Με λίγα λόγια δεν υπάρχουν iconic κιθάρες για τον "άσχετο" που επικαλείται ο Λάκης. Νομίζω ότι συμφωνούμε ότι υπάρχουν iconic παίκτες που επιβάλουν την εικόνα.Δεν έχει στο μυαλό του ο άσχετος αυτήν.
Iconic δεν ήταν η κιθάρα αλλά ο κραδαίνων![]()
Με λίγα λόγια δεν υπάρχουν iconic κιθάρες για τον "άσχετο" που επικαλείται ο Λάκης. Νομίζω ότι συμφωνούμε ότι υπάρχουν iconic παίκτες που επιβάλουν την εικόνα.Δεν έχει στο μυαλό του ο άσχετος αυτήν.
Iconic δεν ήταν η κιθάρα αλλά ο κραδαίνων![]()
Μα εννοειται οτι οι κιθάρες γίνονται iconic λόγω των μουσικών που έγραψαν ιστορία με αυτες. Απλά έχει τύχει φερ ειπειν πολλά RnR, Blues, Hard Rock κ.ο.κ icons να χρησιμοποιησαν stratocaster. Αλλά ο Page έκανε iconic οτι κιθάρα έπιασε. Ακομα και την Eko Ranger...Με λίγα λόγια δεν υπάρχουν iconic κιθάρες για τον "άσχετο" που επικαλείται ο Λάκης. Νομίζω ότι συμφωνούμε ότι υπάρχουν iconic παίκτες που επιβάλουν την εικόνα.
Στις κιθάρες δεν γίνεται να γίνει πόλεμος. Όλοι συμφωνούμε ότι η Strat είναι η πιο iconic. Oι Tele δεν έγιναν ποτέ γιατί στην αρχή της ιστορίας τις έπαιζαν μόνο τα βλαχαδερά της Κάντρυ!!!!Άντε βάλτε και ένα "Ποια είναι η πιο iconic μάρκα ενισχυτή" να γίνει πόλεμος![]()
Fender γιατί οι πρώτοι Marshall τους Fender αντέγραψανΆντε βάλτε και ένα "Ποια είναι η πιο iconic μάρκα ενισχυτή" να γίνει πόλεμος![]()
Fender γιατί οι πρώτοι Marshall τους Fender αντέγραψαν
Ahem. SRV would like a word with you, SirΞεκίνησε ο πόλεμος.
Ποτέ κανένας κιθαρίστας δεν έστησε πίσω του έναν "τοίχο" από Fender. Ούτε το θέλησε. Όλοι με Marshall έπαζαν και έδειχναν στην σκηνή, ακόμα και όταν... έστηναν άδεια camps. Ακόμα και αν ηχογραφούσαν με άλλους ενισχυτές. Not even close.
Θα πω μια άσχετη σκέψη, μιας και το θέμα καθαυτό έχει απαντηθεί προ πολλού (Strat είναι η πιο iconic).
Σας ζηλεύω καλοπροαίρετα όλους εσάς που έχετε την οικονομική και mental πολυτέλεια να παίρνετε ή έστω να ψάχνετε (ακριβά) όργανα απλώς για να ολοκληρώσετε μια συλλογή με iconic μοντέλα, την προσωπικότητά σας ως άνδρες/γυναίκες/οτιδήποτε άλλο ή για να μπορέσετε να κάνετε recreate μια εμβληματική φωτογραφία.
Αν και έχω (για τα ελληνικά δεδομένα) ένα πολύ καλό εισόδημα από τη δουλειά μου αλλά και 2 μικρά παιδιά και πολύ λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, πραγματικά με πιάνω πολλές φορές να ζαχαρώνω μια ακριβή κιθάρα ή synth (ακριβή = κανά διχίλιαρο) αλλά πάντα σταματάω πριν το τελευταίο βήμα επειδή σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να πάρω κάτι που θα κάθεται βασικά. Και βέβαια ότι μπορεί κάτι να γίνει στο μέλλον με τις οικογενειακές υποχρεώσεις ή τη δουλειά μου και αυτό το ποσό που έδωσα για να κάνω την παύλα μου μπορεί να μου λείψει.
Μακάρι κάποια στιγμή να ζήσουμε όλοι αυτή τη μικρή πολυτέλεια δηλαδή. Αυτά, συγνώμη για το off-topic.
Αν και έχω (για τα ελληνικά δεδομένα) ένα πολύ καλό εισόδημα από τη δουλειά μου αλλά και 2 μικρά παιδιά και πολύ λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, πραγματικά με πιάνω πολλές φορές να ζαχαρώνω μια ακριβή κιθάρα ή synth (ακριβή = κανά διχίλιαρο) αλλά πάντα σταματάω πριν το τελευταίο βήμα επειδή σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να πάρω κάτι που θα κάθεται βασικά. Και βέβαια ότι μπορεί κάτι να γίνει στο μέλλον με τις οικογενειακές υποχρεώσεις ή τη δουλειά μου και αυτό το ποσό που έδωσα για να κάνω την παύλα μου μπορεί να μου λείψει.
Honestly (εφόσον δεν μιλάμε για κάποιον που είναι χαμηλόμισθος, δεν το υποτιμώ σαν ποσό) το διχίλιαρο δεν είναι λεφτά που κάνουν κάποια διαφορά στο τέλος της ημέρας, δεν θα πλουτίσω ή φτωχύνω αν πάρω μια Gibson Les Paul που μου έχει καρφωθεί, ούτε θα κινδυνέψει το μέλλον των παιδιών μου. Πιο πολύ ψυχολογικό είναι το πράγμα, να μη νιώθω ότι έδωσα λεφτά για κάτι που δεν αξιοποιώ κλπ, γιατί και με μια Epiphone που κοστίζει το 1/5 των χρημάτων αυτών θα έκανα απολύτως καλά τη δουλειά μου, απλά όχι το κέφι μου. Πάντως νομίζω ότι έχει ένα point το Gemini σε αυτό το θέμα.Βέβαια, αν και απέφυγα να το γράψω μέχρι τώρα, το Gemini λέει ότι στο μέλλον η αξία των κιθαρών δεν θα υπολογίζεται υπό το σημερινό πρίσμα (το οποίο διαμορφώθηκε μετά από εκτεταμένη περίοδο ειρήνης και οικονομικής ευημερίας, στον λεγόμενο Δυτικό κόσμο). Ο τροχός γυρίζει τώρα, είναι αμφίβολο αν θα ξαναπροκύψουν στο ορατό μέλλον τέτοιες συνθήκες που να δικαιολογούν διχίλιαρα για κιθάρες.
Honestly (εφόσον δεν μιλάμε για κάποιον που είναι χαμηλόμισθος, δεν το υποτιμώ σαν ποσό) το διχίλιαρο δεν είναι λεφτά που κάνουν κάποια διαφορά στο τέλος της ημέρας
Πιστεύω το ανέφερες μεταφορικά το "ψυγεία" παραπάνω (για τα full stack της), αλλά η Marshall έχει όντως βγάλει Και... Ψυγεια!!!Συμβολιστικά μιλώντας δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κοντράρει εναν κλασσικό Marshall πάνω σε 2 4x12. Τα χρυσομαυρα ψυγεία είναι άμεσα αναγνωρίσημα απο κόσμο που δεν ξέρει πόσες χορδές έχει η κιθάρα, τι να λέμε τώρα. Το απο που προήλθαν και πως ακούγωνται απασχολεί μόνο (μερικούς από) τους κιθαρίστες, στο ευρύτερο κοινό είναι αδιάφορο.
Κατα τα άλλα μπορείς να ξεκινήσεις και να τελειώσεις την ιστορία του ενισχυτή κιθάρας με την Fender και το 90% θα το έχεις πιάσει.