GabrielM είπε:
Ποιά η διαφορά του p2p με το pcb; Το ένα (pcb) είναι ολοκληρομένο κύκλωμα σε πλακέτα και το άλλο δεν είναι; Και άν ναι , ποιές διαφορές μπορεί να έχει στον ήχο δλδ;
EDIT:Μήπως να γίνει ένα άρθρο με το είδος των ενισχυτών για να μαθαίνει και ο απλός ο κόσμος;Λαπμάτοι,τρανζίστορ,κλάσεις , τί είναι το ενα , τι είναι το άλλο; Αν μπορούν 2-3 άτομα που κατέχουν δλδ θα ήταν πολύ καλό. Καθοδος, διόδος και πράσινα άλογα
Αρκετά από αυτά υπάρχουν (σε εμβρυακή μορφή) στα Απαντημένα. Κάπου εκεί βρίσκεται και κάτι σχεδόν νηπιακού επιπέδου που έγραψα εγώ για το bias (όχι, δεν αστειεύομαι, απλά θέλει βελτίωση & μερική διόρθωση στο στυλ και στα facts). Φωτό για τα pcb, turret board κλπ:
http://www.noiz.gr/index.php?topic=164571.msg276485#msg276485
Προσωπικά ναι, έχω διαπιστώσει διαφορές ανάμεσα σε ενισχυτές με pcb και handwired. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, υπό ορισμένες προϋποθέσεις και για ορισμένα (κάπως προχωρημένα και πολύ απαιτητικά, τολμώ να πω) αυτιά. Η απόσταση μεταξύ αυθυποβολής και διαπίστωσης ηχητικής διαφοράς είναι μικρή αλλά θα προσπαθήσω να γράψω τι έχω ακούσει εγώ.
Αν κάποιος παίζει ΚΑΘΑΡΑ ή με πολύ ελαφρύ od που πηγάζει αποκλειστικά από το ζόρισμα των προενισχυτριών ή και των τελικών, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ πετάλι, καρφί σε ενισχυτή που δεν υπερβαίνει τα 30-άντε 50 βατ και με ψηλά το vol (χωρίς όμως κατ'ανάγκη να είναι τερματισμένο), με κιθάρα με ποιοτικούς και responsive μαγνήτες (εννοείται -ανάμεσα σε άλλες- όχι με αυτές του Οξαποδώ με 666 γωνίες κλπ κλπ), τότε η εντύπωσή μου είναι ότι ο ήχος είναι κάπως πιο γεμάτος, πιο "τρισδιάστατος", με καλύτερες και πιο άμεσες αποκρίσεις σύμφωνα με τη δυναμική του παιξίματος, και με μια "υπογραφή" στις υψηλές-μεσουψηλές που αν της δώσεις την δέουσα προσοχή θα ανακαλύψεις ότι είναι πιο πλούσια σε αρμονικές. Α, επίσης τα έχει όλα και συμφέρει, διώχνει την πιτυρίδα, καταπολεμά τη φυλλόπτωση της βουκαμβίλιας, έχει γεμάτη γεύση, τριπλό αμμονιαζόλ και είναι σαν την κόκα κόλα: πάει με όλα.
Όλα αυτά βεβαίως ξέχνα τα μέσα σε band setting, πολύ περισσότερο με δεύτερο κιθαρίστα, όπως επίσης συνήθως και σε mix τραγουδιού. Αν παίζεις μόνος σου όμως, πιστεύω ότι ίσως (ΙΣΩΣ) γίνει αντιληπτή η διαφορά.
Disclaimer: αυτό βεβαίως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ενισχυτάρες όπως οι Bad Cat, Μatchless, Ηiwatt κλπ είναι για bedroom players, ούτε ότι δεν υπάρχουν ενισχυτές με απλό pcb που την ηχητική τους ποιότητα την ζηλεύουν πολλά handwired αδέρφια τους... και τα δυο υπάρχουν για να προσθέτουμε χρώματα στην ηχητική παλέττα. Οποιεσδήποτε παρόμοιες συγκρίσεις μεταξύ ενισχυτών είναι μάταιες και μοιάζουν με τις συγκρίσεις μεταξύ των μπαμπάδων μας (μάταιες γιατί ο δικός μου αποδεδειγμένα σας τους δέρνει όλους).