- Πόντοι
- 18
Εγω απορω ποιο μεταλ συγκροτημα εχει επιρρεαστει απο τον Maurice Ravel....
Αυτό έγραψα και εγώ...Sami Amiris είπε:Τι να πει κανείς, πραγματικά...
Για τη δικιά σου αγένεια πάντως δεν κάνει ούτε αντιβίωση ούτε τίποτα. Ελεος πια..kosgeorgiad είπε:Αυτο να το κοιταξεις, μηπως χρειαστει αντιβιωση, δεν ειναι σιγουρο αν φτιαχνει με την ηλικια...
Δεν θα διαφωνησω ουτε το οτι το εγραψε τζαζιστας ουτε το οτι ειναι επικο.....jazz ομως ειναιmanosx είπε:Αυτό πάντως το έγραψε τζαζίστας, πιο επικό ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ;D
Σωστα metal δεν ειναι αλλα το metal μπορει να δημιουργησει αναλογο συναισθημα και ατμοσφαιρα....η τζαζ μπορει? η blues? ειναι απο τη φυση τους φτιαγμενες για κατι τετοιο? εδω ειναι το θεμα...οχι βεβαια οτι περιμενω απαντηση γιατι θα πεταχτουν οι διαφοροι θιασωτες-fanboys του καθε ειδους με ειρωνειες υπερασπιζοντας το ειδος που αγαπανε...αλλα αυτο που δεν καταλαβαινουν ειναι οτι τα ειδη τους δεν χρειαζονται υπερασπιση...μια χαρα κανουν αυτο που κανουν κανενας δεν τα κατηγορησε για κατωτερα(παροτι αυτοι το πραττουν κατα συρροη για το metal).Aυτο που λεμε ειναι οτι καποια πραγματα αδυνατουν να τα εκφρασουν....πχ το παραδειγμα στο clipaκι ειναι χαρακτηριστικο....δεν παιζει τζαζ,η blues κομματι να εκφρασει κατι τετοιο..... οποιος καταλαβε καταλαβε.manosx είπε:Πάντως metal δεν είναι σίγουρα ;D ;D ;D
Αυτό φίλε Dreamdancer είναι υποκειμενικό, δηλαδή σε εσένα μπορεί το Metal να δημιουργεί ανάλογα συναισθήματα, σε κάποιον άλλο όμως μπορεί να μην του τα δημιουργεί, ή μπορεί επίσης να του τα δημιουργεί η τζαζ, δεν βγάζουμε άκρη έτσι... Το όλο ζήτημα είναι πως υπάρχει ένα τεράστιο θεωρητικό υπόβαθρο στην κλασσική, ένα πολύ μεγάλο στην τζαζ, και ένα πολύ μικρότερο στο μέταλ, συνεπώς το μεταλ δεν μπορεί να συμπεριλάβει μέσα του τα δεδομένα αυτών των μουσικών, δεν μπορεί δηλαδή να τις υποκαταστήσει. Το να σου δημιουργεί όμως ανάλογα, ή και ακόμα πιο έντονα συναισθήματα, αυτό δεν μπορεί να στο αμφισβητήσει κανείς.Dreamdancer είπε:Σωστα metal δεν ειναι αλλα το metal μπορει να δημιουργησει αναλογο συναισθημα και ατμοσφαιρα....
Mα δεν ειπε κανεις το metal να υποκαταστησει αλλες μουσικες.Εδω μιλαμε καθαρα για συγκεκριμενο ηχο.Το πως θα τον ονομασεις δεν εχει σημασια...εσυ μπορεις να τον πεις πομπωδη ο αλλος δραματικό ο αλλος δωρικο η δεν ξερω και εγω τι αλλα και οι τρεις αναφερεστε στο ιδιο πραγμα.Ε αυτο το ..πραγμα λοιπον δεν υπαρχει σε αυτες τις μουσικες....δεν λεω οτι θα επρεπε προσεξε....απλα ειναι αυτο που ειναι.Μη προσπαθουμε να τους προσδωσουμε χαρακτηριστικα που δεν εχουν επειδη μας αρεσουν για καποιους λογους.manosx είπε:Αυτό φίλε Dreamdancer είναι υποκειμενικό, δηλαδή σε εσένα μπορεί το Metal να δημιουργεί ανάλογα συναισθήματα, σε κάποιον άλλο όμως μπορεί να μην του τα δημιουργεί, ή μπορεί επίσης να του τα δημιουργεί η τζαζ, δεν βγάζουμε άκρη έτσι... Το όλο ζήτημα είναι πως υπάρχει ένα τεράστιο θεωρητικό υπόβαθρο στην κλασσική, ένα πολύ μεγάλο στην τζαζ, και ένα πολύ μικρότερο στο μέταλ, συνεπώς το μεταλ δεν μπορεί να συμπεριλάβει μέσα του τα δεδομένα αυτών των μουσικών, δεν μπορεί δηλαδή να τις υποκαταστήσει. Το να σου δημιουργεί όμως ανάλογα, ή και ακόμα πιο έντονα συναισθήματα, αυτό δεν μπορεί να στο αμφισβητήσει κανείς.
Dreamdancer είπε:Mα δεν ειπε κανεις το metal να υποκαταστησει αλλες μουσικες.Εδω μιλαμε καθαρα για συγκεκριμενο ηχο.Το πως θα τον ονομασεις δεν εχει σημασια...εσυ μπορεις να τον πεις πομπωδη ο αλλος δραματικό ο αλλος δωρικο η δεν ξερω και εγω τι αλλα και οι τρεις αναφερεστε στο ιδιο πραγμα.Ε αυτο το ..πραγμα λοιπον δεν υπαρχει σε αυτες τις μουσικες....δεν λεω οτι θα επρεπε προσεξε....απλα ειναι αυτο που ειναι.Μη προσπαθουμε να τους προσδωσουμε χαρακτηριστικα που δεν εχουν επειδη μας αρεσουν για καποιους λογους.
Δεκτόν... παρε αυτο απο του τυπους που μου κλεψανε το ονομα 8) για να καταλαβεις.manosx είπε:Δεν έχω καταλάβει τι εννοείς, για ποιόν "συγκεκριμένο ήχο" μιλάς; ???
Dreamdancer είπε:Δεκτόν... παρε αυτο απο του τυπους που μου κλεψανε το ονομα 8) για να καταλαβεις.
Πριν την ειρωνια καλο θα ηταν να διαβαζες προσεκτικα το post μου.Το να πιστευεις οτι εχουν κολοσσιαια διαφορα ειναι δικαιωμα σου.Εγω ποτε αλλωστε δεν συγκρινα τι ειναι καλυτερο και τι οχι(γιατι κατι τετοιο δεν ισχυει στην μουσικη ετσι και αλλιως δεν υπαρχει καλυτερο και χειροτερο ειδος),εγω ειπα οτι ο επικος επιβλητικος ηχος δεν υπαρχει στην τζαζ ΚΑΘΟΛΟΥ.Θες να το ξαναπω?Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ. Ουτε υπαρχει, αλλα χειροτερα απο την κλασσικη(οπως αυτο που προσπαθεις να μας πεις εδω για το metal) η καλυτερα κτλ κτλ κτλ...ΚΑΘΟΛΟΥ.Ποσταρε επικο Jazz κομματι.Ειναι σαν να λεμε δωσε μου το πλαστικο μου katana ;D.... δεν παιζει.manosx είπε:Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες ;D ;D ;D Τι σχέση έχει η μπαλαντίτσα με τις φασολάδες και το ΑΙΣΧΡΟ voice leading, με αυτό που σου έβαλα; Δείχνει ότι δεν ξέρεις και πολλά από την κλασσική προσέγγιση, γιαυτό άλλωστε και δεν μπορείς να καταλάβεις ΤΗΝ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ που χωρίζει τις δυο μουσικές. Καλοί και οι Crimson Glory, άκουγα μάλιστα πρόσφατα στο τουτού και το transcendence, αλλά μπροστά στα μεγαθήρια δεν πιάνουν μία, όπως όλοι μας άλλωστε.