Οδηγός Μαγνητών

Υπαρχουν 2 βασικα set που αντιπροσωπευουν τον ηχο του Gilmour. EMG DG-20 loaded pickguard με bass-treble και middle booster και το passive σετ SD ssl-1 , custom shop 69,custom shop fat 59.

http://www.stratcat.biz/4035.shtml

http://www.emgpickups.com/products/index/56/11/1

αλλα δυστυχως το να αγορασει κανεις ενα μικροφωνο ιδιο δεν θα βγαλει την ιδια φωνη! Ο σπορος του φυτου "ηχος" ειναι τα δαχτυλα! Και το τοξο του παπππου σου να δωσεις στον David .....Gilmour θα ακουσεις!

Donconstantino είπε:
φυσικα θα ηθελα και ο ηχος να φερνει γκιλμορ

απαλοτητα στα καθαρα και διαπεραστικος παχυς ηχος στο overdrive

τετριμμενο ονομα ειπα μεν,αλλα γιατι οχι δε ;)?
Τι ΕΝΙΣΧΥΤΗ & τι ΕΦΕ εχεις καλο μου παιδι?

Donconstantino είπε:
λοιπον στα καθαρα με ενδιαφερει να μοιαζει με το σαιν ον το πρωτο μερος εισαγωγης.
Να μη σε στεναχωρήσω αλλά εκεί έχει τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς καθαρούς ήχους.

jimythebest είπε:
το passive σετ SD ssl-1 , custom shop 69,custom shop fat 59.

m/products/index/56/11/1[/url]
Για να ειμαστε ακριβεις, ssl5, cs69, fat 50's.

Superfunk είπε:
Τι ΕΝΙΣΧΥΤΗ & τι ΕΦΕ εχεις καλο μου παιδι?
ενισχυτη για λαιβ δεν εχω στην κατοχη μου οποτε εχω εναν 30ρη μαρσαλ για το σπιτι

απο εφε πεταλιερα εχω καθως ηθελα μαι οικονομικη επιλογη...(boss gt8)

γενικα προσπαθω να καταλαβω την λογικη των μαγνητων και ποιος ηχος αντιστοιχει στον καθενα. Οκ ειναι αναλογα τον ενισχυτη, αλλα δυστυχως δε συμβαινει να αγοραζω ταυτοχρονα αυτα τα δυο.

παιζω χρονια απλα ποτε δεν ασχοληθηκα με την αγορα μαγνητων...

τωρα για να το απλοποιησω το πραμα επειδη δε θελω να μπω στην λογικη να λεω θελω εκεινο τον ηχο σε εκεινο το δευτερολεπτο απο το ταδε κομματι...ζηταω εναν ηχο βελτιωμενο για μπλουζ καθαρα και βρωμικα.

Καθαρο ηχο, με διαυγεια,διαπεραστικο  με μετρο στη γεφυρα και αναλαφρο  στο μπρατσο

Να μη σε στεναχωρήσω αλλά εκεί έχει τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς καθαρούς ήχους.
τον ηχο της πρωτης πενιας εαν πετυχω θα ειμαι κατι παραπανω απο ικανοποιημενος.(βεβαια απ οτι εχω παρατηρησει ουτε στα λαιβ δε πετυχαινει τον ηχο απο το στουντιο,αλλα λεμε τωρα)

Ξεκινα απο εναν αξιοπρεπη ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη λοιπον με καλο ΚΑΘΑΡΟ καναλι και ανησυχεις αργοτερα για τους μαγνητες της κιθαρας σου...θα σε απογοητευσω  αλλα με 30αρη τραντζιστορατο Marshall ηχο Gilmour  δε βγανεις...

Tα modulation-delay-reverb εφε της πεταλιερας σου ειναι καλα αλλα θα χρειαστεις κανα δυο τρια πεταλακια comp,od & dist/fuzz για να καμεις δουλεια...  

αυτο για τα εφε που λες εχεις τεραστιο δικιο! Οντως ειναι ικανοποιητικοτατα.

και στο dist χανει αρκετα απο στιβαροτητα ο ηχος.

τεσπα.

οποτε θετω σα στοχο ενα καλο ενισχυτη οπως ειπες λαμπατο.

αν και εχω συνηθησει ,ξερεις, σε ενισχυτες απο στουντιο ή ετοιμους απο αυτους που διοργανωνουν τα λαιβ(καλα εννοειται δε περιμενα σπιτι να βγαλω διαμαντενιο ηχο :P).Βεβαια παντα καλυτερη η αυτονομια.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπάρχει κάτι σε σετ γιατί οικονομικά μάλλον είναι ασύμφορο.

Οι TONERIDER ειναι η καλυτερη οικονομικη επιλογη.
Σωστα!

Και εκτος αυτου, το σετ slash που εχεις παραπανω ειναι πιο ακριβο απο τους δυο seymour d. που σου προτεινα κατα 15-20 ευρωπουλα(θα μου πεις σιγα την διαφορα....)

Αδερφε τις 2 εβδομαδες τις εχεις μεσ' στο νερο! Και πιο φθηνα απ'το Θωμα και πιο γρηγορα απ'το Θωμα δε γινεται  ;D!

Το τσέκαρα!Λίγο υπομονη παραπανω αξιζει για -40 ευρά σε σχεση με του Θωμα.Κοτζαμάν ταξίδι κάνουνε :P

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι σοϊ μανητης/μικροφωνο ειναι τουτο στη θεση neck?

http://www.ebay.com/itm/380827701315

Ομολογω πως δεν διαβασα ολες τις 10 σελιδες του thread, αλλα σε μια αναζητηση που εκανα δεν βρηκα καποια αναφορα σε κατι παρομοιο.

conv0001.jpg

marmelaki είπε:
Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι σοϊ μανητης/μικροφωνο ειναι τουτο στη θεση neck?

http://www.ebay.com/itm/380827701315
Πρέπει να "πατέντα" της ESP, κάτι σαν μαγνήτης που λειτουργεί (τινί τρόπω και δεν ξέρω άλλα) και σαν μεγάφωνο/αντηχείο χωρίς ενισχυτή.

Υπάρχει Αμερική και Ευρώπη στην ESP Mini Doreamon.

Να και μία googlομετάφραση από τα Ολλανδικά.

"An interesting addition to the Doraemon Mini Guitar is the tiny little speaker that sits on the spot where normally the neck element is located. So you can carry anywhere you want. Use the controls below to include to turn the speaker and adjust the volume. Of course you can also connect this guitar sound, which is equipped with a humbucking pickup on a regular amp. "

Ευχαριστω πολυ για την διευκρινηση.

Οντως μου φαινοταν σαν ηχειο, αλλα αυτο το speak-up που ελεγε στο site μου εκανε κατι σε talk-box  :)

marmelaki είπε:
αλλα αυτο το speak-up που ελεγε στο site μου εκανε κατι σε talk-box  :)
Είναι η πανέξυπνη σύντμηση του speaker - pickup.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back