- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 3,578
Δεν ξέρω κατα πόσο συμφωνείτε και αν έχετε λύσεις που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σας αλλά εδώ μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις για το άρθρο αυτό : Πεταλιέρα ή ενισχυτής;
+1chris gti είπε:Για εμένα δεν υπάρχει δίλημμα: η πεταλιέρα είναι για να αντικαταστήσει τα πεταλάκια και όχι τον ενισχυτή...
+2Αν έχω πρόβλημα με τη μέση παίρνω ένα ωραιότατο καροτσάκι και κουβαλάω πιο εύκολα τα 20kg του ενισχυτή μου ......
Κι αν η τελική επιλογή είναι ο ενισχυτής, τι θα κάνει ο ενδιαφερόμενος, θα παίξει καρφί; Δεν θα χρειαστεί ούτε ένα εφέ;kkmspm είπε:παιδια η ερωτηση στο thread ειναι πεταλιερα η ενισχυτης οπου η πεταλιερα καλειται να παιξει το ρολο του preamp για να αντικαταστησει τον ενισχυτη...δεν μιλαμε για εφε....
και ΠΟY ειναι το προβλημα σε αυτο?ακομα και σε live ο ενισχυτης δεν επαιξε ποτε παραπανω απο το 3..
Ευχαριστώ!kbasilis είπε:Αλλά το μέγα δίλημμα αν πιάνει μια πεταλιέρα έναν λαμπάτο ΑΚΡΙΒΩΣ?
Αντε στον ήχο να τον πιάσει copy-paste είναι θα το πετύχουν που θα πάει σε payling και feeling όμως?
Αν ναι πως επιτυνχάνεται αυτό?
Π.χ. όπως είπα να παίζεις σε λαμπάτο ή χρειάζεται και κάτι ακόμα? ???
Μπορεί να είπα μια γνώμη αλλά το έχω και για δίλημμα. ???
Οποιος έχει τη μύγα... ;D Αλλά αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο... γνωστός κιθαρίστας. Μπορεί και να θυμάμαι λάθος.Nestoras είπε:Ξέρω κάποιον κιθαρίστα που διέθετε Mesa Boogie και δεν του επέτρεπε ο μαγαζάτορας να παίζει με αυτόν γιατί τους ξεκούφαινε...
8) ??? :![]()
Η πεταλιέρα αντικαθιστά το σύνολο καθώς δίνει εφέ και amp simulation σε stereo, κάτι που αν το συγκρίνεις με τον μονοδιάστατο ήχο ενός ενισχυτή καταλαβαίνεις τη μεγάλη αξιοποίηση του modulation/delay/reverb.Κι αν η τελική επιλογή είναι ο ενισχυτής, τι θα κάνει ο ενδιαφερόμενος, θα παίξει καρφί; Δεν θα χρειαστεί ούτε ένα εφέ;
Αντίστροφα, αν η επιλογή είναι η πεταλιέρα, όλα τα εφέ της θα είναι στο off?
Γι' αυτό ακριβώς το δίλημμα τελικά πρέπει να είναι:yameth είπε:Η πεταλιέρα αντικαθιστά το σύνολο καθώς δίνει εφέ και amp simulation σε stereo, κάτι που αν το συγκρίνεις με τον μονοδιάστατο ήχο ενός ενισχυτή καταλαβαίνεις τη μεγάλη αξιοποίηση του modulation/delay/reverb.
Εννοείς ότι η πεταλιέρα πρέπει να πηγαίνει με έναν λαμπάτο για να δώσει αποτέλεσμα ή κάτι άλλο?Superfunk είπε:Οπως εγραψα και πριν..για μενα το "λαμπατος ενισχυτης ή....χαος"... ;D...ισχυει παντα....