Απο οτι φαινεται για αυτο ακριβως μιλαμε... :Δεν μιλάμε για κβαντική φυσική.
τιποτα δεν καταλαβες μια και δεν θεωρω ΤΙΠΟΤΑ απο ολα αυτα (εκτος απο το bold που ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ λογικο,δεν μπορει κανεις να απορριψει κατι που δεν εχει αποριφθει & παραμενει ζωντανο..εκατονταδες χρονια τωρα...να μην του αρεσει ειναι λογικο,να το απορριπτει ομως οχι...)Τι δεν κατάλαβα καλά
Θεωρείς πως η παραδοσιακή μουσική δικαιούται κάθε ελευθερίας ως προς τα εκφραστικά της μέσα, σε αντίθεση με τη "μοντέρνα" όπου η "χρησιμότητά της" εξαρτάται από αυτά. Και μάλιστα η παραδοσιακή μουσική ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έχει άκριτη και καθολική αποδοχή, σε αντίθεση με τη μοντέρνα όπου η πλήρης απαξίωση του τύπου "ανουσιο,αποκρουστικο και κιτς" είναι θεμιτή.
γιατι απλα δεν τιθεται καν ΘΕΜΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ μεταξυ των δυο.Απλά αυτό που δεν μου αρέσει είναι τα δυο μέτρα και δυο σταθμά. Δηλαδή να θάβουμε τους δυτικούς "shredders" και να εξυψώνουμε τους ethnic βιρτουόζους.
Μα τα σπιτια & οι καλλιεργειες υπαρχουν...ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρονια τωρα... ;D αρα οντως "δεν εχουν αποριφθει & παραμενουν ζωντανα..εκατονταδες χρονια τωρα"Απορρίψαμε τις σπηλιές, για χάρη των σπιτιών. Και το μάζεμα φρούτων για χάρη των καλλιεργειών.
+100000000000κάποιος που έχει ακούσει πολλά διαφορετικά μουσικά είδη και (κυρίως) έχει συναναστραφεί μουσικούς από αλλότριες κουλτούρες, το "πιάνει" στον αέρα αυτό. Μην αποκλείεις να συμβεί κάποια στιγμή και σε εσένα.
ενταξει παω πασο...ειμαι σιγουρος λοιπον οτι κατα τα λεγομενα σου σε 100 χρονια στα πανηγυρια στο Μπραλο θα παιζουν Ινγκυ.... ;D ;DΟι σπηλιές και τα φρούτα να δεις πόσες χιλιάδες χρόνια υπήρχαν
εγω δεν μιλησα βεβαια μονο για τους μπουζουκιστες αλλα γενικα για τους...ανατολιτες βιρτουοζους.Προσωπικά θεωρώ ότι είναι shredders και δεν εξυπηρετούν κατ' ανάγκη το τραγούδι αλλά την βιρτουόζικη προσωπική πτυχή τους.
προσωπικα θεωρω το λαϊκο εξελιξη του ρεμπετικου (για αυτο και το ρεμπετικο ειναι πλεον ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ειδος,ωραιο αλλα μουσειακο, ενω το λαϊκο ζει και βασιλευει,μεχρι να μετεξελιχθει σε κατι "αλλο",συγγενες αλλα .."αλλο") .Το κλαρίνο, ως λαϊκό μουσικό όργανο, έρχεται στην Ελλάδα απ' την Τουρκία με τους Τουρκόγυφτους, γύρω στα 1835. Πρωτοεμφανίζεται στη βόρεια Ελλάδα, την `Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία, απ' όπου και προχωρεί προς τα κάτω. Μαζί, αρχικά με το βιολί και το λαούτο και αργότερα και με το σαντούρι, αποτελούν την κομπανία, το κατεξοχήν λαϊκό μουσικό σχήμα πού αντικαθιστά σιγά-σιγά την πατροπαράδοτη ζύγια νταούλι-ζουρνά.
Για να είμαι ειλικρινής, διαφωνώ.manosx είπε:Το μεν μέταλ έχει πολλά γκάζια, το δε μπαρόκ πολλά περισσότερα. ;D Οπότε τα γκάζια είναι "ουσιαστικό συστατικό του μουσικού είδους που υπηρετεί".
Εγω παντως που εφαγα crem broule με σαλλιγαρια ηταν υπεροχη...Είναι σα να λες ότι ένας μάγειρας έκανε ανάμιξη της κρητικής κουζίνας με τη γαλλική
Παίζει όμως αυτή να είναι η ΜΟΝΗ περίπτωση που δούλεψε το κόλπο.Superfunk είπε:(Εξω απο τη πλακα ειδικα στη μαγειρικη κατι τετοια πετυχαινουν,ολη η "πολιτικη" κουζινα ειναι ουσιαστικα μια μιξη της γαλλικης κουζινας των Γαλλων σεφ του σουλτανου και της παραδοσιακης περσικης κουζινας,που ειχαν βεβαιως "κλεψει" οι Τουρκοι ;D)
Θα προσπαθούσα να βρω ένα πιο εύκαιρο παράδειγμα γιατί δεν νομίζω πως θα ήταν καθόλου αηδιαστικό... Όσον αφορά στο αν το μπαρόκ έχει "γκάζια", δεν πολυκαταλαβαίνω τι εννοεί ο καθένας με αυτά (εγώ πχ. εννοώ powerchords και πολύ ροκ καταστάσεις δικέ μου! ;D), πάντως ελπίζω να ξέρετε πως ο όρος virtuosite εφευρέθηκε στην εποχή του μπαρόκ. Από τότε μάλιστα υπήρχε η κακή του φήμη πως θυσιάζει την ουσία και την μουσικότητα προς χάρη της τεχνικής τελειότητας... ευτυχώς που υπήρχαν μεγάλοι βιρτουόζοι που είχαν αποδείξει πως το ένα δεν συμβαδίζει απαραίτητα με το άλλο.Wow! είπε:Επίσης, θεωρώ ότι είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου όπου ακούω να λέει κάποιος ότι το μπαρόκ έχει γκάζια - θα εκπλαγώ αν βρεθεί άλλος ένας που να το υποστηρίξει.
Τρίτον, το να κάνεις μία "μίξη ειδών" δε σε κάνει καλό μουσικό ή συνθέτη, από μόνο του. Είναι σα να λες ότι ένας μάγειρας έκανε ανάμιξη της κρητικής κουζίνας με τη γαλλική, υποννοώντας ότι το αποτέλεσμα θα ελκύει και τους κρήτες και τους γάλλους, ενώ μάλλον θα είναι αηδιαστικό.