Ωραιότατοι Jase και λοιποί αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κανέναν που να είχε όπως εγώ αυτόν τον καραβίντατζ υπολογιστή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Acorn_Electron
Πρέπει να πήγαινα τρίτη ή τετάρτη δημοτικού όταν είδα από κοντά και έπαιξα, στο σπίτι ενός συμμαθητή, αυτό εδώ το κομψοτέχνημα:
Sinclair ZX Spectrum
Το 1985 ή '86 απέκτησα αυτόν (ο οποίος μέχρι σήμερα δουλεύει άψογα)...
Αcorn Electron
Απολαύστε:
Hardware
* CPU: MOS Technology 6502A (8-bit)
* Clock rate: variable. CPU runs at 2 MHz when accessing ROM and 1 MHz or 0.5897 MHz (depending on graphics mode) when accessing RAM due to sharing memory access with the video display circuits. The Electron is widely misquoted as operating at 1.79 MHz after measurements derived from speed testing against the thoroughly 2 MHz BBC Micro for various pieces of 'common software'
* Coprocessor: Ferranti Semiconductor Custom ULA
* RAM: 32 kB
* ROM: 32 kB
Hard Drive: ...εξωγήινη τεχνολογία την εποχή εκείνη! ;D
Όπως όλοι μάθαινα στοιχειώδη BASIC, προσπαθούσα να φανταστώ τι είναι αυτό που ονομάζουν DOS (και πολύ αργότερα
"γραφικό περιβάλλον") και πάλευα με τις κασσέτες (disk drive έβλεπα και χρησιμοποιούσα μόνο στον Amstrad CPC 6128 ενός γείτονά μου). Έβαζα μια κασσέτα με προγράμματα στο κασσετόφωνο, συνέδεα το βυσματάκι στο PHONE OUT, έβαζα το vol στο τέρμα, πληκτρολογούσα CHAIN "" (ή LOAD "" αν δεν ήθελα να το τρέξει) και περίμενα 10 λεπτά να φορτώσει. Καμιά φορά πατούσα το play και άκουγα μια σειρά από περίεργους ήχους που οι αισθητήρες μετέφραζαν σε δεδομένα. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την τρομερή εντύπωση που μου έκανε το γεγονός ότι ένα μηχάνημα μπορούσε να μεταφράσει
ήχο σε
δεδομένα ακούγοντάς τα...
@Ελάβντου, τον Αdventurinakh δεν θα ξέρουμε...; To PIXEL το έπαιρνα μανιωδώς...

Αλλά IBM compatible δεν απέκτησα ποτέ, ούτε Amiga oύτε ATARI. Kατευθείαν μετά από μερικά χρόνια βρέθηκα παρέα με μια Sega Mega Drive αμφίβολα νόμιμης εισαγωγής από Ιαπωνία, και πάλι μετά από αρκετά χρόνια με έναν Pentium III στα 500.