PC vs Apple MMXXV Edition

Πρεπει το συστημα να το βλεπουμε συνολικα, το πρωτο βημα ΔΕΝ ειναι ο υπολογιστης αλλα το DAW,
Το 90% εδώ μέσα δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από GarageBand. To 5% νομίζει ότι χρειάζεται και το πραγματικό 5% μαθαίνει και εμάς τους υπόλοιπους.:cool:

‘Άστο, μην επιμένεις, δεν πρόκειται να πάρεις απάντηση…

Πουρακι παντως για να γραψεις ακουστικη, στο mini jack της onboard δεν παιζει να συνδεσεις. :ROFLMAO:

A, και οσο αφορα το αθορυβο, δεν εβλεπα να υποστηριζεις λιγοτερο τα mac πριν βγουν τα M1 και τα M4 :ROFLMAO: . Ειναι καλη φαση που βγηκαν βεβαια, αλλα το ζητημα του αθορυβου ειναι ζητημα δεκαετιων, δεν το σκεφτηκε πρωτη η apple, και δεν μπορει τωρα, μετα απο τοσες δεκαετιες και ξαφνικα να γινει το Νο1 ζητουμενο.

Οποιος ξηγηθει τασακι :ROFLMAO: θα εχει και χαμηλο θορυβο, στο PC θα ειναι αλλη μια παραμετρος που θα πρεπει να προσεξει, αυτο ισχυει αλλα μεχρι εκει.

αν μιλαμε να παρεις το τασακι :ROFLMAO: με το logic και με μια καλη καρτουλα ηχου
Δεν αλλάζω το το Studio One με το Logic και καλή κάρτα ήχου έχω. Γι αυτό πήρα Antelope με Thunderbolt.
Αν ειναι ομως να φαει ολα τα λεφτα για να βαλει μνημες στο τασακι, και να μεινει στο τελος με το garageband και την onboard, ε οχι, με τιποτα, μπορει να φτιαξει ευκολα PCακι αθορυβο και οικονομικο, το οικονομικο PCακι μαλιστα ειναι πιο ευκολο να γινει και αθορυβο.
Eίπα και πριν, μην κολλάμε σε non issues, καταλαβαίνω πώς σκέφτεσαι ότι θα είναι τα 16gb ορμώμενος από την παρτσοPC εμπειρία αλλά δεν είναι έτσι με την unified memory. Πάμε κατευθείαν στα benchmarks: 117 Neural DSP σηκώνει το τασάκι, τί άλλο να ζητήσω απ τη ζωή μου; Και PC να έστηνα, αν ήθελα παραπάνω θα έπρεπε και να δώσω παραπάνω απ' το χιλιάρικο.

Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι είναι όντως αποτρεπτικό για να το βάλω και αυτό στη συζήτηση είναι πως αν στο μέλλον η φάση πάει σε plugins με AI τα οποία θα στηρίζονται σε αρχιτεκτονική εξελιγμένων gpu, τότε ο πύργος θα θέλει απλά μια gpu.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Σε φάση αλγοριθμικών plugins πιστεύω minimum μια 5ετία και ίσως και παραπάνω θα είναι μια χαρά το τασάκι των 16gb.

‘Άστο, μην επιμένεις, δεν πρόκειται να πάρεις απάντηση…
ΒΡΕ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ MONTAGE M!!!!! ΕΣΤΩ ΕΝΑ KRONOS3 ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!
συγγνωμη δεν ξερω γιατι & πως μπηκε το πνευμα του Waterfall μεσα μου!!!!!!!!!!

ΒΡΕ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ MONTAGE M!!!!! ΕΣΤΟ ΕΝΑ KRONOS3 ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!
συγγνωμη δεν ξερω γιατι & πως μπηκε το πνευμα του Waterfall μεσα μου!!!!!!!!!!
Το παλιό καλό noiz, το ορθόδοξο :D

Τώρα βλέπω αυτό.

Πωπω ναι, θα κλαινε οι χηρες με τα τασακια M4 και τις γκουμουτσες 16πυρηνες AMD, θα κλαινε και οι παντρεμενες με τον Atom και τον καρβουνιαρη 10ετιας. :ROFLMAO:

Και θα ειναι και πιο αθορυβο το τασακι, και το AMD μην πω, ηδη εβλεπα στο αγγλοφωνο καταγωγι ξεντεριαζανε το montage για να βαλουν αθορυβο fan :ROFLMAO:

Πολυ γελιο, κουφα πραγματα, οχι τοσο κουφα οσο να μπει πυκνωτικο απευθειας στο minijack της onboard, αλλα και παλι.

Πάντως, και δεν το γράφω ως καλαμπούρι, όσοι έχουν ασχοληθεί μόνο με PC, δεν μπορούν να κατανοήσουν τι εννοούν οι άλλοι όταν λένε "αθόρυβο". Να βοηθήσω λοιπόν: όταν λέμε αθόρυβο, εννοούμε ότι το ανάβεις όντας σε απόσταση πέντε(5) εκατοστών από το σώμα της συσκευής, και δεν είσαι βέβαιος αν άναψε μέχρι να δεις το σχετικό λαμπάκι.

True Story.

Στα PC αθόρυβο είναι αν δεν ξυπνάει την γιαγιά στο διπλανό δωμάτιο.

Γιατρε, φυγε γρηγορα απο'κει!!! Μην αλλαξοπιστησεις κι εσυ!!!!!!!!!!!!!!!
Πάντα είμαι ανοικτός στην πληροφόρηση, τη δοκιμή και τη σύγκριση. Από μικρός ήθελα να μαθαίνω τις τεχνολογικές εξελίξεις γι αυτό και ασχολούμαι και εκτενώς. Και για τη μουσική, πιο πολύ η τεχνολογία της με τραβούσε παρά η μουσική η ίδια. Οπότε, δεν αποκλείω προσωπικά τίποτα. Απλά δεν έτυχε. Αγοράστε μου ένα να το δουλέψω για να συγκρίνω και στην πράξη. :D

Πωπω ναι, θα κλαινε οι χηρες με τα τασακια M4 και τις γκουμουτσες 16πυρηνες AMD, θα κλαινε και οι παντρεμενες με τον Atom και τον καρβουνιαρη 10ετιας. :ROFLMAO:

Και θα ειναι και πιο αθορυβο το τασακι, και το AMD μην πω, ηδη εβλεπα στο αγγλοφωνο καταγωγι ξεντεριαζανε το montage για να βαλουν αθορυβο fan :ROFLMAO:

Πολυ γελιο, κουφα πραγματα, οχι τοσο κουφα οσο να μπει πυκνωτικο απευθειας στο minijack της onboard, αλλα και παλι.
σιγα μωρε! ποσο θορυβο να κανει! ολοι λενε πανω στο θεμα, "αφου θα παιζουμε μουσικη δε θα το ακουμε"!!!!! Το Korg? επισης ολοι οι ειδικοι, λενε οτι ειναι αναβαθμισμενο! τι. Λες να πληρωνονται; και μπορουμε πιο ευκολα να κανουμε πατεντα με τον επεξεργαστη!!!!!

Αθορυβος ειναι ο υπολογιστης που δεν ακουγεται οταν τον δουλευεις.

Στα 5 εκατοστα δεν εχω πετυχει στησιμο να μην ακουγεται, αλλα μερικα μετρα πιο κει, πχ στην ακρη του δωματιου, τοτε ανετα, ακριβως οπως το ειπες, να μην καταλαβαινεις καν οτι δουλευει.

Γινεται, και μαλιστα ευκολα, με την προυποθεση βεβαια οτι δεν εχεις οργιασει με τα cpu και τις καρτες γραφικων, διοτι αν εχει ο επεξεργαστης καταναλωση 200 watt στην καθισια του, η ζεστη που θα εκπεμπει θα ειναι απαλευτη για silent κατασκευη.

Διοτι ο μεγαλος εχθρος του silent δρομου δεν ειναι ο θορυβος :ROFLMAO: αλλα το να μην σηκωνει θερμοκρασια το μηχανημα, αλλιως το τυλιγαμε με ηχομονωτικα και με κουβερτες και τελειωνε το προβλημα :ROFLMAO:

Οποτε ναι, μπορει να γινει ενα στησιμο που θα εχει ελαχιστο θορυβο, τοσο χαμηλο που θα πρεπει οντως να πλησιασεις στα 5 εκατοστα για να ακουστει. Παρολα αυτα το πλεονεκτημα των τασακιων παραμενει, διοτι η καταναλωση τους ειναι χαμηλη, απο εκει προερχεται και η ησυχια τους, και μια λυση που βρισκεται στην καρδια του προβληματος, δηλαδη στην καταναλωση, θα ειναι παντα προτιμοτερη απο τη μετεπειτα λυση του silent στησιματος.

Η ησυχία τους δεν οφείλεται στην χαμηλή κατανάλωση, αλλά στην ιδιοφυή εσωτερική τους τοπολογία - προϋπάρχει δε των Silicon επεξεργαστών και - σε διαβεβαιώνω ότι - δεν ακούγεται τίποτε στα πέντε εκατοστά. Αργότερα βέβαια (δηλαδή μερικά χρόνια αργότερα) ο ανεμιστήρας που έχει μέσα, αρχίζει και υπόκειται σε κάποιες ελαφρές μηχανικές φθορές, και... κάτι ακούγεται... αλλά σε καμία περίπτωση όσο στο μέσο PC.

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις, τα ξέρω και συμφωνώ: έχω στο γραφείο μου ένα μεσαίο tower με Noctua ανεμιστήρες που όντως δεν ακούγεται (στα 70 εκατοστά, όχι στα 5), και θυμάμαι ότι το θεώρησα πολύ επιτυχημένη συναρμολόγηση για PC.

Πάντως η σιωπή των τασακιών (αλλά και των ταψιών) της Apple, αναφέρεται συχνά σαν πρωτεύον λόγος επιλογής τους, και θυμάμαι επίσης ότι και εγώ γι' αυτό είχα αρχικά μπλέξει με δαύτα.

Παρεπιμπτοντως, ο Μ4 ενσωματωνει GPU επιδοσεων 4.6 TFLOPS, δηλαδη λιγο παραπανω απο PS4 Pro... Οχι οτι θα το παρεις για gaming, αλλα δεν ειναι και τελειως αμπαλο και σε αυτο τον τομεα... και παντα αθορυβο...

Οπως και να εχει, στα 7-8 κατομπαλα ειναι πλεον μια πολυ σοβαρη επιλογη το τασακι, και με το logic που εχει τις καλτσες του μεσα, και θα τα εχει και ολα ετοιμοπολεμα για τους M4, πρεπει να ειναι πολυ τσιφτικη η φαση. Θα ειναι οτι πιο κοντινο σε DAW in-a-box.

Είσαι ο πρώτος μετά από τόσα χρόνια που αναφέρει τον Archimedes, τον ζαχάρωνα τότε, αλλά δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα.
Μονο στο περιοδικο Pixel το ειχα δει, απο κοντα δεν το πετυχα ποτε. Και εγω τον ζαχαρωνα, ομως ημουν ηδη κατοχος & fanboy της Amiga 500 (και ελειπαν και τα γκαφρα ως πιτσιρικας) ...

Μονο στο περιοδικο Pixel το ειχα δει, απο κοντα δεν το πετυχα ποτε. Και εγω τον ζαχαρωνα, ομως ημουν ηδη κατοχος & fanboy της Amiga 500 (και ελειπαν και τα γκαφρα ως πιτσιρικας) ...
Όλοι στο Pixel τον είχαμε δει.
όλοι γίναμε Computer Tech και Μουσικοτεχνολόγοι από το Pixel, το περιοδικό μουσική και τεχνολογία και το Google, απλά κάποιοι το έκαναν επάγγελμα. :ROFLMAO:

Όλοι στο Pixel τον είχαμε δει.
όλοι γίναμε Computer Tech και Μουσικοτεχνολόγοι από το Pixel, το περιοδικό μουσική και τεχνολογία και το Google, απλά κάποιοι το έκαναν επάγγελμα. :ROFLMAO:
αυτην να παρεις! ουτε 200 χιλιαρικα!!!!!

αυτην να παρεις! ουτε 200 χιλιαρικα!!!!!

Computer Tech πραγματικοί υπάρχουν στο Πολυτεχνείο, στο ΠΑΔΑ, στην ΑΣΟΕΕ στο ΕΚΠΑ, στα γιάννενα, στην πάτρα, στα μεταπτυχιακά. Αυτοί είναι πραγματικοί. Οι άλλοι είναι cos_dr και κάτω:ROFLMAO:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back