πω πω, καλα μιλαμε το εχετε κανει ολοκληρη ιστορια. εγω εθεσα ενα θεμα επιλογης μεταξυ καποιων συγκεκριμενων μοντελων (και απο οτι φαινεται το να μοιραστω την χαρα μιας νεας αγορας δεν εχει νοημα) και εσεις αρχισατε τις συγκρισεις με αλλες εταιρειες και ενα καρο αλλα πραγματα. Μου θυμιζεται τους πολιτικους που αλλα τους ρωτας και αλλα λενε...
για να μην το κουραζουμε, η αγορα κιθαρας ειναι υποκειμενικο θεμα χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν καποια στανταρ στην αγορα. Ναι οι
Gibson αποτελουν ενα απο αυτα οπως και οι Epiphone οι οποιες εχτισαν ενα ονομα με πολυ πολεμο απο πολλους (οπως και πολλους απο εσας) και πλεον εχουν εδραιωθει στην αγορα. Δεν ειναι τυχαιο που ολο και περισσοτεροι καλλιτεχνες παιζουν με Epiphone τα τελευταια χρονια, και οχι μονο ηλεκτρικες αλλα και ακουστικες και μπασα.
Οι Epis εχουν ενα τεραστιο πλεονεκτημα σε σχεση με της
Gibson. Οι
Gibson ερχονται με πανω κατω 4-5 τυπους μαγνητων. Υπαρχουν ομως ενα καρο εταιρειες που φτιαχνουν μαγνητες για ολα τα γουστα και στυλ αρα το πιο πιθανο ειναι καποιος αφου τα σκασει χοντρα, μελλοντικα να προβει και σε επιπλεον εξοδα. Παιρνωντας ομως μια καλοφτιαγμενη Epiphone ας πουμε των 600 ευρω ή ακομα και των 400 ευρω εχεις το περιθωριο ξοδευοντας αλλα maximum 400 για μαγνητες, κλειδια, γεφυρες οι και πυκνωτες, να φτιαξεις το οργανο οπως το γουσταρεις. Σωστα?
Εμπειρικα εχω παιξει και με
Gibson Standards αλλα και ειχα μεχρι και χθες μια Studio Fireburst την οποια και πουλησα μονο και μονο επειδη ειχε 50's neck ο οποιος ηταν σχετικα χοντρος και δεν καθονταν καλα στο χερι μου. Κατα τα αλλα η κιθαρα φυσαγε. Τυχαινει λοιπον τα περισσοτερα απο τα μπρατσα της Epi να καθονται καλυτερα στο χερι μου μιας και δεν εχω και τα πιο μακρια δαχτυλα του κοσμου. Αρα καταληγουμε και παλι οτι το θεμα ειναι υποκειμενικο. Οποτε δεν τιθεται θεμα ποια κιθαρα ή μαρκα ειναι καλυτερη, το θεμα ειναι εσενα τι σου καθεται σωστα στο χερι σου αλλα και για πολλους στη μεση τους. Ξερω ατομα που λατρευουν τις Les Paul αλλα τους απωθει το βαρος τους και στρεφονται σε αλλες εταιρειες, τι να λεμε τωρα...
Παιζω κιθαρα 17 χρονια και εχουν περασει απο τα χερια μου παρα πολλες κιθαρες, ειδικα δε στην Αγγλια που εζησα για 4 χρονια δεν μπορειτε να φανταστειτε σε τι μαγαζια εχω παει και τι εχω παιξει/αγορασει/πουλησει. Για καποιο λογο γυριζω παντα στης Epiphone και αφου αγορασα και μια
Gibson, μου εφυγε η καψα τελικα και χαιρομαι που πλεον και οι 3 κιθαρες μου ειναι Epiphone. Ειδικα μια απο αυτες την οποια εχω αγορασει μεταχειρισμενη 250 ευρω και που τελικα εγινε κιθαρα των 700 ευρω τσακιζει ασυζητητη πολλες αλλες (να ναι καλα το παληκαρι που μου την ειχε πουλησει).
Αλλο ενα θεμα που με τρελαινει...και καλα ολοι προφασιζονται την χωρα προελευσης των Epiphone...ε και? για κοιταξτε στα σπιτια σας (επιπλα, τηλεορασεις, ψυγεια, κουζινες), τα αυτοκινητα σας, ειναι ολα made in usa? μην χεσω... για κοιταξτε καποια απο τα τροφιμα στο σουπερ μαρκετ απο που προερχονται... και για να το θεσω αλλιως, στις πορειες καλα φωναζουμε συνθηματα κατα των Αμερικανων αλλα τα μουσικα μας οργανα τα θελουμε να ειναι made in usa, ετσι? και επειδη κουραστικα να γραφω, το quality control της Epi εχει βελτιωθει αισθητα τα τελευταια χρονια ειδικα απο οταν εγινε το καινουργιο της εργοστασιο στο Qingdao. Τερμα.
Αυτα, γεια χαρανταν και την κανω απο δω μεσα! Ξενερωνω τα μαλλα με τις μαλακιες που ακουω! Να ναι καλα τα παληκαρια που γενικα εθεσαν ωραια ζητηματα και αποψεις, καποιοι απο εσας ειστε ωραιοι!