Ποιες οι διαφορές στους τύπους ηλ. κιθάρας;

IxNiLaTiS

Μέλος
Πόντοι
38
Τι διαφορές έχουν οι διάφοροι τύποι ηλ. κιθάρας;

Τύπος Strat, τύπος SG, τύπος Paul, τύπος Tele, κλπ.

Εμφανισιακά πάντως, μου αρέσουν οι Paul ….

Ωχ τώρα άνοιξες ένα τεράστιο θέμα....

Οι διαφορές είναι πάρα πολλές

ηχητικά, αίσθησης στο χέρι, εμφανισιακά, τρόπος κατασκευής (bolt on, set neck, neck through και λοιπά) και πολλές ακόμα..

Σκέψου οτι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα και στις Strat πχ, αναλογα με τα ξύλα που χρησιμοποιούνται, ή τους μαγνήτες.

¶βυσσος....

οντως αβυσσος,σου προτεινω να κανεις ενα google γιατι ειναι τοσο μεγαλη η ποικιλια που ουτε σε ενα μηνα δεν θα τελειωσουμε αν αρχισουμε να γραφουμε εδω...

Η διαφορά είναι μία: οι Les Paul και οι SG είναι κιθάρες.

Οι υπόλοιπες είναι κουπιά ή/και καυσόξυλα.

Τέλος.

Τσαμπουκά κανείς;;;

bolt on, set neck, neck through
cs101.JPG
:lol: :lol: :lol: :lol:

Όντως το πράγμα είναι εξαιρετικά μεγάλο θέμα :) Σκέψου όταν έψαχνα εγώ να πάρω κιθάρα, και είχα καταλήξει και στη μάρκα (PRS) ρώτησα τι διαφορά έχουν τα μοντέλα τους και διάβαζα κάτι ώρες για να πάρω χαμπάρι :):):)

Ψάξε γενικώς στο net, θα βρεις σίγουρα πάρα πολλές πληροφορίες :) Και δώσε μας και κανα καλό link άμα βρεις ;)

Θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση. Έχω παρατηρήσει ότι αυτά τα μικρά πλαστικά, πως τα λένε, α ναι, πένες! Αυτά λοιπόν που τα κρατάνε στα δάκτυλα οι κιθαρίστες και βαράνε τις χορδές, έχουν διάφορα χρώματα, μάλιστα μερικά έχουν και σχεδιάκια επάνω.

Θέλω να ρωτήσω λοιπόν αν παίζει ρόλο το χρώμα και τα σχεδιάκια της πένας στον ήχο της κιθάρας... τι γνώμη έχετε; :roll:

Ρε πάρε εκει μια τελε....Να βρείς την υγειά σου....Δεν βλέπεις όλους στο forum.....Μόνο για πιατέλα δεν την έχουν χρησιμοποιήσει....ΚΑι απότι έχω κατάλαβει.....μια tele ταιριάζει παντού.....

Just kidding....Περι ορέξεως ζαμπονοτυρόπιτα....(ωχ πείνασα...)

Οι τζαζίστες παίζουν με Paul σωστά;

Γιατί δεν πάιζουν και με strat;

Θέλω να ρωτήσω λοιπόν αν παίζει ρόλο το χρώμα και τα σχεδιάκια της πένας στον ήχο της κιθάρας... τι γνώμη έχετε;
O Eric Johnson λεει οτι οι ΡΟΖ πενες του δινουν ενα ελαφρυ boost στα 10ΚΗΖ κατι που σε συνδιασμο με το ..κουρδισμα του μπρατσο με ξι φαλτσορε αναδεικνυει τις πλουσιες αρμονικες οταν το φεγγαρι ειναι ολογιομο... :wink:

O Eric Johnson λεει οτι οι ΡΟΖ πενες του δινουν ενα ελαφρυ boost στα 10ΚΗΖ κατι που σε συνδιασμο με το ..κουρδισμα του μπρατσο με ξι φαλτσορε αναδεικνυει τις πλουσιες αρμονικες οταν το φεγγαρι ειναι ολογιομο... :wink:
Χμμμ... ενδιαφέρον αυτό...

Υπάρχει software που να τα υπολογίζει αυτά τα πράγματα;;

Θα ήθελα όμως, αν υπάρχει, να είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ. 8)

Επίσης έχω κάποιες αμφιβολίες για τις ροζ πένες, γιατί είναι λίγο gay χρώμα κατά τη γνώμη μου, και εγώ δεν θέλω να έχω σχέση με τέτοια πράγματα, ευχαριστώ... :D

O Eric Johnson λεει οτι οι ΡΟΖ πενες του δινουν ενα ελαφρυ boost στα 10ΚΗΖ κατι που σε συνδιασμο με το ..κουρδισμα του μπρατσο με ξι φαλτσορε αναδεικνυει τις πλουσιες αρμονικες οταν το φεγγαρι ειναι ολογιομο...
Και εγώ που νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά... 8)

Αυτους τους αλήτες τους πλερώνουν οι φέντερς για να παίζουν με τα κουπιά τους αλλά αυτοί κάνουν το γνωστό κόλπο γκίμπσον-από-κάτω-μούφα-από-πάνω για να παίζουν καλά και να τσιμπάν και τα λεφτά. Έτσι είναι, μη σας κοροϊδεύουνε.

Ρε ιχνηλάτη και εσύ ρωτάς πολύ γενικά πράγματα....

Μέχρι και εγω που έιμαι άσχετος με το θέμα ξέρω ότι για να σου απαντήσουνε πρέπει να γίνει συζήτησει ενός μήνα να "τσακωθούνε" για το ποιά είναι κουπιά, να "ξεκατινιαστούν" για τα κουρδισμένα ξύλα, να ξεδιπλώσουν τις απόψεις τους για τους κιθαρίστες που παίζουν με την κάθε μια κιθάρα και όπως είναι σίγουρο ο καθένας θα πάρει την πλευρά που του αρέσει (βλ. διαμαχη ανάμεσα σε GIbsonάδες-Fenderiarhdes)

Είναι σαν ρωτάς ποιες οι διαφορές των πλανητών του ηλιακού συστήματος...(καλα το π@ρ@χεσα με το παράδειγμα..αλλά τέσπα....)

No hard feelings πάντα....

O Eric Johnson λεει οτι οι ΡΟΖ πενες του δινουν ενα ελαφρυ boost στα 10ΚΗΖ κατι που σε συνδιασμο με το ..κουρδισμα του μπρατσο με ξι φαλτσορε αναδεικνυει τις πλουσιες αρμονικες οταν το φεγγαρι ειναι ολογιομο...
Και εγώ που νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά... 8)
Έχω καρατήσει τις σελίδες αυτού του θέματος,

έτσι για να ξέρουμε ποιοι κάνουν τρολλάρισμα εδώ μέσα.

Συνεχίστε, καλά πάτε!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back