New Telecaster "the Enriqueta"

Αργύριος Βασιλείου

Shelter

Δυνατό μέλος
Πόντοι
938
Αν και την έχω κανα 2 χρόνια πρακτικά έχει μείνει incognito, με εξαίρεση κανα δυο εμφανίσεις επι σκηνής στα διαλείμματα της Jazzmaster μου. Λίγο η πανδημία και τα πολιτιστικά συνακόλουθα και λίγο κάποια προσωπικά θέματα που με τράβηξαν πίσω. Αλλά θα αλλάξει σύντομα και αυτό...

Ήθελα ακόμα μια tele, με μερικά κλασσικά χαρακτηριστικά αλλά και μερικά πρόσθετα. Και συγκεκριμένα επειδή εισέρχομαι και σε κρίσιμη ηλικία σιγά σιγά, ήθελα γκάζια αλλά και τελεκάστερ μαζί. 2 σε 1. 

Warmoth parts, Alder σώμα μόνο με φάλτσο στο τακούνι και σε sparkle silver gloss. Στην αρχή σκεφτόμουν το gold αλλά το silver έκανε έναν ενδιαφέροντα συνειρμό με το όνομα μου και το επίθετο του καλύτερού μου φίλου που τη συναρμολόγησε κιόλας. Μανικάκι roasted maple με σατινέ nitro. Telecaster bridge/ HB middle/ HB neck όπως ακριβώς και η Red Dog Telecaster του Mike Campbell.

image.jpeg

Και κάπως έτσι ήρθαν τα πραγματάκια και άρχισε η συναρμολόγηση.

image.jpeg image.jpeg image.jpeg

Στη διάρκεια του μοντάζ έγιναν κάποιες ματσακονιές για να κάνουμε τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα. Φερ ειπείν έγινε πιο προσβάσιμη η βίδα της βέργας απο την κοιλότητα του neck μαγνήτη, σφραγίστηκαν όλες οι κοιλότητες και γειώθηκαν ξεχωριστά. Επίσης τοποθετήθηκε ένα μικρό toggle ανάμεσα στα ποτενσιόμετρα που σε συνδυασμό με τον πενταθέσιο επιλογέα μας δίνει τις εξής θέσεις:

1) Neck

2) Neck/Middle

3) Middle

4) Middle/Bridge

5) Bridge

6) Bridge/Neck (position 5 + toggle on)

7) All pickups in series (position 4 + toggle on)

5s.jpg 11s.jpg 10s.jpg 9s.jpg 8s.jpg

image.jpeg

image.jpeg

Οι μαγνήτες είναι Nick Silver:

2 Swan HB underwound + 1 Sweeney Todd

7s.jpg 6s.jpg

Ήθελα τρίσελη γέφυρα αλλά οι πιο πολλές μου φαίνονταν αγιοβασιλιάτικες και τελικά χτύπησα αυτό το συμπαγές τερατάκι απο Rutters

image.jpeg

Για το hardware αποφάσισα να ανακατέψουμε chrome και gold parts και θεωρώ ότι έδεσε πολύ ωραία εμφανισιακά χωρίς να φαίνεται κάτι περίεργο.

Συνολικά

image.jpeg image.jpeg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κι εσύ βρε Αργύρη?

Απορώ πώς στο καλό μου κόπηκε τηλέφωνο και internet μόνο για μια μέρα ασούμε.

Όμορφη είναι.

Μεγειά σου.
Εγώ και Telecaster????

Πρωτάκουστο!!!! ?

Ευχαριστώ πολύ!

Κούκλα! Να τη χαιρεσαι!

Ο μεσαίος διπλός, πρακτικά που χρησιμεύει?

Εδω θα κανω ενα διαλειμμα απο το τελε χαητινγκ μουντ μου, να πω wow.

Ειναι πολυ ομορφη κ αλητικη.

Μεγαλα ταστα βλεπω, Ασημι σπαρκλ βλεπω, ομορφο χρωμα στο μπρατσο βλεπω (δεν ξερω αν ειναι βερνικι η baked). Super

Αν εχει απο 10αρι radius κ πανω θα ηθελα μια τετοια ?

Δε θα εβαζα το μεσαιο χαμπακερ κ θα εβαζα το μαυρο πιγκγκαρντ αβλεπει (για να τις ξεχωριζουμε?)

Μπραβο Σελτερ! Υπεροχη! Κ φυσικα καλοπαιχτη!

Στις Strat βάζουμε μονούς με διπλό στην γέφυρα και στην τέλε βάζουμε διπλούς με μονό στην γέφυρα?

Τι είναι αυτό πάλι?

Στις Strat βάζουμε μονούς με διπλό στην γέφυρα και στην τέλε βάζουμε διπλούς με μονό στην γέφυρα?

Τι είναι αυτό πάλι?
Αν δεν έχει αυτή τη γέφυρα και μαγνήτη tele bridge δεν είναι τελεκαστερ. Είναι modern T-Style. Παίζω και εκεί και γουστάρω κιόλας αλλά ο ήχος της τέλε όπως τον ξέρουμε είναι αυτό:

2s.jpg

Κούκλα! Να τη χαιρεσαι!

Ο μεσαίος διπλός, πρακτικά που χρησιμεύει?
Έχει αρκετά πιο μεσαίο και "επιθετικο" ήχο ειδικά σε ρυθμικά παιξίματα σε σχέση με τον neck. Αλλά όταν έχεις πολύ συνωστισμένη μίξη μόνο ο bridge περνάει.

Μεγαλα ταστα βλεπω, Ασημι σπαρκλ βλεπω, ομορφο χρωμα στο μπρατσο βλεπω (δεν ξερω αν ειναι βερνικι η baked). Super

Αν εχει απο 10αρι radius κ πανω θα ηθελα μια τετοια ?

Δε θα εβαζα το μεσαιο χαμπακερ κ θα εβαζα το μαυρο πιγκγκαρντ αβλεπει (για να τις ξεχωριζουμε?)

Μπραβο Σελτερ! Υπεροχη! Κ φυσικα καλοπαιχτη!
Το μανίκι είναι roasted εξου και το χρώμα. Το λούστρο είναι μεν nitro tinted αλλά πολύ λεπτό.

Το radius είναι 9.5 straight. Το κανω σε ολες τις κιθάρες. Το μαύρο pickguard δε μου καθόταν στο μάτι τελικά...

Προσφέρει και τις μεσαίες θέσεις 2 και 4?

"Επίσης τοποθετήθηκε ένα μικρό toggle ανάμεσα στα ποτενσιόμετρα που σε συνδυασμό με τον πενταθέσιο επιλογέα μας δίνει τις εξής θέσεις:

1) Neck

2) Neck/Middle

3) Middle

4) Middle/Bridge

5) Bridge

6) Bridge/Neck (position 5 + toggle on)

7) All pickups in series (position 4 + toggle on)"

Όχι βρε Μάνο, ο Βρασίλης δηλώνει "αμφί".
@manosx εχω αλλεργια σε μικρα ταστα κ μικρα ρεηντιαι ? (οπως επισης κ σε χαρντ V προφιλ)

Αυτα οπου τα βλεπω παθαινω εγκεφαλο

Ειδικα σε τελε. Οταν ειναι πιο ανθρωπινη σε specs, ειδικα αν ειναι thinline με χαμπεργκερ κ πειναει-ντη μπροστα κ αν ειναι κ κανενα ωραιο χρωματακι κ οχι μπατερσκοτς ή τιποτα παρομοιο, φευγει το χεητινγκ.

Ε τωρα που ειδα ασημι σπαρκλ με baked ταστιερα, μεγαλα ταστα κ..... οριακα υποφερτο (Kate me) ραδιο, μαρεσε

Ο διπλος στη μεση κ το ασπρο πιγκαρντ δε μ'αρεσε αλλα συγχωρω τον @shelter γιατι εχω την υποψια πως την κιθαρα την εφτιαξε συμφωνα με τα δικα του γουστα κ οχι τα δικα μου

Προσφέρει και τις μεσαίες θέσεις 2 και 4?
Οπως παρέθεσε και ο @fusiongtr το αναλυτικό.

Πρακτικά δεν έχω βρεί ακομα χρήση για τις 2-4. Ακούγονται κάπως "λεπτές" στα αυτιά μου. Ειδικά η θέση 2. Η 4 μοιάζει με tele bridge και rolled off tone pot.

Όμως έχει πολύ ενδιαφέροντα και στρατοκαστερίζοντα ήχο ο συνδυασμός 6 (Bridge/Neck (position 5 + toggle on).

Οπως παρέθεσε και ο @fusiongtr 

Πρακτικά δεν έχω βρεί ακομα χρήση για τις 2-4. Ακούγονται κάπως "λεπτές" στα αυτιά μου. Όμως έχει πολύ ενδιαφέροντα και στρατοκαστερίζοντα ήχο ο συνδυασμός 6 (Bridge/Neck (position 5 + toggle on).
Το ιδιο συμβαίνει και στη δικια μου. Καπως χωρις σωματα, αλλα απ το να μην τις εχεις...

αν ειναι κ κανενα ωραιο χρωματακι κ οχι μπατερσκοτς ή τιποτα παρομοιο, φευγει το χεητινγκ.

Ε τωρα που ειδα ασημι σπαρκλ με baked ταστιερα, μεγαλα ταστα κ..... οριακα υποφερτο (Kate me) ραδιο, μαρεσε
Και εγώ έχω βαρεθεί πια τα συντηρητικά χρώματα. Ειδικά sunburst δεν αντέχω πια να βλέπω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back