Danelectro κιθάρα και πετάλια χρησιμοποιούσε ορισμένες φορές ο Jimmy Page...Οπότε φαντάζομαι κάτι θα ήξερε...NoIzY είπε:Πριν κάτι μήνες, είδα το pedalboard του ενός κιθαρίστα των Last Drive, σε ένα live που είχαν..
Για όσους δε γνωρίζουν, οι Last Drive είναι το καλύτερο ελληνικό garage συγκρότημα. Είναι 30 χρόνια μπάντα και με κάποιες αλλαγές στο line up, παίζουν ακόμα. Μάλιστα, έχουν και πρόσφατες δουλειές με εξαιρετικό ήχο (σε περίπτωση που υποπτευθήκατε το αντίθετο εξαιτίας της λέξης garage).
Ε λοιπόν, το pedalboard ήταν αρκετά ταπεινό και ο ήχος όπως έπρεπε. Για παράδειγμα, υπήρχε στο pedalboard ένα Danelectro Tuna Melt (αξίας 30€).
Πόσοι είναι αυτοί βέβαια που θα το σνομπάρανε επειδή είναι Danelectro και στοιχίζει μόνο 30€? Ακόμα χειρότερα, πόσοι είναι αυτοί που θα το αγοράζανε και θα λέγανε τα καλύτερα αν είχε το ίδιο κύκλωμα αλλά έγραφε Mad Professor και η τιμή του ήταν 180€?
Κιθαρα ναι,πεταλια χλωμο το βλεπω γιατι τοτενες δεν εβγανε πεταλια η Danelectro.... ;DStanley King είπε:Danelectro κιθάρα και πετάλια χρησιμοποιούσε ορισμένες φορές ο Jimmy Page...Οπότε φαντάζομαι κάτι θα ήξερε...
Εγώ πάντως, just for the record, όταν γράφω για πετάλι είναι δοκιμασμένο πάντα απο εμένα στο δικό μου rig και έχει συγκριθεί και side by side με άλλα.ez είπε:Όταν όμως λέμε το τάδε ή το δείνα έτσι ή αλλιώς, νομίζω πρέπει να θέτουμε κάποιους όρους σύγκρισης. Θα ακούσω προσεκτικά την κριτική εκείνου που θα μου πεί: κάθησα και δοκίμασα αυτό κι εκείνο με την κιθάρα μου και τον ενισχυτή μου. Ακόμη καλύτερα, είχα τα -δύο ας πούμε- πεταλάκια στα πόδια μου και τα δοκίμαζα ενδελεχώς side by side.
Τότε έχει και αξία η όποια άποψη που διατυπώνεται..
Συμφωνώ απόλυτα.ez είπε:Το δικό μας χρέος -νομίζω- είναι να εμβαθύνουμε στη μουσική, ν'ακούμε όσο γίνεται περισσότερο και να εξασκούμε την κριτική μας ικανότητα και την καλαισθησία του γούστου μας βασισμένοι στη γνώση και -όταν είναι εφικτό- την εμπειρία.
Και τότε, εκείνο που φτάνει σε μας, στους άλλους περισσεύει.
Ένας ο οποίος χρησιμοποιούσε το sd-1 για να σμπρώξει τον ενυσχιτή του είναι ο zakk wylde και όλοι γνωρίζουμε τον ήχο του(jcm800,sd-1,Gibson,emg pickup's)που προσωπικά είναι ένας από τους αγαπημένους μου.sils είπε:Εγώ πάντως δεν ξανά σνομπάρω τα φτηνά πετάλια η μπος μου έδωσε ένα καλό μάθημα και στα αφτιά μου το γρέζι που έχω από αυτό το πετάλι είναι ακριβώς αυτό που θέλω κέρδισε επάξια μια από τις 4θεσεις στο ρινγκ μου.
Σοφά λόγια σε λίγες σειρές.Superfunk είπε:Μια..ΠΑΓΙΔΑ παντως με τα διαφορα boutique πεταλια...ειναι οτι πολλοι κιθαριστες ασχολουνται περισσοτερο με το να ..δοκιμαζουν,να αλλαζουν και να...παρακολουθουν τα διαφορα πεταλια τους ωστε να...πετυχουν τον..ΥΠΕΡΤΑΤΟ ηχο απο το να...ΠΑΙΖΟΥΝ μουσικη...τα χρονια τα παλια...απλα επαιρνες δυο τρια Μποσακια,κανα TS & κανα RAT και εκανες τη δουλεια σου χωρις πολλα πολλα...
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!gigidaras είπε:Γεια χαρά σε όλους.
- Τέλος, το SD1 έχει όντως τους περιορισμούς του από άποψη απόκρισης συχνότητας (πιο πολύ midrangy παρά μπάσσο), αλλά έτσι και παιξετε λίγο με το ποιους μαγνήτες διαλέγετε (εννοώ πχ ποια θέση σε μια Strat, όχι ποιες μάρκες μαγνητών) και τα settings του ενισχυτή σας, το SD1 μπορεί να βγάλει ΘΕΪΚΟΥΣ ήχους!