aris 17561 είπε:
μηπως τελικα δεν εχουν κοψει και τοσα πολλα αλλα οι αλλες ειναι καπως υπερτιμιμενες ??? δηλαδη τι μπορει να προσφερει περισσοτερο μια ιbanez των 700-800 ευρω με κακους μαγνητες η τουλαχιστον πολυ κατωτερους των ροκφιλντ και των emg , licenced floyd rose η τουλαχιστον πολυ χειροτερο των ``original`` των bcrich και ουτε καν νεκ θρου ??
Αν μιλάμε για MIJ Ibanez τότε έχει να προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τις αντίστοιχες BC Rich. Αν μιλάμε για λοιπές Κορεάτικες κλπ. κιθάρες τότε ίσως τίποτα. Βέβαια κιθάρες όπως οι Schecter π.χ. έχουν αποδειχτεί απίστευτα καλές κιθάρες, ειδικά για Κορεάτικες, οπότε όπως βλέπεις υπάρχει ακόμα και σ'αυτά τα εργοστάσια μια διακύμανση, αν και στην τελική σχεδόν όλες απ'τα ίδια εργοστάσια βγαίνουν, απλά σταμπάρουν άλλο όνομα. Παλιότερα π.χ. το εργοστάσιο της Cort (αν θυμάμαι σωστά στην Κορέα) ήταν αυτό που έβγαζε και τις Ibanez και διάφορες άλλες.
Από την άλλη, το inconsistency που αναφέρω είναι εμφανές ακόμα και σε Ibanez που φτιάχνονται στο ίδιο ακριβώς εργοστάσιο. Αν τσεκάρεις τα specs π.χ. τα περισσότερα RG και S μοντέλα είναι basswood σώματα με wizard II μανίκια. Αν πιάσεις στα χέρια σου όμως δύο διαφορετικά μοντέλα θα δείς πως τα μανίκια τους, αν και είναι και τα δύο wΙΙ, έχουν διαφορά στο feeling και την κατασκευή. Όσο για τα σώματα, έχω πετύχει και ακριβή MIK Ibanez όπου το σώμα ήταν κυριολεκτικά κόντρα-πλακέ, οπότε καταλαβαίνεις...
Παρεμπιπτόντως, επειδή συγκρίνεις Ibanez με BC Rich. H Ibanez έχει εντελώς διαφορετική νοοτροπία από τη BC Rich και πλασάρεται εντελώς διαφορετικά. Η μια φημίζεται για τα εξαιρετικά λεπτά μανίκια που χρησιμοποιεί και η άλλη για τα εξαιρετικά κάφρικα σχήματα που βγάζει. Και μην ξεχνάμε ότι αν και οι δύο εταιρίες μεσουρανούσαν στα shred 80's η Ibanez κατάφερε να'χει ένα πολύ dedicated fanbase έναντι της BC Rich, που, έστω και ίσως μόνο στον τομέα marketing, κάτι έχει να λέει.
Επίσης, κατασκευαστικά, το neck-thrue είναι ουσιαστικά πιο εύκολος τρόπος κατασκευής μιας κιθάρας, μια και δεν υπάρχουν διάφοροι alignment κλπ. παράγοντες στην κατασκευή του οργάνου. Κι ειδικά όταν μιλάμε για CNC κατασκευές.
Όσον αφορά τα FR τους, και τα δύο μου φαίνονται εξίσου χάλια, αλλά από την άλλη είμαι και λίγο περίεργος με τα FR. Τα edge III πάντως παίρνουν βραβείο!
Ξανά, δεν θα εμπιστευόμουν καμμία από τις δύο στα συγκεκριμένα μοντέλα.
οι επιφων ας πουμε οι κορεατικες ολοι εδω συμφωνουμε απο οτι εχω διαβασει και σε αλλα θρεντ οτι ερχονατι πολυ καντα στις γκιμπσον...σε σημειο να εχω διαβασει οτι σε τυφλο τεστ ειναι δυσκολο να διακρινεις ποια ειναι ποια. ειμαι κατοχος μιας επιφων και βλεπω οτι πραγματικα ειναι απιστευτης κατασκευης... δεν εχω ποιασει βεβαια καποια γκιμπσον στην ζωη μου για να μην λεω και αηδειες ωστε να συγκρινω ομως ετσι οπως την βλεπω την επιφων δεν μπορω να θελησω κατι παραπανω... δηλαδη δε μπαζει απο πουθενα...βαρια κατασκευη , ποιοτικα ποντεσιομετρα... δεν τασταρει καθολου , γκροβερ κουρδιστηρια κτλ. νομιζω πρωσοπικα εχωντας 2 κορεατικες οτι δεν μπορουν να μπουν στο τριπτιχο της ινδονησιας και της κινας.
Μερικές epiphone custom να πώ την αλήθεια κι εγώ τις είδα να κοντράρονται με τις faded studio
gibson, αλλά ο κύριος λόγος γι'αυτό είναι το inconsistency της συγκεκριμένης σειράς της
Gibson. Αν πάρεις ένα από τα καλά κομμάτια της epi και ένα από τα καλά κομμάτια της
gibson (μιλάω πάντα για τη faded studio) τότε η
gibson θα δείς πως είναι σαφέστατα καλύτερη, απλά δυστυχώς έχουν βγεί πολλά "λεμόνια" στη συγκεκριμένη σειρά, γι'αυτό και δεν τις εμπιστεύονται πολλοί. Στο συγκεκριμένο budget βέβαια οι Tokai και οι λοιπές ρέπλικες είναι σίγουρα καλύτερες.
εχω παιξει με την τζακσον ενος φιλου που ειναι ινδονησια και πραγματικα ειναι χαλια. εγω εχω μια τζακσον τζαπαν και ειναι πολυ ποιοτικη αλλα οχι τοσο ποιοτικη σε σχεση με την ριτς μου... ενταξει αποψεις ειναι αυτες , κουβεντα να γινεται ;D ;D ;D
Εγώ πάλι είχα και MIJ Jackson και πάλι τη βρήκα υπερτιμημένη γι'αυτά που έδινε, και η ποιότητα κατασκευής δεν ήταν και η καλύτερη. Σίγουρα μια καλή κιθάρα, αλλά όχι για τα χρήματα που έκανε τότε (2004-5 αν θυμάμαι καλά). Έχοντας δοκιμάσει και τις budget σειρές της jackson, μπορώ να πώ πως είναι μια αρκετά υπερτιμημένη εταιρία (προφανώς λόγω ονόματος), και είναι αρκετά κοντά σ'αυτόν τον τομέα στην Ibanez.
Τώρα αν βρίσκεις μια MIJ Jackson κατώτερη της BC Rich σου, ε, περί ορέξεως...