Ποια είναι η πιο iconic ηλεκτρική κιθάρα;

Ποια είναι η πιο iconic ηλεκτρική κιθάρα

• Fender Stratocaster

Ψήφοι: 35 87.5%
  • Fender Telecaster

Ψήφοι: 1 2.5%
  • Gibson Les Paul

Ψήφοι: 3 7.5%
  • Gibson SG

Ψήφοι: 0 0.0%
  • Gibson ES335

Ψήφοι: 0 0.0%
  • Αλλη

Ψήφοι: 1 2.5%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    40
Δεν έχει στο μυαλό του ο άσχετος αυτήν.
Iconic δεν ήταν η κιθάρα αλλά ο κραδαίνων 😆
Με λίγα λόγια δεν υπάρχουν iconic κιθάρες για τον "άσχετο" που επικαλείται ο Λάκης. Νομίζω ότι συμφωνούμε ότι υπάρχουν iconic παίκτες που επιβάλουν την εικόνα.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχουν iconic κιθάρες για τον "άσχετο" που επικαλείται ο Λάκης. Νομίζω ότι συμφωνούμε ότι υπάρχουν iconic παίκτες που επιβάλουν την εικόνα.
Μα εννοειται οτι οι κιθάρες γίνονται iconic λόγω των μουσικών που έγραψαν ιστορία με αυτες. Απλά έχει τύχει φερ ειπειν πολλά RnR, Blues, Hard Rock κ.ο.κ icons να χρησιμοποιησαν stratocaster. Αλλά ο Page έκανε iconic οτι κιθάρα έπιασε. Ακομα και την Eko Ranger...

Νομίζω είναι μακράν η στρατ επειδή όχι μόνο είναι τρομερά διαδεδομένη (διαδεδομένες είναι και άλλες) αλλά επειδή λόγω σχήματος ξεφέυγει περισσότερο απο την κλασσική φόρμα του 8 που στο μυαλό του κόσμου είναι συνώνυμο της "κανονικής" κιθάρας. Αυτό το doublecut περίγραμμα λέει "ηλεκτρική" παραπάνω απ'ότι άλλο.

1742212129600.png

Αυτό που λέει ο από πάνω.
Η στρατ είναι iconic ως βιομηχανικό σχέδιο.
Το ότι έπαιξαν μετά με αυτή και iconic κιθαρίστες....το μπουσταρε.

Θα πω μια άσχετη σκέψη, μιας και το θέμα καθαυτό έχει απαντηθεί προ πολλού (Strat είναι η πιο iconic).

Σας ζηλεύω καλοπροαίρετα όλους εσάς που έχετε την οικονομική και mental πολυτέλεια να παίρνετε ή έστω να ψάχνετε (ακριβά) όργανα απλώς για να ολοκληρώσετε μια συλλογή με iconic μοντέλα, την προσωπικότητά σας ως άνδρες/γυναίκες/οτιδήποτε άλλο ή για να μπορέσετε να κάνετε recreate μια εμβληματική φωτογραφία.

Αν και έχω (για τα ελληνικά δεδομένα) ένα πολύ καλό εισόδημα από τη δουλειά μου αλλά και 2 μικρά παιδιά και πολύ λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, πραγματικά με πιάνω πολλές φορές να ζαχαρώνω μια ακριβή κιθάρα ή synth (ακριβή = κανά διχίλιαρο) αλλά πάντα σταματάω πριν το τελευταίο βήμα επειδή σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να πάρω κάτι που θα κάθεται βασικά. Και βέβαια ότι μπορεί κάτι να γίνει στο μέλλον με τις οικογενειακές υποχρεώσεις ή τη δουλειά μου και αυτό το ποσό που έδωσα για να κάνω την παύλα μου μπορεί να μου λείψει.

Μακάρι κάποια στιγμή να ζήσουμε όλοι αυτή τη μικρή πολυτέλεια δηλαδή. Αυτά, συγνώμη για το off-topic.

Άρα ζηλεύεις την προηγούμενή σου ζωή!

Πρόσεχέ το αυτό γιατι έτσι αγοράζει κιθαρες ο Λάκης! :p

Περαν της πλάκας το σκεπτικό σου ειναι ολόσωστο και καλά κάνεις.

Άντε βάλτε και ένα "Ποια είναι η πιο iconic μάρκα ενισχυτή" να γίνει πόλεμος 🤣
Στις κιθάρες δεν γίνεται να γίνει πόλεμος. Όλοι συμφωνούμε ότι η Strat είναι η πιο iconic. Oι Tele δεν έγιναν ποτέ γιατί στην αρχή της ιστορίας τις έπαιζαν μόνο τα βλαχαδερά της Κάντρυ!!!!:)

Fender γιατί οι πρώτοι Marshall τους Fender αντέγραψαν

Ξεκίνησε ο πόλεμος.

Ποτέ κανένας κιθαρίστας δεν έστησε πίσω του έναν "τοίχο" από Fender. Ούτε το θέλησε. Όλοι με Marshall έπαζαν και έδειχναν στην σκηνή, ακόμα και όταν... έστηναν άδεια camps. Ακόμα και αν ηχογραφούσαν με άλλους ενισχυτές. Not even close.

Ξεκίνησε ο πόλεμος.

Ποτέ κανένας κιθαρίστας δεν έστησε πίσω του έναν "τοίχο" από Fender. Ούτε το θέλησε. Όλοι με Marshall έπαζαν και έδειχναν στην σκηνή, ακόμα και όταν... έστηναν άδεια camps. Ακόμα και αν ηχογραφούσαν με άλλους ενισχυτές. Not even close.
Ahem. SRV would like a word with you, Sir

Συμβολιστικά μιλώντας δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κοντράρει εναν κλασσικό Marshall πάνω σε 2 4x12. Τα χρυσομαυρα ψυγεία είναι άμεσα αναγνωρίσημα απο κόσμο που δεν ξέρει πόσες χορδές έχει η κιθάρα, τι να λέμε τώρα. Το απο που προήλθαν και πως ακούγωνται απασχολεί μόνο (μερικούς από) τους κιθαρίστες, στο ευρύτερο κοινό είναι αδιάφορο.

Κατα τα άλλα μπορείς να ξεκινήσεις και να τελειώσεις την ιστορία του ενισχυτή κιθάρας με την Fender και το 90% θα το έχεις πιάσει.

Θα πω μια άσχετη σκέψη, μιας και το θέμα καθαυτό έχει απαντηθεί προ πολλού (Strat είναι η πιο iconic).

Σας ζηλεύω καλοπροαίρετα όλους εσάς που έχετε την οικονομική και mental πολυτέλεια να παίρνετε ή έστω να ψάχνετε (ακριβά) όργανα απλώς για να ολοκληρώσετε μια συλλογή με iconic μοντέλα, την προσωπικότητά σας ως άνδρες/γυναίκες/οτιδήποτε άλλο ή για να μπορέσετε να κάνετε recreate μια εμβληματική φωτογραφία.

Αν και έχω (για τα ελληνικά δεδομένα) ένα πολύ καλό εισόδημα από τη δουλειά μου αλλά και 2 μικρά παιδιά και πολύ λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, πραγματικά με πιάνω πολλές φορές να ζαχαρώνω μια ακριβή κιθάρα ή synth (ακριβή = κανά διχίλιαρο) αλλά πάντα σταματάω πριν το τελευταίο βήμα επειδή σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να πάρω κάτι που θα κάθεται βασικά. Και βέβαια ότι μπορεί κάτι να γίνει στο μέλλον με τις οικογενειακές υποχρεώσεις ή τη δουλειά μου και αυτό το ποσό που έδωσα για να κάνω την παύλα μου μπορεί να μου λείψει.

Μακάρι κάποια στιγμή να ζήσουμε όλοι αυτή τη μικρή πολυτέλεια δηλαδή. Αυτά, συγνώμη για το off-topic.

Είναι να κάνεις την αρχή….
Αν το δεις και λίγο «επενδυτικά» το πράγμα, δίδεις το διχίλιαρο για κάτι iconic, και ανά πάσα στιγμή μπορείς να το πουλήσεις χωρίς να χάσεις σημαντικά (ή να βγεις και κερδισμένος ενδεχομένως, εάν αγοράσεις μεταχειρισμένο)

Τα χόμπυ (γενικά) και οι συλλεκτικές δραστηριότητες (ειδικά) είναι για ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται να έχουν υποχρεώσεις προς οικείους. Παρ' όλα αυτά, αν έχεις ασφαλιστήρια συμβόλαια (για ζητήματα υγείας και κλοπή σπιτιού) της προκοπής, μπορείς κάποια στιγμή να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου χωρίς πολλές τύψεις.

Βέβαια, αν και απέφυγα να το γράψω μέχρι τώρα, το Gemini λέει ότι στο μέλλον η αξία των κιθαρών δεν θα υπολογίζεται υπό το σημερινό πρίσμα (το οποίο διαμορφώθηκε μετά από εκτεταμένη περίοδο ειρήνης και οικονομικής ευημερίας, στον λεγόμενο Δυτικό κόσμο). Ο τροχός γυρίζει τώρα, είναι αμφίβολο αν θα ξαναπροκύψουν στο ορατό μέλλον τέτοιες συνθήκες που να δικαιολογούν διχίλιαρα για κιθάρες.

Βέβαια, αν και απέφυγα να το γράψω μέχρι τώρα, το Gemini λέει ότι στο μέλλον η αξία των κιθαρών δεν θα υπολογίζεται υπό το σημερινό πρίσμα (το οποίο διαμορφώθηκε μετά από εκτεταμένη περίοδο ειρήνης και οικονομικής ευημερίας, στον λεγόμενο Δυτικό κόσμο). Ο τροχός γυρίζει τώρα, είναι αμφίβολο αν θα ξαναπροκύψουν στο ορατό μέλλον τέτοιες συνθήκες που να δικαιολογούν διχίλιαρα για κιθάρες.
Honestly (εφόσον δεν μιλάμε για κάποιον που είναι χαμηλόμισθος, δεν το υποτιμώ σαν ποσό) το διχίλιαρο δεν είναι λεφτά που κάνουν κάποια διαφορά στο τέλος της ημέρας, δεν θα πλουτίσω ή φτωχύνω αν πάρω μια Gibson Les Paul που μου έχει καρφωθεί, ούτε θα κινδυνέψει το μέλλον των παιδιών μου. Πιο πολύ ψυχολογικό είναι το πράγμα, να μη νιώθω ότι έδωσα λεφτά για κάτι που δεν αξιοποιώ κλπ, γιατί και με μια Epiphone που κοστίζει το 1/5 των χρημάτων αυτών θα έκανα απολύτως καλά τη δουλειά μου, απλά όχι το κέφι μου. Πάντως νομίζω ότι έχει ένα point το Gemini σε αυτό το θέμα.

Honestly (εφόσον δεν μιλάμε για κάποιον που είναι χαμηλόμισθος, δεν το υποτιμώ σαν ποσό) το διχίλιαρο δεν είναι λεφτά που κάνουν κάποια διαφορά στο τέλος της ημέρας

Όταν μιλώ για χρήματα, θεωρώ πάντοτε ως βάση για τη συζήτηση, τον λεγόμενο "ελάχιστο μισθό" στη χώρα. Από αυτή την άποψη (χωρίς απαραίτητα να είναι η σωστότερη), κάποιος/α πρέπει να πήξει δύο+ μήνες για να πάρει αυτό το διχίλιαρο ΚΑΙ να ζει με τους γονείς του για να μπορέσει να το δώσει και να πάρει, τι;.... μία κιθάρα;

Και μη νομίζεις ότι είμαι τσιγγούνης, αντίθετα μάλλον είμαι σπάταλος. Επίσης, το λεγόμενο "τέλος της ημέρας" είναι ένας κινούμενος στόχος, π.χ. το παιδί θα πάει σε ιδιωτικό σχολείο, η μεγάλη θα έχει το δικό της όχημα να κυκλοφορεί, ο μικρός θα μάθει μία δεύτερη γλώσσα, η κυρά μας θα δει επιτέλους την Ιταλία; Και πολλά άλλα.

Συμβολιστικά μιλώντας δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κοντράρει εναν κλασσικό Marshall πάνω σε 2 4x12. Τα χρυσομαυρα ψυγεία είναι άμεσα αναγνωρίσημα απο κόσμο που δεν ξέρει πόσες χορδές έχει η κιθάρα, τι να λέμε τώρα. Το απο που προήλθαν και πως ακούγωνται απασχολεί μόνο (μερικούς από) τους κιθαρίστες, στο ευρύτερο κοινό είναι αδιάφορο.

Κατα τα άλλα μπορείς να ξεκινήσεις και να τελειώσεις την ιστορία του ενισχυτή κιθάρας με την Fender και το 90% θα το έχεις πιάσει.
Πιστεύω το ανέφερες μεταφορικά το "ψυγεία" παραπάνω (για τα full stack της), αλλά η Marshall έχει όντως βγάλει Και... Ψυγεια!!!

@TakisB .
2000 ευρώ πληρώνω κάθε μήνα στον κουβά, για ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ... και το συζητάμε κιόλας ;

Πάρε την κιθάρα που ονειρεύεσαι, Βαλτή 18 δόσεις, και όχι ντούκου....και σιγά το ποσό.
Και να μην την πιάσεις, καλό θα κάνει στα παιδιά σου , γιατί θα κάνει εσένα χαρούμενο...και αν είσαι εσύ θα είναι και αυτά.
Έτσι το βλέπω εγώ, μπορεί να κάνω λάθος.

Η πιο iconic κιθάρα στον κόσμο είναι η Stratocaster αδιαμφισβήτητα, σαν σχήμα, στην συνείδηση του απλού κόσμου κτλ.

Ωστόσο θα άφηνα και ένα παραθυράκι για τις superstrat. Καταρχάς πληρούν το κριτήριο του σχήματος, δηλαδή το σχήμα που θα σχεδιάζε ακόμα και ένας που δεν έχει σχέση με κιθάρες αν τον έβαζες να σχεδιάζει μια ηλεκτρική κιθάρα, και κατά δεύτερον έχουν πιο μοντέρνα looks από το εντελώς vintage της στρατοκάστερ, είτε μιλάμε για χρώματα είτε για το pickguard (ή μάλλον την μη ύπαρξή του) κτλ

Ο πιο iconic ενισχυτής είναι Marshall όπως και να το κάνουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι η Marshall βγάζει εκατομμύρια (δεν μιλάω για την Marshall Amplification) πουλόντας οτιδήποτε έχει να κάνει με αναπαραγωγή ήχου (bluetooth speakers, ακουστικά) με αυτό το λογότυπο. Είναι ένα λογοττυπο καθιερωμένο στην συνείδηση του απλού κοινού.

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back