Παλιες FENDER

nexarulhu

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Εχεται αναρωτηθει ποτε γιατι οι παλιες fender εχαναν το χρωμα τους σε καποια σημεια,χωρις να φευγει το εξωτερικο βερνικι ?

ποτε δεν συνεβαινε κατι τετοιο,μαλλον τα εχεις μπερδεψει. ;)

σε ολες τις vintage Fender,ειτε ηταν full nitro (1950-1959),ειτε fullplaster/νιτρο (1959-1968),ειτε poly undercoat/νιτρο top (1968-1969),ειτε full poly,οταν εφευγε το χρωμα εφευγε και το βερνικι,απλα πολλες ειχαν απο κατω ΑΛΛΟ χρωμα μια και οταν ενα χρωμα δεν πετυχαινε το...βαφανε απο πανω με αλλο......

σε πολλες custom color οταν παλιωνε το νιτρο coat και κιτρινιζε απλα αλλαζε το... χρωμα (πολλες sonic blue καταντουσαν....surf green..,πολλες olympic white γινονταν blonde κ.α)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μήπως εννοείς να ξεθωριάσει το χρώμα από τον καιρό,τον ήλιο η κάτι τέτοιο?

Σαν τα αυτοκίνητα ενα πράμα,παραμένει το βερνίκι αλλά την λάμψη και η ζωντάνια του χρώματος χάνετε με τα χρονιά!

αν λες αυτό  ε...είναι εντελώς φυσιολογικό!

Νομίζω ότι αυτό που εννοεί ο φίλος είναι η γυαλάδα που έχουν ορισμένες παλιές κιθάρες εκεί που έχει φύγει το χρώμα από τη χρήση. Συνήθως πάνω στην πίσω καμπύλη της στρατ. Εκεί που ακουμπάει το χέρι.

Φίλος, αυτό δεν είναι βερνίκι, Το βερνίκι έχει φύγει. Είναι γυάλισμα χιλιάδων ωρών με πολύ μαλακό "γυαλόχαρτο": το δέρμα σου.

Superfunk είπε:
ισως αλλωστε εσυ γνωριζεις καλυτερα  ;D

απλως ξερω οτι καποιες παλιες fender,το καλοκαιρι που ανοιγαν οι ποροι του βερνικιου εξαιτιας της ζεστης,αρχιζαν να φτυνουν το χρωμα λογο της τριβης,σε συγκεκριμενα σημεια !!!

Superfunk είπε:

σε ολες τις vintage Fender,ειτε ηταν full nitro (1950-1959),ειτε fullplaster/νιτρο (1959-1968),ειτε poly undercoat/νιτρο top (1968-1969),ειτε full poly,οταν εφευγε το χρωμα εφευγε και το βερνικι,απλα πολλες ειχαν απο κατω ΑΛΛΟ χρωμα μια και οταν ενα χρωμα δεν πετυχαινε το...βαφανε απο πανω με αλλο......
1963 original black Strat over sunburst.

Right forearm wear has shown Fender's first

attempt at painting this body in sunburst.

Tsevos είπε:
1963 original black Strat over sunburst.

Right forearm wear has shown Fender's first

attempt at painting this body in sunburst.

διαφωτιστικοτατο παραδειγμα thanks φιλε tsevos  ;D ;D ;D

Tsevos είπε:
Να την είχα κιόλας καλά θα ήτανε! ;D ;D ;D
ποτε δεν ξερεις φιλε,το εχω πει για πολλα πραγματα αυτο,και τελικα εχω βγει ψευτης,πιστεψε με ποτε δεν ξερεις!!!

nexarulhu είπε:
ποτε δεν ξερεις φιλε,το εχω πει για πολλα πραγματα αυτο,και τελικα εχω βγει ψευτης,πιστεψε με ποτε δεν ξερεις!!!
θα σού πω το βράδυ μετά την κλήρωση του τζόκερ! ;D

Tsevos είπε:
θα σού πω το βράδυ μετά την κλήρωση του τζόκερ! ;D
χα χα καλο  ;D το θεμα ειναι οτι λεμε οτι δεν μας πεφτει το τζοκερ,χωρις να παιζουμε τζοκερ.

nexarulhu είπε:
χα χα καλο  ;D το θεμα ειναι οτι λεμε οτι δεν μας πεφτει το τζοκερ,χωρις να παιζουμε τζοκερ.
Ε τότε...π@πάρια ;D ;D ;D    ops.. :-X

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παλιοκιθαρες.... ::) 8)

ξεβαφουν...τις ξαναβαφουν γιατι δεν ξερουν τι χρωμα να τις βαψουν..αυτες οσο ξεβαφουν πιο ακριβες ειναι...μηπως μπαινουν και στο μεγεθος?...μηπως μετα απο 300 χρονια..μενουν μονο τα οποια σιδερα φορανε πανω τους?...

αχχχχαααχχα....καλη Κυριακη παιδες !!

Korgious είπε:
Παλιοκιθαρες.... ::) 8)

ξεβαφουν...τις ξαναβαφουν γιατι δεν ξερουν τι χρωμα να τις βαψουν..αυτες οσο ξεβαφουν πιο ακριβες ειναι...μηπως μπαινουν και στο μεγεθος?...μηπως μετα απο 300 χρονια..μενουν μονο τα οποια σιδερα φορανε πανω τους?...

αχχχχαααχχα....καλη Κυριακη παιδες !!
προβλεπεται να ειναι ποδοσφαιροκυριακη παντως ;D ;D ;D

nexarulhu είπε:
ισως αλλωστε εσυ γνωριζεις καλυτερα  ;D

απλως ξερω οτι καποιες παλιες fender,το καλοκαιρι που ανοιγαν οι ποροι του βερνικιου εξαιτιας της ζεστης,αρχιζαν να φτυνουν το χρωμα λογο της τριβης,σε συγκεκριμενα σημεια !!!
για να καταλαβεις τι ακριβως συμβαινει,και το οτι ειναι αδυνατον να εχει..πορους το βερνικι... ;D,θα πρεπει να κατανοησεις την διαδικασια βαφης.

Ολες οι vintage Φεντερ κατω απο το clear top coat εχουν (ξεκινωντας απο το γυμνο ξυλο): sealer,fullerplast (ενα πλαστικο υποστρωμα το οποιο το χησιμοποιουσαν για να πιανουν καλυτερα τα χρωματα αυτοκινητοβιομηχανιας που χρησιμοποιουσαν,κιτρινη βαφη,το κανονικο χρωμα,αρα και να φυγει το top coat & το χρωμα υπαρχει και αλλο πραμα που...γυαλιζει...

Σε ενα 100% νιτρο finish (η στις Fender που βαφονταν προχειρα λοφω φορτου παραγωγης) φευγουν ολοκληρα κομματια...

Δες ας πουμε ενα ρεαλιστικο παλιωμα σε μια thinline που εφτιαξα προσφατα

mj697.jpg

mj691.jpg

mj694.jpg

mj692.jpg

mj695.jpg

να σε καλα superfunk,τωρα καταλαβα,ασχετο αλλα γιατι ο SRV και ο GALLAGHER δεν εβαφαν ποτε ξανα μια γρατζουνισμενη κιθαρα τους,για να δειχνουν πιο μουρατες μαλλον ε ???

nexarulhu είπε:
γιατι ο SRV και ο GALLAGHER δεν εβαφαν ποτε ξανα μια γρατζουνισμενη κιθαρα τους,για να δειχνουν πιο μουρατες μαλλον ε ???
εγώ νομίζω ότι δεν τους ενδιέφερε καν πως ήταν η κιθάρα!

από τη στιγμή που δεν είχε να κάνει με τον ήχο δεν τους καιγόταν καρφί!

...και εδώ που τα λέμε είναι και ωραία άμα είναι και ρελικαρισμενη  ;)

που να δεις του Danny Gatton την ταστιερα...  :o

Tsevos είπε:
εγώ νομίζω ότι δεν τους ενδιέφερε καν πως ήταν η κιθάρα!

από τη στιγμή που δεν είχε να κάνει με τον ήχο δεν τους καιγόταν καρφί!

...και εδώ που τα λέμε είναι και ωραία άμα είναι και ρελικαρισμενη  ;)

που να δεις του Danny Gatton την ταστιερα...  :o
αυτο λεω και εγω οπως και να το κανουμε δειχνουν διαφορετικα στη σκηνη !!!

Superfunk είπε:
...να υποθεσω οτι η διαφορα στο υλικο κατασκευης των ferrules δεν ειναι τυχαια?

btw, πολυ καλη δουλεια!  8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back