• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Παρουσιάστε "την" κιθάρα σας!

Ναι οι Deluxe ειδικα δεν ειχαν ποτε safety tuners.....ειχαν  tuners με τρυπα.... 9.6mm αλλα cast (οπως ειναι τα μοντερνα κλειδια) φτιαγμένα απο τη  Schaller,  όμως οπως και τα F tuners ειναι εφιαλτης αν χαλασουν μια και δεν υπαρχει καινουργιο tuner στην αγορα που να ταιριαζει και χρειαζεται τρυπιμα του headstock (κατι που ριχνει δραματικα την αξια της κιθαρας)   

edit....εκανα λιγο deep dive στα βιβλια μου για τις tele deluxe & διορθωσα καποια facts... αν χαλασουν τα δικα σου....you drank it.....  ?...δυστυχως τα tuners της κιθαρας σου ειναι....μοναδικα και χρησιμοποιηθηκαν ΜΟΝΟ σε αυτο το μοντελο....το 9.6 mm tuner hole που απαιτουν κανει τα πραγματα πολυ δυσκολα αν χρειαστει replacement....(βεβαια αυτο ισχυει και για τα post '75 F Tuners λογω του "κολλαρου" που εχουν )

https://www.eddievegas.com/store/details/1974-Orig-Fender-Tele-Deluxe-Fender-Tuners-RARE-ONES!.php
You made my heart garden....

Μου φαινεται πιο πολλα λεφτα θα βγάλω αν την πουλησω κομματι κομματι παρα ολη 

Η Kluson κατασκευαζε ΟΛΑ τα κλειδια στις Vintage Gibson & Fender στα 50s & 60s  (στη Fender μεχρι το 1966 γιατι μετα αλλάξανε στα απαραδεκτα ποιοτικα Shaller F tuners) .

ΕΓΡΑΦΑΝ πανω Kluson και αναλογα με την περιοδο (ειδικα στις Fender) ήταν γραμμενο σε μονη ή διπλη σειρα.

Οταν ξεκινησε η ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ των vintage μοντελών  δεν "υπηρχε" εταιρεια που να κατασκευαζει τα κλειδια αυτα (στην περιπτωση των Fender λεγονται safety γιατι ,και εδω φαινεται η ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ του Leo Fender,η χορδη μπαινει μεσα στην τρυπα και δεν εξεχει ως ξυραφι)

Ετσι η ΙΑΠΩΝΙΚΗ Gotoh αρχισε να φτιαχνει ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ αυτων των κλειδιων και κατα την ιαπωνικη παραδοση τα εφτιαξε ποιοτικα ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο τα original ....ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΑΝ ομως πανω Kluson.....οποτε ΔΕΝ ηταν 100% vintage corrrect...

Μετα απο καποια χρονια καποιος ΑΓΟΡΑΣΕ το ΣΗΜΑ της Kluson και αρχισε να παραγει ξανα τα κλειδια αυτα....στην ΚΟΡΕΑ ....ειναι και αυτα μια χαρα κλειδια και μπορουν να τα χρησιμοποιουν και οσοι αλλαζουν κλειδια σε παλιες Fender  και δεν θελουν να αλλαξουν την εμφανιση της κιθαρας....

Προσωπικα υποπτευομαι οτι ο φιλος @doubletrouble ΔΕΝ ειχε vintage Gotoh κλειδια στην κιθαρα του αλλα ΜΟΝΤΕΡΝΑ Gotoh & ηθελε απλα πιο vintage εμφανιση

εγώ πήρα kluson για την flying v, δεν τα έχω βάλει ακόμα, νομίζω ότι όλα είναι τα ίδια!

Trending...

Νέα θέματα

Back