Απαντήσεις προς evris:
1η) τότε με τους ινδιάνους δεν υφίσταντο ως έθνος, αλλά ως αποικιοκράτες, οπότε δεν ήταν δικά τους κατορθώματα, αλλά των όσων είπε και ο sf
2η) Βιετνάμ καλά τα λες, αλλά μόνο από την σκοπιά των Βορείων. Ας ρωτήσεις για τους νότιους, που σε ένα πολύ ωραίο ντοκυμαντέρ έλεγαν το ότι τα βάζουν με τους αμερικανούς, γιατί τους άφησαν στα κρύα του λουτρού και στο έλεος των βορείων, ναι αλλά αυτοί δεν ξέρουν, ξέρουμε εμείς
3η) Για τη Χιροσίμα-ναγκασάκι. Αν δε σκάγανε, πόσοι περισσότεροι νεκροί θα υπήρχαν, μέχρι οι στρατηγοί να συνθηκολογούσαν; Εκτός και αν πεις ότι κακώς ενεπλάκησαν οι Αμερικανοι εκεί. Ρώτα τους ίδιους τους Γιαπωνέζους να σου πουν, κάτι ξέρουν παραπάνω από μας, αν και τώρα που το σκέφτομαι τι μπορεί να ξέρουν και αυτοί που τα ζήσανε και κατηγορούν την Ιαπωνία για ότι έγινε ε;
4η) Για τη σερβία ρώτα τους κροάτες, βόσνιους, σκοπιανούς και σλοβένους. Και αυτοί κάτι ξέρουν παραπάνω ίσως (αλλά και πάλι δε νομίζω...). Ίσως και οι Σέρβοι στην τελική κάτι να ξέρουν, καθώς παρά τη "γενοκτονία" τους, ξαναψήφισαν με διαφορά τον φιλοευρωπαίο-φιλονατοϊκό πρωθυπουργό τους. Μάλλον δε μας έκατσε καλά αυτό σε εμάς τους αντι-κάτι Έλληνες. Αλλά τι να ξέορυν και αυτοί....
5η) Για το Ιράκ. Οι απώλειες είναι όντως τόσες συνολικά. Βέβαια το ότι οι νεκροί αυτοί δεν οφείλωνται σε επιχειρήσεις των αμερικανών, αλλά στα διάφορα μίση και πάθη που βγάλανε που ήταν θαμένα επί εκατονταετίες δε μας λέει κάτι. Αλλά φαίνεται ότι ο αγαπητός σαντάμ τους ήταν τόσο συμπαθής που τα "ξεχνάγανε" επί κυριαρχίας του!
6η) Ιράν. Που κολλάει αυτό;
Τώρα αν για την αποικιοκρατία και τη σκλάβιά φταίνε οι Αμερικανοί το συζητάμε όσο θες
Για τη λατινική αμερική θα συμφωνούσα ότι πρόκειτε και στιγνή δικτατορία των αμερικανών, αλλά όχι και γενοκτονία. Αν και περισσότερο οι πολιτικοί τους φταίνε, παρά οι αμερικανοί, αλλά τες πα...
Over n out γιατί δε βγαίνει για άλλη μια φορά συμπέρασμα καθώς ο καθείς θα λέει ότι του έρχεται και θα ξεφύγει το θέμα και θα παρεξηγιόνται θέσεις
Απλά θα συμφωνήσω με αυτό
Πάντως στο Ιράκ, στο Ιράν κ στη Σερβία που αναφέρθηκαν, καμία σχέση με γενοκτονία δεν είχε/έχει αυτό που έγινε. ΔΕΝ εννοώ ότι όσα έγιναν δεν είναι απαράδεκτα, αλλά ΔΕΝ είναι γενοκτονία.
Έτσι γιατί όλο και κάποιος θα το πετάξει τπτ ότι είμαι φιλοπόλεμος και άλλα τέτοια. Υπερβολικός δεν είμαι...