Ωραίο θεμα στις πανελλήνιες!

boukas είπε:
έχεις δίκιο,άηντε τώρα μετά την πορεία της παιδείας αύριο, να καταλήξει και αυτή έξω από την πρεσβεία (ως γνωστό αυτοί φταίνε και για την παιδεία μας)
Νομιζα οτι μιλαγαμε για το στους ποσους καμενους ζωντανους κιτρινους το λες μαζικη σφαγη, η στους ποσους μαυρους που βαζεις σε αλυσιδες το λεμε υποδουλωση η στις ποσες πολεις που εξαλειφεις με πυρηνικα η στα ποσα εξαφανισμενα χρωματα φυλων λεμε οτι ο αλλος το ψιλοπαρακανε...

Τι σχεση εχει η παιδεια? Γιατι να φταινε οι Αμερικανοι? Ιδια τα εχεις στο μυαλο σου αυτα? Το να φωναζουν οι καφενοβιοι(?) φοιτητες για κατι και το να ριχνεις πυρηνικα σε μια πολη αμαχων (δις)?

Και να συμπληρωσω (γιατι ΔΕΝ θελω επουδενι να δωσω πολιτικη χροια) οτι οι αποψεις μου ειναι οι ιδιες για πολλους λαους που εκαναν το κατα δυναμιν με τις μαζικες τους σφαγες: απο τους Ελληνες κατακτητες λαων επι Μακεδονικης αυτοκρατοριας, εως πιο συγχρονους μας Τουρκους, Γερμανους, Κινεζους, Ρωσους... Απλα θεωρω οτι οι αμερικανοι παιζουν σταθερα στα best of απο τοτε που εμφανιστηκαν...

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
evris είπε:
Αν ολο και ολο το point σου ειναι οτι ΔΕΝ εχουν κανει γεννοκτονια και σημαινει κατι αυτο για σενα αντε να συμφωνησω και εγω να ληγει.
Το δικό μου point πάντως αυτό είναι. Όταν χρησιμοποιούμε μια συγκεκριμένη λέξη καλό είναι να τη χρησιμοποιούμε με την πραγματική σημασία της, γιατί μετά κάποιος μπορεί να μας χρησιμοποιήσει σαν reference για αυτό το οποίο ΔΕΝ εννοούσαμε αλλά τελικά σήμαινε αυτό που είπαμε ;)

 
Superfunk είπε:
το βιβλιο δεν αναφερεται στην αναμειξη της Αμερικης στα Βαλκανια γιατι απλά αναφερεται σε ΕΠΟΧΕΣ που απλα..ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ... καθως και στην εποχη του σιδηρου παραπετασματος που το μονο Αμερικανικο....κακο ηταν τα τσιγαρα Marlboro & η  οδοντοκρεμα Κolynos (με την οποια οπως ελεγε και ο Χ.Κλυν στον πρωτο του δισκο ΕΒΓΑΖΕΣ ΓΚΟΜΕΝΑ στα κρατη αυτα ;D)      ΠΟΣΟ πιο απλα πρεπει να το πω.... ;D
Αφού είπες ότι το βιβλίο αναφέρεται και στα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου-δηλαδή οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία ανάμειξη τότε στα βαλκάνια??γενικά η λέξη "ψυχρός πόλεμος" σου λέει κάτι??

Είσαι λίγο αμερικανόφιλος η μου φαίνεται??δεν είναι κακό-θεραπεύεται με ένα 2ωρο Μπολεκ και Λόλεκ κάθε μέρα :P

 
menelaos είπε:
Αν ολο και ολο το point σου ειναι οτι ΔΕΝ εχουν κανει γεννοκτονια και σημαινει κατι αυτο για σενα αντε να συμφωνησω και εγω να ληγει.
Το δικό μου point πάντως αυτό είναι. Όταν χρησιμοποιούμε μια συγκεκριμένη λέξη καλό είναι να τη χρησιμοποιούμε με την πραγματική σημασία της, γιατί μετά κάποιος μπορεί να μας χρησιμοποιήσει σαν reference για αυτό το οποίο ΔΕΝ εννοούσαμε αλλά τελικά σήμαινε αυτό που είπαμε ;)
Ωραια... Ετσι και αλλιως δεν ξερω τον ακριβη ορισμο της.

Αν ειναι λεξικογραφικο το θεμα λοιπον, θα υπαρχει καποιος πιο τεχνοκρατικος ορισμος και σιγουρα δεν θα τον εφευρουμε εμεις τωρα. Κατι που εξαρταται απο ποσοτητες θυματων, αμαχους, βαθος χρονου, ποσοστο επιτευξης του "στοχου εξαλειψης" κλπ. Αν λοιπον αυτος πιανει τα δεκα(?) χρονια διωγμου Εβραιων (που επιβιωσαν ως εθνος και κατεληξαν και με κρατος) και αφηνει εξω τα 300 σφαγης Ινδιανων που κατεληξαν τελικα ολοι στα θυμαρακια και εχασαν και το κρατος τους (μεγεθους πολλαπλασιου) use it.

Εγω εψαξα στο google για genocide και βρηκα απειρους ορισμους και να συγκαταλεγονται στις γεννοκτονιες απειρες χωρες.

Δεν νομιζω οτι οι "λεξικογραφοι" εχουν καταφερει να βγαλουν εναν ορισμο που να τους πεισει ολους οτι δεν εχουν παθει γεννοκτονια "Ξερετε, Κουρδοι με βαση το λημμα γεννοκτονια δεν εισαστε ακομα ετοιμοι, θελετε 3 χρονια ακομα", "Κυριοι της Χιροσιμα, δεν ειναι γεννοκτονια γιατι η διπλα πολη δεν εξαλειφθηκε", "Απατσι, δεν ειναι γεννοκτονια γιατι το καναν πριν γινουν επισημο κρατος οποτε δεν μετραει"...

Δεν θεωρω οτι εισαι σε πολυ σωστο δρομο ετσι, πιο πολυ θα μπερδευτεις. Πιο απλο ειναι να μετρας σε εκατομμυρια τους νεκρους αμαχους. Αμα σου βγαινουν πολλα και με περιεργες μεθοδους (φωτια απο τον ουρανο, πυρηνικα, κλιβανοι σαπουνοποιησης, ρουκετες στα χωρια, αλυσιδες) να ανυσηχεις.

 
Ωραίο θέμα στις πανελλήνιες....

δεν κάθισα να μετρήσω πόσες φορές μέλη ανέφεραν πως είστε off topic και σας παρακάλεσαν να επανέλθετε αλλά σκέφτηκα πως είναι τουλάχιστον αγενές πως ακόμα και μετά από παράκληση του admin εξακολουθείτε να τους γράφετε ομαδικώς.....Λίγος σεβασμός και εγκράτεια δεν βλάπτει...Έτσι, δεν είναι;

όσο για το θέμα, ενδιαφέρον ήταν αλλά εμένα μου άρεσε και το απόσπασμα από τις Δοκιμές του Σεφέρη που είχαν ως κείμενο...


Βρισκόμαστε σ’ ένα σταυροδρόμι· δεν ήμασταν ποτέ απομονωμένοι· μείναμε πάντα ανοιχτοί σ’ όλα τα ρεύματα − Ανατολή και Δύση· και τ’ αφομοιώναμε θαυμάσια τις ώρες που λειτουργούσαμε σαν εύρωστος οργανισμός. […] Συνταραζόμαστε κι εμείς, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, από διαδοχικές κρίσεις, αποκαλυπτικές εφευρέσεις και φόβους, που δεν αφήνουν τον ανθρώπινο νου να ηρεμήσει − σαν την καλαμιά στον κάμπο. Μπροστά σ’ αυτά, τι μας μένει για να βαστάξουμε αν απαρνηθούμε τον εαυτό μας; Δε μένω τυφλός στα ψεγάδια μας, αλλά έχω την ιδιοτροπία να πιστεύω στον εαυτό μας. Σας παρακαλώ να με συγχωρήσετε που μνημονεύω εδώ προσωπικές εμπειρίες· δεν έχω άλλο πειραματόζωο από εμένα. Και η προσωπική μου εμπειρία μου δείχνει πως το πράγμα που με βοήθησε, περισσότερο από κάθε άλλο, δεν ήταν οι αφηρημένοι στοχασμοί ενός διανοουμένου, αλλά η πίστη και η προσήλωσή μου σ’ έναν κόσμο ζωντανών και περασμένων ανθρώπων· στα έργα τους, στις φωνές τους, στο ρυθμό τους, στη δροσιά τους. Αυτός ο κόσμος, όλος μαζί, μου έδωσε το συναίσθημα πως δεν είμαι μια αδέσποτη μονάδα, ένα άχερο στ’ αλώνι. Μου έδωσε τη δύναμη να κρατηθώ ανάμεσα στους χαλασμούς που ήταν της μοίρας μου να ιδώ. Κι ακόμη, μ’ έκανε να νιώσω, όταν ξαναείδα το χώμα που με γέννησε, πως ο άνθρωπος έχει ρίζες, κι όταν τις κόψουν πονεί, βιολογικά, όπως όταν τον ακρωτηριάσουν.



[…]



Κι όλα τούτα θα μπορούσα να τα ονομάσω με τη λέξη παράδοση, που την ακούμε κάποτε ψυχρά και μας φαίνεται υπόδικη. Αλήθεια, υπάρχουν ροπές που νομίζουν πως η παράδοση μας στρέφει σε έργα παρωχημένα και ανθρώπους παρωχημένους· πως είναι πράγμα τελειωμένο και άχρηστο για τις σημερινές μας ανάγκες· πως δεν μπορεί να βοηθήσει σε τίποτε τον σημερινό τεχνοκρατικό άνθρωπο που γνώρισε φριχτούς πολέμους και φριχτότερα στρατόπεδα συγκεντρώσεως· αυτόν τον άνθρωπο που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην κατάσταση του θηρίου και την κατάσταση του ανδροειδούς. Η παράδοση είναι λοιπόν ένα περιττό βάρος που πρέπει να εξοβελιστεί. Μου φαίνεται πως αυτές οι ροπές εκπορεύονται από τη σύγχρονη απελπισία για την αξία του ανθρώπου. Είναι τα συμπτώματα ενός πανικού, που εν ονόματι του ανθρώπου τείνουν να κατακερματίσουν την ψυχή του ανθρώπου. Όμως τι απομένει αν βγάλουμε από τη μέση τον άνθρωπο;



Γ. Σεφέρη, Δοκιμές, τ.2, εκδ. Ίκαρος, Αθήνα 1974, σσ. 175-177


 
panagiotis είπε:
δεν κάθισα να μετρήσω πόσες φορές μέλη ανέφεραν πως είστε off topic και σας παρακάλεσαν να επανέλθετε αλλά σκέφτηκα πως είναι τουλάχιστον αγενές πως ακόμα και μετά από παράκληση του admin εξακολουθείτε να τους γράφετε ομαδικώς.....Λίγος σεβασμός και εγκράτεια δεν βλάπτει...Έτσι, δεν είναι;
Πολυ σωστος και τελος.

 
Παναγιώτη σου ζητώ καταρχάς συγνώμη για το καρα off-topic,σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο υπόλοιπο των εξετάσεων-ολοι τα έχουμε περάσει βλέπεις-και σκέψου μόνο ότι 4 μήνες θα αράζεις και θα κάνεις ότι γουστάρεις...μια εβδομάδα έμεινε ακόμη!καλό κουράγιο και καλή επιτυχία ;)!

Πολύ ωραίο το κείμενο του Σεφέρη!!!και το θέμα της έκθεσης μου άρεσε!!εμάς στη Β' Λυκείου φαντάσου Πανελλήνιες μας είχαν βάλει για τα αδέσποτα....τωρα το πως διορθώνουν τις εκθέσεις δυστυχώς είναι γνωστό :(!

 
Τάκη μου που εισαι; :D

Εύχομαι τα καλύτερα...Άντε να τελειώνεις ρε παιδί! :)

Όντως ωραίο κείμενο...

 
Πάντως, χωρίς πλέον να μιλάω για το εντελώς off topic ζήτημα που συζητάμε τόσες μέρες, και χωρίς ΚΑΜΙΑ πρόθεση να χαλάσω την ευχή του bluesbreaker (που παρεμπιπτόντως, παρ'ότι διαφωνούμε αρκετά μου είναι πάρα πολύ συμπαθής ;)) θα τονίσω ότι ...κοίτα που έχουμε φτάσει:

Το μόνο που λέμε είναι "άντε, κουράγιο, και μετά 4 μήνες θα κάθεσαι"! Για μένα ρε γαμώτο αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα......... Εγώ Παναγιώτη θα σου το πω αλλιώς (τονίζω και πάλι, χωρίς να εννοώ/υπονοώ ΤΙΠΟΤΑ κακό για τον bluesbreaker, απλά τονίζω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που αυτό είναι που μας έρχεται αυθόρμητα, και εμένα το ίδιο φυσικά):

Καλή επιτυχία, και σκέψου ότι μετά θα σου ανοιχτούν νέοι δρόμοι, νέοι ορίζοντες, ακόμη κι αν δεν περάσεις στην πρώτη επιλογή σου! Όσο ΜΑΠΑ και ΣΚΑΤΑ κι αν τα έχουμε κάνει τα πανεπιστήμια, όσο κι αν έφαγα κι εγώ 7 χρόνια για να τελειώσω (σε λίγους μήνες :)) την 5ετή σχολή μου, όσο κι αν δεν είχα την όρεξη να διαβάζω τρελλά, έχω πραγματικά ΚΕΡΔΙΣΕΙ, έχω μάθει υπέροχα πράγματα που πάντα ήθελα να ξέρω, σε έναν τομέα που με ενδιαφέρει πολύ: τη φυσική! Κι ας μην είναι αυτό που θέλω να είναι η βασική μου απασχόληση - σε καμία περίπτωση (αυτό είναι η μουσική, και το ήξερα από χρόνια)! Κι όμως παράλληλα με τη μουσική, μπήκα στη σχολή επειδή πραγματικά ήθελα να μάθω πράγματα για ένα θέμα που με λατρεύω! ;) Και δεν έκανα και καμιά ξέφρενη φοιτητική ζωή, χαλαρά πράγματα! Κι όμως, πραγματικά αισθάνομαι ότι ΚΕΡΔΙΣΑ πολλά, τα οποία θα κερδίσεις κι εσύ, και όλα τα παιδιά που θα μπουν, μέσα από τα λάθη και τα προβλήματα του συστήματος, αρκεί να έχεις πραγματικά όρεξη και διάθεση να μάθεις! ;) Τέλος πάντων, δε θέλω να κάνω αναδρομή στη δικιά μου ιστορία (δεν είναι και τπτ ενδιαφέρον ;D ;D ;D), απλώς θέλω να σου πω ότι είναι ωραίο, και αξίζει, να είσαι πραγματικά ενθουσιώδης με τους δρόμους που ανοίγονται! Όσο κι αν υπάρχουν άπειρα προβλήματα, λάθη και ελλείψεις..... ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!!!!!!!!!!!! ;D ;D Και όχι ΜΟΝΟ για ρούχλα και βόλτες και διακοπούλες ;)

 
Νταξει τωρα που έμαθες απο που κλάνει το κουάρκ μπορούμε να παίξουμε και μουσική  ;D

 
:P :P :P Πώς φαίνεται ο άνθρωπος ο μονόχνωτος, που του λείπει η πανεπιστημονικότητα που διακρίνει εμένα...... ;D ;D ;D ;D ;D 8)

 
Αφού είπες ότι το βιβλίο αναφέρεται και στα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου-δηλαδή οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία ανάμειξη τότε στα βαλκάνια??γενικά η λέξη "ψυχρός πόλεμος" σου λέει κάτι??
Πραγματικα χωρις να θελω να σε προσβαλω..ΔΙΑΒΑΣΕ λιγο ΙΣΤΟΡΙΑ του Β' Παγκοσμιου Πολέμου γιατι προφανως δεν γνωριζεις και πολλα..

παντως για να απαντησω στην ερωτηση σου ΤΟΤΕ ,1939-1944,ΔΕΝ ειχαν αναμιξη,οσο για τον....ψυχρο πολεμο αυτος αρχισε πολυ αργοτερα ,ουσιαστικα το 47, με την αρνηση του Στάλιν να δεχτει η Αν.Ευρωπη την βοηθεια του σχεδιου Μαρσαλ... ;)

αλλωστε ειναι γνωστο σε ολους οτι κατα τη διαρκεια του Β Παγκοσμιου Πολεμου αλλα και μετα δεν πατησε το ποδι του στην περιοχη των Βαλκανιων ουτε ΕΝΑΣ Αμερικανος στρατιωτης  ;) εμας μας "απελευθερωσαν" οι Αγγλοι και οι Νεοζηλανδοι και τους βορειους γειτονες μας ο....κοκκινος στρατος (και περασανε ΤΕΛΕΙΑ μετα ;D ;D) 

τα Βαλκανια ηταν παντα "πυριτιδαποθήκη" ΑΙΩΝΕΣ πριν την αναμειξη των Αμερικανων ,αυτα που "εκαναν" οι Αμερικανοι ειναι απλα ΑΣΤΕΙΑ μπροστα σε αυτα που εκαναν μεταξυ τους,οι μεσα στα συνορα τους οι χωρες της Βαλκανικης απο τον 12ο αιωνα και μετα.....)

φιλικα παντα... ;)

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
menelaos είπε:
όσο κι αν έφαγα κι εγώ 7 χρόνια για να τελειώσω (σε λίγους μήνες :)) την 5ετή σχολή μου, όσο κι αν δεν είχα την όρεξη να διαβάζω τρελλά, έχω πραγματικά ΚΕΡΔΙΣΕΙ, έχω μάθει υπέροχα πράγματα που πάντα ήθελα να ξέρω, σε έναν τομέα που με ενδιαφέρει πολύ: τη φυσική! Κι ας μην είναι αυτό που θέλω να είναι η βασική μου απασχόληση - σε καμία περίπτωση (αυτό είναι η μουσική, και το ήξερα από χρόνια)! Κι όμως παράλληλα με τη μουσική, μπήκα στη σχολή επειδή πραγματικά ήθελα να μάθω πράγματα για ένα θέμα που με λατρεύω!
off topic εντελώς αλλά δοκίμασε να πάρεις και κανένα μάθημα (επιλογής) ηλεκτρακουστικής θεωρίας  ;), αφού σου αρέσει τόσο και η φυσική και η μουσική. σκίζει απλά

επίσης...4 χρόνια δεν είναι το φυσικό? εγώ τετραετές το θυμάμαι :)

 
bluesbreaker είπε:
+1! Η Αμερική η Χώρα του "πολιτισμού" και της "δημοκρατίας"

μου θυμιζεις καποιους γραφικους που ουρλιαζουν για τα αισχη της αποικιοκρατιας στην Αφρικη λες και φταινε οι ...αποικιοκρατες (που εχουν φυγει 40 χρονια τωρα) για το χαλι τους.. 
SF είπα να μη ξαναγράψω,αλλά με αναγκάζεις :P!Καλά μιλάς σοβαρά τώρα??κρατάς ένα λαό δεκαετίες ολόκληρες υπόδουλο,του πίνεις το αίμα και μετά περιμένεις να είναι σε καλή κατάσταση!βεβαια τον φωνάζεις "αναπτυσσόμενο" για να έχεις τα χέρια σου κοντά του και να ασκείς με "δημοκρατικό" και "φιλανθρωπικό" τρόπο τον έλεγχο!
δηλαδη ΣΟΒΑΡΑ εννοεις οτι οι ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ σφαγες και εκατομβες (δεν ξερω αν εχεις γνωση του ΧΑΟΥΣ & του ΤΡΟΜΟΥ που επικρατουν στην Αφρικη) τα κομμενα χερακια των παιδιων στα σχολεια (τελευταιο σπορ των αποκτηνομενων στρατιωτικων ομαδων που μαχονται για την εξουσια σε πολλες αφρικανικες χωρες ειναι να μπαινουν στα δημοτικα σχολεια να δενουν τα χερια των μαθητων πανω στα θρανια και να τα κοβουν με μπαλνταδες...) οφειλονται στους αποικιοκρατες?Ισα ισα οταν κυβερνουσαν τις περιοχες αυτες καπως ελεγχανε το απιστευτο μισος που νοιωθει η μια φυλη για την αλλη & δεν ξεσπαγανε 10 εμφυλιοι πολεμοι την εβδομαδα (οπως τωρα) οι οποιοι εχουν  ΦΥΛΕΤΙΚΑ/ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ αιτια & οχι αιτια που πηγαζουν απο την αισχρη οντως αποικιοκρατια  .

Ξεχασες την Ακτη του Ελεφαντοστου,ξεχασες τη Ρουαντα?

http://en.wikipedia.org/wiki/Rwandan_Genocide

Μη τα ριχνουμε ολα στους "κακους λευκους" (οι οποιοι ΟΝΤΩΣ ξεσκισαν και καταληστεψαν την Αφρικη)  ομως κανενας λαος δεν ειναι ανευθυνος για την κατασταση στην οποια βρισκεται....λαμβανει και αυτος ενεργα μερος (ειτε μενει απαθης) σε αυτα που τον ταλαιπωρουν... 

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μιας και το θέμα καλά κρατεί θα'θελα να προσθέσω μερικά points:

1. Για το βιβλίο που πρότεινε ο SF

Ρε μάγκες, δεν υποτίθεται ότι δεν κρίνουμε ένα βιβλίο απ'το εξώφυλλο; Μεγάλα παιδιά υποτίθεται ότι είμαστε. Περίμενα κάποιος να πει αυτήν την παγκοσμίως γνωστή ρήση, ειδικά μιας και κυριολεκτικά μιλάμε για βιβλίο. Εκτός απ'τον SF, έχει διαβάσει κανένας το βιβλίο αυτό; Πολύ θα ήθελα να το ξέρω. Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι δεν βοηθάει να εκφράζουμε άποψη γι'αυτά που δεν ξέρουμε.

2. Ιστορία

Η ιστορία βασίζεται στην αξιολόγηση πηγών γνώσης και στην επαρκή διασταύρωσή τους. Έχετε αναρωτηθεί καθόλου ποιές είναι οι πηγές σας; Έχετε αναρωτηθεί πως τις διασταυρώσατε ή πως η πηγή σας διασταύρωσε τις δικές της; Νομίζω καλό θα ήταν πρώτα να είναι κανείς ειλικρινής με τον εαυτό του και να αναγνωρίσει τι γνωρίζει πραγματικά και τι όχι και μετά να προσπαθήσει να υπερασπιστεί ή να απορρίψει κάποια άποψη.

For the record, είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι το έθνος του είναι καλό, χρυσό και άγιο (ειδικά όσο εξετάζουμε και πιο πίσω στο παρελθόν) ενώ κάποιοι άλλοι είναι αλήτες και θέλουν το κακό μας. Στις σχέσεις αυτές δεν χωράνε ούτε φιλίες ούτε έχθρες. Αν έχεις κάτι που θέλω θα προσπαθήσω να στο πάρω, έμμεσα ή άμμεσα και όπως με παίρνει θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρόβλημά σου να μην το επιτρέψεις. Είτε είσαι Η.Π.Α., είτε είσαι Ελλάδα, είτε είσαι Ζιμπάμπουε.

Be excellent to each other. Party on.

 
Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι δεν βοηθάει να εκφράζουμε άποψη γι'αυτά που δεν ξέρουμε.
βεβαιως και δεν βοηθαει και φυσικα ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!! ;D ;D

Παντως μη ξεχνατε τι ελεγε ο Μιτεραν για τον Αντιαμερικανισμο

"O αντιαμερικανισμός είναι ο μαρξισμός των ηλιθίων " ;D  ελεγε και ειναι κριμα να τον επιβεβαιωνουμε καθημερινα στην Ελλαδα :-[  ...σιγουρα μπορουμε και καλυτερα...

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι δεν βοηθάει να εκφράζουμε άποψη γι'αυτά που δεν ξέρουμε.
βεβαιως και δεν βοηθαει και φυσικα ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!! ;D ;D

Παντως μη ξεχνατε τι ελεγε ο Μιτεραν για τον Αντιαμερικανισμο

"O αντιαμερικανισμός είναι ο μαρξισμός των ηλιθίων " ;D  ελεγε και ειναι κριμα να τον επιβεβαιωνουμε καθημερινα στην Ελλαδα :-[  ...σιγουρα μπορουμε και καλυτερα...
ε αμα το έλεγε ο Μιτεράν , δεν πρόκειται να το ξεχάσω.

 
kilon είπε:
Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι δεν βοηθάει να εκφράζουμε άποψη γι'αυτά που δεν ξέρουμε.
βεβαιως και δεν βοηθαει και φυσικα ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!! ;D ;D

Παντως μη ξεχνατε τι ελεγε ο Μιτεραν για τον Αντιαμερικανισμο

"O αντιαμερικανισμός είναι ο μαρξισμός των ηλιθίων " ;D  ελεγε και ειναι κριμα να τον επιβεβαιωνουμε καθημερινα στην Ελλαδα :-[  ...σιγουρα μπορουμε και καλυτερα...
ε αμα το έλεγε ο Μιτεράν , δεν πρόκειται να το ξεχάσω.
δε γνωρίζω να το χει πει ο Μιτεράν αυτό, κάπου το χω διαβασει σε ένα τοίχο στα εξάρχεια,μαζί με άλλα ευφυολογήματα  :o

 
blue είπε:
Εξεταζουν τυποποιημενα μικρομέγαλα ρομποτακια σε politically correct ζητηματα
:o Σε 8 λεξεις τα χωρεσες ολα ρε θηριο. Ζητω αδεια χρησης σε μελλοντικες συζητησεις με αναφορα φυσικα στον εμπνευστη.  :P

 
(αν και η κουβεντα ξεφυγε απο το θεμα...)

οι πανελληνιες βασικα ειναι μια στανταρ υλη στην οποια γραφεις.. απο'κει και περα εχεις ολο το χρονο να ψαχτεις και να σκεφτεις και να υιοθετησεις ο,τι αποψεις γουσταρεις.. προφανως το ολο θεμα ειναι να γραφουν ολοι πανω στα ιδια πραγματα για να ειναι πιο "δικαιη" και εφικτη η βαθμολογηση. τα πραγματα που γραφεις στην εκθεση δεν ειναι οι αποψεις σου φυσικα, αλλα αυτα που πρεπει να γραψεις. πας για να χτυπησεις βαθμο, οχι για να γραψεις ενα δοκιμιο που θα δημοσιευτει σε εφημεριδα και θα το διαβασει κοσμος και θα ενδιαφερθει για τις αποψεις σου. θα το διαβασουν 2-3 εξεταστες οι οποιοι μεσα σε μιση ωρα πρεπει να διαβασουν αλλα 30 γραπτα σαν το δικο σου  :P

ας αφησουμε ομως τις υστεριες, ουτε πλυση εγκεφαλου υπαρχει, ουτε απαγορευση.. ειναι καθαρα ΠΡΑΚΤΙΚΟ το θεμα. γι'αυτο και ολα τα θεματα εκθεσης πανελληνιων ειναι τοσο συγκεκριμενα. γενικολογα και αερολογιες μεν, συγκεκριμενα ομως οσον αφορα αυτα που πρεπει να γραψεις.

απο κει κ περα  ο καθενας διαμορφωνει τις αποψεις του, και το τελευταιο που θα πρεπει να τον ενδιαφερει ειναι τι λεει η υλη των πανελληνιων για τις αποψεις του.

οποτε το θεμα ειναι γενικοτερα της παιδειας που ειναι μια τεραστια κουβεντα..

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top