- Πόντοι
- 1,848
Ναι ναι, τα εχουμε ξανακουσει... 8)
Waterfall-K είπε:Δεν πειραζει Mamonu, μικρος εισαι ακομα, θα μαθεις κι εσυ καποτε να αγοραζεις κοιτωντας specs και οχι μαρκες και τιμες.![]()
ολο λαδι(specs) και απο τηγανιτα τιποτα.... ;DWaterfall-K είπε:Μερικες φορες παιρνεις πολλα περισσοτερα απ'οσα πληρωνεις (Venom ντε...) Αλλα βεβαια αυτο δεν το εχεις ανακαλυψει ακομα, εσυ εισαι ακομα στην φαση "πληρωνω πολλα/παιρνω λιγα". Δεν πειραζει Mamonu, μικρος εισαι ακομα, θα μαθεις κι εσυ καποτε να αγοραζεις κοιτωντας specs και οχι μαρκες και τιμες.![]()
OurDarkness είπε:Ας πω ένα παράπονο για το Voyager π.χ...:
Η εμπέδηση της εξόδου των ακουστικών και η εμπέδηση της εισόδου external input είναι ας πούμε ... μη συμβατές. Οπότε το παλιό Minimoog trick με το οποίο η έξοδος των ακουστικών οδηγείται στην είσοδο του μίκτη και υπερφορτώνει το φίλτρο και το VCA, ναι μεν υλοποιείται αλλά at your own risk...
Το δοκίμασα φυσικά.. ;D και υπάρχει ένα πολύ μικρό εύρος τιμών στο οποίο έχω ακούσει την πιο delicious παραμόρφωση ever με μακράν διαφοράν από οποιαδήποτε άλλη. Αλλά λόγω της επικινδυνότητας αυτής της συνδεσιμότητας αποφάσισα να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις των.
Τον κακό τους τον καιρό. >![]()
Waterfall-K είπε:Manosx, να σου κανω μια αναλογη ασχετη προσφορα με τη δικη σου:
Eχεις 2 επιλογες.
1ον:
Nα αγορασεις το σπιτι μου στην αρχικη τιμη κατασκευης του
ή
2ον:
Δε θα ξαναγραψεις στο Noiz.
Αν δεν κανεις ενα απο αυτα τα δυο εισαι ΠΑΣΟΚτζης. ;D ;D ;D
Χμμμ... καλή ιδέα. Είμαι 99% σίγουρος ότι στο Moog VX-351 τα attenuators είναι παθητικά, το συμπεραίνω αυτό από το γεγονός ότι οι τιμές είναι από 0 εώς 10, ενώ στο CP-251 είναι ενεργά, μια που μπορούν να αντιστρέψουν την πολικότητα.mamonu είπε:εχεις δοκιμασει μια λυση με passive attenuators ωστε να σου δωσει μεγαλυτερο ευρος σε αυτο το μικρο ευρος??? φτιαχνοντας ετσι το σημα ωστε στο max input και εχοντας το τελος του attenuator να ειναι εκει μολις που ειναι καλο.....και μετα παρα-παραμορφωνει...
επισης... μπορεις να δωσεις σε ενα μαστορα να σου φτιαξει ενα σε ενα κουτακι κατι τετοιο...με κοστος κανα 30ρι-40ρι ευρω ΜΑΧ...
http://www.electronics-tutorials.ws/attenuators/Pi-pad-attenuator.html
Pi-pad Attenuator with Unequal Impedances
και αν το συγκεκριμενο δεν ειναι καταλληλο για συνθς κατι καταλληλο τελος παντων...
(διοτι δεν ξερω το Pi-pad που κολλαει.. στο συγκεκριμενο λινκ...
υπαρχουν Pi-pad/Τ-pad /Η-pad .. ο μαστορας ομως θα ξερει..)
ναι.OurDarkness είπε:Χμμμ... καλή ιδέα. Είμαι 99% σίγουρος ότι στο Moog VX-351 τα attenuators είναι παθητικά, το συμπεραίνω αυτό από το γεγονός ότι οι τιμές είναι από 0 εώς 10, ενώ στο CP-251 είναι ενεργά, μια που μπορούν να αντιστρέψουν την πολικότητα.
Ουσιαστικά λες, αν σε μία κλίμακα 1-10 η παραμόρφωση εμφανίζεται στο 6-7, με το 7 να πάω σε ένα παθητικό attenuator, όπου εκεί αναγκαστικά το 7 της έξοδου των ακουστικών θα γίνει το 10 του attenuator, οπότε αυτό το 6-7 θα "απλωθεί" τρόπον τινά στο 1-10 του attenuator, με αποτέλεσμα να έχω μεγαλύτερη ευχέρια στην ρύθμισή του. Και από την έξοδο του attenuator πάω μετά στο External In του Voyager. Σωστά;
Θα το δοκιμάσω, μου ακούγεται καλή ιδέα, αν και έχω μία μικρή επιφύλαξη γιατί στο VX-351 τα σήματα που διανέμονται δεξιά - αριστερά είναι CV και όχι audio.
Και ότι βλεφάριαζα αυτό:mamonu είπε:ναι.
βεβαια το "κακο" ειναι οτι αμα ειναι για CV οτι ειναι linear , ενω αν ειναι για audio
θελεις exponential (η ενα exponential VCA μετα το atten ;D)
...παρολαυτα αν και παιζει ρολο.. μπορει να σου δωσει το ευρος που θελεις...και με
linear
ενα passive atten. εξωτερικο ομως ειναι οτι του βαλεις εσυ..και υπαρχει και log-linear
που εχει αλλη αποκριση.... και πραγματικα ειναι cheap as chips (το κουτι θα κοστισει πιο πολυ απο τα ηλεκτρονικα υλικα...) και μπορεις ανετα να βαλεις ενα απο το καθενα.....για τα ιδια λεφτα....