Οι τηλεοράσεις άλλοτε ...και τώρα

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 65
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 4K
εδώ ψιλοδιαφωνώ λάκη. Χάζευα προχτές στο ytb μια εκπομπή τους Παπαδάκη (καλημέρα ελλάδα) από το 1994. Σε πληροφορώ ότι το περιεχόμενο έμοιαζε δραματικά με το σημερινό. Επίσης αν πάμε πιο πίσω από την κρίση θα δούμε ότι υπήρχαν άλλες κρίσεις χειρότερες. Επίσης πάντα γινόταν πόλεμος στη μέση ανατολή, πάντα είχαμε θέματα με τους Τούρκους, πάντα είμαστε οι φτωχοί συγγενείς της Ευρώπης. Δε λέω για τα τελευταία 50 χρόνια μόνο. Από το 1400. 

Τώρα δε ξέρω αν αναφέρεσαι μόνο στο στενό πλαίσιο των 90s
Για την Ελλάδα μιλουσα.

Κοιτα εγω στα 90's ήμουν σε σχεση με τωρα,

πολυ πιο ασχημος, πολυ πιο αγυμναστος, με χειρότερες γυναικες διπλα μου, με λιγότερα λεφτα και φυσικα σαφως πιο ανόητος.

Ευχαριστως ομως γυρναγα τον χρονο πίσω σε εκεινα τα χρόνια (και ας περεμενα στην ίδια ηλικια με τωρα) ?

Για την Ελλάδα μιλουσα.

Κοιτα εγω στα 90's ήμουν σε σχεση με τωρα,

πολυ πιο ασχημος, πολυ πιο αγυμναστος, με χειρότερες γυναικες διπλα μου, με λιγότερα λεφτα και φυσικα σαφως πιο ανόητος.

Ευχαριστως ομως γυρναγα τον χρονο πίσω σε εκεινα τα χρόνια (και ας περεμενα στην ίδια ηλικια με τωρα) ?
τώρα ίσως όντως πέφτεις στην παγίδα του "παλαιότερα = καλύτερα". Αν ρώταγες τον τότε εαυτό σου το αντίστροφο ερώτημα θα είχε ενδιαφέρον. Δηλ. "Χωρίς να ξέρεις το μέλλον θα ήθελες να μεταφερθείς 20-30 χρόνια μπροστά". 

Δε διαφωνούμε πάντως. Κι εγώ αναπολώ τα 90's. To θέμα όμως είναι αν όντως ήταν τόσο καλύτερα ή απλά μια αυταπάτη. 

τώρα ίσως όντως πέφτεις στην παγίδα του "παλαιότερα = καλύτερα". Αν ρώταγες τον τότε εαυτό σου το αντίστροφο ερώτημα θα είχε ενδιαφέρον. Δηλ. "Χωρίς να ξέρεις το μέλλον θα ήθελες να μεταφερθείς 20-30 χρόνια μπροστά". 

Δε διαφωνούμε πάντως. Κι εγώ αναπολώ τα 90's. To θέμα όμως είναι αν όντως ήταν τόσο καλύτερα ή απλά μια αυταπάτη. 
Ναι για εμενα μιλάω. Αρα μπορει να ειναι αυταπάτη.

Οχι με τιποτα δεν θα ηθελα να παω μπροστα.

Αφηστε με πισω να ξαναζω τα 80'ς και τα 90'ς.......all over again.

Και στο ξανα λεω, ΗΜΟΥΝ σαφως χειρότερα σε ολους τους τομεις απο ό,τι τωρα, αλλα ΑΝΕΠΝΕΑ.....και ημουν ανέμελος (και δεν εχει να κανει με τις τωρινες υποχρεώσεις μου- παλι μονος μου είμαι χωρις νέες υποχρεώσεις ) εχει να κανει με την "καταπιεση" (έμμεση και άμεση) που υφιστάμεθα  τωρα σε όλους τους τομεις (και δεν μιλαω με αφρομη το λοκ νταουν).

Αφηστε με πισω να ξαναζω τα 80'ς και τα 90'ς..

τα 80s στην Ελλαδα ηταν ΤΡΑΓΙΚΑ.

Το μονο που θυμαμαι ηταν τα ΜΑΥΡΑ μας χαλια....

Στα 80s (το μεγαλυτερο μερος των οποιων περασα στις ΗΠΑ) οταν επεστρεφα στην Ελλαδα ενοιωθα οτι βρισκομουν στον τριτο κοΖμο...

Τα  90s ηταν κάπως καλυτερα αλλα καμμια σχεση με το σημερα...

Τα προβληματα δε ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια ,ΠΑΝΤΑ ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια απο καταβολης κοΖμου, αλλα  δεν υπηρχε η αμεση  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  που υπαρχει σημερα....ωστε να τα ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ....

Ουτε για ΠΛΑΚΑ δεν θα ηθελα να τα ξαναζησω....(τα 80s & τα 90s) .... και οσο κι αν γκρινιαζουμε ποτε στην ιστορια της ανθρωποτητας δεν περνουσε καλυτερα ο "κοσμος" απο οτι ΣΗΜΕΡΑ....(οπως και σε 30 χρονια θα περναει ΠΟΛΥ καλυτερα απο οτι σημερα ,εξελιξη λεγεται...)

Εκτος και αν θελουμε να γινουμε ΓΡΑΦΙΚΟΙ σαν τους παππουδες μας που αναπολούσαν το ψωμι,ελια και Κωτσο βασιλια..... και τα γκαζοζεν που σε πηγαιναν απο το Συνταγμα στην Κηφισια σε 4 μονο ΩΡΕΣ .....?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τα 80s στην Ελλαδα ηταν ΤΡΑΓΙΚΑ.

Το μονο που θυμαμαι ηταν τα ΜΑΥΡΑ μας χαλια....

Στα 80s (το μεγαλυτερο μερος των οποιων περασα στις ΗΠΑ) οταν επεστρεφα στην Ελλαδα ενοιωθα οτι βρισκομουν στον τριτο κοΖμο....(ειδικα αυτη η ΠΑΣΟΚΙΛΑ που βρωμαγε ο τοπος  ηταν αποπνικτική και αισθητικα και ηθικα )
Να συμφωνησω.

Όχι γιατι η Ελλάδα ήταν τόσο χάλια, αλλα γιατί η USA ήταν παράδεισος τότε,.

ΤΩΡΑ όμως???

Τώρα η Ελλάδα είναι παράδεισος σε σχέση με την USA.

Δειτε επ ευκαιρία το "Survivors Guide To Prison" του Matthew Cooke.

"Today, you're more likely to go to prison in the United States than anywhere else in the world. So in the unfortunate case it should happen to you - this is the Survivors Guide to Prison. "

αλλα γιατί η USA ήταν παράδεισος τότε,.

ΤΡΙΧΕΣ....?  δεν υπαρχει παραδεισος.... και  η Ελλαδα ηταν ΟΝΤΩΣ χαλια μαυρα

Τώρα η Ελλάδα είναι παράδεισος σε σχέση με την USA.

ΤΡΙΧΕΣ....? (δις)......δεν υπαρχει παραδεισος... και οι ΗΠΑ δεν ειναι αυτο που ηταν αλλα παραμενουν ΗΠΑ....δηλαδη μια χωρα με ατερμονη δυναμικη που μπορει να "γυρισει" ανα πασα στιγμη...εδω δεν υπαρχει περιπτωση να γινει ποτε αυτο στον αιωνα τον απαντα.... κυριως λογω της υπερβολικης γηρανσης του πληθυσμου και της διαρθρωσης της οικονομιας  κατι που δυστυχως δεν μπορει να αντιμετωπισθει πλεον,το καραβι εχει σαλπαρει χωρις επιστροφη....

ΤΡΙΧΕΣ....?  δεν υπαρχει παραδεισος....

ΤΡΙΧΕΣ....? (δις)......δεν υπαρχει παραδεισος...
Μια ζωή ήθελα να παω στις Η.Π.Α.

ΤΩΡΑ, και αμερικανικο διαβατηριο να μου δώκεις και τα ναυλα να μου κανεις πήγαινε έλα, δεν παω ούτε για πλακα......

ΤΩΡΑ, και αμερικανικο διαβατηριο να μου δώκεις και τα ναυλα να μου κανεις πήγαινε έλα, δεν παω ούτε για πλακα......

Γαμώ ειναι και τωρα (εγω δεν χρειαζομαι διαβατηριο μια και το εχω το αμερικανικο διαβατηριο αφου γεννηθηκα εκει οποτε παω συχνα) ειδικα αν ξερεις που να πας και τι να κανεις...

Δεν καταστρεφεται ετσι ευκολα μια χωρα μονο και μονο επειδη την κυβερνησε για 4 χρονια ενας βλαξ...(εδω δεν καταστραφηκε ...τελειως η δικη μας που ειναι και χωρα τσιρκο...) 

Γαμώ ειναι και τωρα (εγω δεν χρειαζομαι διαβατηριο μια και το εχω το αμερικανικο διαβατηριο αφου γεννηθηκα εκει) ειδικα αν ξερεις που να πας και τι να κανεις...

Δεν καταστρεφεται ετσι ευκολα μια χωρα μονο και μονο επειδη την κυβερνησε για 4 χρονια ενας βλαξ.
Δεν ειναι το προβλημα ο βλαξ.....

Το πραγμα στραβωσε εδω και καιρό......ίσως με αρχη την 11/9/2001.

Δεν ειναι το προβλημα ο βλαξ.....

Το πραγμα στραβωσε εδω και καιρό......ίσως με αρχη την 11/9/2001.

Υπερβολες...

Οπως και παντου στον κοσμο η ζωη συνεχιζεται με τα πανω της και με τα κατω της...

Εξαλλου οπως ελεγε και η μανα  μου "in life you get lemons,make a LEMONADE and keep going...." 

Oταν ,με το καλο,  πας στις ΗΠΑ θα καταλαβεις το βασικοτερο οτι δηλ. δεν υπαρχει ΜΙΑ Αμερικη αλλα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και σιγουρα θα βρεις αυτη που σου ταιριαζει...  (το καλο με ΟΛΑ τα μερη που εχουν τεραστια.....άπλα.....)

Υπερβολες...

Οπως και παντου στον κοσμο η ζωη συνεχιζεται με τα πανω της και με τα κατω της...

Εξαλλου οπως ελεγε και η μανα  μου "in life you get lemons,make a LEMONADE and keep going...." 

Εξαλλου οταν πας στις ΗΠΑ θα καταλαβεις το βασικοτερο οτι δηλ. δεν υπαρχει ΜΙΑ Αμερικη αλλα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και σιγουρα θα βρεις αυτη που σου ταιριαζει...  (το καλο με ΟΛΑ τα μερη που εχουν τεραστια.....άπλα.....)
Τωρα γερασα δεν θελω ταξιδια.

Προτιμώ Ελληνικη επαρχια και υπαιθρο και τσιπουρο ?

Τωρα γερασα δεν θελω ταξιδια.

Προτιμώ Ελληνικη επαρχια και υπαιθρο και τσιπουρο

Αλλο αΦτο....

Και εγω το μονο που θελω σε λιγα χρονακια ειναι να αποσυρθω στο χωριο μου το Βερολινακι και να κανω βαρκαδες στο Spree ακουγοντας απο το smart phone μου μονο παραγωγες που γραφτηκαν στα Hansa Studios ? κανοντας ταυτοχρονα τη διατριβη μου για την αρχιτεκτονικη και την τεχνη στο Βερολινο του μεσοπολεμου...και να πινω snaps στο Spreewald τα καλοκαιριατικα σαββατοκυρΓιακα... & μεγαλειωδη Riesling στο KDW τα χειμωνιατικα....

Αλλα οι ΗΠΑ δεν μου φταινε σε τιποτα...? 

Σιγουρα η ΕΥΡΩΠΗ ειναι το ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ μερος στον πλανητη γη (οποιοσδηποτε καποιας....σοβαρης ηλικιας ανθρωπος που εχει ταξιδεψει πολυ στο ιδιο συμπερασμα καταλήγει)  και ειμαστε ΤΥΧΕΡΟΙ που ζουμε εδω 

Πολύ ενδιαφέρον αυτο με τα δωρεάν κανάλια - δεν ειχα ιδέα !

Είχαμε 2 τηλεοράσεις στο σπίτι από αυτές τις πιο φρέσκες και χάλασαν αμφότερες μέσα σε 4-5 χρονια. Κατέβασα από την αποθήκη μια παμπάλαια 25ετίας plus και άγνωστης φίρμας, η οποία παίζει ακόμη.....

Οταν ΠΑΡ' ΕΛΠΙΔΑ "αποδημήσει"  κι αυτή , τότε θα αναγκαστώ να αγοράσω άλλη .

Ορθότατη η ρύση κατά τη γνώμη μου : "Ουτε την χρειάζεται ούτε την αντέχει ο ανθρώπινος νους τόση πληροφορία"

Ισχύει Πέτρο, αλλά ασε με να επιμένω.

ΔΕΝ είχαμε ουσιστικά προβλήματα στα 90's (ο Δυτικός κόσμος) , ηταν ανέμελα (δεν τα θυμαμαι εγω ιδανικα) ......θυμίσου την ειδησεογραφία.

Όλος ο πλανητης ασχολιόταν με το αν η Μονικα έκανε στοματικο στον Μπιλλ τον Κλήντον.?

Απο το 2008 και μετα το ενα κακο πισω απο το άλλο, και ολο και πιο περίπλοκα.

δεν θυμάμαι ειδησεογραφία, γιατί στα 90ς ήμουν έφηβος! Γνωρίζω όμως ότι πέρα από τα διεθνή δρωμενα (πόλεμοι) στην Ελλάδα που ζούσα εγώ κυριαρχούσε ρατσισμός, ομοφοβία, σεξισμός, bullying, ενδοοικογενειακή βία, στιγμα στις ψυχικές ασθένειες κλπ. Θα μου πεις και τώρα υπάρχουν, απλά τώρα ξέρουμε ακριβώς ποσοτητα και ένταση ενώ τότε ήταν μέσα μας και κανονικοποιημενα.

@otto## ίσως δεν εκφράστηκα καλά. Η καινοτομία του sf2 δεν αμφισβητείται (δειτε το high score στο νετφλιξ οποίος δεν το έχει κάνει και τον νοιάζει η ιστορία των games).

ήθελα να πω ότι μόλις παίξαμε με τα emulators καταλάβαμε ότι τα θυμομασταν πιο ωραία από ότι πραγματικά ήταν.

εγώ πάντως τώρα που διαβάζω παίζω warzone, βλέπω και ακούω παράλληλα euronews στο tablet και σε λίγο έχω τηλεδιάσκεψη. Δεν θα κουνηθώ από την καρέκλα και κάνω τόσα πράματα, πράματα και θάματα.

Και μπαίνω και στο noiz στην παρέα. Ε? χαχαχχαχαχαχαχα

εγώ πάντως τώρα που διαβάζω παίζω warzone, βλέπω και ακούω παράλληλα euronews στο tablet και σε λίγο έχω τηλεδιάσκεψη. Δεν θα κουνηθώ από την καρέκλα και κάνω τόσα πράματα, πράματα και θάματα.
το θέμα δεν είναι πόσα πράματα κάνεις ταυτόχρονα αλλά αν κάνεις κάτι απ όλα αυτά καλά ή αν έχει νόημα αυτό που κάνεις γενικά. 

είναι ρητορικό και δεν απευθύνομαι σε σένα μόνο. Και στον εαυτό μου το λέω. 

Μια και το φέρε η κουβέντα στους emulators.

Δεν έχει καμιά σχεση emulator που τρέχει σε lcd με το real thing σε crt.

Εδω DVD δεν βλέπεται σε lcd με τις νεες αναλύσεις. 

το θέμα δεν είναι πόσα πράματα κάνεις ταυτόχρονα αλλά αν κάνεις κάτι απ όλα αυτά καλά ή αν έχει νόημα αυτό που κάνεις γενικά. 

είναι ρητορικό και δεν απευθύνομαι σε σένα μόνο. Και στον εαυτό μου το λέω. 
για εμένα έχει νόημα και γι αυτό το κάνω.

Είμαι πολιτικοποιημένος, έχω υποχρεώσεις συνδικαλιστικές, θέλω  να ενημερώνομαι συνέχεια, να διατηρώ την ετοιμολογία μου, την ευφράδεια του λόγου μου, το skill μου στα games, την επικοινωνία μου με αγαπημένα πρόσωπα και η εξέλιξη των μέσων με βοήθησε και με βοηθά σε αυτό.

Οθόνες για να κάνω ταυτόχρονα πράγματα.

Κι άλλες οθόνες και ειδοποιήσεις. Κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο, τα mail, να απαντήσω, τα τηλεφωνήματα, με bluetooth στο αυτή  οι βιντεοκλήσεις, να βλέπω ποιος με παίρνει.

Καταλαβαίνω την ρητορική αλλά για εμένα έχει νόημα.

Άμα δεν είχε νόημα για εμένα δεν θα τα έκανα.

Έτσι είχα μάθει.

Απο μια crt και μια τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο και ένα τηλέφωνο δίπλα μικρότερος τώρα έχω περισσότερα και γρηγορότερα και έτσι αυξάνεται η παραγωγικότητα σε αυτό που θέλω να κάνω.

Εγώ περιμένω το πιο virtualized περιβάλλον να γίνει mainstream, αυτό με το augmented reality για να ορίζω εγώ που να βλέπω και τι να βλέπω και να τοποθετώ τις οθόνες μέσα από τα γυαλιά μου η τους φακούς επαφής χωροταξικά  με gestures όπου θέλω και να το "έχω μαζί μου το setup". Στο σπίτι, στην εξοχή με το 5g.

Εγώ έλεγα πως από το 2020 και μετά θα δούλευα έτσι αλλά βλέπω έχει κολλήσει το θέμα στον "κλασσικό" τρόπο των τελευταίων 10-15 ετών.

Και έτσι με αυτόν τον augmented τρόπο θέλω και να συνθέτω, να τοποθετώ τα plugin και να μην κάθομαι στην οθόνη και μετά αφού τα προγραμματίσω και ετοιμάσω τη σύνθεση θα αρχίζω να ακούω και να γυρνάω γύρω γύρω και να κινώ τα χέρια μου σαν μαέστρος και να γυρίζω γύρω γύρω στο δωμάτιο και να ακούω τον ήχο και θα γυρνάνε γύρω γύρω οι οθόνες των plugin και θα αλλάξει το πλάνο και θα με παίρνει από τη γωνία και δεν θα ακούγεται τίποτα, δεν θα υπάρχει τίποτα γύρω μου, εγώ μόνο θα κουνάω τα χέρια με κλειστά τα μάτια και τα χείλη σφιγμένα.

Χαμένος στο matrix.

Δημοφιλής στο  virtual πλήθος που χειροκροτεί ασταμάτητα.

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα?

για εμένα έχει νόημα και γι αυτό το κάνω.

Είμαι πολιτικοποιημένος, έχω υποχρεώσεις συνδικαλιστικές, θέλω  να ενημερώνομαι συνέχεια, να διατηρώ την ετοιμολογία μου, την ευφράδεια του λόγου μου, το skill μου στα games, την επικοινωνία μου με αγαπημένα πρόσωπα και η εξέλιξη των μέσων με βοήθησε και με βοηθά σε αυτό.

Οθόνες για να κάνω ταυτόχρονα πράγματα.

Κι άλλες οθόνες και ειδοποιήσεις. Κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο, τα mail, να απαντήσω, τα τηλεφωνήματα, με bluetooth στο αυτή  οι βιντεοκλήσεις, να βλέπω ποιος με παίρνει.

Καταλαβαίνω την ρητορική αλλά για εμένα έχει νόημα.

Άμα δεν είχε νόημα για εμένα δεν θα τα έκανα.

Έτσι είχα μάθει.

Απο μια crt και μια τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο και ένα τηλέφωνο δίπλα μικρότερος τώρα έχω περισσότερα και γρηγορότερα και έτσι αυξάνεται η παραγωγικότητα σε αυτό που θέλω να κάνω.

Εγώ περιμένω το πιο virtualized περιβάλλον να γίνει mainstream, αυτό με το augmented reality για να ορίζω εγώ που να βλέπω και τι να βλέπω και να τοποθετώ τις οθόνες μέσα από τα γυαλιά μου η τους φακούς επαφής χωροταξικά  με gestures όπου θέλω και να το "έχω μαζί μου το setup". Στο σπίτι, στην εξοχή με το 5g.

Εγώ έλεγα πως από το 2020 και μετά θα δούλευα έτσι αλλά βλέπω έχει κολλήσει το θέμα στον "κλασσικό" τρόπο των τελευταίων 10-15 ετών.

Και έτσι με αυτόν τον augmented τρόπο θέλω και να συνθέτω, να τοποθετώ τα plugin και να μην κάθομαι στην οθόνη και μετά αφού τα προγραμματίσω και ετοιμάσω τη σύνθεση θα αρχίζω να ακούω και να γυρνάω γύρω γύρω και να κινώ τα χέρια μου σαν μαέστρος και να γυρίζω γύρω γύρω στο δωμάτιο και να ακούω τον ήχο και θα γυρνάνε γύρω γύρω οι οθόνες των plugin και θα αλλάξει το πλάνο και θα με παίρνει από τη γωνία και δεν θα ακούγεται τίποτα, δεν θα υπάρχει τίποτα γύρω μου, εγώ μόνο θα κουνάω τα χέρια με κλειστά τα μάτια και τα χείλη σφιγμένα.

Χαμένος στο matrix.

Δημοφιλής στο  virtual πλήθος που χειροκροτεί ασταμάτητα.

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα?
εντάξει λαοπλανε κέρδισες τη ψήφο μου :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back