Superfunk είπε:
δεν εισαι καλα διαβασμενος...με το ΚΙΛΟ απο του Manny's τις επαιρνε..

(σιγα μην ειχαν και custom shop οι bean counters της CBS... ;D)
Πριν γινει γνωστος ναι,δεν αντιλεγω!
Οταν ομως εγινε ποπ,αρχισαν οι γνωστες "μιζες"...
Ασε που τοτε ολο το εργοστασιο ενα καστομ σοπ ητανε (οπως και ολα τα αλλα),
με τους "διαλεχτους" παιχτες-μιζαδορους να μπαινοβγαινουν,και να προτεινουν,
ή ακομη και να απαιτουν.. 8)
-Αυτο συμβαινει με καθε ανεξαρτητο οργανοποιο,βιοτεχνη,ή βιομηχανο.
Αν δεν πλησιασει εκεινος τους διασημους παιχτες (που θα προβαλουν τα προϊοντα του),
θα ερθουν εκεινοι για τζαμπα πραμα,ή ακομα και συμβολαια με χαρτζηλικι. :
με ολο το σεβασμο αυτο που λες ανηκει στη σφαιρα της ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ φαντασιας,φτωχους μεταναστες απο το Μεξικο χρησιμοποιουσε
Επισης με σεβασμο,να συμπληρωσω,οτι καποιοι απο αυτους τους φτωχους,
ειχαν ηδη τεραστια πειρα στην οργανοποιϊα,αφου οταν οι Μεξικανοι εφτιαχναν κιθαρες,
(μην ξεχναμε οτι ειναι μισοι Ισπανοι,οι οποιοι εφεραν την τεχνη της κατασκευης κιθαρας στην Αμερικη μαζι με τα μικροβια τους.. ;D),οι αμερικανοι ειχαν μονο μαντολινα... ;D
Αν δεν υπηρχαν οι φτωχοι Μεξικανοι,οι dreadnought και jumbo πχ,θα αργουσαν πολυ να εξελιχτουν!
αν θες αγορασε αυτα τα βιβλια& θα μαθεις τη "φιλοσοφια" του Leo (ο οποιος ηταν στην εποχη του ο..περιγελος των παραδοσιακων luthiers,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ bolt on neck ,εφευρεση του Leo ο οποιος ηταν ηλεκτρονικος και δεν ειχε ιδεα απο κιθαρες...αρκουσε για να τους φρικαρει..... ;D).
Αυτα τα βιβλια,δεν νομιζω οτι ειναι αρκετα αντικειμενικα,γιατι εκφραζουν την ιδια τη Fender,και φυσικα περιεχουν
μονο οτι εκεινοι θελουν να μαθουμε. ;D
Γραφω και εγω ενα βιβλιο για μενα (ευκολο ειναι,"λαδωνω" το συγγραφεα! ;D ),
που γραφει μεσα μονο οτι συμφερει εμενα... ;D ;D ;D
-Περιγελως...ακομα ειναι! 8)
Δεν ειναι παραξενο οτι μονο οσοι ειναι φανατικοι με τις Φεντερ...δε θελουν sustain? ;D
(νταξει,και με τις Danelectro,ή οποια αλλη μπακατελα,..'σχωρεστε με.. ;D ;D).
αυτο δεν παιζει με την ΚΑΜΜΙΑ.
οπως ξερεις "everything is eq".
Ναι,αν το eq εχει 30 μπαντες.
Αν ομως εχεις μονο μπασσα-μεσαια-πριμα,και ενα ενισχυτη που υπερχρωματιζει το εισερχομενο σημα (οπως ο Twin που ορκιζεσαι),τι γινεται?
Οκ,αλλαζεις κατι,στρωνει λιγο...δεν ειναι πια ομως ο ηχος που θα'θελες να'χεις.Αλλαξε.
Δηλαδή εσύ τα αποδίδεις όλα ,μα όλα, στην...τύχη?(δεν κάνω τον έξυπνο,σοβαρά ρωτάω)Συνωμότησε όλο το σύμπαν? 8)
Ναι,ετσι ωστε ο Fender να ειναι τυχερος,και να βρει τους καλυτερους χωρικους! 8) ;D
Σχετικά με αυτό που λές για την βαρύτητα των απόψεων, σου υπενθυμίζω οτι βαρύτητα αποκτάει ο λόγος σου όχι επειδή έγραψες "οργανοποιός" κάτω απο το ψευδώνυμό σου, αλλά επειδή μιλάς με συνοχή και επιχειρήματα.
Για τη βαρυτητα του λογου,ηδη εξηγησα.
Το "οργανοποιος" δεν το εγραψα εγω,αλλα η διαχειρηση,αφου ελαβε τουλαχιστον "σφαιρικη" γνωση περι των ικανοτητων μου.
Επίσης, στο συγκεκριμένο θέμα, ΟΛΟΙ είμαστε ημιμαθεις. Το ζητούμενο σε μια συζήτηση, ειναι η δική μου ΗΜΙ-μαθεια να συμπληρώσει το κενό που αφήνει η δική σου ημιμάθεια κοκ. Ετσι όλοι μας, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο να αποκτήσουμε σφαιρική γνώση.
Εγώ ο ίδιος σου πρότεινα ένα πρακτικό παράδειγμα ωστε να μας αποδείξεις τα λεγόμενά σου.
Δεν ειμαστε ΟΛΟΙ ημιμαθεις...
Δεν τον εχω τον τιτλο εκει γιατι ειμαι ημιμαθης,αλλα γιατι εχω αποδειξει οτι ξερω καθε πτυχη της δουλειας μου,οπως και ξερω να ξεχωριζω
το επιπεδο του καθε παικτη,απο τα λεγομενα του και μονο!
Οπως και ξερω να ξεχωριζω αν καποιος ειναι οντως οτι λεει,ή...δηθεν!
-"Ελα μπαρμπα μου να σου δειξω τ'αμπελοχωραφα σου"... ;D ;D
ο Yann αναφερεται σε ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ οργανοποιϊα και μπορει να εχει δικιο σε αυτα που λεει για τα ξυλα,εμενα ομως ποτε μου δεν με συγκινησαν ηχητικα τετοιες παραδοσιακες κιθαρες,προτιμω τις σανιδες του Leo.....
Αναφερομαι στην εξελιξη της οργανοποιϊας,απο το μεσαιωνα εως σημερα.
"Παραδοσιακη" οργανοποιϊα ειναι και οι αθλιοι "τουριστικοι" μπαγλαμαδες...
Θα προσπαθησω να στο πω ευγενικα: Μη βιαζεσαι να αυτο-αποδωσεις σημαινων βαρυτητα σε ΚΑΘΕ λεγομενο σου, οταν εμφανεστατα δεν εχεις ουτε λυκειακες γνωσεις φυσικης. Εγραψες καποια πραγματα περι μαγνητων που ειναι ΛΑΘΟΣ, end of. Σου εξηγησαν αρκετοι γιατι ισχυει το πειραμα με γραφειο που αναφερεις, αν κατ'επιλογην αποφασιζεις να αγνοεις τις ηλεκτρομαγνητικες αρχες και το φαινομενο της επαγωγης νομιζω μπορουμε να σταματησουμε εδω.
Odis,οσο ευγενικα και αν το κανεις,βλεπω μια προσπαθεια να με "μειωσεις".
Απαντω και εγω ευγενικα:
Εμφανεστατα,
δεν εχω καν λυκειακες γνωσεις,ουτε της 3ης γυμνασιου,
αφου εμεινα...απο απουσιες στη 2α...(λογω αλητειας και "επαναστασης")... ;D
Φροντισα ομως
να διαλεξω ο ιδιος τι ειδους μορφωση θελω να λαβω,και σημερα,30 χρονια μετα την (παιδικη αλλα σοφη) αποφαση μου,δεν το μετανοιωνω ουτε λεπτο. 8)
-Επισης εμφανεστατα εχω μαλλον υψηλο IQ,αφου παρολη την αμαθεια μου,μπορω να συνομιλω (ιδιως στην αληθινη ζωη,αστο το ιντερνετ) με ατομα υψηλου μορφωτικου επιπεδου,που ομως δεν ειναι κοινωνικα ρατσιστες,και δεν φορουν παρωπιδες...
-Για να ξαναδιαβασω,να δω ποιοι μου εξηγησαν το πειραμα με το γραφειο? ???
-Η αληθινη ευγενεια ειναι ΕΜΦΥΤΗ,αν δεν την εχει καποιος "στο αιμα" του,οσο και αν προσπαθησει να ειναι ευγενικος,δεν τα καταφερνει...
"Βγαινει" λιγο "γλοιωδης"...(αυτο δεν το καταλαβαινουν ολοι φυσικα).
kpeyos,
καλα τα λες στο τελευταιο ποστ,
εκτος το σημειο που λες οτι ο μαγνητης ακουγεται ΙΔΙΟΣ και πανω,και εκτος οργανου.Ακομα και οι "απομωνομενοι" μαγνητες,κανουν μια μικροδιαφορα!