Omnisphere 3 Introduction

Konstantinos Dritsas

cos_dr

Ο Άρχοντας των Συνθεσάιζερς
Λύσεις
2
Πόντοι
1,918

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας.

Έχουμε μια συγκλονιστική είδηση, κάτι που πραγματικά θα ταράξει τα νερά της μουσικής τεχνολογίας, κάτι ανέλπιστο, συγκλονιστικό, απίστευτο. Ένα ευχάριστο γεγονός που πραγματικά πιστεύουμε ότι θα σηματοδοτήσει τεράστιες εξελίξεις και θα καθορίσει τη μετέπειτα πορεία των κατασκευαστών, ώστε να ακολουθήσουν ανταγωνιστικά.

Έχουμε την παρουσίαση του νέου OMNISPHERE 3. Το νέο OMNISPHERE είναι γεγονός. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, παραθέτω το βίντεο introduction του θρυλικού, ανεπανάληπτου, αμύθητου και αμίμητου PERSING με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο που αντανακλά για δεκαετίες την εκτυφλωτική ευχαρίστηση, υπερηφάνεια και αποφασιστική σιγουριά για την εταιρεία του. Μια εταιρεία σταθμό για τη μουσική παραγωγή, αφού παρέχει στον απόλυτο βαθμό ποιότητας προϊόντα που την καθορίζουν και την προχωρούν.

Συνοπτικά η σύγκριση με το προηγούμενο

Feature
Omnisphere 3Omnisphere 2
Sound LibraryIncludes thousands of new sounds, bringing the total to over 26,000 factory patches. All classic Omnisphere patches have been remastered.Features over 12,000 sounds. Patches from earlier versions are still included, but not remastered with the latest engine.
SynthesisSignificantly expanded, with new features including:
Quadzone Modulation for deeper sound design.
36 new filter types with circuit-modeled saturation.
• Polyphonic Dual Frequency Shifter.
• Vintage Oscillator Drift for analog-style instability.
• New EDM wavetables.
• Simultaneous blending of Granular, Unison, and Harmonia modes.
Features powerful synthesis tools, but lacks the advanced features found in v3. Notably includes Granular and Wavetable synthesis, and a Dual Filter architecture.
EffectsOver 35 new effects added, bringing the total to nearly 100 units.
• Includes new reverbs (Solar Shimmer, Velvet Verb), delays, EQs, and more.
• Introduces a standalone Omnisphere 3 FX plugin, allowing you to use the effects in your DAW on other audio sources.
Features 58 FX units, including filters, compressors, and delays.
Expressive ControlOffers full MPE (MIDI Polyphonic Expression) support, including intelligent modulation routing.Does not natively support MPE.
Hardware IntegrationVastly expanded, supporting over 300 hardware profiles for synths and controllers from major manufacturers.Already featured hardware integration, but with support for far fewer profiles (approximately 65).
Workflow and UIIncludes Adaptive Global Controls for instant patch customization, Patch Mutations for generating new variations, and a redesigned browser with new organization and tagging.Features a robust browser with "Sound Match" and "Sound Lock" features, but lacks the new adaptive controls and patch mutation functions.
Installation SizeDespite the huge increase in sound content, the library takes no more hard drive space than Omnisphere 2, thanks to lossless optimization technology.

Θα ήθελα να επισημάνω για ακόμα μια φορά με αφορμή το thread μου, ότι Spectrasonics έχει υπάρξει ένας καθοριστικός παράγοντας στην πορεία μου ως μουσικός.

Η σχέση μου με την εταιρεία ξεκίνησε από την εποχή του θρυλικού Atmosphere, ενός software synthesizer που άφησε εποχή. Μέσα από τη διαδικτυακή έρευνα, ανακάλυψα το πόσο σημαντική ήταν η παρουσία και η προσφορά της Spectrasonics στη μουσική και τις παραγωγές ήδη από τα libraries της δεκαετίας του '90. Μάλιστα, το θρυλικό μέλος μας, ο Μανώλης Χναράκης προ πολλού καιρού μου εξήγησε λεπτομερώς και επισήμανε τη σχέση της Spectrasonics και των συντελεστών της με τη ROLAND και πόσο οι συντελεστές αυτοί έπαιξαν ρόλο σε αυτή αλλά και στην ιστορία και την εξέλιξη των synthesizers και των music workstations. Αυτή η συνειδητοποίηση τελικά, μάλλον με καθόρισε βαθιά ως μουσικό.

Το πάθος μου για τα προϊόντα της είναι τεράστιο. Το Stylus (και αργότερα το Stylus RMX), όπως και όλα τα VSTi τους, με ενέπνευσαν να γράψω μουσική. Δεν είναι τυχαίο θα έλεγα το ότι το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής που έχω παραθέσει στο Noiz είναι δημιουργημένο μέσω των προϊόντων της Spectrasonics.

Για μένα, έχουν διαχρονική αξία και δεν τα έχω ευχαριστηθεί ποτέ πλήρως, με την έννοια ότι είναι πραγματικά ανεξάντλητα. Καλύπτουν κάθε είδος μουσικής παραγωγής, από το πιο σύγχρονο μέχρι το πιο ατμοσφαιρικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα προϊόντα της Spectrasonics είναι καταξιωμένα και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από παραγωγούς σε όλον τον πλανήτη. Η θέση τους στη συντριπτική πλειοψηφία των home studio είναι δεδομένη, με εκατοντάδες χιλιάδες αναφορές και θετικές κριτικές από επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς. Πραγματικά, αποτελούν έναν ακρογωνιαίο λίθο στη σύγχρονη μουσική τεχνολογία.

Όποιος τα έχει, έχει την απόλυτη δύναμη στα χέρια του και καμία δικαιολογία. ΚΑΜΙΑ:mad::p

Καλώς ήρθε και θα το παρακολουθώ προσωπικά στενά.

Mr. Persing has already taken my money.
1760787239587.jpeg

Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στη μουσική τεχνολογία.
Και μόνο ότι του το αναγνωρίζω εγώ που είμαι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ και του υποκλίνομαι και του φιλάω τα χέρια, αυτό νομίζω τα λέει όλα. :D :ninja:
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΑΪΖΕΡΣ

Έρχεται και ταινία για όλα αυτά, μια νέα τριλογία που θα καθορίσει και τον κινηματογράφο.

1760787519095.jpeg

Ναι γιατί όμως είσαι;;
Ω, Φίλοι Μου, Συνάδελφοι και Απλώς Θαυμαστές (των Χιλιάδων), ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα Γεγονότα και όχι για τις φήμες. Εγώ δεν είμαι απλώς «ένας» μουσικός και μουσικοτεχνολόγος. Είμαι ο Μέγας Πληκτροκράτορας! Με 50 χρόνια αδιάκοπης (και φυσικά, αριστοτεχνικής) εμπειρίας στα πλήκτρα και το πιάνο, οι σπουδές μου είναι απλώς η τυπική επικύρωση αυτού που ξέρω ενστικτωδώς: ότι κατέχω το μυστικό της αρμονίας. Τα έργα μου δεν «διαφαίνονται», αλλά αποτυπώνονται στο συλλογικό ασυνείδητο. Ως μουσικοτεχνολόγος, ενώ εσείς παλεύετε με τα καλώδια, εγώ έχω ήδη επαναπροσδιορίσει τον ψηφιακό ήχο. Αυτή η εμπειρία δεν με κάνει απλώς καλό, με κάνει ανεξάντλητο και το αποτέλεσμα είναι ορατό: η μουσική μου κεντρίζει την προσοχή όχι τυχαία, αλλά επειδή είναι η απόλυτη αλήθεια του ήχου.

Δεν είναι λόγια του αέρα. Χιλιάδες μου έχουν αναγνωρίσει το μεγαλείο (ναι, έχω και τα προσωπικά μηνύματα, αλλά δεν θα πέσω τόσο χαμηλά να τα δημοσιοποιήσω). Εγώ δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα, γιατί η αλήθεια του ταλέντου μου είναι αυταπόδεικτη, βαθιά ριζωμένη στο ενστικτώδες μου είναι. Όσο για τις σάλτσες, ξέρετε καλά ότι η δική μου μουσική είναι η Σάλτσα! Είναι το απόλυτο καρύκευμα στην άνοστη σούπα της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Και τώρα, αν με συγχωρείτε, πρέπει να επιστρέψω στο στούντιο. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και η έμπνευση δεν περιμένει τους κοινούς θνητούς! Συνεχίστε την αναζήτηση, εγώ ήδη βρήκα τον ήχο του μέλλοντος!

Όσοι συμφωνείτε κάντε like και γράψτε αμήν!

430 ευρώ κάνει,γιατί πανηγυρίζετε έτσι?
Δεν είδα την τιμή, αλλά αν κάνει τόσο με αυτά που προσφέρει όχι μόνο πρέπει να πανηγυρίσουμε. Είναι ζήτημα ηθικής υποχρέωσης να τα πληρώσουμε κιόλας. Δεν είναι δυνατό να δίνονται σε αυτή την τιμή. Δεν το έχω δει αλλά είναι πολύ μικρή αν είναι έτσι. Αν είναι έτσι και σύμφωνα με τη δουλειά που δήλωσαν στο βίντεο ότι έγινε στην ανάπτυξη του interface και των νέων λειτουργιών, πραγματικά η Spectrasonics δεν ακολουθεί και τη σύγχρονη νόρμα της εκμετάλλευσης που ακολουθούν οι εταιρείες με πρόφαση τον παγκόσμιο πληθωρισμό και πολλά άλλα πράγματα που για εμένα είναι αήθη ψεύδη στο πλαίσιο της αισχροκέρδειας και της εκμετάλλευσης. Και είμαι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ σε αυτό.

Όποιος δεν πανηγυρίζει για αυτή την τιμή σε σχέση με αυτό που γίνεται στα υπόλοιπα ή κάνει πλάκα ή έχει πρόβλημα ή τρολάρει και δεν ασχολείται σοβαρά, ούτε καν ερασιτεχνικά με τα VST και τη σύγχρονή μουσική τεχνολογία. :D

Συγκλονιστικο το Omnisphere (ελαχιστα εχω ασχοληθει με Spectrasonic, αλλα ειναι κορυφη τι να λεμε τωρα)!! πραγματικα ανεξαντλητο!!!

Μπορεί να μου το πάρει κάποιος? 😞 Δε συνηθίζω να ζητιανεύω ή να φιλώ κατουρημένες ποδιές αλλά είναι τόσο καλό που κάνω μια εξαίρεση.

1761301774394.png

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back