- Λύσεις
- 2
- Πόντοι
- 1,918
Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας.
Έχουμε μια συγκλονιστική είδηση, κάτι που πραγματικά θα ταράξει τα νερά της μουσικής τεχνολογίας, κάτι ανέλπιστο, συγκλονιστικό, απίστευτο. Ένα ευχάριστο γεγονός που πραγματικά πιστεύουμε ότι θα σηματοδοτήσει τεράστιες εξελίξεις και θα καθορίσει τη μετέπειτα πορεία των κατασκευαστών, ώστε να ακολουθήσουν ανταγωνιστικά.
Έχουμε την παρουσίαση του νέου OMNISPHERE 3. Το νέο OMNISPHERE είναι γεγονός. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, παραθέτω το βίντεο introduction του θρυλικού, ανεπανάληπτου, αμύθητου και αμίμητου PERSING με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο που αντανακλά για δεκαετίες την εκτυφλωτική ευχαρίστηση, υπερηφάνεια και αποφασιστική σιγουριά για την εταιρεία του. Μια εταιρεία σταθμό για τη μουσική παραγωγή, αφού παρέχει στον απόλυτο βαθμό ποιότητας προϊόντα που την καθορίζουν και την προχωρούν.
Συνοπτικά η σύγκριση με το προηγούμενο
Feature
| Omnisphere 3 | Omnisphere 2 | |
|---|---|---|
| Sound Library | Includes thousands of new sounds, bringing the total to over 26,000 factory patches. All classic Omnisphere patches have been remastered. | Features over 12,000 sounds. Patches from earlier versions are still included, but not remastered with the latest engine. |
| Synthesis | Significantly expanded, with new features including: • Quadzone Modulation for deeper sound design. • 36 new filter types with circuit-modeled saturation. • Polyphonic Dual Frequency Shifter. • Vintage Oscillator Drift for analog-style instability. • New EDM wavetables. • Simultaneous blending of Granular, Unison, and Harmonia modes. | Features powerful synthesis tools, but lacks the advanced features found in v3. Notably includes Granular and Wavetable synthesis, and a Dual Filter architecture. |
| Effects | Over 35 new effects added, bringing the total to nearly 100 units. • Includes new reverbs (Solar Shimmer, Velvet Verb), delays, EQs, and more. • Introduces a standalone Omnisphere 3 FX plugin, allowing you to use the effects in your DAW on other audio sources. | Features 58 FX units, including filters, compressors, and delays. |
| Expressive Control | Offers full MPE (MIDI Polyphonic Expression) support, including intelligent modulation routing. | Does not natively support MPE. |
| Hardware Integration | Vastly expanded, supporting over 300 hardware profiles for synths and controllers from major manufacturers. | Already featured hardware integration, but with support for far fewer profiles (approximately 65). |
| Workflow and UI | Includes Adaptive Global Controls for instant patch customization, Patch Mutations for generating new variations, and a redesigned browser with new organization and tagging. | Features a robust browser with "Sound Match" and "Sound Lock" features, but lacks the new adaptive controls and patch mutation functions. |
| Installation Size | Despite the huge increase in sound content, the library takes no more hard drive space than Omnisphere 2, thanks to lossless optimization technology. |
Θα ήθελα να επισημάνω για ακόμα μια φορά με αφορμή το thread μου, ότι Spectrasonics έχει υπάρξει ένας καθοριστικός παράγοντας στην πορεία μου ως μουσικός.
Η σχέση μου με την εταιρεία ξεκίνησε από την εποχή του θρυλικού Atmosphere, ενός software synthesizer που άφησε εποχή. Μέσα από τη διαδικτυακή έρευνα, ανακάλυψα το πόσο σημαντική ήταν η παρουσία και η προσφορά της Spectrasonics στη μουσική και τις παραγωγές ήδη από τα libraries της δεκαετίας του '90. Μάλιστα, το θρυλικό μέλος μας, ο Μανώλης Χναράκης προ πολλού καιρού μου εξήγησε λεπτομερώς και επισήμανε τη σχέση της Spectrasonics και των συντελεστών της με τη ROLAND και πόσο οι συντελεστές αυτοί έπαιξαν ρόλο σε αυτή αλλά και στην ιστορία και την εξέλιξη των synthesizers και των music workstations. Αυτή η συνειδητοποίηση τελικά, μάλλον με καθόρισε βαθιά ως μουσικό.
Το πάθος μου για τα προϊόντα της είναι τεράστιο. Το Stylus (και αργότερα το Stylus RMX), όπως και όλα τα VSTi τους, με ενέπνευσαν να γράψω μουσική. Δεν είναι τυχαίο θα έλεγα το ότι το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής που έχω παραθέσει στο Noiz είναι δημιουργημένο μέσω των προϊόντων της Spectrasonics.
Για μένα, έχουν διαχρονική αξία και δεν τα έχω ευχαριστηθεί ποτέ πλήρως, με την έννοια ότι είναι πραγματικά ανεξάντλητα. Καλύπτουν κάθε είδος μουσικής παραγωγής, από το πιο σύγχρονο μέχρι το πιο ατμοσφαιρικό.
Είναι ξεκάθαρο ότι τα προϊόντα της Spectrasonics είναι καταξιωμένα και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από παραγωγούς σε όλον τον πλανήτη. Η θέση τους στη συντριπτική πλειοψηφία των home studio είναι δεδομένη, με εκατοντάδες χιλιάδες αναφορές και θετικές κριτικές από επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς. Πραγματικά, αποτελούν έναν ακρογωνιαίο λίθο στη σύγχρονη μουσική τεχνολογία.
Όποιος τα έχει, έχει την απόλυτη δύναμη στα χέρια του και καμία δικαιολογία. ΚΑΜΙΑ
Καλώς ήρθε και θα το παρακολουθώ προσωπικά στενά.