PDO Green Tune Mastering CD-R στην Αθήνα;

Το χρειάζεσαι για προσωπική χρήση ή για cd master για replication?

Προσωπικά χρησιμοποιώ Taiyo Yuden που τα βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα και κάνεις απροβλημάτιστο master ειδικά σε συνδυασμό με Plextor recorder.

Ευχαριστώ για την πληροφορία ! Το θέλω για mastering replication. Aπλά ψαχνω το συγκεκριμένο εδώ και καιρό στο ίντερνετ και εκτός από τον thomann δεν το χω βρει αλλού χωρίς να πληρώσω ένα σκασμό λεφτά.  ::)

Σορρυ που σε βγάζω λίγο εκτός θέματος, αλλά έχε υπόψιν σου ότι το καλύτερο μέσο που μπορείς να δώσεις σε cd plant για replication είναι το DDP image το οποίο δεν έχει digital errors όπως (αναπόφευκτα) θα έχει οποιοδήποτε cd, ακόμη και αυτό που ψάχνεις.

Δηλαδή haryy εσύ το παραδίδεις σε Exabyte?

Όχι, είναι απλό αρχείο και είναι η σύγχρονη και ασφαλέστερη μέθοδος παραγωγής glass master για replication.

Upload το DDP image στον server του εργοστασίου σε zip μορφή (που είναι και επιπρόσθετο μέτρο προφύλαξης ενάντια στο ενδεχόμενο corruption από την διαδικτυακή μεταφορά) και ..voila! :)

Το εχω υπ' όψη μου, αλλά στο παρελθόν τουλάχιστον, το DDPi παρεδίδετο σε Exabyte. Ποιό εργοστάσιο στην Ελλάδα παραλαμβάνει σε δικό του server;

Την τελευταία φορά που έδωσα δουλειά μου ζητούσαν CD.

Στην Ελλάδα δεν ξέρω, ένα cd που έκανα πρόσφατα για ελληνική εταιρία που κάνει duplication μόνη της και replication σε συνεργάτη της, ήθελε μόνο cd. Τα cd μας στους Έμμονο τα δίνουμε μέσω ελληνικού αντιπροσώπου σε αυστριακό εργοστάσιο και τα παραδίδουμε σε DDP image κάνοντας upload το file set.

Όντως το exabyte ήταν το μέσο μεταφοράς του DDP, αλλά τώρα που, όπως γνωρίζεις, είναι obsolete, το απλό image του σε file set, είναι το ευρέως (τουλάχιστον στο εξωτερικό) και ασφαλέστερο μέσο παράδοσης.

Φαντάζομαι πως οποιαδήποτε ελληνική εταιρία κάνει glass master, θα γνωρίζει(?) και θα αποδέχεται(?) DDPi.

Exabyte είναι απλά ένα brand name ενός data storage medium δεν είναι κάποιο format (όπως αντίστοιχα και το U-matic)....απλά οι τύποι κατάφεραν να δημιουργήσουν πίσω στα 80ς ένα σταθερό αποθηκευτικό μέσο χρησιμοποιώντας ένα υπάρχον φορμάτ (8mm video tape). Φυσικά σήμερα είναι παρωχημένο και ξεπερασμένο (εδώ και χρόνια δηλαδή...αλλά τι να κάνεις.. κάποιος έπρεπε να πληρώνει τα exabyte drives και τα umatic drives...)...τουλάχιστον τα dat tapes ήταν "ανοικτό" format...

...το φορμά εγγραφής του master για glass mastering replication είναι το DDP και μπορεί να παραδοθεί με οποιοδήποτε μέσο το υποστηρίζει....από ένα hard drive, flash drive, online transfer, cd rom...ακόμη φυσικά και ένα error tested audio cd

..απαντώντας λοιπόν και στην αρχική ερώτηση..αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις audio cd για να παραδώσεις την δουλειά σου για glass mastering δεν χρειάζεται να αναζητάς "μαγικές μάρκες" cd....απλά να φροντίσεις να πληρεί τις προυποθέσεις του red book protocol και να είναι error tested.  

nikodemos είπε:
..απαντώντας λοιπόν και στην αρχική ερώτηση..αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις audio cd για να παραδώσεις την δουλειά σου για glass mastering δεν χρειάζεται να αναζητάς "μαγικές μάρκες" cd....απλά να φροντίσεις να πληρεί τις προυποθέσεις του red book protocol και να είναι error tested. 
Πολύ σωστά τα λες όπως πάντα Νικόδημε. Ο λόγος που είχε επικρατήσει τότε το 8mm της Exabyte (που και για αυτό μιλάμε για Exabyte και όχι TDK πχ) είναι πως ήταν error free ενώ τα CD δεν είναι. Και γι αυτό προκύπτει το ευαίσθητο θέμα "ποιό CD όταν τα εργοστάσια το ζητούν". Για παράδειγμα εμένα μου επέστρεψαν ένα CD με DDPi γιατί "όλοι στέλνουν CD".

Γιάννη σωστά τα λες....αλλά κανένα digital data storage medium δεν είναι error free... σίγουρα τα Exabyte όπως και άλλοι τύποι αποθηκευτικών μέσων με μαγνητική ταινία είχαν χαμηλό error rate (θα θυμάσαι ότι και τα σοβαρά dat master recorders είχαν error counter) αλλά επίσης μην ξεχνάμε πως καθιερώθηκαν σε μια εποχή που ακόμη δεν υπήρχαν cd-r ενώ και η γενικότερη τεχνολογία των digital data storage medium ήταν ή πολύ επισφαλής ή υπερβολικά ακριβή ή υπερβολικά άβολη....

Αλλά τώρα στο 2012 να μιλάμε για exabyte και μαγνητικά μέσα αποθήκευσης ψηφιακής πληροφορίας...

...καλά για το "cd-r κατάλληλο για master" δεν το συζητάω...είναι αντίστοιχο του "καλό για μέταλ"  :)

Φυσικά και δεν μιλάμε για Exabyte. Data μπορούμε να μεταφέρουμε και σε CD/DVD όπως έγραψα παραπάνω. Το θέμα είναι που θα βρει CD Audio error free (?) όπως το PDO Green Tune Mastering CD-R. Κι εγώ επιβεβαίωσα πως μου ζητήθηκε CD Audio πρόσφατα αντι για data. Δεν είπα πως έδωσα Exabyte.

yameth είπε:
Φυσικά και δεν μιλάμε για Exabyte. Data μπορούμε να μεταφέρουμε και σε CD όπως έγραψα παραπάνω. Το θέμα είναι που θα βρει CD Audio error free (?) όπως το PDO Green Tune Mastering CD-R. Κι εγώ επιβεβαίωσα πως μου ζητήθηκε CD Audio πρόσφατα αντι για data. Δεν είπα πως έδωσα Exabyte.
...δεν διαφωνώ μαζί σου....με την ηλιθιότητα των εργοστασίων (ή σκοπιμότητα πολλές φορές) τα έχω :)

Δεν υπάρχει error free storage medium και σίγουρα όχι όταν μιλάμε για cd-r...υπάρχει αποδεκτό error rate και φυσικά error testing αφού κάψεις το cd και πριν χρησιμοποιηθεί για την "μεταφορά" των δεδομένων

συνεπώς δεν υπάρχει και cd-r κατάλληλο για audio cd master transfer disc (εννοείται πως τα επώνυμα έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υπ'ευθυνη τους προβλήματα...μαλακίες όμως συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες....για αυτό και η διαδικασία για το audio cd είναι συγκεκριμένη)

Πάντως το DDP image είναι error free από όσο γνωρίζω (όταν δεν είναι σε cd).

Τώρα, σε περιπτώσεις που θέλουμε να κάνουμε duplication, είναι καλύτερα να κάνουμε εμείς το audio cd master από το οποίο θα παραχθούν τα αντίτυπα, παρά να δώσουμε ένα ddp στο plant και να μην ξέρουμε τι θα κάνει αυτός (τι audio cd master θα κάνει αυτός για να το χρησιμοποιήσει ως μήτρα δηλαδή). Εκεί έχει νόημα να ψάχνεις για το καλύτερο blank cd που μπορείς να βρεις, και για το καλύτερο recorder για να έχεις και χαμηλό error rate.

Όταν μιλάμε για replication όμως, που περιλαμβάνει την δημιουργία glass master (αυτό που θέλει να κάνει και ο Laxesis), το άϋλο DDP image είναι μονόδρομος (για error free μεταφορά στο εργοστάσιο).

Yameth, αυτοί που σου επέστρεψαν το ddp σου είναι επιεικώς απαράδεκτοι!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Διαβάζοντας απο την αρχή το θεμα, πρέπει να σας μπέρδεψα ...κάπως. :o Σόρι γκάιζ... ;D

Υ.Γ. το CD με τα DDPi που μου επέστρεφαν και αναφέρομαι είναι του Gregg. Μάρτυρας μου. :D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια χαρά τα είπες. Κανένα μπέρδεμα! ;D

Όσο για το cd του Gregg!!!! ::)

Με την ευκαιρία, ξέρει κανείς (Nικόδημε?) αν υπάρχει ελληνική εταιρεία που να φτιάχνει glass master??? ???

Μόνο duplicators έχουμε??? ???

haryy είπε:
Πάντως το DDP image είναι error free από όσο γνωρίζω (όταν δεν είναι σε cd).

Τώρα, σε περιπτώσεις που θέλουμε να κάνουμε duplication, είναι καλύτερα να κάνουμε εμείς το audio cd master από το οποίο θα παραχθούν τα αντίτυπα, παρά να δώσουμε ένα ddp στο plant και να μην ξέρουμε τι θα κάνει αυτός (τι audio cd master θα κάνει αυτός για να το χρησιμοποιήσει ως μήτρα δηλαδή). Εκεί έχει νόημα να ψάχνεις για το καλύτερο blank cd που μπορείς να βρεις, και για το καλύτερο recorder για να έχεις και χαμηλό error rate.

Όταν μιλάμε για replication όμως, που περιλαμβάνει την δημιουργία glass master (αυτό που θέλει να κάνει και ο Laxesis), το DDP image είναι μονόδρομος.

Yameth, αυτοί που σου επέστρεψαν το ddp σου είναι επιεικώς απαράδεκτοι!!
το DDP είναι αρχείο....το πρόβλημα είναι που θα αποθηκευτεί και πως θα φθάσει στον τελικό αποδέκτη του.

glass master μπορεί να δημιουργηθεί και από audio cd....τις ίδιες πληροφορίες περιέχει  ;)

το θέμα παραμένει και πάλι το ίδιο....ότι αν κάποιος θέλει να χρησικοποιήσει cd-r είτε με την μορφή audio cd είτε ως αποθηκευτικό μέσο για το DDP image , οφείλει να τεστάρει το error rate....εννοείται πως όπως ανέφερε και ο haryy στην περίπτωση του DDP image η μεταφορά μέσω ftp account είναι το πιο ασφαλές μέσο.

εντιτ...glass master φτιάχνει η πρώην arcadia στην Κομοτηνή που ενώθηκε με κάποια΄άλλη, η Fabel στην Αθήνα...δεν ξέρω αν οι υπόλοιπες έχουν κλείσει

Τhanks for the info! Η fabel νομίζω έχει κλείσει από πέρυσι(?)

haryy είπε:
Μια χαρά τα είπες. Κανένα μπέρδεμα! ;D

Όσο για το cd του Gregg!!!! ::)
Είπα "μου το επέστρεφαν". Δεν μου το επέστρεψαν! Επέμεινα και τελικά μέσω τρίτου έγινε η δουλειά όπως πρέπει. CD Audio δεν έδωσα. ;)
Μετά απο τόση δουλειά και προσοχή στη λεπτομέρεια, να το αφήσω στα χέρια τους;  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα