Ποια είναι η πιο iconic ηλεκτρική κιθάρα;

Ποια είναι η πιο iconic ηλεκτρική κιθάρα

• Fender Stratocaster

Ψήφοι: 41 87.2%
  • Fender Telecaster

Ψήφοι: 1 2.1%
  • Gibson Les Paul

Ψήφοι: 4 8.5%
  • Gibson SG

Ψήφοι: 0 0.0%
  • Gibson ES335

Ψήφοι: 0 0.0%
  • Αλλη

Ψήφοι: 1 2.1%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    47
"Ανδρας ειναι αυτός που έχει 54 strat σε two tone sunburst"
Γιατί πενήντα τέσσερις και σε ίδιο χρώμα όλες? άμα έχει πενηντατρείς ή πενήντα δύο αλλά σε άλλο χρώμα?
Αυτός που έφτιαξε την εικόνα χρησιμοποίησε σύγχρονο bic. Ο παλιός ο ορίτζιναλ δεν είχε τρύπα στο καπάκι.

Η ΑΙ συμφωνει:

"The most iconic electric guitar is arguably the Fender Stratocaster. Known for its distinctive double-cutaway shape, comfortable neck, and versatile tones, the Stratocaster has been a staple in rock, blues, and pop music for decades. Legendary guitarists like Jimi Hendrix, Eric Clapton, and David Gilmour have used it, making it one of the most recognized guitars in history."

αν και η μόνη ηλεκτρική που έχει ξεμείνει στο σπίτι είναι strat και παράλληλα δεν θα μπορούσα να αμφισβητήσω την κραταιά κοινή άποψη περί της iconic ιδιότητα της (οπότε και την ψήφισα), ε δεν το έκανα και με την καρδιά μου... πως να το κάνουμε...

είναι σαν να ρωτάτε ποια είναι η πιο iconic ηθοποιός μας... εντάξει αναγκαστικά Βουγιουκλάκη θα έλεγα όπως όλοι, αλλά πάντα θα γουστάρω Καρέζη και θα μου κακοφαίνεται που δεν είναι αυτή στην θέση της... ;)

Πιστεύω δεν μπορεί να δοθεί απάντηση στο ποια κιθάρα έχουν δει περισσότερο στη ζωή τους μη κιθαρίστες, 1) γιατί εξαρτάται από την ηλικία τους, 2) εξαρτάται από το μέρος που ζουν και το είδος μουσικής που προτιμούν. Ένας νέος στα 80'ς στην California (είτε LA είτε SF) δεν έβλεπε συχνά τις κιθάρες του poll γιατί στην περιοχή κυριαρχούσαν τα glam & thrash. Κάτω στον νότο με southern rock & country να είναι κυρίαρχα περισσότερες δυνατότητες είχε να βλέπει vintage (type) κιθάρες. Επίσης, άλλες κιθάρες έβλεπε κάποιος που μεγάλωσε με MTV και άλλες βλέπει κάποιος που μεγαλώνει τώρα με internet (forums, social media, YT), ο τελευταίος βλέπει στην κυριολεξία τα πάντα αν θέλει.

Αν μιλήσουμε καθαρά για παππούδες, δηλαδή εφήβους των δεκαετιών '50 - '70 αυτοί είδαν μόνο κλασικές κιθάρες, ελπίζω οι ανοιχτόμυαλοι να ασχολήθηκαν με τις πρώτες μπουτίκ εταιρείες όπως BC Rich & Hamer.

Στην ερώτηση ποια θα σχεδίαζε κάποιος πάλι δεν μπορώ να απαντήσω διότι οι μη κιθαρίστες δεν προσέχουν με τι παίζει ο κιθαρίστας οπότε μιλάμε για το τι έχει μείνει στο υποσυνείδητο κάποιου. Το στρογγυλοποιημένο σώμα της LP μου φαίνεται πιο εύκολο να το σχεδιάσει κάποιος από αυτό της στρατ της οποίας το τρέμολο και το μεγάλο pickguard είναι λεπτομέρειες που αν μείνουν εκτός έχεις άλλη κιθάρα και δύσκολα κάποιος τις θυμάται αν δεν τις έχει προσέξει. Αντιθέτως, το μικρό pickguard στις LP πολλές φορές βγαίνει από τους χρήστες οπότε δεν είναι σημαντικό μέρος της κιθάρας. Θυμάμαι πόσο με ενοχλούσε όταν ήμουν νεότερος και φίλοι μου έλεγαν για συναυλίες που παρερεύθηκαν και εγώ είχα χάσει. Δεν έφτανε ότι την είχα χάσει αλλά στην ερώτηση με τι έπαιζε η απάντηση ήταν "δεν ξέρω...δεν πρόσεξα". Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι περισσότερος κόσμος περνούσε καλά και δεν προσπαθούσε να δει με τι πετάλια έπαιζε ο Χ κιθαρίστας. Τουλάχιστον τότε γιατί τώρα τα κινητά είναι υψωμένα για να μη χαθεί δευτερόλεπτο της εμπειρίας...

Ψήφισα LP πριν καν διαβάσω για σχεδιάσεις κλπ. Για μένα αυτή είναι η πιο iconic κιθάρα, αυτή μου έκανε κλικ τη δεκαετία του '80 όταν ήμουν παιδί παρότι μεγάλωσα βλέποντας συχνά κακές αισθητικά κόπιες της εποχής όπως Washburn, Soundcenter, Sanox και λοιπές. Οι Fender μου φαίνονταν πολύ πεζές αισθητικά συγκριτικά με τις Gibson, αν βάλεις ότι στο μυαλό μου μόνο με διπλούς μαγνήτες έπαιζες τα είδη μουσικής που ήθελα να παίξω τότε για μένα μία ήταν η επιλογή.

Πάντως πρέπει να αφήσουμε στην άκρη ότι ο τάδε έπαιζε με την τάδε άρα αυτή είναι η iconic. Πολύς κόσμος δεν ασχολείται με το μουσικό παρελθόν και είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφεία των νέων σήμερα που ασχολούνται με την μουσική γενικότερα δεν γνωρίζει και δεν νοιάζεται για τους Clapton, Hendrix, Page κλπ. Ακόμα και στα 90's όταν έλεγα ότι ακούω μουσικούς του '60 πολλοί απορούσαν, η σημερινή φηφιακή γενιά είναι πολύ πιο μακριά από τα 60'ς απ' ότι ήταν η δικιά μου. Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν αλλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Σωστό ή λάθος, ο κόσμος προχωράει & αλλάζει, κι εγώ δεν έβλεπα τον λόγο να μάθω δημοτικούς χορούς όσες φορές και να το πρότειναν οι γονείς μου γιατί απλά αυτή η μουσική δεν μου έλεγε κάτι. Στην γκρίζα Αθήνα των 80'ς το rock μιλούσε μέσα μου. Οι Sex Pistols δηλαδή...🙃

Νομίζω το χω ξαναπεί.
Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα ηλεκτρική κιθάρα πολύ μικρός.
Ημουν δεν ημουν 7 χρονών.
Κάπου είχαμε πάει, ταξίδι οικογενειακώς, και για κάποιον ασαφή λόγο , εγώ με ένα μεγαλύτερο κορίτσι της παρέας , μπήκαμε ή μάλλον με έβαλε μέσα σε ένα μοσυικό κατάστημα.. Αυτή κάτι έπαιζε με τη μουσική, δεν ξέρω, άλλωστε από τότε έχω να την δω.
Ούτε ποια πολη ηταν θυμάμαι, ούτε τι κιθάρα ητα αυτη που είδα.
Εχω την αμυδρη εντύπωση ότι ήταν .....μάλλον tele (ή τύπου Tele) .
Ούτε δίσκο δεν είχα ακόμα.ούτε μουσική άκουγα.
Την κοιτούσα σαν χαζός......και μου καρφώθηκε από τότε στο μυαλό.
Ούτε ήξερα ποιος την κράτησε, ούτε με ενδιέφερε.
Ηθελα να την κρατάω εγώ.
Φυσικά δεν έγινε τότε .......αλλά τώρα βγαίνουν τα σπασμένα.

Για iconic ίσως αλλά σαν γυναίκα η Ζωή τις πάταγε κάτω και τις 2

η Λάσκαρη είναι customιά με ακριβά parts προορισμένη να μένει στο δωμάτιό σου με κλειστές τις πόρτες... η μεταλλοκιθάρα προς Τασώ Καββαδία με πάει...

Η tele μέχρι στιγμής έχει λάβει μόνο μια ψήφο... Ποιο να είναι άραγε αυτό το "ηρωικό" μέλος που την ψήφισε; :unsure:
Αν και έχω κάποιον στα υπ' όψιν... 😄

Η tele μέχρι στιγμής έχει λάβει μόνο μια ψήφο... Ποιο να είναι άραγε αυτό το "ηρωικό" μέλος που την ψήφισε; :unsure:
Αν και έχω κάποιον στα υπ' όψιν... 😄
E το ερώτημα ηταν ποια ειναι η πιο αναγνωρίσιμη. Όχι η πιο καλή... :p

Η πιο αναγνωρίσιμη κιθάρα είναι η στρατ, no doubt!
Στο ερώτημα, όμως, ποια είναι η πιο αναγνωρίσιμη μορφή κιθαρίστα (άρα και κιθάρα που κρατάει), τι θα βάζατε? Χέντριξ? Slash? Evh? Η στρατ δεν είναι απαραίτητο ότι θα περιλαμβάνεται στην most iconic rock figure

E το ερώτημα ηταν ποια ειναι η πιο αναγνωρίσιμη. Όχι η πιο καλή... :p
Για να είμαι ειλικρινής, εσένα σκέφτηκα αλλά ο @Nekkon προέκυψε τελικά πιο die hard teleκάστορας...

Η πιο αναγνωρίσιμη κιθάρα είναι η στρατ, no doubt!
Στο ερώτημα, όμως, ποια είναι η πιο αναγνωρίσιμη μορφή κιθαρίστα (άρα και κιθάρα που κρατάει), τι θα βάζατε? Χέντριξ? Slash? Evh? Η στρατ δεν είναι απαραίτητο ότι θα περιλαμβάνεται στην most iconic rock figure
20190702_123817.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back