Οι 100 σπουδαιότεροι κιθαρίστες όλων των εποχών (Rolling Stone

RayDTutto είπε:
Και ακόμα αστειότερο είναι ότι ΔΕΝ εμφανίζεται ο Sykes στο βίντεο αυτό...

Είχε φύγει από την μπάντα πριν βγουν τα βίντεα. Σε όλα εμφανίζονται Campbell, Vadenberg.
Σωστός...

Πάρτε να δείτε πώς ήταν ο αγόρης το καιρό εκείνο.

ΥΓ: Και Tony Franklin να γαζώνει στο άταστο  8)

Αντισταθηκα ως και πριν λιγα λεπτα και δεν διαβασα τη λιστα, αλλα μετα απο αυτα που διαβασα στα διαφορα ποστ ειπα να της ριξω ενα ματι.

Οχι οτι δεν φανταζομουν οτι η συγκεκριμενη λιστα δεν ειναι σοβαρη, ημουν σχεδον σιγουρος. Αλλα ειμαι και λιγο μαζοχας... 8)

Τιτλος: "100 Greatest Guitarists"

(απο τον καραγενικο τιτλο και μονο θα επρεπε να μην εχει διαβασει κανεις παρακατω)

Μερικα παραδειγματα:

1) Jimi Hendrix

(εεεεεεεεεεεελα......)

Λιστα που αρχιζει με τον Hendrix, ειναι για τα μπαζα! Εκτος κι αν μιλαμε για λιστα του 1969, που και παλι δεν....αλλα τεσπα.

Σε λιγο θα δουμε καμια λιστα με πληκτραδες με τον...Hendrix παλι στο Νο1. ;D Ενταξει, ελεος, φτανει....

4) Keith Richards

Ναι...

50) Ritchie Blackmore

Νο50? Μια χαρουλα τον κοβω....

68) John McLaughlin

Κι εκει που σκεφτεσαι οτι αρχιζουν και σοβαρευουν εκει στο RS, βλεπεις το παρακατω...

73) Kurt Cobain :-X

....και ανεβαινεις τρεχοντας στην ταρατσα...

75) Joni Mitchell

...εδω ειναι το σημειο που πηδας... ;D ;D

Και ζησαμε εμεις καλα, κι αυτοι καλυτερα.
date.gif

Παμε να δουμε λιγο Βουλη τωρα...
tv2.gif

Superfunk είπε:
ποιος ειναι αυτος τον κΣερει η μανα του?  ;D
Ξεχασες και την νουνου εβαπορε...μεγαλωνει γερα λεφτα...

Πεντε περσονες αξιζουνε απο ολους αυτους και ειναι μεσα και η melissa.

Oσο για τον Sykes τον ξερουνε πολλες μανες.... απο Thin Lizzy και Tygers of Pan Tang εποχη και αργοτερα whitesnαke και Blue Murder.

απο Thin Lizzy και Tygers of Pan Tang εποχη και αργοτερα whitesnαke και Blue Murder.
τα κοκκινισμενα ΤΙ ειναι? μπυρες,πατατακια ή μαρμελαδες? γιατι πρωτη φορα τα ακουω  ;D ;D

Τους Thin Lizzy  τους εχω ακουστα , ενω αυτοι οι Whitesnake κατι τυποι με κολαν και ψιλοτακουνα δεν ητανε και μαλι σαν της Μαριας Αλιφερη  ;D? (ειχαν εναν πολυ καλο ντραμμερ παντως)

Superfunk είπε:
τα κοκκινισμενα ΤΙ ειναι? μπυρες,πατατακια ή μαρμελαδες? γιατι πρωτη φορα τα ακουω  ;D ;D

Τους Thin Lizzy καπου τους εχω ακουστα ενω αυτοι οι Whitesnake κατι τυποι με κολαν και ψιλοτακουνα δεν ητανε και μαλι σαν της Μαριας Αλιφερη  ;D? (ειχαν εναν πολυ καλο ντραμμερ παντως)
that makes two of us.... ;D

4) Keith RichardsΝαι...
εμ τι? ΟΧΙ....μια φορα το...ψηφισαμε και θα πληρωνουμε 200 χρονια  ;D για αυτο σου λεω ...ΝΑΙ  ;D ;D

Superfunk είπε:

Τους Thin Lizzy καπου τους εχω ακουστα ενω αυτοι οι Whitesnake κατι τυποι με κολαν και ψιλοτακουνα δεν ητανε και μαλι σαν της Μαριας Αλιφερη  ;D? (ειχαν εναν πολυ καλο ντραμμερ παντως)
Φίλος δεν φταίμε εμείς που εσύ εκείνη την εποχή το είχες ρίξει στην... πγιότητα (Φαραντούρη,  Νταλάρα κλπ) και δεν άκουγες τα σωστά προϊόντα  ;)  ;D

ΥΓ: Sykes και εδώ. 

Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:
^Αν πεις γρηγορα SYKES,SYKES,SYKES,SYKES... καταληγει να ακούγεται ως SEX,SEX,SEX,SEX... που ηταν το βιμπράτο του.  ;D
Εγώ διαβάζω Συκιές, συκιές, συκιές συκιές πάντως  ::)

75) Joni Mitchell...εδω ειναι το σημειο που πηδας... ;D ;D
ε ναι εχεις δικιο επρεπε να βαλουνε την γκομενα του Μπλακμορ αυτην ντε που ειναι ντυμενη σαν τη Ραπουντζελ και παιζει λαΓουτο και τη συνοδευει ο αλλος ντυμμενος σαν παπουτσωμενος γατος  ;D ;D

Πηγαν και βαλανε την Μιτσελ που δεν ξερει κιθαρα και παιζει με ολους τους κουλους 5 ακκορντα  ΠΑΝΚ  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=Hbr0hXkArWg

https://en.wikipedia.org/wiki/Shadows_and_Light_%28Joni_Mitchell_album%29

Joni Mitchell - electric guitar, vocals

Pat Metheny - lead guitar

Jaco Pastorius - fretless bass (Fender Jazz)

Don Alias - drums, percussion

Lyle Mays - electric piano (Rhodes), synthesizer (Oberheim FVS-1)

Michael Brecker - saxophones

Superfunk είπε:

Τους Thin Lizzy  τους εχω ακουστα , ενω αυτοι οι Whitesnake κατι τυποι με κολαν και ψιλοτακουνα δεν ητανε και μαλι σαν της Μαριας Αλιφερη  ;D? (ειχαν εναν πολυ καλο ντραμμερ παντως)
ααααααααα....με συγχωρεις ξεχασα εσυ γεννηθηκες προ χριστου..

sotos9 είπε:
ααααααααα....με συγχωρεις ξεχασα εσυ γεννηθηκες προ χριστου..
ενω εσυ εισαι μεσα στον νεωτερισμο....(1969 οι Lizzy,1979 oi Whitesnake ;D ;D ;D)

Superfunk είπε:
Πηγαν και βαλανε την Μιτσελ που δεν ξερει κιθαρα και παιζει με ολους τους κουλους 5 ακκορντα  ΠΑΝΚ  ;D
Ναι φίλος, αφού το αγόρι μας ήταν (και) ΠΑΝΚ  8)

Παντως το παρον Thread αποδεικνυει ΕΝΑ πραγμα ...οτι οι ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ ειναι οι πλεον ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ μουσικαντηδες....μονο ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ θα μπορουσαν να ΜΑΛΩΝΟΥΝΕ για το ποιος ...κιθαριστας ειναι ο...καλυτερος και γιατι ο Κομπενης ειναι 3 θεσεις παραπανω απο τον Κλαφτονα  ;D ;D ;D ;D

κακο πραγμα να μπλεκεις την τεχνη με τον....αθλητισμο  ;D ;D

Superfunk είπε:
ενω εσυ εισαι μεσα στον νεωτερισμο....(1969 οι Lizzy,1979 oi Whitesnake ;D ;D ;D)
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
Παντως το παρον Thread αποδεικνυει ΕΝΑ πραγμα ...οτι οι ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ ειναι οι πλεον ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ μουσικαντηδες....μονο ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ θα μπορουσαν να ΜΑΛΩΝΟΥΝΕ για το ποιος ...κιθαριστας ειναι ο...καλυτερος και γιατι ο Κομπενης ειναι 3 θεσεις παραπανω απο τον Κλαφτονα  ;D ;D ;D ;D

κακο πραγμα να μπλεκεις την τεχνη με τον....αθλητισμο  ;D ;D
Και πολύ καλά που τα λες... Ακούστε λίγο μπασάκι. Μάθετε λίγο μπαλίτσα  ;D

Παιδια εσεις οι ΟΠΑΔΟΙ του Blackmore, να το κοιταξετε, ειναι κλασσικο συμπτωμα το θρησκευτικο παραληρημα.

Superfunk είπε:
εμ τι? ΟΧΙ....μια φορα το...ψηφισαμε και θα πληρωνουμε 200 χρονια
Ο πληθυντικος μου αρεσε. Ελα SF, πες μας οτι το'ριξες ΟΧΙ να σε εχουν αυριο πρωτο θεμα στα CNN, Euronews, BBC και Al Jazeera. ;D

https://www.youtube.com/watch?v=Hbr0hXkArWg
Και ο Νταλαρας εκανε αλμπουμ με τον Al Di Meola, αυτο δεν σημαινει οτι ο πρωτος ανηκει στην ιδια κατηγορια με τον δευτερο. :angel:

μονο ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ θα μπορουσαν να ΜΑΛΩΝΟΥΝΕ για το ποιος ...κιθαριστας ειναι ο...καλυτερος και γιατι ο Κομπενης ειναι 3 θεσεις παραπανω απο τον Κλαφτονα  ;D ;D ;D ;D
Κανονικα δεν θα επρεπε να μαλωνετε γι αυτο, κανονικα θα επρεπε να αναρωτιεστε οχι γιατι ο "Κομπενης" ειναι 3 θεσεις παραπανω απ'τον Clapton, αλλα γιατι βρισκεται μεσα σε μια λιστα με τιτλο "100 Greatest Guitarists". Ο τιτλος ειναι ξεκαθαρος, αλλα η λιστα ειναι οτι να'ναι. Ας αλλαξουν τουλαχιστον τον τιτλο μπας και δικαιολογησουν μερικα ονοματα.

fenderiarhs είπε:
Παιδια εσεις οι ΟΠΑΔΟΙ του Blackmore, να το κοιταξετε, ειναι κλασσικο συμπτωμα το θρησκευτικο παραληρημα.
Προς τι ο πληθυντικός?  Ένας είμαι  ;D

Γενικά στον άνθρωπα αρέσει να μένει προσκολλημένος σε παλιές αξίες παρότι θα ήθελε να πλασάρεται ως προοδευτικό ον εν γένει...

Η(οι) μουσική(οι) δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Έτσι λοιπόν,αυτό που αποδεικνύουν λίστες σαν και αυτή είναι το ότι συνήθως επιβραβεύεται η πρωτοπορία και το impact ενός κιθαρίστα,ο οποίος όμως για να μπορεί να θεωρηθεί σπουδαίος πρέπει κατά την γνώμη μου να έχει ένα πακέτο μουσικών προτερημάτων...Στο οποίο σαφώς και πρέπει να εμπεριέχεται και η τεχνική,δεν καταλαβαίνω πια γιατί τόση δαιμονοποίηση γύρω από τον συγκεκριμένο όρο.

Δεν ξέρω,κάποιες φορές μου φαίνεται και λίγο άδικο αυτό.Είναι σαν να λέμε στους μεταγενέστερους "δεν μας ενδιαφέρει πόσο θα δουλέψεις,τι θα κατεβάσει η κούτρα σου,πόσο θα εξελίξεις το όργανο...Άργησες,φίλε μου".

Διαφωνώ με αυτό τον τρόπο αξιολόγησης,τον σέβομαι όμως γιατί φαίνεται να εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος του κοινού...Άσχετα αν βάσει αυτού ένας Curt Cobain(και όχι μόνο) θεωρείται μεγαλύτερος κιθαρίστας από έναν Joe Satriani.

Άτιμο impact.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back