Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει αν μπορώ να βρω αυτό το σιντι πουθενά στην Αθήνα http://www.thomann.de/gr/pdo_green_tune_mastering_cdr.htm ;; Ευχαριστώ
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολύ σωστά τα λες όπως πάντα Νικόδημε. Ο λόγος που είχε επικρατήσει τότε το 8mm της Exabyte (που και για αυτό μιλάμε για Exabyte και όχι TDK πχ) είναι πως ήταν error free ενώ τα CD δεν είναι. Και γι αυτό προκύπτει το ευαίσθητο θέμα "ποιό CD όταν τα εργοστάσια το ζητούν". Για παράδειγμα εμένα μου επέστρεψαν ένα CD με DDPi γιατί "όλοι στέλνουν CD".nikodemos είπε:..απαντώντας λοιπόν και στην αρχική ερώτηση..αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις audio cd για να παραδώσεις την δουλειά σου για glass mastering δεν χρειάζεται να αναζητάς "μαγικές μάρκες" cd....απλά να φροντίσεις να πληρεί τις προυποθέσεις του red book protocol και να είναι error tested.
...δεν διαφωνώ μαζί σου....με την ηλιθιότητα των εργοστασίων (ή σκοπιμότητα πολλές φορές) τα έχωyameth είπε:Φυσικά και δεν μιλάμε για Exabyte. Data μπορούμε να μεταφέρουμε και σε CD όπως έγραψα παραπάνω. Το θέμα είναι που θα βρει CD Audio error free (?) όπως το PDO Green Tune Mastering CD-R. Κι εγώ επιβεβαίωσα πως μου ζητήθηκε CD Audio πρόσφατα αντι για data. Δεν είπα πως έδωσα Exabyte.
το DDP είναι αρχείο....το πρόβλημα είναι που θα αποθηκευτεί και πως θα φθάσει στον τελικό αποδέκτη του.haryy είπε:Πάντως το DDP image είναι error free από όσο γνωρίζω (όταν δεν είναι σε cd).
Τώρα, σε περιπτώσεις που θέλουμε να κάνουμε duplication, είναι καλύτερα να κάνουμε εμείς το audio cd master από το οποίο θα παραχθούν τα αντίτυπα, παρά να δώσουμε ένα ddp στο plant και να μην ξέρουμε τι θα κάνει αυτός (τι audio cd master θα κάνει αυτός για να το χρησιμοποιήσει ως μήτρα δηλαδή). Εκεί έχει νόημα να ψάχνεις για το καλύτερο blank cd που μπορείς να βρεις, και για το καλύτερο recorder για να έχεις και χαμηλό error rate.
Όταν μιλάμε για replication όμως, που περιλαμβάνει την δημιουργία glass master (αυτό που θέλει να κάνει και ο Laxesis), το DDP image είναι μονόδρομος.
Yameth, αυτοί που σου επέστρεψαν το ddp σου είναι επιεικώς απαράδεκτοι!!
Είπα "μου το επέστρεφαν". Δεν μου το επέστρεψαν! Επέμεινα και τελικά μέσω τρίτου έγινε η δουλειά όπως πρέπει. CD Audio δεν έδωσα.haryy είπε:Μια χαρά τα είπες. Κανένα μπέρδεμα! ;D
Όσο για το cd του Gregg!!!! :