Ποια θεωρείτε εσείς καλή μουσική?

ninja είπε:
Πάντως με λυπεί ένα πράγμα. Καλά όλα αυτά που λέμε ότι ακούμε jazz,funk,rock,pop,metal etc....Με λύπη μου διαπιστώνω ότι κανένας δεν ακούει ελληνική έντεχνη μουσική ή μελοποιημένη ποίηση (ελληνική).Γιατί να συμβαίνει αυτό λέτε?

Εγώ πάντως το στηρίζω στο ότι είμαστε προκατηλημένοι σχετικά με την ελληνική μουσική επειδή στην Ελλάδα αυτά που παίρνουν τα λεφτά είναι τα κακής ποιότητας λαικά-pop-rock τραγούδια.
Μπα, για τη δική μου περίπτωση ας πούμε έχει να κάνει με το ότι στα αυτιά μου ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μαχαιρίτσας (αν τον εντάσεις εκεί), ο Πασχαλίδης και οι περισσότεροι που βάζουμε στην (εντελώς απροσδιόριστη τελικά) κατηγορία "έντεχνο" είναι πολύυυυυυ κάτω όχι μόνο των floyd, beatles και λοιπών καταξιωμένων κάθε είδους, αλλά και των "ατάλαντων" σημερινών pop συνθετών/παραγωγών/τραγουδιστών τύπου Shakira, Amy Winehouse, Anastacia, Robbie Williams, Timbaland, Nelly Furtado (για να μην προσθέσω ΚΑΙ του Φοίβου ΚΑΙ του Καρβέλα και αρχίσει πάλι πόλεμος) κλπ. Τα ίιιιιδια και τα ίιιιιιδια και τα ίιιιιδια, και πάαααμε πάλι, και αχ πώς πονάω μάνα μου, και τι χάλια που είναι ο κόσμος και η ζωή και αμάν αμάν. Έλεος δηλαδή. Και ελληνική μουσική ακούω, ο Χατζιδάκις είναι ανάμεσα στους πιο αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Επίσης μου αρέσει πολύ ο Ιωαννίδης, ο Μάλαμας, ο Παπακωνσταντίνου (ο Θου προφανώς, ο Βου δεν αντέχεται με τίποτα)... Το "Τραγούδια Για Τους Μήνες" του Παπαθανασίου με την Αρβανιτάκη by the way είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ δίσκος ;) ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΟΜΩΣ:::: ;)

Υ.Γ.Σουξεδάκια κάνουν κ οι εντεχνάδες απλα τους ακούνε οι ποιο "ψαγμένοι"
+1

Κλαψ, λύγμ, σμπαρακουακ.
Ωωωω ρε φίλε, που το θυμήθηκες το τελευταίο... Αν και το προτιμώ ως "σμπαρΕκουάκ" ;)

Αν τη λέξη ''εντεχνο'' την κάνουμε τάληρα θα δούμε ότι τη χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε κάτι το οποίο γίνεται με σκοπό την υλοποίηση της τέχνης και όχι να στέλνουν ringtones τα 15χρονα το ένα στο άλλο!
Ε και; Η πρόθεση δεν εξασφαλίζει το αποτέλεσμα ;) Και επιπλέον γιατί μηδενίζεις a priori ένα κομμάτι που θα κάνει 2,000,000,000 να χορέψουν και να ξεχάσουν για 5 λεπτά τα προβλήματά τους; Ή ένα κομμάτι που θα ακούει κάποιος και θα συγκινείται; Απλώς επειδή γράφτηκε για να πουλήσει;

Καλή μουσική είναι η μουσική που δεν θέτει ως όρους συνθεσής της τη λογική του ''θέλω να πουλήσω'' και αυτή η μουσική φαίνεται.Με αλλα λόγια η μουσική που είναι ανεπιτήδευτη.

Τώρα το αν σε αγγίζει είναι θέμα του καθενός.
Καλά αυτό ποτέ δεν υπήρξε. Από τους κλασσικούς μέχρι και σήμερα οι περισσότεροι επαγγελματίες μουσικοί θέλουν να παίξουν μουσική που θα αρέσει στον κόσμο (και άρα θα πουλήσει). Τώρα το αν ο "κόσμος" είναι κοριτσάκια του γυμνασίου, καλόγριες, ατίθασα νιάτα, ο πατέρας μου, πιτσιρίκια σε πάρτυ, λατίνοι εραστές ή ο Herbert von Karajan είναι ένα άλλο θέμα.

Από τους κλασσικούς μέχρι και σήμερα οι περισσότεροι επαγγελματίες μουσικοί θέλουν να παίξουν μουσική, που θα αρέσει στον κόσμο και να πουλησει.

Σωστος ο Μενελαος.

Τα υπολοιπα που λεγονται, ειναι απλως λογια.

Οσα δεν φτανει η αλεπου κ.λ.π, κ.λ.π.

Vartanis είπε:
Από τους κλασσικούς μέχρι και σήμερα οι περισσότεροι επαγγελματίες μουσικοί θέλουν να παίξουν μουσική, που θα αρέσει στον κόσμο και να πουλησει.

Σωστος ο Μενελαος.

Τα υπολοιπα που λεγονται, ειναι απλως λογια.

Οσα δεν φτανει η αλεπου κ.λ.π, κ.λ.π.
Από τη πόρτα σου περνώ

Και τηγανίζεις ψάρια

Μου πετάς ένα κεφτέ

Ευχαριστώ δε καπνίζω

κι ομως ωρες ωρες εσυ φίλος την παλεύεις.Βεβαια 8ες δουλεια στην ακυρίλα αλλα καλα το πας το γράμμα.

Υ.Γ.Τπτ για τα σβήστα πρόχειρο έχεις?

Wow! είπε:
Από τη πόρτα σου περνώ

Και τηγανίζεις ψάρια

Μου πετάς ένα κεφτέ

Ευχαριστώ δε καπνίζω
Θελει να πει κατι ο ποιητης;

ΥΓ.Trigga καλως ηρθες στο club (χα χα χα χα χα χα χα)

α τενκ γιο πιντια, μι ανιβάζιτι.

Βαρτάνη θα φροντισω φρυτέζα πάντως να μην καταλήξω, ούτε να κανω low budget production κομματι ναπούμ.Εγω απο Abbey road κ πάνω.

Σας αγαπώ όλους

ΛΑΚΗΣ με τα ψηλα ρεβέρ

Να πω την αληθεια trigga,εσυ δεν εχεις προβλημα, γιατι εχεις τον αγιο el... διπλα σου,να σε προστατευει και ας μη το εχεις αναγκη.

Με το ζορι.Με το στανιο.Κατι τετοιο. 8) 8) 8)

Και να προσεχεις παιδι μου, γιατι υπαρχουν κακοι ανθρωποι εκει εξω και θα θελουν να σε κανουν .....ροκά.

Wow! είπε:
Από τη πόρτα σου περνώ

Και τηγανίζεις ψάρια

Μου πετάς ένα κεφτέ

Ευχαριστώ δε καπνίζω
Ανέβηκα σε μια μηλιά

Να κόψω ένα καρύδι

Μα το πηγάδι ήταν βαθύ

Και χάσαμε το τρένο

Wow! είπε:
Από τη πόρτα σου περνώ

Και τηγανίζεις ψάρια

Μου πετάς ένα κεφτέ

Ευχαριστώ δε καπνίζω
eye είσαι θέος....

πολύ καλό....  ;D ;D ;D ;D ;D

Vartanis είπε:
Να πω την αληθεια trigga,εσυ δεν εχεις προβλημα, γιατι εχεις τον αγιο el... διπλα σου,να σε προστατευει και ας μη το εχεις αναγκη.
Ειλικρινά τώρα πες μου ρε Βαρτάνη, δε βαριέσαι;

το επισόδιο το χω χασει κ δεν ξέρω ρε φρυτεζα.Εχω γενικά πολλες προστασίες, πολλους οπαδούς κ πολλούς αντιπάλους.Γενικά ομως δεν τους δανείζω.Εχω κ κονε για το δημοσιο αλλα λίγο δύσκολο να σε βοηθήσω να κατοχυρώσεις τον ήχο σου.Αμα κανεις δίαιτα ίσως βρώ καμια καρέκλα να σ'αντέξει.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Vartani, δώσε, μη σταματάς. Ξεσκίστε το το thread. Goustarw kafriliki.
headbang.gif

κρατηθείτε λιγο να πάω  να φτιαξω το ποδήλατο λίγο.Θελω λάιβ ανταπόκριση.

Υ.Γ.Θα χαρίσετε αυτόγραφα?Θελω ενα ροζάκι με office certified πάνω για το δημόσιο να βοηθήσει λίγο παραπάνω το μόριο :P

Η μουσική που σε βοηθάει σε περιόδους δυσκοιλιότητας και διαφόρων παρόμοιων σοβαρών προβληματισμών είναι μια πάρα πολύ καλή μουσική.

Trending...

Νέα θέματα

Back