Πίπα καπνού!

audiokostas είπε:
Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας ανησυχεί.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Επειδή έχω μαζέψει, αρμαθιάσει, ψιλοκόψει και καπνίσει πολύ(ποίκιλο) καπνό, γεύση με βανίλια, πορτοκάλι, σοκολάτα, φρούτα του δάσους κλπ απλά δεν υπάρχει (και δυστυχώς η επικρατούσα ποικιλία που δυναστεύει τον καπνιστικές μας συνήθειες είναι η ξενόφερτη και βιονική virginia.)

Εξάλλου όταν έχω νταλκά (άααααλααααα), θέλω να φουμάρω καπνό, όχι αποσμητικό αυτοκινήτου.
ΚΑι δυστυχώς οι αρωματικοί καπνοί έχουν επικρατήσει σχεδον στην αγορά της χώρας.

notlrac είπε:
Ένα θα σου πω ότι πίπα+ καφές + συζήτηση για κιθάρες είναι από τα αγαπημένα μου !!!
Θες να γίνουμε φίλοι? ;D

shelter είπε:
Θες να γίνουμε φίλοι? ;D
Ναι, αλλά να ξέρεις ότι μερικές φορές έρχονται κάτι φίλοι μου που μιλάνε για μπουτίκ πεταλάκια και ξύλα κιθάρας!! :P

harilatron είπε:
...και άλλες πίπες. :)
Καπνοσύριγγες. ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είμαι κι εγώ ένας απ' αυτούς που του αρέσουν τα τσιμπούκια αν και τα κάνει σπάνια. 8) 8)

Τις δύο τελευταίες φορές που αγόρασα καπνό (με πολύ μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ τους) ήταν πιο ξερός από παξιμάδι.

Συμβαίνει ή απλά μου έτυχε;

Earendil είπε:
Συμβαίνει ή απλά μου έτυχε;
Συμβαίνει, οπότε μάλλον σου έτυχε.  ;D

Πάντως ο καπνός, ακόμη και σφραγισμένος, κάποια στιγμή χάνει την υγρασία του. Καλό είναι να ψωνίζεις από μαγαζί που ξέρεις ότι ανανεώνεται το εμπόρευμα.

Στα blogs που παρέθεσα στο πρώτο ποστ λέει κάπου μια τεχνική για να αποκτά υγρασία πάλι ο καπνός. Με κάποιο τρόπο τον βάζεις στην κατάψυξη κάτι τέτοιο

Έτσι είναι ένας αυτοσχέδιος τρόπος για να κρατάς τον καπνό σε υγρασία ή να προσθέσεις υγρασία. Απλά θέλει συχνό ανακάτεμα για να έρθουν τα κατω στρώματα στην επιφανεια. Και να προσχέσεις να μην στεγνώνει το σφουγγάρι.

Φυσικά εννοείται ότι κρατάμε το βάζο με τον καπνό σε σκιερό μέρος με μετριες προς χαμηλές θερμοκρασίες.

Εναλλακτικά αγοράζουμε υγραντήρες.

Και κάτι εξίσου σημαντικό.... Πρέπει να έχουμε τουλάχιστον 4-5 πίπες για να κάνουμε. Δεν κάνει καλό στην πίπα να χρησημοποιείται πάνω απο 12-15 ώρες. Πρέπει να κρυώνει καλά πρίν την ξαναχρησιμοποιήσουμε. Και να είναι πεντακάθαρη κάθε φορά που την αφήνουμε να "ξεκουραστεί"...

BlackScorpio είπε:
Πρέπει να κρυώνει καλά πρίν την ξαναχρησιμοποιήσουμε. Και να είναι πεντακάθαρη κάθε φορά που την αφήνουμε να "ξεκουραστεί"...
Αυτό.

Και ειδικά το bold...

Βέβαια αν κάνεις ένα bowl την ημερα μπορείς και με μία!

Έχει διαδικασία το πράγμα και δεν είναι για αυτούς που καπνίζουν απο συνήθεια.

H διαδικασία δεν είναι σε καμία περίπτωση συγκρίσιμη με ενός στριφτού τσιγάρου. Απαιτεί χρόνο και μεράκι!

Για το στρώσιμο τι έχετε να πείτε? Άλλοι λένε ότι πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία που γεμίζεις το μπωλ στο 1/3 μετά 2/3 και μετά όλο (αυτό έκανα και εγώ). Αλλά άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι μπορείς να γεμίζεις εξαρχής το μπωλ.

notlrac είπε:
Για το στρώσιμο τι έχετε να πείτε? Άλλοι λένε ότι πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία που γεμίζεις το μπωλ στο 1/3 μετά 2/3 και μετά όλο (αυτό έκανα και εγώ). Αλλά άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι μπορείς να γεμίζεις εξαρχής το μπωλ.
Εγώ πάντα το γεμίζω όλο απο την αρχή, απλά κάνω πολύ αραιό γέμισμα  (δηλαδή λίγο καπνό), και δεν την ξανακαπνίζω την υπόλοιπη ημέρα. Αυτό μέχρι να αποκτήσει cake.

Μια και αναφέρθηκε σε προηγούμενο ποστ. Ο καπνός σου καίει τη γλώσσα όταν καπνίζεις νευρικά.

Ο άνθρωπος που με μύησε στις πίπες και απο τον οποίο πήρα μια απο τις 250 περίπου που έχει και καπνίζει πάνω απο 30 χρόνια, μου είπε τα εξής. Απο το πρώτο γέμισμα τη γεμίζεις κανονικά. Δοκιμάζεις το ρούφηγμα να είναι σαν εργοστασιακού τσιγάρου, ούτε πολύ ελεύθερο, ούτε και πολύ σφιχτό. Όταν καπνίζεις, απαλά απαλά πατάς τον καμένο καπνό. ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΙΝΑΖΕΙΣ παρα μόνο όταν δεν μπορείς πλέον να την ανάψεις. Μετά απο κάπνισμα λίγων ωρών πρέπει να την καθαρίσεις πολύ καλα και να την αφήσεις τουλάχιστον 2-3 μέρες για να κρυώσει. Πρέπει λοιπόν αν είσαι τακτικός καπνιστής να έχεις σίγουρα 3-4 πίπες. Όσον αφορά την ποιότητα τώρα, μή δίνεις λεφτά για φτηνές πίπες. Δε σου κάνουν καλό, θερμαίνονται πολύ γρήγορα και χαλάνε. Πάρε όσο καλύτερης ποιότητας αντέχει η τσέπη σου, αλλα σίγουρα, όχι κάτω των 70-80€. Βέβαια οι τιμές είναι σχετικό. Αγόρασε κάποτε μια με 280€ απο κατάστημα του κέντρου και όταν βρήκε έναν παλιό του φίλο του είπε "ρε συ αυτές τις φτιάχνω εγώ, πόσο την πήρες? 280€. ΠΟΣΟ??? Αυτές στο μαγαζί μου τις δίνω 80€". Γιαυτό λοιπόν πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις διαφορές που έχουν για να μη μας δουλεύουν και για να μπορούμε να διαλέγουμε την καλύτερη σε σχέση τιμής-ποιότητας... Αυτά τα ολίγα....

Ο άνθρωπος που με μύησε στις πίπες
Φαντασου τωρα να μπει κανας Χριστιανος στο ΝΟΙΖ για πρωτη φορα και να πεσει πανω σε αυτο το ...ρητο... ;D

Superfunk είπε:
Φαντασου τωρα να μπει κανας Χριστιανος στο ΝΟΙΖ για πρωτη φορα και να πεσει πανω σε αυτο το ...ρητο... ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Μακράν το πιο σεξουαλικά διεστραμμένο thread.

Superfunk είπε:
;D

εχω δοκιμασει παλιοτερα πιπα απο εναν στο στρατό και μου αρεσε παρα πολυ
μην σας φανεί περιέργο αν τα μέλη αυξηθούν δραματικά αυτή τη βδομάδα!  ;D

Superfunk είπε:
Προτιμάς να πέσει στο θέμα για τον Χάμετ και τον Γκάλαχερ?

Έχετε δίκιο πάντως...

ειμαστε λάθος. Πίπα είναι αυτο

http://www.briar-pipes.com/shop/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=23&Itemid=72&lang=el

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back