Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό το forum και οι απόψεις που άκουσα με βοήθησαν πολύ σε διάφορα μουσικά θέματα που ήθελα να λύσω.
Πριν πω την άποψή μου για το θέμα του thread θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου για το ότι αφήσατε μια διαφωνία σε ένα θέμα να οδηγήσει το (αρκετά υψηλό κατ' εμέ μέχρι τώρα) επίπεδο του forum τόσο χαμηλά ώστε να παρακολουθούμε πλέον αγώνες προσωπικών επιθέσεων.
Από τότε που παίζω μουσική (είμαι μόνο 26 αλλά άρχισα μικρός
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
) ποτέ δεν ονειρευόμουν να βγάλω μια περιουσία από αυτήν.Και αυτό όχι γιατί δεν πίστευα ότι ήμουν καλός σε αυτό που έκανα αλλά γιατί "οραματιζόμουν" την ζωή του μουσικού ώς λίγο πιο μποεμ από αυτήν που βλέπουμε και σήμερα στις ζωες των εκάστοτε αστέρων. Δεδομένης αυτής της εικόνας λοιπόν είχα την εντύπωση ότι τα λεφτά που θα έβγαζα ως μουσικός θα προερχόταν κυρίως από ζωντανές εμφανίσεις, από μαθήματα ή από session εργασία για λογαριασμό άλλων. Εάν και εφόσον κυκλοφορούσα ποτέ κάποιο δίσκο δεν θα περίμενα μεγάλη συνεισφορά στα οικονομικά μου από τις πωλήσεις του. Γενικώς πίστευα και πιστεύω ότι η επιτυχία κάποιου μουσικού σήμερα θα πρεπε να κρίνεται περισσότερο από το πόσος κόσμος πληρώνει για να τον δει ζωντανά και να χαίρεται ή να τραγουδά μαζί του τα τραγούδια του παρά πόσους δίσκους θα πουλήσει.
Παρακαλώ μην εκλαμβάνετε τα παραπάνω ώς άλλο ένα επιχείρημα υπέρ της πειρατείας (ωραίο το τραγούδι btw
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
) . Είναι και παραμένει κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων αλλά πλέον έχει περάσει τόσος καιρός (από τις μέρες του napster και τις μηνύσεις των metallica) που η βιομηχανία έχει ήδη προσαρμοστεί. Προσωπικά δεν βλέπω να έχει μειωθεί η παραγωγή ούτε πολύ κόσμο να πεινάει εξαιτίας της οπότε νομίζω πως είναι κρίμα να διαριγνύει κάποιος τα ιμάτιά του για να εκφραστεί υπέρ ή κατά.
Ζητώ συγγνώμη για το μέγεθος του post και ευχαριστώ για την φιλοξενία!
Φιλικά,
Υ.Γ.1 εάν τυχόν βρείτε ορθογραφικά πείτε μου και θα επανέλθω με edit!
Y.Γ.2 για περισσότερη καλοπροαίρετη σάτυρα της πειρατείας δείτε το επεισόδιο "Christian Rock Hard" της σειράς South Park.
EDITED FOR TYPOS