- Μηνύματα
- 8,632
- Πόντοι
- 1,168
Δε είναι σωστό να τα κόβεις στη μέση, πάντως....Superfunk είπε:Φαντασου τωρα να μπει κανας Χριστιανος στο ΝΟΙΖ για πρωτη φορα και να πεσει πανω σε αυτο το ...ρητο... ;D
Ο άνθρωπος που με μύησε στις πίπες και απο τον οποίο πήρα μια...μου είπε τα εξής. Απο το πρώτο γέμισμα τη γεμίζεις κανονικά. Δοκιμάζεις το ρούφηγμα...ούτε πολύ ελεύθερο, ούτε και πολύ σφιχτό...απαλά απαλά πατάς... ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΙΝΑΖΕΙΣ παρα μόνο όταν δεν μπορείς πλέον να την ανάψεις. Μετά...πρέπει να την καθαρίσεις πολύ καλα και να την αφήσεις...για να κρυώσει. Πρέπει λοιπόν να ...μή δίνεις λεφτά για φτηνές πίπες. Δε σου κάνουν καλό... Πάρε όσο καλύτερης ποιότητας αντέχει η τσέπη σου, αλλα σίγουρα, όχι κάτω των 70-80€...Αυτά τα ολίγα....
μανία να "παραποιεις" τα ποστς ;D ;D ;DuN_eNfaNt_Gate είπε:Δε είναι σωστό να τα κόβεις στη μέση, πάντως....
Αρχικά δεν μπορείς ;Dmessalion είπε:πως μπορεις να ξεχωρισεις αν ειναι καλης ποιοτητας η πιπα που αγοραζεις ? μονο απο την τιμη ? δλδ οτι πλερωνεις περνεις ? γιατι ο αλλος εδωσε 280 ευρω και τελικα εκανε 80....αν ειναι ευκολο να ανεφερθουν κατα καλυτερης ποιοτητας ξυλα και τις ιδιοτητες τους...??
Ακριβώς.... Δεν έχω τπτ να προσθέσω.shelter είπε:Αρχικά δεν μπορείς ;D
Μαθαίνεις σιγά σιγά με τον καιρό να βλέπεις κάποιες κατασκευαστικές ατέλειες όπως το σκάψιμο στη βάση του μπόουλ και το τρύπημα στο ίδιο σημείο (στενός αεραγωγός ή στραβός και ψηλότερα απο τη βάση του μπόλουλ). Απο εκεί και ύστερα είναι καλό να προτιμάμε αυτές που δεν είναι λακαρισμένες εξωτερικά γιατί δεν βλέπουμε την ποιότητα του ξύλου ή ατέλειες στην επεξεργασία.
Επισης κάποια ξύλα στην αρχή έχουν άσχημη μυρωδιά και γεύση στο κάπνισμα, αλλα όταν στρώσει και φτιάξει cake σταματάνε.
Πάντως στην αρχή ολοι διαλέγουμε αυτή που μας αρέσει και σιγά σιγά βλέπουμε!
Μια μαύρη κρούστα που έχει δημιουργηθει στο εσωτερικό του μπόουλ απο την καύση.messalion είπε:cake ?
Διάβασε τα δύο blogs που παρέθεσα στο πρώτο post. ;Dmessalion είπε:cake ?
ο άνθρωπος που μύησε εμένα στην πίπα έκανε ένα βινταζ σύστημα για πολλά ρισπέκτ και γιο. "την καινούρια πίπα την περνάμε ένα λεπτό στρώμα μέλι στο εσωτερικό", είπε και είχε απολυτο δίκιο.shelter είπε:Επισης κάποια ξύλα στην αρχή έχουν άσχημη μυρωδιά και γεύση στο κάπνισμα, αλλα όταν στρώσει και φτιάξει cake σταματάνε.
Για αυτή τη μέθοδο είσαι ο πρώτος που ακούω καλά λόγια..!!blue είπε:ο άνθρωπος που μύησε εμένα στην πίπα έκανε ένα βινταζ σύστημα για πολλά ρισπέκτ και γιο. "την καινούρια πίπα την περνάμε ένα λεπτό στρώμα μέλι στο εσωτερικό", είπε και είχε απολυτο δίκιο.
ασχολούμαι με την πίπα από μικρό παιδί. Κι εγώ διαφωνώ με κάποια δόγματα που παρουσιάζονται σε αυτό το θρεντ όπως "η πίπα είναι στα δάχτυλα" και "καλός καπνός είναι ο Skandinavik", αλλά περιορίζομαι στην απλή διατύπωση της εμπειρίας μου.notlrac είπε:Για αυτή τη μέθοδο είσαι ο πρώτος που ακούω καλά λόγια..!!
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;Dneeq είπε:Αν δεν ειχε και ο καπετάνιος πίπα, ποιος θα ειχε? ;D
;D ;D ;D ;D οχι μηχανικος ειμαιWaterfall-K είπε:Foxxx, δεν πιστευω να ασχολεισαι με την πιπα σου εν ωρα εργασιας! ???
Την πιπα του "σκαλιζε" και ενας αλλος καπετανιος και ειδες τι εγινε...
![]()