gerrard είπε:
ελάχιστοι καλλιτέχνες απο όποιο είδος μουσικής και να πάρεις παίζουν με ''φτηνά'' όργανα. Αλλά και να πάρεις τις κιθάρες τους, τι να λέει...? Μήπως θα βγάλεις ποτέ τον ήχο τους... ??? Με τα λεφτά που έχεις να πάρεις μια καλή κιθάρα που να σου αρέσει ο ήχος της και να σου κάθεται καλά στα χέρια ;D
Φίλε μου νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της συζήτησης. H πρότασή μου έγινε δεδομένου ότι ο OP δεν θέλει να βγει να δοκιμάσει (τουλάχιστον μέχρι να καταλήξει από ότι κατάλαβα σε 3-4 μοντέλα) κιθάρες. Οπότε από κάπου πρέπει να ξεκινήσει η κουβέντα. Μπορεί να του "κάνει" από strat, μέχρι tele, μέχρι σκαφάκι, μέχρι epiphone les paul, μέχρι prs se, μέχρι you name it.
Τα σχήματα/ χρώματα / γεύσεις κιθάρας που υπάρχουν είναι πάρα πολλά για να καταλήξεις εύκολα σε 3-4 όταν ξεκινάς από το μηδέν (προσωπικά αυτή είναι η εντύπωσή μου καθώς πιστεύω ότι στα είδη που περιέγραψες θα μπορούσε να σε βοηθήσει θεωρητικά οτιδήποτε εκτός από βαρυμεταλλοκιθάρες). Νομίζω πιο εύκολα θα σε μπερδέψουμε. Καθώς επιμένεις όμως ότι θες να ακούσεις
ένα καλό όργανο για τα λεφτά του που να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάποιες γενικές χροιές ήχου-στυλ που περιέγραψα και να μου μείνει.
κατά την προσωπική μου άποψη καλό είναι να κοιτάξεις:
-strat (αμερικάνες αλλά και τη σειρά classic player)
-tele (american special ή baja)
-prs se tremonti ή soapbar
-
gibson sg (στις αγγελίες παίζει και μια standard εαν δεν απατώμαι), και
-epiphone sheraton
Οι παραπάνω κιθάρες εμπίπτουν στην κατηγορία "value for money που τις βρίσκεις στην αθήνα και αν χρειαστεί να τις πουλήσεις δεν θα περιμένεις 100 χρόνια".
Εαν κάποιο από τα δύο σκέλη της κατηγορίας δεν σε ενδιαφέρει, τότε ανοίγουν και άλλες επιλογές, με τις αντίστοιχες συνέπειες! (δηλαδή ενδέχεται να πάρεις κάποια στα τυφλά που μπορεί να μην σου κάνει τελικά, ή να αγοράσεις μια που θα σου κάνει αλλά που εαν χρειαστεί να την πουλήσεις για οποιοδήποτε λόγο, θα αναγκαστείς να την "σκοτώσεις").