Πραγματικά, αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να ήταν. Μου θύμισες έναν πιτσιρικά που κάποτε σε ένα τραπέζι του είχανε σερβίρει φασολάκια. "Δεν μου αρέσουν" λέει ο πιτσιρικάς. "Φάτα" λέει η μάνα του. "Μα δεν μου αρέσουν" λέει πάλι ο πιτσιρικάς. "Φάτα ρε" λέει ο πατέρας του. "Καλά, μπορώ να τα φάω αλλά να συνεχίσουν να μη μου αρέσουν;" καταλήγει ο πιτσιρικάς, και κοντέψαμε να πνιγούμε.
Το Mac το δούλευα full-time από Μέσα Μαρτίου μέχρι τέλη Καλοκαιριού του 2020. Αρχικά ξίνησα γιατί με είχαν ρωτήσει 3 φορές αν θέλω Windows ή Mac και τους είπα Windows, αλλά αυτοί μου έδωσαν Mac με το έτσι θέλω.
Δεν θυμάμαι όλα τα προβλήματα που είχα, αλλά τα σημαντικότερα είχαν να κάνουν με το file management. Πχ 1), το ότι πρέπει να πληρώσεις για να μπορείς να κάνεις εγγραφή σε κάποιο εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο. Ναι ξέρω ότι μπορείς να αλλάξεις το formatting αλλά αν έρθει ένας φίλος ή πελάτης με ένα φλασάκι, τι θα του πεις, φίλε κάνε φορμάτ? Πρέπει λοιπόν να πληρώσεις ένα 3rd party tool για κάτι τόσο, μα τόσο απλό.
Πχ 2) Το 'Save as...' είναι υπερβολικά περιοριστικό, ενώ στα Windows είναι μια προέκταση του Explorer. Μπορείς να μετακινήσεις και να μετονομάσεις αρχεία, ενώ στα Mac είναι ένα κλειδωμένο παράθυρο. Όταν έχεις να κάνεις με εκατοντάδες αρχεία τη μέρα, αυτό είναι ιδιαίτερα σπαστικό.
Πχ 3) Drag-and-drop σε ενεργή out-of-focus εφαρμογή, πχ να πάρω ένα αρχείο από το desktop και να το "πετάξω" στο photoshop. Έπρεπε να πάρω το αρχείο προσεκτικά, να το κρατάω 5 δευτερόλεπτα πάνω από το εικονίδιο του app, να περιμένω να κάνει κάτι animations να ανοίξει, να "φορτώσει", και να το αφήσω αφού κάνει focus. Στα Windows το κάνω σε 1 δεύτερο.
Και άλλα πολλά, όπως το πώς είναι οργανωμένες οι ρυθμίσεις, τα default, out of the box settings που είναι ακραία απαράδεκτα και αντι-επαγγελματικά, και σίγουρα το customization που οκ είναι ευραίως γνωστό ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.