- Πόντοι
- 1,038
Ξεκινάω αυτό το θέμα και λόγω κάποιων συζητήσεων που διάβασα εδώ τελευταία αλλά κι επειδή θάθελα να ξέρω τη γνώμη σας, κυρίως όσων απο σας ζείτε στην Αθήνα ή στην ευρύτερη περιοχή της. Λίγες μέρες πριν, μπήκα σ'ένα ταξί για να βιώσω μιά πολύ άσχημη εμπειρία... Ο ταξιτζής ήταν ένας πολύ κλασσικός τύπος Έλληνα της σύγχρονης εποχής, 45άρης -ή κάπου εκεί- με υφάκι, γνώστης και τιμητής των πάντων, μαγκιά κλανιά κι εξάτμιση που λένε στο χωριό μου. Θα μπορούσε μέχρι και διασκεδαστικός νάτανε, για να μη σας κουράσω αναφέρω μόνο 2 παραδείγματα για να καταλάβετε τελικά γιατί δεν ήταν. Πρώτα όταν αντίκρυσε μιά γιαγιά κι άρχισε να μου αναλύει πόσο κοστίζει η γριά στο κράτος και κατ'επέταση στη τσέπη μας, αλλά και να λέει/υποθέτει που και γιατί τ'ακουμπάει η γιαγιά με χυδαίο και προσβλητικό τρόπο. Έπειτα βλέπουμε έναν υπέργηρο με μπαστούνι και γάζες να προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο, κι αφού περιμένει πατώντας ελαφρά το φρένο στολίζοντας τον με χαρακτηρισμούς, πατάει γκάζι και του φωνάζει απο το ανοιχτό παράθυρο: άντε ρε πεθαμένεεε, πεθαμένε! Και συνεχίζει γελώντας. Εγώ αποσβωλώθηκα, αλλά δεν πρόλαβα να πω κάτι γιατί άρχισε έναν μονόλογο για τους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες, καταλήγοντας πως θα πήγαινε μετά ν'αγοράσει το Ποντίκι γιατί είχε μιά ωραία ατάκα στον τίτλο, και πως το αγόραζε συχνά! Νοιώθω μεγάλη ντροπή που έμεινα σιωπηλός αν και είχα μεγάλο άγχος να προλάβω ένα τραίνο, και να που θέλω να καταλήξω και να ζητήσω τη γνώμη σας:
έχουν γίνει ίσιωμα όλα; Είναι πλέον λογικό ένα φασιστοειδές να διαβάζει Ποντίκι; Όλα είναι ένας αχταρμάς μέσα στον οποίο πλέον είναι δυσδιάκριτα τα πάντα; Σαν να λέμε αριστεροί θρησκόληπτοι και φιλάνθρωποι ρατσιστές;
Ο τύπος μου έδωσε ακριβώς αυτή την εικόνα και με σόκαρε, γιατί είναι διαφορετικό να τα βλέπεις στην τηλεόραση απο να τα βιώνεις μπροστά σου.
Μεγάλωσα σε εποχές και οικογένειες που τα πράγματα είχαν αρκετά σαφή όρια και στεγανά κι αναρωτιέμαι: Έμεινα πίσω με κάποιο τρόπο; Εγώ φταίω που μου φαίνονται περίεργα όλα αυτά ή όντως είναι σημεία των καιρών; Θα ήθελα τη γνώμη σας κι όπως είπα στην αρχή, πιστεύω πως οι εκ πρωτευούσης ορμώμενοι θα έχουν ίσως κάτι παραπάνω να πούν, αφού εκεί διαδραματίζεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό το μεγάλο πανηγύρι... Συγχωρέστε μου το μακρύ ποστ, έγραψα όσο λιγότερα ήταν δυνατόν...
έχουν γίνει ίσιωμα όλα; Είναι πλέον λογικό ένα φασιστοειδές να διαβάζει Ποντίκι; Όλα είναι ένας αχταρμάς μέσα στον οποίο πλέον είναι δυσδιάκριτα τα πάντα; Σαν να λέμε αριστεροί θρησκόληπτοι και φιλάνθρωποι ρατσιστές;
Ο τύπος μου έδωσε ακριβώς αυτή την εικόνα και με σόκαρε, γιατί είναι διαφορετικό να τα βλέπεις στην τηλεόραση απο να τα βιώνεις μπροστά σου.
Μεγάλωσα σε εποχές και οικογένειες που τα πράγματα είχαν αρκετά σαφή όρια και στεγανά κι αναρωτιέμαι: Έμεινα πίσω με κάποιο τρόπο; Εγώ φταίω που μου φαίνονται περίεργα όλα αυτά ή όντως είναι σημεία των καιρών; Θα ήθελα τη γνώμη σας κι όπως είπα στην αρχή, πιστεύω πως οι εκ πρωτευούσης ορμώμενοι θα έχουν ίσως κάτι παραπάνω να πούν, αφού εκεί διαδραματίζεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό το μεγάλο πανηγύρι... Συγχωρέστε μου το μακρύ ποστ, έγραψα όσο λιγότερα ήταν δυνατόν...