δε λέω ρε μπαγάσα... περί οργαζόμενης ψυχοακουστικώς τέρψης,
πίτα εκ κολοκύθας (σερβιρισμένη
και σε δίσκο βινυλίου με ρινίσματα σιδήρου για γαρνιτούρα γιατί όχι)... πράγμα
θεμιτόν και
σεβαστόν βεβαίως βεβαίως (έστω και εξ στρεβλής τεχνικής άποψης εκπορευόμενον)... ποιος είμαι άλλωστε εγώ που θα την αμφισβητήσω... ένας από τους λίγους εν Ελλάδι τυχερούς που έχουν περάσει κάποτε από το πικάπ τους audiophile direct to disc ηχογραφήσεις είμαι... οπότε;?
Προβολή συνημμένου 45432
και μέχρι εδώ όλα καλά και ανθηρά... όμως περί (τεχνικής) μοναδικής "
αληθείας" εν έτει 2024, η
ψηφιακή πιστότης (ποιότης) με
reference πάντα το καταγεγραμμένο δρώμενο (στην όποια πρωταρχική μορφή του κατέληξε ο εκάστοτε δημιουργός-παραγωγός, επιλέγοντας όργανα, φωνές, ενισχυτές και οποιοδήποτε άλλο μέσο έκφρασης φυσικό ή ηλεκτρικό)
είναι (ή ιδανικά θα έπρεπε να είναι) κάτι "
αδιαπραγμάτευτο"...
και κάθε φορά και εδώ και αλλού εκπλήσσομαι πλέον δυσάρεστα αλλά φευ... τελικά πρέπει να είναι κάποιος τεχνολογικά αναλφάβητος ή ιδεοληπτικά συγκαμένος (οι μύγες δεν επιστρέφονται ?) για να πιστεύει σοβαρά ότι
σημείο αναφοράς για την
ποιοτική σύγκριση οποιασδήποτε hardware αναπαραγωγικής αλυσίδας και οποιουδήποτε κρίκου της, μπορεί να είναι η εκάστοτε (και συνεχώς ευμετάβλητη)
υποκειμενική "ευφωνία" (ή μη) που "
αντιλαμβάνεται" από αυτήν ο καθένας μας...
τα υπόλοιπα είναι επιεικώς μπαρμπούτσαλα εν μέσω ντροπιαστικής αμηχανίας των γνωστών άγνωστων απανταχού audio ψευδοπροφητών που διαχρονικά εκθέτονται σε bleed test ανά τον κόσμο... ειδικά μάλιστα στον δικό μου (όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές) το "άθλημα" είναι πολύ δημοφιλές και είμαι φανατικός "φίλαθλος" και ενίοτε "διαιτητής", διασκεδάζοντας ανάλογα (όχι με τις αστοχίες προς θεού, αλλά με την ευτελισμένη αλαζονεία κάποιων)...?
------
ΥΓ1
και ποιος σου λέει Τέρρυ μου ότι δεν ήταν της "σχολής ns10" και αντί να "ξεγυμνώνουν" δεν "έντυναν" αντιθέτως με "χρωματισμένα κουρέλια" τα πάντα... αυτός που τα πούλαγε;...?
ΥΓ2 επειδή παρεξήγησαν το χιούμορ μου (με το emoticon στο πρώην ποστ μου) και μου την "είπαν" κατ ιδίαν πάνω από ένας (και μέλη και "επισκέπτες"), γιατί αντ αυτού δεν "διόρθωσα" απλά τις όποιες ανακρίβειες ειπώθηκαν, να απαντήσω συνολικά από εδώ ότι όλες έχουν απαντηθεί-διορθωθεί πολλάκις κατά καιρούς κι από εμένα κι από πολλούς άλλους, ενώ παράλληλα μου είναι αφάνταστα κουραστικά τα "τεχνικά deja vu"... άσε που το τακτ μου περνάει κρίση και δεν θα ήμουν τόσο ευγενικός όσο θα ήθελα και μου αρμόζει με κάποιους που η πρόκληση είναι δεύτερη φύσις τους (μη πω και τρίτη και Σάββατο και)...
έτσι και αλλιώς, δυστυχώς καθώς φαίνεται, σε ένα τεχνολογικό φόρουμ μιας χώρας που αν όχι τα πάντα, πολλά "
είναι έτσι επειδή έτσι νομίζει ο καθένας", η μήτηρ επανάληψη πάσας μαθήσεως γερνάει άσχημα... καμπουριάζει και ξεδοντιάζεται κι άντε μετά σκυφτή και με μασέλα να την σεβαστεί κανένας... το μόνο που μπορώ όχι να υποσχεθώ απλά να τους πω σαν πρόθεση, είναι ότι όταν βρω λίγο χρόνο θα γράψω ένα αρθράκι που θα καλύπτει συνολικά το θέμα για όσους ενδιαφέρει η θεώρησή μου...
ΥΓ3 για μια ακόμα φορά να καταθέσω τον απεριόριστο σεβασμό μου στον
@LK που είναι από τους ελάχιστους που γνωρίζω που
απολαμβάνει την μουσική (και την εικόνα) με όποιο αναπαραγωγικό μέσο του υπαγορεύει το θυμικό και η υποκειμενική αισθητική του, χωρίς επακόλουθα ενοχικά σύνδρομα που θα τον οδηγούσαν στην ανάγκη να διαστρεβλώνει με απαίδευτες τεχνολογικές σοφιστείες την "πραγματικότητα", για να δικαιολογήσει τις επιλογές του όπως κάνουν (συνειδητά ή ασυνείδητα δεν κρίνω προθέσεις) άλλοι...