Yiannis έχεις απόλυτο δίκιο. Αν ποτέ χρειαστεί να πουλήσω κάποιο μουσικό όργανο μάλλον εδώ θα καταλέξω και απ όσο βλέπω υπάρχει αξιόλογος κόσμος και με αρκετές γνώσεις!!!!
Λοιπόν παιδιά, τελικά μετά από τις απόψεις σας και κάμποσο ψάξιμο στο ιντερνετ κατέλειξα και θα δοκιμάσω - αν τα βρω - τα εξής μοντέλα - πάντα για καινούργιες με κόστος γύρω στα 700 ευρώ (+-) :
από Fender
1. FENDER deluxε Lone Star (η αρχική πρόταση με τον διπλό duncan κ τους texas special) ή FENDER CUSTOM TELECASTER FMT HH AM (κάποιος την πρότεινε και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα αν και το χρώμα όχι τόσο στα γούστα μου
Από PRS
2. PRS TREMONTI SE BK (γνώμες ?)
3. PRS SE CUSTOM GBK ST (διαφορές με τις άλλες PRS ?)
4. PRS SE CUSTOM 24 (μου άρεσε και πολύ εμφανησιακά και η CU 22 -24 άριστες κριτικές αλλά πανάκριβες για μένα)
Aπό
GIBSON :
5.
GIBSON SG SPECIAL EB (δεν ξέρω τι ήχο βγάζουν οι 490R κ 490T)
6.
GIBSON LES PAUL STD LTD WBCR KLOTZ (από πρόταση φίλου στο φορουμ)
Άλλες :
7. GODIN VELOCITY RF NFHG (2πλος duncan SH-5)
Μοντέλα που είχαν ενδιαφέρον αλλά μάλλον αππέριψα :
1.
GIBSON LES PAUL STUDIO P-90 WC (δεν είμαι σίγουρος για τον ήχο των P90 , δεν ενθουσιάστηκα από ότι άκουσα στο ΝΕΤ.. Επίσης είδα και λίγο "κράξιμο" για τις Les Paul studio, αν τύχει θα τη δοκιμάσω (δεν θα την ψάξω μάλλον)
2. FENDER CLASSIC PLAYER BAJA TELE VB... μοναδικός λόγος η έλλειψη διπλού μαγνήτη και κάπως το ...χρώμα της (πολύ ανοιχτό για τα γούστα μου). Πάντως αν τύχει θα την δοκιμάσω.
Εμφανισιακά πιο πολύ μου άρεσαν οι PRS αλλά στα χρήματα αυτά δεν ξέρω αν αξίζουν (διάβασα μερικές κριτικές για προβλήματα στα αρχικά μοντέλα) και επίσης ποιός της φέρνει Αθήνα (Ζοζέφ ? ή όχι πια).
ps εξαιρετικός ήχος το videaki με την Sterling by music man. Ελλάδα φαντάζομαι δύσκολα τι βρίσκεις και σε τι τιμή.