταλήξει...
και για να μην μπουν στην πλάνη ή συντηρήσουν κι άλλοι τον "
audio μύθο" (που μέσω του γνωστού χαλασμένου τηλεφώνου αναπαράγεται συνεχώς, πριμοδοτώντας την
αντιδημιουργική ημιμάθεια) να επαναλάβω για πολλοστή φορά συμπερασματικά ότι
στην "ουσία" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ AUDIO ΣΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ DAW'S... και όπως εύστοχα είχε καταλήξει τότε και ο φίλος μας Νικόδημος στο τέλος της σημαντικής προσπάθειας που έφερε σε πέρας
για το συγκεκριμένο κομμάτι του τεστ (ΠΟΥ) έχει να κάνει αποκλειστικά με την summing λειτουργία των DAW's, δηλαδή το άθροισμα αριθμών το αποτέλεσμα είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο... θα ήταν (ΟΝΤΩΣ) πολύ απογοητευτικό αν ίσχυε κάτι άλλο....
Φυσικά και υπάρχουν χιλιάδες παράγοντες που διαφοροποιούν ποιοτικά τα διάφορα software DAW μεταξύ τους , αλλά το summing δεν είναι ένας από αυτούς και δεν θα έπρεπε επ ουδενί να είναι...
έτσι λοιπόν την παρακάτω απόφασή σου
Θα συνέχιζα να προτιμώ τα ProTools αν μπορούσα να τα πληρώσω, αλλά έχω μεταβεί στο Cubase Elements 10 που είναι αρκετά πλήρες για τα χρήματά του.
αν την έχεις πάρει με το αρχικό σου συμπέρασμα, καλό είναι να την επανεξετάσεις αφού πρώτα γίνεις
κύριος των πραγματικών σου αναγκών (κυρίως εργονομικών) αποκωδικοποιώντας τες (πράγμα που δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξανακαταλήξεις στο ίδιο DAW απλά πλέον θα είσαι σίγουρος ότι ακολούθησες τον "σωστό" δρόμο)...
φιλικά
ΥΓ.
αλλά έχω μεταβεί στο Cubase Elements 10 που είναι αρκετά πλήρες για τα χρήματά του.
πχ αν κατέληξες στο ανωτέρω για τις "δυνατότητες" του σύμφωνα με τα χρήματα του, τι να πει και το (υπερπλήρες στα πάντα) "επαγγελματικό" Sonar που δίνεται πλέον δωρεάν...?