Καλύτερη δυνατή πεταλιέρα στα μέτρα μου;

Nio Godsent

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Γειααααααα!

Πάω για τη πρώτη αγορά πεταλιέρας μου. Παίζω κατά προτίμηση Grunge + Heavy. Θα ήθελα να έχει το καλύτερο δυνατό distortion / gain παρακαλώ. Παίζω μια αθάνατη Yamaha EG 112, σε έναν παραδόξως 80watt ενισχυτή που ακούγεται like sheitt.

Μεταξύ των παρακάτω που βρίσκω στο price range μου :

1. NUX OD-3 Tubescreamer Clone 30€

2. Nux plexi crunch 35€

3. Rowin plexion pedal 35€

4. Behringer Πετάλι Distortion Ηλεκτρικής Κιθάρας UM300 40€

Δε μπορεί, ένα από δαύτα θα μου κάνει.

Μερσί προκαταβολικά για τη σοφία.

Καλησπέρα και καλώς όρισες στο φόρουμ!

Τα πετάλια που δειχνεις εδώ κάνουν εντελώς διαφορετική δουλειά

Το 1) είναι κλώνος tubescreamer, και όπως είναι γνωστό αλλά και εσύ θα το συνειδητοποιήσεις αν εντρυφήσεις στον κόσμο των πεταλιών, τα tubescreamer τα χρησιμοποιουμε για να μπουστάρουμε έναν ήδη overdriven/distortion ήχο. Από μόνο του δηλαδή δεν λέει τίποτα το ιδιαίτερο και δεν θα σου δώσει τα γκάζια που θέλεις.

Τα 2) και 3) είναι plexi πετάλια, που είναι ΟΚ αν σου αρέσει αυτός ο ήχος, αλλά distortion δεν τον λες με τίποτε. Το μόνο distortion πετάλι που θα σου δώσει το gain που ζητάς, είναι μάλλον το 4).

Αν θες την γνώμη μου και χωρίς να έχω ακούσει το behringer που μπορεί να είναι μια χαρά, σε τέτοια budget τιμή, εξαιρετικά od/dist πετάλια είναι τα blackstar lt.

(δεν εχω σχέση με τους πωλητές, στην δεύτερη αγγελια ρώτα τον αν το πουλάει ξεχωριστά)

Αυτα τα δυο πετάλια τα είχα δοκιμάσει σε ένα PMT κατάστημα στο Κάρντιφ Ουαλίας και θυμάμαι δεν ήξερα ποιο από τα δυο ήθελα περισσότερο. Τελικά μετά από πολύ ώρα κατέληξα στο πορτοκαλί (distortion) από το κίτρινο (drive), αλλα και το κίτρινο ήταν εξαιρετικό.

Το blackstar lt distortion το έχω βάλει στην πεταλιέρα μου πολλές φορές αντικαθιστώντας πολύ πιο ακριβά πετάλια, γι αυτό τον λόγο το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον αναζητά budget πετάλι distortion, και το έχω βάλει σε πολλούς ενισχυτές και σε όλους ακούγεται μια χαρά

Παντως το πεταλι που θελεις ειναι το κλασσικο DS-1 της boss, αν το πετυχεις πουθενα μεταχειρα στα λεφτα σου χτυπα το, ετσι και αλλιως αυτα τα πεταλια εχουν τον αψοφαντο

• Like
Reactions: Άγιος
DS-1 βρίσκω 2 κιόλας και σε αρκετά κοντινές περιοχές στα 50€. Είκοσι - τριάντα ευρώ διαφορά δεν μου λένε τόσα ΑΝ είναι τόσο αισθητή η διαφορά πάντως.. Αν είναι καλύτερο από το Blackstar Lt να το πάρω.

Έπεσε το μάτι μου και σε τούτο δω.. μπας και το παρέθεσα και αυτό, αν και μάλλον τα δικά μου γράφουν "Distortion" πάνω απ΄ ότι καταλαβαίνω..

Τέσπα, καταλήξτε εγώ λέω οι 2 σας σε ένα και εγώ θα προβώ σε αγορά χωρίς περαιτέρω λόγια. :)

Καταλήξτε εγώ λέω οι 2 σας σε ένα και εγώ θα προβώ σε αγορά χωρίς περαιτέρω λόγια. :)

Καλύτερα να καταληξεις εσύ, εμείς απλά σου προτείνουμε, υπάρχουν βίντεο στο YouTube να πάρεις μια ιδέα.

Προσωπικά, αν και είμαι φανατικος της Boss -μόνο Boss πετάλια έχω στην πεταλιερα μου αυτή την στιγμή, το DS-1 δεν μου αρέσει και τόσο προσωπικά.

Δες βίντεο στο YouTube και πάρε όποιο σου κάνει το κλικ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα