• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Παράδοση από E-bay. Σε πόσο καιρό;

αντιθετως εμενα αυτη τη φορα η παραγγελια απο thomann καθυστερησε: απο τα δυο δεματα που μου εστειλαν στις 18 του μηνα, το ενα ηρθε στις 27, το αλλο ουτε ξερω που ειναι... (με ΕΛΤΑ τα στειλανε)..

:o Τέσσερις σελίδες!!! ;D

Λοιπόν, και εγώ από εκεί την τσίμπησα! ;D

Απ' ότι βλέπω η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με παλιότερα....

αν εισαι ρετζιστερ στο αμερικανικο  ebay και

θελεις να αγορασεις κατι απο πχ. το Γερμανικο,

υπαρχει προβλημα? απ οτι βλεπω κανει κανονικα login

με τα ιδια στοιχια γιουσερ ναμε και πασγορτ..

τι γινεται ? μπορεις να κανεις την αγορα? ή

πρεπει να κανεις νεο λογαριασμο στο Γερμανικό?

Είσαι γραμμένος στο Ebay.

Σε ποιό ebay παίζει ρόλο για τις πωλήσεις μόνο. Οχι για τις αγορές. Αν ο πωλητής το στέλνει στη χώρα σου, αγοράζεις από όποιο ebay θες.

Τώρα, σχετικά με την Ελβετία. Εκείνη η κούφια ζεβροστρατ δεν είναι κούκλα ρε παιδιά;

Αλλά πολλά τα λεφτά Άρη.

εχω κανει buy now σε ενα item

στο οποιο δε προσφερεται καποια εγγυηση,

μετα μου έβγαλε καποια στοιχεια της τραπεζας του,

τα οποια δεν συμφωνουν με τα στοιχεια (ονομα τραπεζας)

που μου εδωσε μετα απο επικοινονια μεσω μαιλ

(οχι δια μεσω ebay),

μου στελνει διαφορετικο ονομα τραπεζας..στο μαιλ

απο αυτο που βγηκε μετα το buy now.

Μεσω ebay του γράφω να μου στειλει ξανα

τα στοιχεια του (τραπεζα, iban code κλπ)

για να εχω κατι σαν απόδειξη στo ebay mail

οτι ζήτησα τα στοιχεια του. (οπως συμβουλεβει και το ebay).

βεβαια του εστειλα και μαιλ εξηγοντας του το προβλημα μου.

δεν εχει απαντηση ακομη.

Υπαρχει καποια παγιδα? ειμαι υπερβολικός?

δε εχω στειλει χρηματα ακομη..

θα ηθελα την εμπειρια σας.

ευχαριστώ.

Δεν θα έλεγα ότι είσαι υπερβολικός...

Σε κάθε περίπτωση, αν διατηρείς επιφυλάξεις (κ ειδικά εφόσον πρόκειται να κάνεις κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό) θα σου έλεγα να τηλεφωνήσεις.

Αν όχι, σίγουρα να λάβεις στοιχεία μέσω e-bay, ώστε να υπάρχει καταγεγραμμένος ο διάλογος σας.

Ο πωλητής τί feedback έχει;

Zeppelin είπε:
Δεν θα έλεγα ότι είσαι υπερβολικός...

Σε κάθε περίπτωση, αν διατηρείς επιφυλάξεις (κ ειδικά εφόσον πρόκειται να κάνεις κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό) θα σου έλεγα να τηλεφωνήσεις.

Αν όχι, σίγουρα να λάβεις στοιχεία μέσω e-bay, ώστε να υπάρχει καταγεγραμμένος ο διάλογος σας.

Ο πωλητής τί feedback έχει;
Τελικα μου εστειλε Και μεσω ebay τα στοιχεια του, κ τηλεφωνο του κ.άλλα

το feedback του 170/100% αλλα ειναι περιπου αξιας 50-100-200e.

Δεν υπαρχει συγκεκριμενη απαντηση στην ερωτηση σου..

Τα αντικειμενα τα στελνει ο εκαστοτε πωλητης(και ο καθενας χρησιμοποιει διαφορετικο φορεα) και οχι το ebay..

Απο εκει και περα ειναι πολλοι οι παραγοντες για το ποτε θα φτασει τελικα το πακετο στα χερια σου..

Εχει τυχει πχ να παρω δεμα απο US σε 2 μηνες..Εχει τυχει να παρω και αναλογο δεμα σε 3 μερες..Το ιδιο εχει συμβει για αρκετες χωρες (Ευρωπη και μη) και η διαρκεια αναμονης κυμαινεται μεταξυ 2 ημερων και 2 μηνων ισως για ακραιες περιπτωσεις που συμβαινουν και αυτες ομως..

Μπορουμε να κανουμε καποιες γενικευσεις αναλογα την μεθοδο μεταφορας που θα χρησιμοποιησεις..Αλλα ποια θα ειναι αυτη?

Μηπως γνωριζεις να μας πεις και τα περι τελωνειων,δηλωμενης αξιας,ασφαλισης κλπ?? Ολα αυτα εχουν σημασια δυστυχως σε αυτο που ρωτας..

αφορά αγορα used item κρατους εντος ευρ.ενωσης δε νομιζω να χρειαστει

εκτελωνισμο, απ'οτι λεει και γραφει θα σταλει με ευρωπαική

ιδιωτική εταιρεια ταχυδρομειου.

Αν δεν περασει τελωνειο ειναι σχετικα απλα τα πραγματα..

5-7 εργασιμες συνηθως για στανταρ μεταφορα με  ιδιωτικο κουριερ απο Ευρωπη..2-4 μερες αν το πληρωσεις παραπανω και στο στειλει express..

Αν το κουριερ εχει γραφεια Ελλαδα και κανει δικη του διανομη θα ερθει με το που φτασει..Αν απο το κουριερ η διανομη παει μεσω τοπικου ταχυδρομειου βαλε απλα 1-3 ακομα μερες γιατι Ελλαντα ειμαστε..Χαλαραααα..  ;D

Για την ιστορια..

η διαδικασία άρχισε 10/3 (κατάθεση)

κρατούντε χρονοδιαγράμματα,

θα δοθούν λεπτομεριες,

μετα την παραλαβή.

Το ξεθάβω για να διασκεδάσετε με το χάλι μου.

Η κατάσταση: Αγορά κιθάρας από ebay.com στις 24/11. Πληρώνω άμεσα και περιμένω.

Τρεις-τέσσερις μέρες μετά...

(με τα italics: εγώ, με τα bold o ένας και μοναδικός...DOUG!)

Sit back and enjoy:

-Hi there,

just wanted to know whether you have shipped the guitar or not, as it's been a while and I had no word from you.

Hope everything's taken good care of.

I assume you have recieved payment in time.

Regards,

-I will send it out tomorrow . Doug

(Γαμώ τους ομιλητικούς, ε; Αφήνω άλλες δυο μέρες...)

-Hello again Doug,

have you shipped the guitar? Could you please give me its tracking number?

Regards,

(Άφαντος. Αρχίζω να σαλτάρω)

-ARE

YOU

THERE?

-I had to have surgery on my nose so I wasant able to send It. sorry about the delay . I will have it sent out monday. Doug.

(Ξέρω ότι με φιδιάζεις αλλά θα παραμείνω ευγενικός για να με συμπαθήσουν οι τύποι του Resolution Center ;D ;D ;D)

-Hope you'll get better soon.

Keep me updated please!

Best wishes

(Περνά καμιά βδομάδα...)

-Hi there Doug,

do we have any news on the guitar yet?

I regret to announce that if I have not recieved the parcel tracking number by Saturday 00:00 local time I will open a case immediately.

I sincerely hope I have not paid for a ghost guitar, and above all I hope the whole nose surgery story is not fake.

Nevertheless, I'm almost done waiting.

(Με τρομάζω όταν αγριεύω. Αυτά διαβάζει ο evris και έχει ονειρώξεις μετά) 8)

-yes I can send it out tomorrow I had the splints taken out today. Dont worry its a real guitar . Sorry again about the delay

-here is a photo of the customs receipt.  attached

(Όντως επισυνάπτει φωτό)

-Fine!

What it its tracking number?

(Ακολουθεί απάντηση-που δε βρίσκω τώρα- που εν ολίγοις λέει ότι δεν υπάρχει tracking number...αν και είχα σαφώς ζητήσει USPS Priority με tracking, insurance etc)

Και έρχεται η ζεν απάντηση:

-Aha.

And I assume I'll have to go fishing somewhere in the Atlantic in case the guitar gets lost.

Who will be held responsible then? Bad karma?

If only I knew before I placed that bid...

Fair enough, seems like I'll have to play the waiting game some more...

-I'm sorry I fucking sent it.

-SORRY FOR THE INCONVENIENCE

-A(ss)hole

(Έχω ήδη μείνει φυτό με τον τύπο, έχω τόσα νεύρα που δε βλέπω να γράψω στο keyboard. Επανέρχεται αυτόκλητα όμως!)

-Listen,  you have no Idea how stressed out i am over this stupid guitar, Im peeing blood now. youre  sorry about this you hate to inform me of that, bullshit you couldnt wait to get on your computer to tell me you were going to file a claim. Im sorry i sent it now. I hope It does end up in the ocean you can get some karma.

(και τώρα Η αναλαμπή! Πάλι χωρίς να έχω απαντήσει κάτι)

-The morons at the post office told me there was no tracking number . My brother says you can use the customs number on the top of the recipt i sent you a picture of. the number is ********

:o :o :o :o :o :o ::) ::) ::) ::) :P :P :P ;D ;D

(Δυο μέρες μετά, αφού η πίεση έχει υποχωρήσει απ'το 30)

-This number seems to be working. Says the package left the States yesterday.

Besides, I think you were rather rude to me Doug. Didn't deserve it I daresay...I made sure I was very polite at all times.

If you get in my shoes you 'll understand that I'm left with no tracking number, no info on the guitar I purchased, with pretty much no word from you unless I tried to reach you first, and with no guitar after many many days.

Moreover, I do want to believe you underwent that surgery but how can I be certain? Even you would think it might be an excuse if you were in my position.

Anyway, I hope the whole situation will soon be over.

-I hope it arrives OK (μεγαλόψυχε Doug, άφες ημίν...)

Το δια ταύτα; Η κιθάρα είναι ακόμα μακριά μου, αλλά τουλάχιστον σήμερα εμφανίζεται στο site της USPS ως "into foreign customs"...

Το συμπέρασμα μου είναι πως δε θα ξαναμπλέξω εύκολα με ιδιώτη, ακόμα κι αν πρόκειται για κάποιον με pedigree 4 γενεών.

Ωχ καλά είσαι.

Αυτός δηλαδή είχε και θετικό feedback?

Καλή αναμονή :s

Evilnye είπε:
Ωχ καλά είσαι.

Αυτός δηλαδή είχε και θετικό feedback?
100% και με αρκετές πωλήσεις. Μέχρι τρομπέτα στη Ν. Ζηλανδία έχει στείλει ο κερατάς. 8)

Καλή αναμονή :s
Τώρα πιά...συνήθισα... :D :D

Earendil είπε:
Μέχρι τρομπέτα στη Ν. Ζηλανδία έχει στείλει ο κερατάς. 8)

...
Hello,

I am writing regarding article 324235545545 on ebay. I won that auction last night - sent payment immediatelly via pay-pal.

I would appreciate if you could confirm dispatch of the trumpet soon. Please let me know the tracking number. Customs in NZ may be tricky during the "hot" Christmas time.

Best Regards

Tommy

Tommy; don't panic.

I'll send you the damn trumpet tomorrow. I had ritual circumcision yesterday and all family was here to celebrate. Daaaamn. You said N.  Zealand was an island? Is it summer over there and everything?

Hello Dough,

I hope everything is fine with the circumcision. Just send the trumpet over when you can

Thanks

Tommy

[3days]

Begin Forwarded message

------------------

Hello Dough,

I hope everything is fine with the circumcision. Just send the trumpet over when you can

Thanks

Tommy

[3days]

Dough?

Are you there?

Listen!!! Whatever you are doing, don't spank the circumcised monkey.  

Go Go Go to the post office.

F*ck you and your trumpet you ignorant bastard. It's on its way. There's no tracking No. It's in a yellow box. F*ck you man. Dough

...

...

Το παρόν δακτυλογραφήθηκε από τη γραμματέα μου, εγώ σφάδαζα στο πάτωμα και μούσκευα τη μοκέτα με τα ακατάσχετα δάκρυα μου.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Πολυ ατυχοι ειστε ρε παιδια.... ;D

Εμενα πως που πανε ολα μελι γαλα δεν ξερω ...(ισως φταινε τα χρονια που εχω ζησει στο Αμερικα και ξερω να τους μιλαω... ;D) ;D ,βεβαια φροντιζω να στελνω παντα ενα κατεβατο με οδηγιες προς ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥΣ (του στυλ...."θα παρεις ενα κατσαβιδι,θα το πιασεις απο τη λαβη με το δεξι σου χερι,θα γυρισεις την τελεκαστερ αναποδα,με το αριστερο σου θα την κρατας και με το δεξι σου θα ξεβιδωσεις το neck plate,θα βγαλεις τις βιδες και θα τις βαλεις μαζι με το Neck plate σε ενα zip lock bag....κτλ.) ;D ;D 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back