Οι "ερασιτέχνες" δεν δικαιούνται χρήματα από τα live??

FatalK είπε:
μακαρι να ειχαμε το 1% της μουσικης παιδειας και του επιπεδου των Τουρκων φιλε μου,...μακαρι...
Φίλε Superfunk εδώ μάλλον έχεις άδικο...Η σκηνή της ροκ, της μέταλ, της blues και της jazz (ειδικά των 2 τελευταίων) στην Ελλάδα είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη από την Τουρκία...Αυτό νομίζω φαίνεται από τα συγκροτήματα που μας εκπροσωπούν στην ευρωπαϊκή μουσική σκηνή, από την μουσική κίνηση γενικότερα...

Ακόμη σκέψου και το άλλο. όταν ο μέσος Έλληνας διασκεδάζει με σκυλάδικα και το μόνο που ακούει είναι σκυλάδικα, σκέψου οι Τούρκοι πως είναι, που είναι και δικό τους (κατάδικό τους) το πράγμα (σ.σ. σκυλάδικα). ;)....Δεν υπάρχει σύγκριση πιστέυω..

Τέλος πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για μουσική παιδεία και επίπεδο για μια χώρα που επιτρέπει τα βασανιστήρια, τις άθλιες φυλακές και την περιθωριοποίηση της γυναίκας (είτε κοινωνικά είτε και στην οικογένεια); 8)

Δεν ξέρω αν μέσα σε όλα αυτά κάπου υπερβάλλω...Περιμένω την γνώμη σου (και των υπολοίπων εννοείται) στα σχόλιά μου καθώς σίγουρα γνωρίζεις και κάτι παραπάνω... :)
Sorry αλλα προφανως δεν εχεις ΙΔΕΑ για τα μουσικα πραγματα στη γειτονα χωρα...

για αρχη νοικιασε και δες την ταινια Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και μετα τα ξαναλεμε... ;)  (Η απλα "πιασε" αν εχεις δορυφορικη το κρατικο καναλι TRT ή το τουρκικο MTV  )

Μιλας για μια χωρα στην οποια η μουσικη ειναι απλα ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ σε ολα τα επιπεδα της κοινωνικης ζωης ..

Στην Τουρκια ΔΕΝ υπαρχουν σκυλαδικα ή μαλλον για να ειμαι και δικαιος οσα υπαρχουν ειναι καθαρα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ προελευσης ή αντιγραφες ελληνικων σκυλαδικων.

Υπαρχουν ομως πολλες ΔΩΡΕΑΝ συναυλιες Τουρκικης Κλασσικης μουσικης αλλα και παραδοσιακης ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ (και στην TV).

Κανε μια βολτα στην Istanbul και αμα δεις εστω και ΜΙΑ γιγαντοαφισα που να διαφημιζει σκυλαδικο σου πληρωνω το ταξιδι... 

προσωπικα βεβαια και για να ξεκαθαρισω τη θεση μου δεν εχω κανενα προβλημα με τα σκυλαδικα,μου αρεσουν ,εχουν πολυ πλακα,και αρκετες φορες εχω παει και εχω περασει μια χαρα ;) (δεν ειναι ομως και η αποκλειστικη μορφη διασκεδασης μου)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Χμμ, καλα προφανως δεν αναφερομουν στο να μας κολλανε και τα ενσημα, εδω καλα καλα δεν παιρνουμε χρηματα. Πιο πολυ ηθελα να επισημανω οτι οι περισσοτεροι που δουλευουν νυχτα πανω κατω ερασιτεχνες ειναι οσον αφορα τις γνωσεις τους, αλλα ολοι ειναι αντικειμενο εκμεταλλευσης των ιδιοκτητων.

Superfunk είπε:
Μιλας για μια χωρα στην οποια η μουσικη ειναι απλα ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ σε ολα τα επιπεδα της κοινωνικης ζωης ..

Στην Τουρκια ΔΕΝ υπαρχουν σκυλαδικα ή μαλλον για να ειμαι και δικαιος οσα υπαρχουν ειναι καθαρα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ προελευσης ή αντιγραφες ελληνικων σκυλαδικων.

Κανε μια βολτα στην Istanbul και αμα δεις εστω και ΜΙΑ γιγαντοαφισα που να διαφημιζει σκυλαδικο σου πληρωνω το ταξιδι...
Για το πρώτο συγνώμη που ακόμα δεν πείθομαι αλλά ΠΟΥ φαίνεται αυτό; ???

Για το δεύτερο δεν είπα εγώ ότι στην Τουρκία υπάρχουν σκυλάδικα αλλά το ότι μουσική στυλ σκυλάδικο και τούρκικο τσιφτετέλι ακούνε οι περισσότεροι Τούρκοι, πρώτον γιατί είναι δικό τους πράγμα (όπως ήδη είπα) και δεύτερον γιατί έτσι είναι...

Για το τρίτο, μου φαίνεται ότι ξεχνάς ότι Τουρκία δεν είναι η Κων/πολη...Η Κων/πολη δεν είναι ούτε το 1 εκατομμυριοστό του ΤΙ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η Τουρκία...Ή μήπως κάνω λάθος; Φανταζόμαστε όλοι τι επικρατεί στην ενδοχώρα! Θα έχεις ακούσει όπως όλοι μας... :)

Ξέχασα βέβαια να αναφέρω ότι σε μεγάλο κομμάτι του Ευρωπαϊκού προσώπου της Κων/πολης έχουν συνεισφέρει και οι Έλληνες που είναι εκεί....Λόγια ΟΧΙ δικά μου αλλά φίλου μου καλού που έμεινε γυρω στο 10ημερο εκεί και είχε συζητήσεις με τους ίδιους τους Τούρκους...Για αυτό βέβαια και τους Έλληνες που είναι εκεί δεν τους πειράζουν αφού έχουν μάθει να συνζούν με αυτούς....Βέβαια αυτό που ανέφερα δεν είναι πρόσφατο αλλά ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της κυριαρχίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (όπως ακόμη ξέρεις)...

Βέβαια το θέμα μας δεν είναι αυτό...Απλά το ανέφερα...

(ΥΓ. Την ταινία θα την δω οπωσδήποτε ;))

Εσυ εχεις μεν ΑΚΟΥΣΕΙ εγω ομως εχω ΠΑΕΙ και εχω ΔΕΙ με τα ματακια μου...και συνεχιζω να σου λεω οτι δεν εχεις ιδεα για το τι σημαινει τουρκικη μουσικη,τουρκικες ορχηστρες,τουρκικη μουσικη παραδοση,τουρκοι τραγουδιστες κτλ..

το τσιφτετελι ειναι ενα ΕΛΑΧΙΣΤΟ κομματι της Τουρκικης μουσικης και βεβαια οι Τουρκοι το παιζουν με εντελως διαφορετικο τροπο απο εμας (και φυσικα ΔΕΝ ειναι δικη τους εφευρεση αλλα των ΑΡΑΒΩΝ ,αλλωστε στις ΑΡΑΒΙΚΕΣ χωρες κυριαρχει το τσιφτετελι οχι στην Τουρκια ;) φανταζομαι να γνωριζεις οτι οι Τουρκοι ουδεμια σχεση με τους Αραβες εχουν ετσι δεν ειναι?

Επειδη ασχολουμαι πολλα χρονια με την Τουρκικη μουσικη σε ολες τις μορφες της αλλα κυριως με την ΚΛΑΣΣΙΚΗ Τουρκικη μουσικη μπορω να σου πω οτι η αποψη σου ειναι εντελως ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ;)

Νοικιασε την ταινια αυτη για να καταλαβεις καποια ΠΟΛΥ βασικα πραγματα  για τον απυθμενο κοσμο της τουρκικης μουσικης παραδοσης (ο οποιος ειναι βεβαια απυθμενος γιατι περιλαμβανει τα παντα απο τη συνεχιση της βυζαντινης μουσικης,το συνδιασμο της με την ευρωπαϊκη κλασσικη μουσικη και την αραβικη μουσικη παραδοση και βεβαια το "μπολιασμα" της απο τις μουσικες των δεκαδων εθνοτητων που απαρτιζουν το Τουρκικο κρατος)..

Μη τα διαγραφουμε ολα επειδη στο σχολειο μας ειπαν οτι ο Αλη Πασας (ο οποιος ΔΕΝ ηταν καν Τουρκος) επνιξε την κυρα Φροσυνη στη λιμνη... ;D

Α, και η Istanbul ΕΙΝΑΙ η Τουρκια (μαζι με την Αγκυρα συγκεντρωνει το 1/3 των κατοικων της χωρας αυτης ,ακριβως δηλ. οπως η Αθηνα και η Θεσ/νικη )

Οσο για τα...βαθη της Τουρκιας οι πλεον αγνοι,φιλοξενοι και αξιοπρεπεις (παρα την τραγικη ενδοια τους) ανθρωποι που συναντησα ποτε μου κατοικουν εκει  ...

FatalK είπε:
Για το τρίτο, μου φαίνεται ότι ξεχνάς ότι Τουρκία δεν είναι η Κων/πολη...Η Κων/πολη δεν είναι ούτε το 1 εκατομμυριοστό του ΤΙ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η Τουρκία...Ή μήπως κάνω λάθος; Φανταζόμαστε όλοι τι επικρατεί στην ενδοχώρα! Θα έχεις ακούσει όπως όλοι μας... :)
Ναι αλλά άλλο να έχεις απλά ακούσει κάτι και άλλο να έχεις πάει εκεί και να ξέρεις.

Ψαχνοντας στον γουγκλη βρικα αυτη την εξαιρετικη εισαγωγη στο χαος της Τ.Μ

http://en.wikipedia.org/wiki/Music_of_Turkey

Ξεκινα λοιπον απο εδω ;)

Musical relations between the Turks and the rest of Europe can be traced back many centuries,[10] and the first type of musical Orientalism was the Turkish Style.[11] European classical composers in the 18th century were fascinated by Turkish music, particularly the strong role given to the brass and percussion instruments in Janissary bands.
Joseph Haydn wrote his Military Symphony to include Turkish instruments, as well as some of his operas. Turkish instruments were also included in Ludwig van Beethoven's Symphony Number 9. Wolfgang Amadeus Mozart wrote the "Ronda alla turca" in his Sonata in A major and also used Turkish themes in his operas, such as the Chorus of Janissaries from his Die Entführung aus dem Serail (1782). This Turkish influence introduced the cymbals, bass drum, and bells into the symphony orchestra, where they remain. Jazz musician Dave Brubeck wrote his "Blue Rondo á la Turk" as a tribute to Mozart and Turkish music.

Superfunk είπε:
Εσυ εχεις μεν ΑΚΟΥΣΕΙ εγω ομως εχω ΠΑΕΙ και εχω ΔΕΙ με τα ματακια μου...και συνεχιζω να σου λεω οτι δεν εχεις ιδεα για το τι σημαινει τουρκικη μουσικη,τουρκικες ορχηστρες,τουρκικη μουσικη παραδοση,τουρκοι τραγουδιστες κτλ..

το τσιφτετελι ειναι ενα ΕΛΑΧΙΣΤΟ κομματι της Τουρκικης μουσικης και βεβαια οι Τουρκοι το παιζουν με εντελως διαφορετικο τροπο απο εμας (και φυσικα ΔΕΝ ειναι δικη τους εφευρεση αλλα των ΑΡΑΒΩΝ ,αλλωστε στις ΑΡΑΒΙΚΕΣ χωρες κυριαρχει το τσιφτετελι οχι στην Τουρκια ;) φανταζομαι να γνωριζεις οτι οι Τουρκοι ουδεμια σχεση με τους Αραβες εχουν ετσι δεν ειναι?

Επειδη ασχολουμαι πολλα χρονια με την Τουρκικη μουσικη σε ολες τις μορφες της αλλα κυριως με την ΚΛΑΣΣΙΚΗ Τουρκικη μουσικη μπορω να σου πω οτι η αποψη σου ειναι εντελως ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ;)

Νοικιασε την ταινια αυτη για να καταλαβεις καποια ΠΟΛΥ βασικα πραγματα  για τον απυθμενο κοσμο της τουρκικης μουσικης παραδοσης (ο οποιος ειναι βεβαια απυθμενος γιατι περιλαμβανει τα παντα απο τη συνεχιση της βυζαντινης μουσικης,το συνδιασμο της με την ευρωπαϊκη κλασσικη μουσικη και την αραβικη μουσικη παραδοση και βεβαια το "μπολιασμα" της απο τις μουσικες των δεκαδων εθνοτητων που απαρτιζουν το Τουρκικο κρατος)..

Μη τα διαγραφουμε ολα επειδη στο σχολειο μας ειπαν οτι ο Αλη Πασας (ο οποιος ΔΕΝ ηταν καν Τουρκος) επνιξε την κυρα Φροσυνη στη λιμνη... ;D
1. Πραγματικά σου λέω καλύφτηκα ΠΛΗΡΩΣ σε όλα εκείνα που μου εξήγησες για την Τούρκικη Μουσική...Ειλικρινά ομολογώ ότι δεν είχα ιδέα για όλα αυτά και σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου.. :D.Αναθεωρώ αμέσως...!

2. Η ιστορία που διδάχτηκα στο σχολείο δεν ήταν μονόπλευρη (δηλ Έλληνες καλοί, Τούρκοι κακοί)...Δόξα τω Θεώ, είχα πολύ καλό καθηγητή και μου έμαθε (ή τουλάχιστον προσπάθησε) τα πράγματα όπως ήταν...Ο Αλή Πασάς ΔΕΝ έπνιξε καμια κυρα Φροσύνη στη λίμνη.. :o ???. Ίσα ίσα που την προστάτευσε αφού ήταν η γυναίκα του.(ιστορία πώς πας; έλα πλάκα κάνω.)..

3. kwsta79 έχεις δίκιο...Απλά μετέφερα κάτι που και εσύ θα έχεις ακούσει οπωσδήποτε...Δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι αλήθεια...Μα εγώ στην παράθεση που έκανες δεν λέω κάτι σε αυτό που μου απαντάς εσύ...Είπα Τουρκία δεν είναι μόνο η Κων/πολη...Είναι και η ενδοχώρα...Τέλος πάντων λεπτομέρειες...

Superfunk είπε:
Α, και η Istanbul ΕΙΝΑΙ η Τουρκια (μαζι με την Αγκυρα συγκεντρωνει το 1/3 των κατοικων της χωρας αυτης ,ακριβως δηλ. οπως η Αθηνα και η Θεσ/νικη )
Η Τουρκία ΔΕΝ είναι μόνο η Κων/πολη όπως και η Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσ/νίκη. Μα τώρα αλήθεια το λες; ???...super εδώ έχεις λάθος...

Ξεφεύγοντας από το θέμα να πω κάτι μια που συζητιέται.

@Fatalk

Τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο, η ζωή δυστυχώς είναι σε πάρα πολλές πτυχές της σύνθετη και αντιφατική.

Και η Τουρκία είναι μια πραγματικά αντιφατική χώρα.

@Superfunk

Παρότι συμφωνώ μαζί σου, που να δεις κάτι άλλες χώρες ακόμα πιο ανατολικά τι μουσική παράδοση έχουν μην το πολυλές αυτό με τα σκυλάδικα.

Σπίτι μου έχω πιάτο Turksat και το τι απίστευτη σαβούρα παίζουν δε λέγεται. Έχουμε σχεδόν όμοια σκυλοποπ σκυλοροκ σκηνή, τουλάχιστον αυτή που βλέπω εγώ στα κανάλια.

offtopic.gif

kwstas79 είπε:
Οκ, φίλοι πάλι; Αγκαλίτσα;
Ναι Κwsth μου...!!! :-* ;D Βεβαίως... :D

(παιδιά, elavd και λοιποί σορυ για τα offtopic... :-\!)

Σπίτι μου έχω πιάτο Turksat και το τι απίστευτη σαβούρα παίζουν δε λέγεται. Έχουμε σχεδόν όμοια σκυλοποπ σκυλοροκ σκηνή, τουλάχιστον αυτή που βλέπω εγώ στα κανάλια.
Φυσικα,απλα οι τραγουδιστες και οι τραγουδιστριες τους ειναι πολυ καλυτεροι (οπως και οι μπαντες τους),αλλα ειπαμε απο ΕΜΑΣ τα πηρανε αυτα (εδω υπαρχει ειδικη τουρκο-greek φαμπρικα κατασκευης επιτυχιων και μαγαζια που παιζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ελληνικα σκυλαδικα (!) τι μου λες τωρα... ;D ;D

Βεβαια ισως ετσι τους ξεπληρωνουμε τη χαρη που μας εκαναν οι προσφυγες μας που "εφεραν" τα ρεμπετικα και τα λαϊκα απο τη Μικρα Ασια ;D ;D,αν δεν ειχαν ερθει ακομα το "Επαρηλθον οι χρονοι εκεινοι" θα ακουγαμε...αντε μαζι με τιποτα ...ηλεκτρικα κλαρινα... :) :)

Η Τουρκία ΔΕΝ είναι μόνο η Κων/πολη όπως και η Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσ/νίκη. Μα τώρα αλήθεια το λες; Huh?...super εδώ έχεις λάθος...
Ισως δεν καταλαβες τι θελω να πω οτι δηλ. οι μεγαλες αυτες πολεις χαρακτηριζουν δραματικα και τα δυο εθνη (οσο για την κατασταση στην επαρχια ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια με αυτη που επικρατουσε στην Ελλαδα πριν 40-50 χρονια,δεδομενου οτι γενικα η Τουρκια ειναι περιπου 40-50 χρονια πισω απο εμας τοτε ειμαστε ταλε-κουαλε... :) σε 50 χρονια και η Τουρκικη επαρχια θα εχει τα σημερινα..χαλια της δικης μας,παντως καλυτερα απο τις πολεις θα ειναι οπως αλλωστε και εδω...)

2. Η ιστορία που διδάχτηκα στο σχολείο δεν ήταν μονόπλευρη (δηλ Έλληνες καλοί, Τούρκοι κακοί)...Δόξα τω Θεώ, είχα πολύ καλό καθηγητή και μου έμαθε (ή τουλάχιστον προσπάθησε) τα πράγματα όπως ήταν...Ο Αλή Πασάς ΔΕΝ έπνιξε καμια κυρα Φροσύνη στη λίμνη.. Shocked Huh?. Ίσα ίσα που την προστάτευσε αφού ήταν η γυναίκα του.(ιστορία πώς πας; έλα πλάκα κάνω.)..
ακριβως αυτο ηθελα να πω οτι δηλ. αν ρωτησεις στο δρομο τον μεσο Ελληνα θα σου πει οτι την ΕΠΝΙΞΕ και δεν την προστατευσε (οπως και θα σου πει οτι ηταν Τουρκος) ;D 

εγω παντως επι Χουντας πηγα σχολειο και αλλα μας ελεγαν για τους Τουρκους... ;D (που να δεις στους Πεζοναυτες τι μας ελεγαν κι ας πηγα εκει επι...Ανδρεα... :) :))

Παρότι συμφωνώ μαζί σου, που να δεις κάτι άλλες χώρες ακόμα πιο ανατολικά τι μουσική παράδοση έχουν
φυσικα και εχουν αλλα παραμενουν απλα εθνικες μουσικες ,δεν εχουν επιρεασει ή επιρεαστει σε τοσο βαθος οπως η τουρκικη μουσικη (η οποια κατα τη γνωμη πολλων μουσικολογων ,αλλα και την ταπεινη δικη μου,αγγιζει το οριο της "τελειοτητας" μια και πετυχημενα συνδιαζει εναν ποταμο επιρροων και ακουσματων ;))

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εμένα δεν μ'αρέσει η τουρκίλα, προτιμώ σμοκ ον δι γουοτερ και φραπεδιά.

Tώρα σε πιάνω ρε παιδί μου.. :D.(σ.σ. Superfunk).... ;) (τελικά πρέπει να μάθω να καταλαβαίνω πότε γίνεται η πλάκα ;D)

kwsta
μου μαζί σου! Και εγώ σε εκείνη τη σχολή ανήκω...

FatalK είπε:
Τέλος πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για μουσική παιδεία και επίπεδο για μια χώρα που επιτρέπει τα βασανιστήρια, τις άθλιες φυλακές και την περιθωριοποίηση της γυναίκας (είτε κοινωνικά είτε και στην οικογένεια); 8)
Δεν ξέρω πολλά για το θέμα της τουρκικής μουσικής παράδοσης, παιδείας και σκηνής, όμως φίλε μου αυτό που γράφεις εδώ είναι παντελώς άσχετο με το θέμα :-\ :-\

Τέλος πάντων, γνώμη μου είναι ότι όταν παράγεις έργο πρέπει  να πληρώνεσαι, και η αμοιβή σου να είναι ανάλογη αυτού που προσφέρεις.

εγω παλι προτιμω το ΤΣΑϊ και τον(την) Μπουλεντ Ερσοϋ...τουρκοσπορος βλεπεις... :) :) :)

Σε παρομοιο θεμα στο παρελθον ειχα πει οτι η εφορια κ τα ασφαλιστικα ταμεια δεν ειναι σε θεση να διαχωρησουν τον επαγγελματια απ τον ερασιτεχνη μουσικο.

Τουλαχιστον απ τη μουσικη καλο ειναι να κατηγοριοποιουμε τους καλλιτεχνες αναλογα με το εκτελεστικο τους ταλεντο κ οχι με τη δηλωση εισοδηματος!

ο πιτσαδορος, ο ντελιβερας (επαγγελματα κατ εξοχην extraτζιδικα) κτλ δεν θα πρεπε να πληρωνονται;;;; ειναι επαγγελματιες ή ερασιτεχνες αυτοι;;;;;

Στο θεμα μας τωρα... βρισκω αδιανοητο το να μην πληρωνεται οποιαδηποτε μπαντα (που πληρει τις βασικες προυποθεσεις βεβαια) με δεδομενη τη δουλεια-ταλαιπωρια που συνεπαγεται με το στησιμο οποιουδηποτε live και μονο.

Δεν θελω να βγαζω την ουρα μου απ εξω μιας κ στο παρελθον επαιξα κ εγω τσαμπα αλλα φροντισα αυτο να μην ξαναγινει!!

Απευθυνομαι ειδικα σε παιδια που μπαινουν τωρα σ αυτο το κολπο κ σκεφτονται να κανουν τη γνωστη υποχωρηση (δλδ να παιξουν για τη ψυχη της μανας τους)

ΜΑΚΡΥΥΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!! υπαρχουν κ αλλου πορτοκαλιες....

θα πηγαινατε ποτε να βαψετε το σπιτι καποιου τσαμπα;;;;

αν δεν υπαρχει παραγοντας εξυπηρετησης-φιλιας κτλ μη κανετε τη χαρη σε κανεναν...

πολλοι μπορει να μην εχετε την αυτοεκτιμηση κ την αυτοπεποιθηση να ζητησετε λεφτα, αλλα αμα περιμενετε να γινετε guitar hero ή super band για να παρετε 300€ εστω απο καποιον που ενδεχωμενως να βγαλει τα 3πλασια απ το κοπο σας κ απ το μερακι σας, τοτε ζητω που καηκαμε....

Βασικά αυτό φταίει που παράτησα το ούτι, όλο δυτικά πράματα έπαιζα στο καϋμένο το οργανάκι ρε γμτ, δεν την έχω την τουρκίλα με τίποτα, όσο και αν προσπάθησε ο δάσκαλος είμαι ανεπήδηχτος μαθήσεως.

Trending...

Νέα θέματα

Back