Πικαπ και γείωση

Mr. Es

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Χαίρετε! Σκέφτομαι να αγοράσω πικάπ μόλις μπορέσω και αναρωτιόμουν αν οι ηλεκτρικές συσκευές όπως ένα πικάπ χρειάζονται γείωση στην Ελλάδα. Διαβάζω διάφορα forum και βλέπω ότι π.χ. στην Αμερική τα βάζουν γείωση. Παλαιότερα μιλησα με ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι στην Ελλάδα δεν χρειάζονται.

Αν εξαιρέσουμε το technics που είναι κορυφή αλλά και πανάκριβο (για εμένα), ποιο θα θεωρούσατε κοντά σε technics αλλά πιο φθηνό; Pioneer 1000;;; Το θέλω για ακρόαση, πολύ sampling και ίσως κανένα scratch αλλά δεν καίγομαι για το τελευταίο. Να κοιτάξω για direct drive ή belt;;;

Χαίρετε! Σκέφτομαι να αγοράσω πικάπ μόλις μπορέσω και αναρωτιόμουν αν οι ηλεκτρικές συσκευές όπως ένα πικάπ χρειάζονται γείωση στην Ελλάδα. Διαβάζω διάφορα forum και βλέπω ότι π.χ. στην Αμερική τα βάζουν γείωση. Παλαιότερα μιλησα με ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι στην Ελλάδα δεν χρειάζονται.

Αν εξαιρέσουμε το technics που είναι κορυφή αλλά και πανάκριβο (για εμένα), ποιο θα θεωρούσατε κοντά σε technics αλλά πιο φθηνό; Pioneer 1000;;; Το θέλω για ακρόαση, πολύ sampling και ίσως κανένα scratch αλλά δεν καίγομαι για το τελευταίο. Να κοιτάξω για direct drive ή belt;;;
1ον Τα πικάπ έχουν γείωση συνηθως που κουμπώνει στον ενισχυτή ή στον μίκτη.

2ον Θα βρεις πολλά μεταχειρισμένα πικαπ και technics, stanton και σε καλές τιμές.

3ον Θα προτιμούσα direct drive γιατί το belt έχει περισσότερη "φασαρία' και ειδικά για εσένα που είσαι DJ .

Ενισχυτή με Phono stage έχεις;

Από την άλλη βλέπω ότι υπάρχουν "νέες υλοποιήσεις" με νέες ψηφιακές δυνατότητες συνδεσιμότητας και σε κάρτα ήχου απευθείας, και σε καλές τιμές.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@LKευχαριστώ για την απάντηση σου. Δεν είμαι DJ, είμαι wannabe DJ.. :p

Κατά καιρούς έχω αγοράσει από noiz αλλά πικάπ δειλιάζω να αγοράσω μεταχειρισμένο. Όχι, δεν έχω ενισχυτή. Εγώ έχω ένα πικάπ της πλάκας pt01 και έχω μαζέψει σε βάθος χρόνων αρκετούς δίσκους και γενικότερα έχω καψούρα τα πικάπ. Και εγώ προς direct drive κοιτάω πιο πολύ.

@LKευχαριστώ για την απάντηση σου. Δεν είμαι DJ, είμαι wannabe DJ.. :p

Κατά καιρούς έχω αγοράσει από noiz αλλά πικάπ δειλιάζω να αγοράσω μεταχειρισμένο. Όχι, δεν έχω ενισχυτή. Εγώ έχω ένα πικάπ της πλάκας pt01 και έχω μαζέψει σε βάθος χρόνων αρκετούς δίσκους και γενικότερα έχω καψούρα τα πικάπ. Και εγώ προς direct drive κοιτάω πιο πολύ.
Θες να στήσεις vintage σύστημα;

Πικάπ- ενισχυτή- ηχεία;

Ή κάτι πιο μοντέρνο;

Τα καινούργια Πικάπ έχουν και digital out για σύνδεση με pc.

Θα βρεις used μην φοβάσαι. 

Αν έχεις βανίλια κρίμα είναι χωρίς, turntable. 

Αυτο ειναι all around δεν χρειαζεται να δωσεις πολλα λεφτα οσο το technics και θα βολεψει και για ακροαση, sampling, dj κτλ

https://www.thomann.de/gr/audio_technica_at_lp140xp_black.htm

14035337_800.jpg

Αυτο ειναι all around δεν χρειαζεται να δωσεις πολλα λεφτα οσο το technics και θα βολεψει και για ακροαση, sampling, dj κτλ

https://www.thomann.de/gr/audio_technica_at_lp140xp_black.htm

Προβολή συνημμένου 47634
Εγώ θα του πρότεινα να πάει σε μεταχειρισμένο τεκνικς τη φθηνή σειρά,  κάνα 80 ευρώ,  να δει και να παίξει,  και μετά πάει παραπάνω. 

@LK Ναι, vintage. Έχω ηχεία rokit 5. Δεν με ενδιαφέρει η σύνδεση με pc. Δεν έχω μείνει ικανοποιημένος (εννοείται) με το pt01 αλλά ούτε και με το audio technica 120. Βέβαια έπαιξαν ρόλο βελόνα, κεφαλή. Δεν έχω ακούσει πέρα από τη πράσινη τη μαμίσια που δίνουν και επίσης έχω διαβάσει ότι βγάζει πολλά προβλήματα το 120.

@stavros_d80 @LKΔεν είναι καλύτερα να στραφώ κατευθείαν σε κάτι αξιόλογο και να μην δαπανήσω χρήματα για κάτι που θα μετανιώσω;;; Έτσι το βλέπω εγώ.

Δεν είναι καλύτερα να στραφώ κατευθείαν σε κάτι αξιόλογο και να μην δαπανήσω χρήματα για κάτι που θα μετανιώσω;;; Έτσι το βλέπω εγώ.
τι εννοεις αξιολογο? αυτο που σου προτεινω ειναι αξιολογο εχει μιση τιμη απο ενα mk7 και εχει και καλη μεταπωλητικη αξια

μπορεις σαφως να πας και σε φτηνοτερο αλλα δεν νομιζω οτι θα θες να δωσεις και τα 1,000 για ενα mk7 και να το μετανιωσεις μετα.

Εσυ ξερεις το μπατζετ σου, πάρε το καλλίτερο που θες.

Εδιτ:

Εγώ πάντως, επειδή περνάνε αγγελίες διάφορς μπροστά μου , μιας και παλιά ασχολούμουνα πολύ, τώρα καθόλου (έκλεισα με τις αγορές μου), βλέπω ότι με 200-250 ευρώ κάνεις ωράιο συστηματάκι (πικαπ- ενιχυτη ολοκληρωμένο- ηχεία)

Δεν έχω ακούσει πέρα από τη πράσινη τη μαμίσια που δίνουν και επίσης έχω διαβάσει ότι βγάζει πολλά προβλήματα το 120.
Αμφιβάλλω εαν αξίζει να ασχοληθείς με το κυνίγι του "καλύτερου ήχου" ήχου στα πικάπ. Καλό είναι να στήσεις κατι αξιοπρεπές όπως αυτά που προαναφέρθηκαν για να κάνεις το χόμπι σου

. Αυτή η πράσινη που λες (at-vm95e) θεωρείται αρκετά καλή σε αναπαραγωγή δίσκων. Η audiotechnica είναι καλή εταιρία , και εγώ αν θα ήθελα καινούριο πικαπ και δεν είχα να δώσω για technics , εκεί θα πήγαινα. Επίσης, το djing σημαίνει πολύ backspin, το οποίο καταστρέφει τις βελόνες hifi, όπως αυτή που προαναφέρθηκε, οπότε θα πήγαινα σε μία μέση επιλογή ortofon concorde mix. Δε θα επέλεγα το pioneer plx1000 γιατι είναι ελαφρύ και εαν το πας ποτέ να παίξεις σετ σε δυνατό ηχοσύστημα είναι πιθανό να κανει feedback, τα technics είναι πιο στιβαρά , με ένα ερωτηματικό στα mk7.  Το μεταχειρισμένο technics mk2 εαν είναι σε καλή κατάσταση είναι κατα τη γνώμη μου η βέλτιστη επιλογή καθώς και είναι vintage όπως επιθυμείς, και ιστορικό και αξιοπρεπές (και με το παραπάνω). 

Επίσης , μεγάλη σημασία έχει να ξερεις να ρυθμίζεις το πικαπ για ακρόαση δίσκων , καθώς μία λαθος ρύθμιση πχ στο anti-skating μπορεί να σου φθείρει τους δίσκους πολύ πιο γρήγορα απο το αναμενόμενο. Δεν είναι δύσκολο , αλλά στην αρχή θα σου φανεί μπελαλίδικο.  Οπότε εαν τελικά δεν παίζεις τόσο με djλικια, καλό είναι να πάρεις ένα hifi ,έτοιμο σεταρισμένο, με συγκεκριμένη βελόνα για ιδανικό βάρος κλπ. 

Εγώ θα του πρότεινα να πάει σε μεταχειρισμένο τεκνικς τη φθηνή σειρά,  κάνα 80 ευρώ,  να δει και να παίξει,  και μετά πάει παραπάνω. 

Πιθανότατα αναφέρεσαι σε belt drive, εκεί ίσως είναι λίγο ριψοκίνδυνο καθώς αυτά τα μοτερ κάποια στιγμή τα φτύνουν , ενώ το direct drive μοτερ είναι σκυλί του πολέμου, πρέπει να είναι βάνδαλος ο άλλος για να το χαλάσει, διόλου απίθανο βέβαια σε μεταχειρισμένα mk2 που έπαιζαν σε μπαρ ή live. 

@Στάθης Π.

Ναι Belt είναι τα "φθηνα"

Αλλά μπορεί με 100-150 € να βρει και direct drive π.χ Technics SL -3100

Και πάντα υπάρχει και η stanton STR σειρα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα το ψάξω ακόμα το θέμα. Όταν κάνω κάτι θα ενημερώσω εδώ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back