Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο' date=' πρέπει να τσεκάρεις κάποιον αντιπρόσωπο σε μεγάλο δείγμα προιόντων και γκάμας και όχι μεμονωμένα σε ένα ή δύο προιόντα γιατί μπορεί αυτά τα προιόντα να είναι παλιότερα μοντέλα, να είναι σε κάποια προσφορά από την μαμά εταιρεία, να ίσχύει κάποια συγκεκριμένη πολιτική γι αυτά κ.ο.κ. Αυτό που έχω δει εγώ στο Νάκα (αυτά που με ενδιαφέρουν δηλαδή) είναι ότι έχει πολύ καλές τιμές στο software και καθόλου καλές τιμές σε κάποιες επαγγελματικές κάρτες ήχου (σε σχέση πάντα με καταστήματα του εξωτερικού).[/quote']
Έχω μπροστά μου 5 καταλόγους 300+ σελιδών που μου στέλνουν δωρεάν μουσικοί οίκοι της Ευρώπης ΔΩΡΕΑΝ. Εδώ, οι περισσότεροι χρεώνουν τους κατλόγους τους και ΔΕΝ γράφουν και τιμές, μόνο κωδικούς προϊόντων. Τεσπα, σου βάζω ΟΤΙ στοίχημα θέλεις πως μπορώ να βρω ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ τιμή σε οτιδήποτε προϊόν μου πεις και ΔΕΝ θα οφείλεται σε χαμηλότερο ΦΠΑ, μέγεθος παραγγελίας, ειδική έκπτωση, b-stock, παλαιότητα μοντέλου κτλ. Σε προκαλώ. Από οποιαδήποτε εταιρεία. Έγραψα ένα παράδειγμα για το Νάκα γιατί μόλις πριν λίγο καιρό έφερε τη συγκεκριμένη κιθάρα στην Ελλάδα και ήταν ιδιαίτερα χτυπητό παράδειγμα. Σου γράφω και για όποιον θέλεις. Αν θέλεις, σου γράφω για τα μικρόφωνα AKG από την Omikron Control, που κάποια μοντέλα (πχ C3000B) τα έχει σχεδόν διπλή τιμή από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σοβαρό μαγαζί στο εξωτερικό. Αν θέλεις σου γράφω για τα synth της Korg που κάποια μοντέλα το Bon Studio τα έχει
50 % ακριβότερα από άλλους (πχ Triton LE 88, 2832 στο Bon Studio με ΦΠΑ, 1888 στον Thomann με ΦΠΑ... 1 0 0 0 ευρώ διαφορά!). Α, και μη μου πεις για την κατηγορία έκπτωσης τους, άσε, και 30% να κάνουν (χλωμό σε κάποιες κατηγορίες), πάλι χάνω 100-150 χιλιάρικα! Αν θέλεις να σου πω για τις Fender του Στόλλα, τις Godin του Λογοθέτη ή τέλος πάντων για οποιοδήποτε άλλο αντιπρόσωπο (σιγά μη σπαταλάω το χρόνο μου να γράφω για την αφεντομουτσουνάρα τους συνέχεια, ξέρω ότι μας δουλεύουν, λεφτά από εμένα ΔΕΝ παίρνουν). Πες μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι εδώ είναι ακριβότερα. Είναι ένα από τα κακά της Τουρκοκρατίας φαίνεται αυτή η κουτοπονηριά μερικών καρχαριών. Πρέπει να βγάλουμε και το καινούριο Mercedάκι εξάλλου.
Ένα άλλο θέμα που ήθελα να ξαναφέρω στο φως μια και κάποιος σε αυτό το forum το σνόμπαρε' date=' είναι το θέμα της προσωπικής επαφής. Προσωπικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις κάποιο άνθρωπο μέσα σε κάποιο κατάστημα που να σε βλέπει εκτός από πελάτη και σα φίλο. Έχεις κάποιον άνθρωπο να μιλάς και να σου προτείνει σωστές λύσεις, πίνεις το καφεδάκι σου, τα λες και άμα λάχει του λες και μία κουβέντα παραπάνω. Επαναλαμβάνω, αν θέλετε να μπαίνετε σε ένα απρόσωπο μαγαζί, να ζητάτε ένα προιόν συγκεκριμένο, να το παίρνετε και να φεύγετε δικαίωμα σας. Αλλά από την άλλη σκεφτείτε ότι μέσα σε ένα μαγαζί, όσο περισσότερο κάθεσαι τόσο περισσότερα βλέπεις και συνήθως συναντάς και άλλους μουσικούς με τους οποίους μπορείς να ανταλλάξεις απόψεις και να μοιραστείς εμπειρίες.[/quote']
Εγώ πάλι απεχθάνομαι αυτές τις δήθεν "φιλικές" σχέσεις, που η αρχή και το τέλος τους ορίζονται από το ποσοστό έκπτωσης που κάνει ο μαγαζάτορας. Προτιμώ να είμαι ευθύς με ΟΛΟΥΣ, ανεξάρτητα από το αν χάσω ή κερδίσω στο τέλος. Θα τα έχω καλύτερα με τον εαυτό μου και δεν θα διαιωνίζω αυτό το "παζάρι"... αυτό μετράει. Αν θέλω να πιω καφέ, θα πάω σε μια καφετέρια. Αν θέλω να βγω με τους πραγματικούς φίλους μου, θα τους πάρω τηλέφωνο και θα κανοίσουμε ραντεβού. Αν θέλω να πηδ***, ειδικά σε αυτή την εποχή που οι γυναίκες κάνουν κρα, θα κάνω μια βόλτα. Αν δεν θέλω όμως να με πηδ*****, δε θα αγοράσω από αυτούς. Να τη χ*** την ανθρώπινη επαφή (και καλά), αυτό δεν υφίσταται όταν υπάρχουν χρήματα στη μέση. Υπάρχουν πολλοί (και πολύ καλύτεροι) άλλοι τρόποι να ανταλλάξεις απόψεις και εμπειρίες με μουσικούς και σίγουρα το να κάνεις πιάτσα για ψίχουλα σε στέκια ξερακιανών γραικύλων δεν είναι η προτεινόμενη μέθοδος, τουλάχιστον από εμένα.
Πες μας τώρα και που δουλεύεις.