- Πόντοι
- 36
Μονο και μονο απ αυτο ριχνεις Χ στο μαγαζι...ndnikola είπε:Δεν νομίζω ότι κανόνισε αυτός το 10€+3 η μπύρα εισιτήριο-deal.
Μονο και μονο απ αυτο ριχνεις Χ στο μαγαζι...ndnikola είπε:Δεν νομίζω ότι κανόνισε αυτός το 10€+3 η μπύρα εισιτήριο-deal.
Συμφωνώ απολύτως.warwickplayer είπε:Μονο και μονο απ αυτο ριχνεις Χ στο μαγαζι...
ndnikola είπε:Για να παραθέσω και μια δική μου άποψη στο θέμα:
Εαν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου και τον κόπο σου (και τον χρόνο των φίλων σου) δεν θα σε σεβαστεί κανένας μαγαζάτορας, σωστός ή "λαμόγιο". Τα πάντα ξεκινάνε από εκεί.
Συνεπώς, για το ζήτημα της γραπτής συμφωνίας είμαι υπέρ, κυρίως για το τυπικό του θέματος ("τι?πόσα είχαμε πει? οχι ρε παιδιά, εγώ θυμόμουν τόσα κλπ κλπ")
Μια παράμετρος ακόμα. Καθώς υπάρχει κόσμος που βιοπορίζεται από τα live (κόσμος ο οποίος ολοένα και λιγοστεύει) καλό είναι να είμαστε και λίγο υπεύθυνοι όσον αφορά τους όρους με τους οποίους κάνουμε live. Το να "χαλάω την πιάτσα" εγώ που δεν τα έχω ανάγκη μπορεί άνετα να καταστρέψει κάποιον άλλον που τα έχει (π.χ. "μα οι άλλοι ήρθαν και δεν ζήτησαν λεφτά" κλπ).
Φυσικά μιλάμε (ελπίζω τουλάχιστον) εντός λογικών πλαισίων (εαν ο άλλος θέλει να πληρώνεται 2000 τη βραδιά και τον πειράζει που εγώ ζητάω π.χ. 80 τότε κάνουμε διαφορετική κουβέντα!)
Edit:
Συμφωνώ απολύτως.
Ξεχασα να κανω +1 ;Dndnikola είπε:Νίκο (είμαστε και συνονόματοι)
παρόλο που παρέθεσες την άποψή μου, δεν διαφωνούμε σε κάτι. και εγώ με το ίδιο σκεπτικό θα έριχνα "Χ" στο μαγαζί (δεν θα έδινα εύκολα 13 ευρώ για να με δω και να πιω μια μπύρα).
Πρέπει επίσης να γίνει ένας διαχωρισμός:
Άλλο η μπάντα που παίζει 4-5 ώρες πρόγραμμα (house band), και άλλο αυτή που παίζει τα δικά της κομμάτια. Και οι δύο έχουν διαφορετικό κοινό, αλλά και διαφορετικές απαιτήσεις για την πληρωμή και, ενδεχομένως, τα ποτά τους.
Εχεις απολυτο δικιο να νιωθεις αδικημενος. Ας μην μπαινουμε στα οικονομικα του μαγαζιου γιατι πραγματικα 884 ευρω ειναι πολυ λιγα για ενα μαγαζι μετα απο τα λειτουργικα εξοδα. Το σιγουρο ειναι οτι δεν τηρησε την συμφωνια.jose είπε:Μα μπηκε 10 ευρω το εισητηριο υποθετικα οτι ηταν η κανονικη κ η support μπαντα. Αρα 2 γκρουπ. Κ οι 2 ειχαν original υλικο κ οχι διασκευες μονο. Οταν καναμε το deal μας ειπε με ποτο κ φυσικα οταν ειδε οτι αρχισε κοσμος να ρεει , χρεωνε τα extra, γιατι λεει ο κουτοπονηριδης, μια φορα βλεπω το μαγαζι μου γεματο, ας τους γδυσω για ολες τις αλλες φορες που βαραω μυγες. Κ οπως προειπα, ειχε ωραια στημενο το κολπακι του. Στο τελος λεμε 60 ατομα βγαλαμε σουμα μειον τους δικους σου κ μειον τους δικους μου που δεν πληρωσαν εισητηριο. Κ μας λεει οχι , 48 φερατε. Μα ο τσεκαδορος τοσους μετρησε. Μα δε μετρησε σωστα. Μα φερε να δουμε τα χαρτακια. Κ απαντα οτι τα χαρτακια καπου του τελειωσαν επειδη εδινε καρτουλες κ η γκαρσονα πηγε τις ιδιες πισω στο παιδι στη πορτα κ ετσι δεν θα δουμε το πραγματικο αριθμο απ τα χαρτακια. Κ οταν φυσικα του ειπαμε , με τα πολλα φερε τα ψιχουλα που μας αντιστοιχουν για τα 48, κ απαντα οτι ο κοσμος δεν ηπιε κ δε καταναλωσε ποτα κ μπηκε μεσα κλπ κλπ κ δε μπορει να μας δωσει τιποτα. Δε τον νοιαζει αν ξαναπαιξουμε εκει η εαν πουμε σε γνωστους μας να μη παιξουμε μιας κ εκατονταδες συγκροτηματα υπαρχουν που θελουν να ξεφυγουν απ τη φαση του παιζεις απο κυριακη ως πεμπτη κ θα θελουν παρασκευοσαββατα. Κ με εναν υπολογισμο 68*10=680 + 68*3=204 το λιγοτερο απο τα ποτα μας κανει 884 τη βραδυα.
Τώρα μάλιστα. Κάπου οδηγούμαστε.theoctapus είπε:The bottom line
- Κυνηγάμε τα δικαιώματά μας (τώρα ποιά είναι αυτά ακριβώς :-\ )
- Αν γίνεται κάνουμε έγγραφη ενυπόγραφη συμφωνία.
- Μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή δεν εμπιστευόμαστε κανένα.
- Ελέγχουμε αν οι απαιτήσεις της συμφωνίας εκπληρώνονται και αν όχι ελέγχουμε ποιά πλευρά ευθύνεται.
- Κάνουμε την προσευχή μας στον όποιο θεό πιστεύουμε να μην αναγκαστούμε να ανοίξουμε ξανά ίδιο θέμα στο noiz.
Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε audiokostas, αφού απ' ότι φαίνεται έχεις επαγγελματική άποψη επι του θέματος και όχι μόνο εμπειρική, γιατί δεν το έλεγες από την αρχή να κάνω τουμπεκί μήπως και μάθω/ουμε κάτι από κάποιον που ξέρει; Τα νύχια μου να μυρίσω; Μόνο το παίζεις και δύσκολος.![]()
Φίλε Octapus δεν με προσέχεις.Sorry φίλε θα επιτρέψεις σε έναν επαγγελματία να σου πει ότι κάνεις λάθος.
Αν συνεχισει με αυτη τη νοοτροπια να εισαι σιγουρος οτι θα κλεισει. Για να μπορει να υπαρχει αλλυλεγυη μεταξυ των μουσικων πρεπει να μπορουμε να πληροφορουμαστε υπευθυνα και με στοιχεια (οχι δημοσια βεβαια). Αρα οποιος απο εδω και περα εχει τροπο να ενημερωσει τους υπολοιπους (π.χ συμφωνητικο) θα βοηθησει τα επομενα συγκροτηματα.jose είπε:884 ευρω για μαγαζακι τρυπα κ με λιγα ατομα κατα μεσο ορο πελατη δεν ειναι λιγα, ειναι ανασα σωτηριας. Διαφωνω με αυτο. Αν φιλε δε βγαινεις με το μαγαζι κλειστο το ρημαδι. Ο λογος ανοιγματος του θεματος δεν ηταν μονο να γκρινιαξω κ να κλαψο....σω , αλλα να ακουσω απο εσας τροπους που καταφερατε κ αντιμετωπισατε τετοια φαινομενα. Η ακομα τροπους που αποφυγατε τετοια φαινομενα.
Συγνωμη και παλι που παρεμβενω αλλα προτη φορα ακουω οτι βαζουμε και το σαπορτ στη τιμη...το σαπορτ δεν παιρνει χρηματα παρα μονο τα ποτα τους...εδω ολοκληροι tool και porcupine tree ειχαν support τους stick men (levin marcelloto) και δεν ειχαν εξτρα στην τιμη του εισητηριου...οσο για οριτζιναλ ηλικο ας μη το συζητησουμε γιατι ειναι μια καραμελα την οποιοα ολοι την εχουμε βαρεθει...Το θεμα ειναι απλο..ο τυπος σας εριξε!!!Ηστανταρ λεφτα Η τις εισοδους εσεις κ αυτος την καβα..μη παμε τωρα στα ποιο επαγκελματικα(νοικιαζω τον χορο και περνω εισοδους και καβα,το μαγαζι δινει χορο και ηχο)επαγκελματιας δεν ειμαι αλλα καποια πραγματα τα θεορω δεδομενα..εχουμε ακριβως το ιδιο θεμα φιλε με ενα μαγαζι που μας χροσταει 300 ευρω πανω στα γιαννενα...Η λυση για μενα ειναι το απλη...ραδιο αρβυλα...μουσικοι ειμαστε μιλαμε μεταξι μας και ξερουμε το καθε μαγαζι πως συμπεριφερεται...η επιλογη αν το ρισκαρουμε η οχι ειναι δικη μας..ευχαριστωjose είπε:Μα μπηκε 10 ευρω το εισητηριο υποθετικα οτι ηταν η κανονικη κ η support μπαντα. Αρα 2 γκρουπ. Κ οι 2 ειχαν original υλικο κ οχι διασκευες μονο.
To ότι δεν είσαι επαγγελματίας μουσικός το έχω καταλάβει από τα posts σου. Είναι προφανές. Το ότι έχεις νομικές γνώσεις δεν το έχω τσιμπήσει από πουθενά. Θα μπορούσε να ήσουν οτιδήποτε. Whateva.audiokostas είπε:Φίλε Octapus δεν με προσέχεις.
Και έχω δηλώσει πολλάκις ότι δεν είμαι επαγγελματίας μουσικός.
Ούτε καν ερασιτέχνης. ;D
Aν κάποιος έχει κάνει κάποιο τέτοιο συμφωνητικό να μας το πει και να μας δώσει καμιά συμβουλή για το περιεχόμενο και την δομή. Όχι τίποτα άλλο, ακόμα δεν έχω πιστεί δια του εφικτού του πράγματος.Αρα οποιος απο εδω και περα εχει τροπο να ενημερωσει τους υπολοιπους (π.χ συμφωνητικο) θα βοηθησει τα επομενα συγκροτηματα.
Οσο πιο προσεκτικος εισαι τοσο καλυτερα. Εγω προσωπικα οτι εχει να κανει με συμφωνια (συναυλια, ηχογραφηση, προωθηση) χρησιμοποιω εντυπο συμφωνητικο.nokill είπε:Δλδ, εσείς που υποστηρίζετε την έγγραφη συμφωνία, την επόμενη φορά που πάτε εσείς ή που θα ζητήσει τη συμβουλή κάποιος για ένα small gig θα του πείτε
.... "βάλτα σε χαρτί να στο υπογράψει το αφεντικό" ... ?
Είμαστε ρεαλιστές τώρα ή κάνουμε πασαρέλα τον "προηγμένο" τρόπο σκέψης μας.
Τέλος πάντων, η δική μου συμβουλή στο jose και όσους τους αφορά το θέμα:
Το πάθημα, μάθημα και την επόμενη φορά το νού σας. Δεν μπορεί να γίνει τπτ άλλο.
Αν είστε καλοί, υπάρχουν μαγαζιά που θα σας σκλαβώσουν με τη φιλοξενία τους και αργά η γρήγορα θα σας εντοπίσουν.
Το μυαλό σας στη μουσική σας εσείς. Και οι κακοτοπιές στο πρόγραμμα είναι.
ps θα τα πάρετε τα λεφτα μετά από 3 μήνες εγώ τότε τα πήρα! χε χε χεstavros_d80 είπε:warwickplayer του χρόνου 10 euro κάτω και θα πληρώνεις και τα ποτά και θα 'χω και 2 monitor 200w το ένα! χα χα χα
Εχω προνοησει!!!2 καμπινες πλεον!!!!4Χ10 και 1Χ15...Λαμπατος ενισχυτης 300 οσο παει Watt προενισχυση στο μπασο προενισχυση σε πεταλι!!!Πρωτη καμπινα ι 1Χ15 μπροστα σου η 4Χ10 αριστερα και της κιθαρας στα Δεξια σου!!!Να ακους κ εσυ σαν ανθρωπος ρε αδελφε!!!stavros_d80 είπε:θα 'χω και 2 monitor 200w το ένα! χα χα χα