- Πόντοι
- 36
Moi. Είχα και τους 2.elavd είπε:VINTAGE QUIZ3:
Ποιος είχε Amstrad 1512? (μετα τον 6128 ήταν το απίστευτο απωθημένο μου)

Moi. Είχα και τους 2.elavd είπε:VINTAGE QUIZ3:
Ποιος είχε Amstrad 1512? (μετα τον 6128 ήταν το απίστευτο απωθημένο μου)
nikoskor41274 είπε:Και τότε υπηρχε ένα παιχνίδι με τον ρομπεν των δασών κάτι τετοιο με έναν καταπέλτη που προσπαθουσες να γκρεμίσεις το κάστρο τού αντίπαλου κλπ. Δεν θυμάμαι πως το λέγανε.Αλλα μεγάλο κολιμμα . Πρώιμο στρατηγικής με δράση...Και στην amiga μαμουσε σε σχεση με τον 1512...αλλα τι να κανεις ...μιλαμε για προ Dungeons n' Dragons εποχή...
Ωραιες εποχές ...
Προσεχε και μαθαινε.haryy είπε:Ρε evris ποιο είχες γράψει για το pixel, το Hercules?![]()
Αυτόν τον υπολογιστή πήρα και εγώ το 1988 ως δώρο απο τον πατέρα, ( παρόλο που τον παρακαλούσα για amiga ή έστω AMSTRAD με έγχρωμη οθόνη) με την δέσμευση ότι δεν θα παίζω παιχνίδια αλλά θα μάθω προγραμματισμό. Έτσι και έγινε για πολλά χρόνια παιδευόμουν με την GWBASIC και μετα συνέχισα με όλες τις άλλες γλώσσες. Απο εκεί και πέρα η πορεία ήταν ---> 486 DX 60Mhz (με αυτόν ξεκίνησα ηλεκτρονική μουσική με τον screamtracker) --> pentium 200 Mhz ΜΜΧ (αυτός ήταν η αρχή της ηλεκτρονική μουσική με ημιεπαγγελματική κάρτα ήχου και midi keyboard, εδώ ξεκίνησα και 3d graphics) ---> laptop COMPAQ Pentium 1 Ghz ---> laptop multirama pentium 2 GHz ---> iMAC Core2Duo 2.0 Ghz.fenderiarhs είπε:Για εξοικονομηση χρονου εκανα upgrade στο υπερμηχανημα 6128 (με πρασσινη οθονη!!!!!). Τωρα πια οι ταχυτητες της δισκετας ηταν αστραπιαιες.....
![]()
Εχω μια υποψια οτι συνεργατικα, community, εναλλακτικα, δωρεαν προσφερομενα, free και open πραγματα οπως GPL, LGPL, Open Source, GNU, Creative Commons, install fests, συλλογοι, user groups εγιναν απο παλιους spectrumαδες, Commodorαδες κλπ που ειχαν μπολιαστει απο μικροι με αυτου του τυπου την πετρια και θα πεσουν σε μαρασμο οταν αυτη η γενια συνταξιοδοτηθει απο το αθλημαnikoskor41274 είπε:Παντώς απο τότε είχα μια τάση για να απομακρίνομε απο Microsoft και να αναζητώ εναλακτίκα περιβαλοντα και λύσεις που μου κρατάει εώς και σημερα.. ;D ;D ;D ;D
Εξω η πλακα... Δεν ειναι και ο,τι χειροτερο μπορει να συμβει. Ο τυπος αλλωστε απο τοτε ηταν στο κουρμπετι: αυτος εγραφε την BASIC για τα MSX συμβατα... πχ Ο θειος Clive αμφισβητουσε εντονως την ιδεα των συμβατων σε hardware και software υπολογιστων ως major ανασταλτικο παραγοντα για την αναπτυξη καινοτομιων. Ο Bill και οι -απωνες (και τον ιδιο καιρο η λιγο μετα και η IBM και ενα σωρο αλλοι ..) πιστευαν στην οικονομια κλιμακας εταιρικων πορων, στις μαζικες πωλησεις του ιδιου προιοντος με διαφορετικο brand name (στην καταναλωση το κερδος), απο πολλους σε πολλους ως κινητηριο μοχλο της αναπτυξης, στην ανεξαρτησια απο vendors κλπ. (Υπαρχει και youtube video Sir Clive και Bill και MSX). Αποδειχθηκε οτι το δικο τους μοντελο προχωρησε και η αλλη αποψη εχασε την μαχη. Ισως αν κερδισει και ολο τον πολεμο να μην ειναι και ασχημα.kwstas79 είπε:Ελπίζω να βγεις ψεύτης, γιατί αλλιώς μαύρο μικρομαλακό φίδι που μας έφαγε!
Αυτό το κείμενο μου θυμίζει το Zaxxon.evris είπε:(και νομιζω ειχαμε και αλλο ενα, δεν πρεπει να πηρε επαθλο σουπερ γουαου αλλα δημοσιευτηκε σε ενα απο αυτα τα περιοδικα, μαλλον παλι PIXEL. Εσυ εισαι διαστημοπλοιο, αυτοι ειναι οι κακοι, εσυ πανω κατω αριστερο μερος. Αυτοι βγαινουν τυχαια στα δεξια και ερχοντια ολο ευθεια. Εσυ βαρας μια, σαρωνεις την οριζοντια γραμμη και σκοτωνεις. Μετα (οταν χτυπησεις στοχο η φτασει το λειζερ τερμα δεξια επειδη αστοχησες) μπορεις να ριξεις την επομενη σου). Αν φτασει καποιος αριστερα χανεις).
Ειναι ενα CPC 464. Φυσικα και δεν πιανει ουτε 10 ευρω γιατι ειναι Amstradthanasis b είπε:εχω αυτον τον υπολογιστη ο οποιος λειτουργει κανονικα και εχει και παιχνιδια.. χαρακτηριστικο του ειναι οτι παιρνει κασετα (ιδια με ραδιοκασετοφωνο!)
καποια αποχη ενας φιλος με παροτρυνε οτι αμα τον πουλησω σε συλλεκτη θα παρω κανα 3 χιλιαρο..αλλα δεν ειχα ασχοληθει καν γιατι πιστευω οτι δεν πιανει ουτε 10 ευρω..
Μακαρι φιλε μου αλλα απολυτως καμια σχεση .... αν εβλεπες την εικονα του παιχνιδιου μου δεν θα στο θυμιζε ουτε κατα διανοια!Αυτό το κείμενο μου θυμίζει το Zaxxon.
λολ μόλις είδα το άκυρο που έγραψα..."1984 Olympics" ήτανJasemeister είπε:...και όταν βγήκαν παιχνίδια με γραφικά το "Αncient Art of War" και το "1996 Olympics".